Read File
  • Drakotrypa.gr
    Drakotrypa.gr
Αρχική Τα νέα μας Παιδικές χαρές Δήμου Μουζακίου

Παιδικές χαρές Δήμου Μουζακίου

Ο  Δήμος Μουζακίου προχωρά στον έλεγχο των παιδικών χαρών και στην σύνταξη σχετικών μελετών.
Το μεγάλο ζητούμενο  όμως είναι  να προχωρήσει σύντομα ο Δήμος Μουζακίου  στις παρεμβάσεις που θα υποδεχθούν από τον ειδικό σύμβουλο, προκειμένου να πιστοποιηθούν και να δοθούν  οι παιδικές χαρές για χρήσει στα παιδιά .-

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16.2.2015 ο κ Δήμαρχος μας ενημέρωσε
ότι για τις παιδικές χαρές πάρθηκε απόφαση να έλθει ειδικός σύμβουλος ποιοτικού ελέγχου ,για να κάνει αυτοψία στο σύνολο των παιδικών χαρών , ποιες δηλαδή είναι κατάλληλες και ποιες όχι  και να συντάξει  σχετικές μελέτες

Και συνεπείς στις δεσμεύσεις του ο κ Δήμαρχος  αυτό το έκανε ,συμφώνησε με την εταιρία EUROCERT πριν λίγες μέρες.


Η εταιρεία EUROCERT η οποία θα κάνει τους ελέγχους ,θα ελέγξει τα όργανα και θα συντάξει τεχνικές μελέτες ,βάσει των οποίων θα πρέπει ο Δήμος Μουζακίου να υλοποιήσει όλες αυτές τις παρεμβάσεις που θα αναφέρονται στις μελέτες , προκειμένου να πιστοποιηθούν οι παιδικές χαρές και να δοθούν για χρήση.
Αυτό προϋποθέτει χρήματα και χρήματα ο Δήμος Μουζακίου δεν έχει , για τον λόγο αυτό πιστεύω  θα πρέπει η εταιρεία EUROCERT στην τελική τεχνική έκθεση που θα κάνει για κάθε παιδική χαρά χωριστά ,να συμπεριλάβει πολύ λιγότερα όργανα προκειμένου το κόστος να είναι στα πλαίσια των δυνατοτήτων του κάθε Δημοτικού Διαμερίσματος, για να μπορέσουν έστω και με λίγα  όργανα να λειτουργήσουν και όταν βρεθούν χρήματα να προστεθούν και άλλα όργανα.
Μέχρι όμως  να γίνουν  οι έλεγχοι  και  οι μελέτες από την  Eurocert και μέχρι  να γίνουν οι  όποιες απαραίτητες παρεμβάσεις από τον Δήμο για να πιστοποιηθούν και να λειτουργήσουν οι παιδικές χαρές , θα πρέπει  να έχουμε από τον Δήμο Μουζακίου  απαντήσεις  για τις παρακάτω δεσμεύσεις .

1.- Μας ενημέρωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ Δήμαρχος ότι επειδή μέχρι να γίνουν όλα αυτά θα  υπάρχει πρόβλημα  έβαλε στον προϋπολογισμό 25.000 ευρω για να κάνει ο Δήμος  με πιστοποιημένο τρόπο κάποιους χώρους άσκησης και αθλητισμού και για τους μεγάλους και για τους μικρότερους.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θα θέλαμε να ενημερωθούμε που θα γίνουν οι χώροι αυτοί άθλησης και  αν εκεί τοποθετηθούν υπαίθρια όργανα  γυμναστικής   και πότε προβλέπονται να γίνουν αυτά .

Αν  εκεί τοποθετηθούν υπαίθρια όργανα  γυμναστικής   αυτό θα είναι πάρα πολύ καλό , κυρίως για τους μεγάλους  συντοπίτες μας και τα νέα παιδιά, αφού θα μπορούν  κάνοντας το τρέξιμό τους να γυμναστούν δωρεάν  ,αλλά  βέβαια αυτά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις παιδικές χαρές που απευθύνονται στα μικρά παιδιά , τα όργανα αυτά είναι για παιδιά από 10 χρονών και πάνω.

