Read File
  • Drakotrypa.gr
    Drakotrypa.gr

Τελευταία νέα

ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ


Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι,
Η αλήθεια είναι μια και μοναδική και δεν τεμαχίζεται ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός μας.

Στην επιστολή που έγραψα πριν από τρείς μήνες σχετικά με το αιολικό πάρκο, ανέφερα τα γεγονότα όπως ακριβώς έγιναν, με σκοπό ενωμένοι από δω και στο εξής να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε περισσότερα από την ΔΕΗ για τους Συνεταιριστές και για το χωριό μας, και αντί αυτού δέχθηκα μια άνευ προηγουμένου προσωπική επίθεση από τον κ. Σκυλογιάννη Παύλο.

Θα απαντήσω λοιπόν μια προς μια στις τοποθετήσεις του κ. Σκυλογιάννη Π. με έγγραφα και ντοκουμέντα, με σκοπό όλοι να καταλάβουν τι πραγματικά έγινε και κυρίως ο κάθε εμπλεκόμενος να αναλάβει της ευθύνες που του αναλογούν.

Όπως λέει ο κ. Σκυλογιάννης το 2003 έφερε την ΔΕΗ στην περιοχή μας εκμεταλλευόμενος προσωπικές γνωριμίες. Δεν το γνωρίζω και δεν έχω κανέναν λόγο να το αμφισβητήσω.

Στην συνέχεια η ΔΕΗ έβγαλε άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για αιολικό πάρκο στις 23.3.2005 και κατοχύρωσε το χώρο για λογαριασμό της.

Τέλος του 2005 ο κ. Σκυλογιάννης Παύλος συνεργαζόμενος με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Πάντο Θωμά, αποδέχονται την πρόταση της ΔΕΗ, χωρίς να ζητήσουν προσφορές από άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αιολικής ενέργειας, και βέβαια, όπως ο ίδιος ο κ. Σκυλογιάννης αναφέρει, χωρίς να γνωρίζουν τα οικονομικά μεγέθη τέτοιων έργων.

Η συμφωνία έκλεισε και ο κ. Σκυλογιάννης Παύλος περιχαρής ανακοίνωσε τη μεγάλη αυτή επιτυχία στην εφημερίδα του Δήμου Μουζακίου τον Ιανουάριο του 2006.


Και σύμφωνα με τον κ.Σκυλογιάννη, η Δρακότρυπα θα έχει ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σε ένα ιδιωτικό χώρο που οι παππούδες μας μάτωσαν για να αποπληρώσουν το δάνειο που πήραν για την αγορά του και τα οφέλη θα τα έχει ο Δήμος Μουζακίου και η Δρακότρυπα θα παίρνει κάθε φορά όσα θα θέλει ο εκάστοτε Δήμαρχος. Και ο Συνεταιρισμός που θα παραχωρήσει το χώρο, 650 στρέμματα, θα πάρει εφάπαξ 200.000 ευρώ για 25 χρόνια!

Και προκειμένου να διασφαλίσουν τα παραπάνω και να εξασφαλίσουν και την ΔΕΗ από απρόσμενα γεγονότα, ο Συνεταιρισμός φρόντισε να παραδώσει στη ΔΕΗ επιστολή στις 17.2.2006 με την αποδοχή της παραπάνω πρότασης .

Απορία: Ποιος χειρίστηκε αυτή την υπόθεση; Μόνος του ο υπέργηρος  πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Πάντος Θωμάς;


1. Στην συνέχεια ο κ.Σκυλογιάννης Παύλος στην επιστολή του, αμφισβητεί την εξουσιοδότηση που είχα από τον συνεταιρισμό, θεωρώντας ότι είναι πλαστή και γράφει: "Αν ο ειδικός εκπρόσωπος του συν/σμού ( έβαλα πριν ερωτηματικό γιατί το χαρτί που φαίνεται στην ιστοσελίδα φέρει υπογραφή που δεν μοιάζει καθόλου με την υπογραφή του Πάντου Θωμά στην παραλαβή του εξώδικου, ο ίδιος δε ο Πάντος το διέψευδε κατηγορηματικά)..."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Α)  Ειδικός δεν είμαι σε τίποτα, αλλά αγαπάω το χωριό μου, το απέδειξα εξ άλλου ως πρόεδρος του Συλλόγου μας για 6 χρόνια. Εργάσθηκα για το θέμα αυτό με την ψυχή μου, αδιαφορώντας για το μεγάλο χρόνο που στέρησα από την οικογένειά μου, συνεργαζόμενος με διάφορους φορείς και με τους 5 δικηγόρους του χωριού μας, προκειμένου μετά το τεράστιο λάθος που έγινε -να επιτρέψουμε δηλαδή στην ΔΕΗ να κάνει την μελέτη κατοχυρώνοντας το χώρο, να αναστρέψουμε την κατάσταση  και να συναφθεί μια νέα σύμβαση με επωφελέστερους όρους  για τους Συνεταιριστές και το χωριό μας.