Πάρα πολλοί Δήμοι έχουν τοποθετήσει τέτοια υπαίθρια όργανα γυμναστικής με μεγάλη επιτυχία ( σχετική φωτογραφία  ΕΔΩ)

2.- Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από 26.11.2014 και αρ πρ 20173 ο Δήμος διαθέτει  15.000 ευρω για την συντήρηση των παιδικών χαρών.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θα  θέλαμε να ενημερωθούμε  αν έγιναν κάποιες  συντηρήσεις  με τα χρήματα αυτά και αν όχι   πότε και πού θα γίνουν ή θα περιμένουν πρώτα τους ελέγχους από την εταιρία EUROCERT.

3.- Από το πρακτικό 22/2014 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβούλου με αριθ απόφασης 288/2014 διαβάζω ότι υποβλήθηκε  πρόταση στο μέτρο 322 για βελτίωση και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων τοποθέτηση παιδικής χαράς κ.α. με τίτλο «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ », προϋπολογισμού 369.000,00 €.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θα  θέλαμε   να ενημερωθούμε   πως εξελίσσετε η πρόταση αυτή , αν έχει εγκριθεί και πότε προβλέπετε να δρομολογηθεί .

Διότι υπάρχουν πληροφορίες ότι η πρόταση αυτή δεν εγκρίθηκε τελικά και αυτό αν είναι σωστό θα είναι μια πάρα πολύ αρνητική εξέλιξη .

4. Στα τεχνικά προγράμματα έργων  για το 2015  των τοπικών Διαμερισμάτων  ,για τις παιδικές χαρές  έχουν προβλεφθεί   περίπου 2.000 ευρω από την ΣΑΤΑ  για κάθε τοπικό Διαμέρισμα  και ίσως στα μεγαλύτερα να έχουν προβλεφθεί περισσότερα χρήματα

ΕΡΩΤΗΣΗ
Επειδή το ποσό αυτό είναι πολύ μικρό  για να γίνουν οι παρεμβάσεις  που πρέπει ,θα θέλαμε να ενημερωθούμε  αν υπάρχει η δυνατότητα πέραν από το ποσό αυτό της ΣΑΤΑ να χρηματοδοτηθούν με ένα επιπλέον ποσό οι παιδικές  χαρές των Τοπικών Διαμερισμάτων , προκειμένου να  μπορέσουν  σύντομα να πιστοποιηθούν  και να λειτουργήσουν  .

Και  τέλος , το σημαντικότερο και το μεγάλο ερώτημα  για όλους είναι αν μέχρι το καλοκαίρι οι παιδικές χαρές του Δήμου Μουζακίου  θα λειτουργήσουν   , αυτό ενδιαφέρει σήμερα τα παιδιά του Διευρυμένου Δήμου Μουζακίου ,τα διαδικαστικά και οι δυσκολίες είναι για τους αρμόδιους  φορείς.

Κ Δήμαρχε  μπορείτε να μας διαβεβαιώσετε ότι  οι παιδικές χαρές θα λειτουργήσουν μέχρι τον Αύγουστο του 2015 , αυτή θα είναι μια πάρα πολύ καλή είδηση για τα παιδιά.

Εύχομαι και ελπίζω το γραφείο τύπου του Δήμου να απαντήσει , γιατί η συζήτηση αυτή γίνεται καλοπροαίρετα και με διάθεση να συμβάλει στην λύση ενός τόσου σοβαρού θέματος που αφορά  τα παιδιά.  

Ευχαριστώ
Μπάλλας ΗλίαςΠαιδικές χαρές  Δήμου Μουζακίου


Σχόλια  

 
#1 undisputed 20-03-2015 16:05
Κύριε Ηλία Μπάλλα καλησπέρα.

Πολλύ σημαντικές οι ερωτήσεις που κάνετε.
Εγώ απλά θέλω να αναφέρω κάποιες πληροφορίες πάνω στο σοβαρό θέμα των παιδικών χαρών αφού πριν μερικές μέρες παρακολούθησα μια ενδιαφέρουσα ημερίδα που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων - Αμφιθέατρο "Αντώνης Τρίτσης", Ακαδημίας 50 Αθήνα στις 13 Μαρτίου 2015(/.../).

Μέσα απο τις εισήγήσεις των επιστημόνων που μίλησαν μου λύθηκαν πολλές απορίες για τις παιδικές χαρές σε ότι αφορά στο σχεδιασμό και την ασφάλεια στους χώρους του παιχνιδιού αλλα και την δημιουργία πάρκων(αρχιτεκτονική τοπίου κτλ).

Ενα παράδειγμα είναι ότι ενώ πίστευα πως πλαστικοί τάπητες που τοποθετούνται στο έδαφος είναι πιο φτηνοί,τελικά είναι ακριβοί γιατί όπως υποστήριζε ο ομιλητής σε τρία χρόνια πρέπει να τοποθετηθούν άλλοι απο την αρχή λόγω καταστροφής απο καιρικές συνθήκες,γίνονται πολλύ σκληροί με αποτέλεσμα οταν πέσει ενα παιδί μπορεί να χτυπήσει δεν παίρνει το έδαφος αέρα και νερό(σε περίπτωση που υπάρχουν δέντρα γύρω απο την παιδική χαρά)κτλ. και αντί αυτού καλό θα ήταν να τοποθετείται ή χαλίκι ψιλό ή βότσαλο.Εδώ όμως υπάρχει το πρόβλημα πως μερικά παιδία μπορεί να χρησιμοποιήσουν το χαλίκι ή το βότσαλο για "παιχνίδι" πετώντας το ένα στο άλλο και τελικά να έχουμε ατυχήματα σοβαρά.

Όμως σε αυτό το πρόβλημα(αν πετάνε τα παιδάκια το ένα στο άλλο το χαλίκι-βότσαλο) δεν ευθύνετε ο δήμος που αποφάσισε να βάλει χαλίκι ή βότσαλο αλλα η διαπαιδαγώγηση του παιδιού απο το σπίτι του.Γιατί όπως έλεγε μία ομιλήτρια ζητάγανε οι γονείς τις ευθύνες απο τον δήμο κτλ.Σε αυτο συμφωνώ και εγώ οτι δηλαδη δεν φταίει ο δήμος αν δεν εχουν μάθει τα παιδία στοιχειώδη μαθήματα σεβασμού.

Επίσης ότι το καινούργιο χαλίκι και βότσαλο ξανατοποθετείτε μετά απο 8 χρόνια σε συγκριση με τον πλαστικό τάπητα που χρειάζεται αλλαγή μετά απο τρία χρόνια και έχει πολλύ υψηλό κόστος σε συγκριση με τα προηγουμενα υλικά.

Αυτό δεν σημαίνει πως ο πλαστικός τάπητας δεν έχει πλεονεκτήματα.Αυτό το κρίνει ο μελετήτης και γίνετε με βάση τις ανάγκες της κάθε περίπτωσης.

Είπαν διάφορα πράγματα πολλύ σοβαρά που πρέπει ο κάθε δήμος να γνωρίζει πριν πάρει αποφάσεις για την κατασκευή παιδικών χαρών.

Θα βάλω ένα link με τη εισήγηση της κυρίας Σταυρούλας Κατσογίαννη για περισσότερες πληροφορίες:
/.../

/.../

Επίσης θα σας δώσω σελίδες εταιριών που έχουν σχέση με παιδικές χαρές.

Αυτές είναι:

ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΟΤΟΠΟΥΣ
www.kompan.com

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
www.richter-spielgeraete.de

ΧΩΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
www.corocord.com

ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ
/.../

ΔΑΠΕΔΑ FLEXOTOP
//flexotop.kompan.com

SKATEPARK SYSTEMS
www.rhino-ramps.com

Φυσικά δεν κάνω διαφήμιση στις εταιρίες αυτές ,απλά σας δίνω ότι υλικό μου έδωσαν απο την ημερίδα.Σιγουρα θα υπάρχουν και καλύτερες εταιρίες.Σας δίνω μόνο ότι μου δώσαν,δεν είχα ξαναασχοληθεί με τέτοια θέματα.

Επίσης:

Δάπεδα ασφαλειας:
www.atmacom.gr

Τεχνική εταιρία διαμόρφωσης τοπίου περιβάλλοντος και αθλητικών χώρων:
www.landco.gr

και

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ
www.octupus.gr

Καλό θα ήταν ο Δήμος Μουζακίου να έρθει σε επαφή με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και να πάρει ιδέες αλλα και εμπειρία έτσι ώστε να γίνουν οι παιδικές χαρές με σεβασμό, αγάπη και ασφάλεια για το παιδί.

Βέβαια ο Δήμος Μουζακίου (όπως και κάθε δήμος) θα έρθει αντιμέτωπος με διάφορα προβλήματα λίγο καιρό μετά την κατασκευή τους αφού θα αρχίσουν να υπάρχουν περιπτώσεις βανδαλισμού,κόπρανα απο σκύλους που θα πηγαίνουν βόλτα οι δημότες και διάφορα άλλα...
Μία ομιλήτρια είπε πως μετά την κατασκευή παιδικών χαρών στο δήμο Νίκαιας έιχαν ακόμα και κλέψιμο τραμπάλας ή χρησιμοποίησαν πινακίδες ενημερωτικές για την παιδική χαρά για εκπάιδευση σκύλων...εκεί φτάσαμε...

Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Ελπίζω να σας κάλυψα.

Κύριε Ηλία Μπάλλα μεταφέρετε τα όλα αυτά στο Δήμο Μουζακίου και πιστέυω θα γίνει εξαιρετική δουλειά.
 
 
#2 ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ 20-03-2015 17:16
Σάκη μπράβο σου ,πάρα πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά και θα τα στείλω στο email του Αντιδημάρχου έργων ,αλλά είμαι σίγουρο ότι ο κ Δήμαρχος αλλά και η κ Τσιρογιάννη Φανή Δημοτική Σύμβουλος του χωριού μας τα διαβάζουν όλα τα άρθρα των site του Δήμου Μουζακίου .
 
 
#3 undisputed 20-03-2015 18:36
Να είσαστε καλά!
 
 
#4 ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ 20-03-2015 21:18
Για την Δρακότρυπα ο Δήμος Μουζακίου έκοψε από το τεχνικό πρόγραμμα του 2015, υποχρεωτικά 2.000 ευρω για την παιδική χαρά στην Αγιά Παρασκευή , τώρα με αυτά τα χρήματα είναι αδύνατον να υλοποιηθεί η πρόταση του ειδικού συμβούλου προκειμένου να πιστοποιηθεί και να λειτουργήσει .
 
 
#5 lepouras 30-03-2015 15:26
Πάρα πολύ ενδιαφέρων όλα αυτά.
Δεδομένο ότι μιλάμε για παιδική χαρά και απευθύνετε σε μικρά παιδάκια(κάτω των 10 χρονών)και επειδή η υπάρχον παιδική χαρά στην Αγία Παρασκευή είναι κατεστραμμένη σε τέτοιο βαθμό που δεν νομίζω να έχει κάτι το αξιοποιήσιμο θα έκανα την εξής πρόταση.
Γιατί να μην γίνει μία στο κομμάτι τις πλατείας που βρίσκετε μπροστά από το κοινοτικό γραφείο μέσα στο παρκάκι?

θα εξυπηρετούσε δύο σκοπούς.

Πρώτον λόγο απόστασης (προς την Αγία παρασκευή) ελάχιστοι γονείς πηγαίνουν κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες διότι είναι ποιο εύκολο για αυτούς να κάτσουν στην πλατεία ή σε κάποιο μαγαζί και να παίζουν τα παιδιά περισσότερο χρόνο.

Φυσικά επειδή τα περισσότερα παιδιά μαζεύονται στην πλατεία όποια πρόθεση να θέλεις να πας το παιδί σου στις υπάρχουσες κούνιες να λειτουργούν ως απομόνωση για το παιδί.

Δεύτερον επειδή στην υπάρχουσα τοποθεσία δεν είναι ελεγχόμενο μέρος που θα προλάβεις την όποια ζημιά και βανδαλισμό που μπορεί να γίνει από μεγαλύτερα παιδιά η παρουσία τον εγκαταστάσεων σε χώρο που υπάρχει πολύ κόσμος τριγύρω (κυρίως το καλοκαίρι που έχουμε και περισσότερη νεολαία και παιδάκια) θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στο να τις καταστρέψουν.

Έτσι πιστεύω και οι γονείς θα έχουν καλύτερο κίνητρο να βγάζουν τα παιδιά τους περισσότερο να παίξουν σε καλύτερο και ελεγχόμενο περιβάλλων, και τα παιδάκια θα απολαμβάνουν περισσότερο παιχνίδι(διότι πόσο να κάτσει ο γονιός σε μια ερημιά με το παιδί), και οι εγκαταστάσεις θα αντέξουν περισσότερο από ΜΗ φυσικές φθορές.
ελπίζω να το λάβετε υπόψιν σας.
Ευχαριστώ.
Αθανασίου Γιάννης.
 

Για να σχολιάσετε το άρθρο θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι

Τα νέα μας - Γενικά νέα

Facebook Page

Αναζήτηση

Χορηγοί Ιστοσελίδας

___9
___5
___6
___8
___7

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Για να μάθετε περισσότερα για το τι είναι τα cookies και πως χρησιμοποιούνται δείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου.

Να δέχομαι cookies από αυτή τη σελίδα.

EU Cookie Directive Module Information