Β) Δηλαδή τι θέλει να μας πει ο κ. Σκυλογιάννης, ότι είμαι πλαστογράφος σε μια επιστολή του Συνεταιρισμού η οποία υπάρχει στην ΔΕΗ, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, σε ιδιωτικές εταιρείες και βάσει αυτής διαπραγματευόμουν ένα τόσο σοβαρό θέμα;

Γ) Ο κ. Ευσταθίου, Πρόεδρος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, στην επιστολή του που υπάρχει στην παρακάτω απάντηση (Νο 2 ) αναφέρει ότι ο Μπάλλας Ηλίας ήταν εξουσιοδοτημένος με την από 26.2.2007 ομόφωνη απόφαση το ΔΣ η οποία μας είχε κοινοποιηθεί.

Δ) Θα το γνωρίζει ο κ. Σκυλογιάννης ότι υπάρχουν και οι γραφολόγοι, και να είναι σίγουρος ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα θα έχει και συνέχεια.

Αλλά και η Γενική Συνέλευση της 26.2.2007 με εξουσιοδότησε να συνεχίσω τις διαπραγματεύσεις και είναι γραμμένο στα πρακτικά.
Είναι γελοίο και αστείο να λέγονται ή και να υπαινίσσονται τέτοιες κακοήθειες.

2. Στην συνέχεια γράφει "Τελικά με κάποιες βελτιώσεις συμφωνήθηκε το μίσθωμα των 200.000 ευρώ, 17+8 χρόνια αλλά δεν υπεγράφη αμέσως .Όλοι καταλαβαίνουμε ότι σε κάτι καινούργιο τα οικονομικά μεγέθη δεν ήταν πλήρως γνωστά."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αν κ. Σκυλογιάννης δεν ήξερε τα οικονομικά μεγέθη, γιατί δεν ρωτούσε να μάθει; (και όπως εύστοχα γράφει στην ιστοσελίδα ο συγχωριανός μας κ. Αθανασίου όταν αγοράζουμε κάτι το ψάχνουμε!)

3. Συνεχίζοντας ο κ. Σκυλογιάννης γράφει ότι ήταν ο μοναδικός διαπραγματευτής με την ΔΕΗ (αλήθεια με ποια ιδιότητα; μάλλον ως ειδικός;) γράφει λοιπόν ''ότι γνωρίζοντας εν τω μεταξύ καλύτερα τα οικονομικά μεγέθη ζήτησε από τον κ. Ευσταθίου Π. πρόεδρο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ να βελτιώσει σημαντικά την προσφορά προς την Δρακότρυπα.''

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Α) Πως ο κ. Σκυλογιάννης κατάλαβε τα ακριβή μεγέθη τώρα; ποιον ρώτησε; και αν οι κάτοικοι της Βατσουνιάς πάρουν τελικά πολλαπλάσια από αυτά που πήραμε εμείς, τι θα πει ο κ. Σκυλογιάννης; πάλι δεν γνώριζε τα οικονομικά μεγέθη;

Β) Εάν τα πράγματα είναι έτσι, δηλαδή ο διαπραγματευτής με την ΔΕΗ ήταν ο κ. Σκυλογιάννης Παύλος, γιατί ο κ Ευσταθίου Παναγιώτης (ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ σε όλη την διαδικασία) αναφέρει σε επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού στις 30.10.2009 ότι όλη η διαπραγμάτευση έγινε με τον νόμιμο εκπρόσωπο του Συνεταιρισμού κ. Μπάλλα Ηλία, και ο βασικός μας συνομιλητής στις επίμονες διαπραγματεύσεις για τον επαναπροσδιορισμό του μισθώματος ήταν ο κ. Μπάλλας Ηλίας;

Γ) Ολόκληρη η αλήθεια λοιπόν, αγαπητοί συγχωριανοί, είναι ότι την διαπραγμάτευση επί 7 μήνες, την έκανα εγώ με την βοήθεια των δικηγόρων του χωριού μας και ξαφνικά ενώ η διαπραγμάτευση δεν είχε τελειώσει (και εάν συνεχίζαμε σίγουρα θα παίρναμε περισσότερα από αυτά που ο κ. Σκυλογιάννης κατάλαβε), υπεγράφη το συμφωνητικό. Προσπάθησα να σταματήσω την υπογραφή του με εξώδικο που έστειλα και στον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Ευσταθίου και στον πρόεδρο και τα Μέλη του Συνεταιρισμού, αλλά δεν τα κατάφερα (τα εξώδικα είναι στην πρώτη μου επιστολή στην ιστοσελίδα)

Δ) Μήπως ο κ. Σκυλογιάννης έχει το θάρρος να μας πει αν συμμετείχε στην διαδικασία υπογραφής του συμφωνητικού μίσθωσης στις 31.8.2007, όπου τα μέλη του ΔΣ αποχώρησαν μετά το εξώδικο που έστειλα και το συμφωνητικό το υπέγραψε μόνος του ο κ. Πάντος Θωμάς; Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τους συγχωριανούς μας να το γνωρίζουν αυτό.
Απορία και πάλι: Ποιος χειρίστηκε αυτή την υπόθεση; Μόνος του ο τότε πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Πάντος Θωμάς;

Ε) Γνώριζε ο κ Σκυλογιάννης ότι ένα (όντας μη ειδικό) μέλος του Συνεταιρισμού έστειλε στον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Ευσταθίου και στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού εξώδικο να μην υπογραφεί το συμφωνητικό με τη ΔΕΗ, διότι θα ήταν σε βάρος των μελών του Συνεταιρισμού και του χωριού μας;

ΣΤ) Με ποιον δικηγόρο συνεργάσθηκε για την σύνταξη του συμφωνητικού ή μήπως ό,τι έφερε η ΔΕΗ το δεχθήκαμε; Γιατί δεν ζήτησε την βοήθεια των δικηγόρων του χωριού μας και χρησιμοποιήθηκε ένας δικηγόρος από την Καρδίτσα, ο οποίος πληρώθηκε και από την ΔΕΗ και από τον Συνεταιρισμό;

Ζ) Τέλος, στην ανακοίνωση που έστειλε ο κ. Σκυλογιάννης Παύλος στην εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ στις 8.8.2007 έλεγε ότι πίεσε την ΔΕΗ για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς που ισχυρίζεται σήμερα. Πότε έλεγε την αλήθεια; (την απάντηση την πήρε από τον κ. Ευσταθίου Παναγιώτη)

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος
epistoliefstathiou
4. Συνεχίζοντας, ο κ.Σκυλογιάννης Παύλος γράφει αναφερόμενος στο πρόσωπό μου, ότι "διέπραξε ασέβεια προς τους συνεταιρισμένους χωριανούς μας για να μην πω κάτι βαρύτερο. Γιατί δεν νομοθετήθηκε τα έσοδα να πηγαίνουν στον συν/σμό και όχι στο χωριό? Αυτό αν γινόταν, θα τον τιμούσε πράγματι και επάξια θα εκπροσωπούσε τον συν/σμό"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Α) Τώρα θυμήθηκε τους συνεταιριστές ο κ. Σκυλογιάννης; Όταν ο ίδιος συμφώνησε για 200.000 ευρώ τα 25 χρόνια χωρίς να γνωρίζει τα οικονομικά μεγέθη και ο συνεταιρισμός το αποδέχθηκε, δεν τους σκέφθηκε;

Β)  Μήπως δεν γνωρίζει ότι τα χρήματα αυτά είναι τέλη υπέρ της τοπικής αυτοδιοίκησης -όπως νόμος του κράτους ορίζει- και ότι αυτό ισχύει για όλα τα αιολικά πάρκα σε όλη την επικράτεια και δεν είναι δυνατόν να τα παίρνουν οι συνεταιριστές;

Γ) Ενόχλησε λοιπόν τόσο πολύ που το χωριό μας θα παίρνει το 80% αυτών των τελών, δηλ. κάθε χρόνο 150.000 ευρώ για έργα ανάπτυξης  και δεν θα τα παίρνει ο εκάστοτε Δήμαρχος  και να δίνει στο χωριό μας ό,τι θέλει; Θεωρώ τον νόμο πολύ σωστό και δίκαιο να ωφεληθούν και όλοι οι κάτοικοι του χωριού μας.


5. Συνεχίζοντας ο κ. Σκυλογιάννης γράφει "Αν ένα Τ. Διαμέρισμα έχει κατοχυρωμένα κάποια έσοδα παίρνει ψίχουλα ή τίποτα από τον Δήμο. Αυτή είναι η αλήθεια."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Εάν έχουμε δημοτικούς συμβούλους με τέτοια νοοτροπία να μην παίρνουμε τίποτα, μας φθάνουν οι 150.000 ευρώ το χρόνο, εάν όμως έχουμε δημοτικούς συμβούλους που απαιτούν και πιέζουν σίγουρα θα παίρνουμε και άλλα. Στο χέρι μας είναι να αποτρέψουμε κάθε τέτοια συμπεριφορά του Δήμου προς το χωριό μας.

6. Γράφει ο κ. Σκυλογιάννης ότι "η ΔΕΗ ετοίμασε και έστειλε ο κ. Ευσταθίου στις 26.1.2007 στον Ηλία Μπάλλα (όντας ειδικός(!) εκπρόσωπος του συνεταιρισμού) το μισθωτήριο συμφωνητικό."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Α) Έχει δίκιο, διότι δεν έχει πάρει είδηση τι δουλειά έγινε και έχει την εντύπωση ότι άλλοι δούλευαν για μας.

Β) Το συμφωνητικό μίσθωσης άρχισε να ετοιμάζεται από τους δικηγόρους του χωριού μας κ. Τσιρογιάννη Ηλία, κ. Τσιρογιάννη Χρυσή, κ. Τσιουρή Σταυρούλα και κ. Νάτση Διονύσιο τον Ιανουάριο του 2007.

Γ) Οι διαπραγματεύσεις ήταν συνεχείς και επίπονες, κάθε φορά έπαιρνα γραπτές οδηγίες από τους δικηγόρους μας και τις μετέφερα στον κ. Ευσταθίου και τους δικηγόρους της ΔΕΗ, αυτό γινόταν σχεδόν κάθε εβδομάδα και για 7 μήνες.

Δ) Για να καταλάβει ο κ. Σκυλογιάννης Παύλος την προσφορά των δικηγόρων του χωριού μας στην σύνταξη του συμφωνητικού μίσθωσης και την τεράστια δουλειά που έγινε για όλο αυτό το διάστημα, παραθέτω μερικά - ελάχιστα, αντίγραφα του συμφωνητικού, με παρατηρήσεις από τους δικούς μας δικηγόρους και τους δικηγόρους της ΔΕΗ και τον κ. Ευσταθίου Παναγιώτη Πρόεδρο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΥΠΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ
ΣΕΛΙΔΑ1 ΣΕΛΙΔΑ2 ΣΕΛΙΔΑ3 ΣΕΛΙΔΑ4

Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι, ελπίζω να μην σας κούρασα, αναγκάσθηκα να απαντήσω στην προσωπική επίθεση που δέχθηκα από τον κ. Σκυλογιάννη Παύλο και είμαι στην διάθεσή σας να απαντήσω σε όποιο σκοτεινό σημείο.

Τα ερωτήματα που έθεσε στο site ο κ. Αθανασίου Γιάννης αφορούν τον κ. Σκυλογιάννη και είναι προσωπικό του θέμα να απαντήσει.

Τέλος θα ήθελα για μια ακόμα φορά να πω, ότι εάν όλοι μαζί ενωμένοι συνεχίσουμε τον αγώνα, μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερα για τους Συνεταιριστές και το χωριό μας.

Ευχαριστώ
Ηλίας Κωνσταντίνου Μπάλλας


Για επιστροφή στο θέμα του forum πατήστε εδώ.


Facebook Page

pantos_egainia_2

Αναζήτηση

ΣύνδεσηLogin reminder Forgot login?

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Για να μάθετε περισσότερα για το τι είναι τα cookies και πως χρησιμοποιούνται δείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου.

Να δέχομαι cookies από αυτή τη σελίδα.

EU Cookie Directive Module Information