Read File
  • Drakotrypa.gr
    Drakotrypa.gr

Τελευταία νέα

ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

2010


Αγαπητοί  συγχωριανοί χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία σε όλο το κόσμο.

Τους τελευταίους μήνες, μέσα από το φόρουμ της σελίδας μας, αναπτύχθηκε ένας ενδιαφέρων διάλογος γύρω από διάφορα προβλήματα που απασχολούν το χωριό μας, χωρίς όμως μεγάλη συμμετοχή.


Για να γίνουν όμως αυτά και σίγουρα και άλλα έργα, θα πρέπει να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στην διεκδίκηση αυτή, όχι μόνο να τα διαβάζουμε και να λέμε καλά λόγια μεταξύ μας, θα πρέπει να συμμετέχουμε, καταθέτοντας την άποψή μας  και στηρίζοντας αυτές τις προτάσεις δημόσια.

Μόνο έτσι ενωμένοι θα καταφέρουμε περισσότερα για το χωριό μας, μόνο έτσι θα καταλάβουν ότι είναι αίτημα πολλών συγχωριανών μας να γίνουν αυτά τα έργα και να μην μένουμε στις διαπιστώσεις.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του χωριού μας ( κ. ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ Σοφία και κ. ΣΚΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Παύλος ) έχουν υποχρέωση να απαντήσουν στους προβληματισμού μας και τις προτάσεις μας και αν δεν το καταλαβαίνουν θα πρέπει εμείς να τους το υπενθυμίζουμε συνεχώς. Δεν είναι δικαιολογία τα "δεν μπαίνω στο site" , "δεν ξέρω από ιντερνετ" ή "απαντώ όποτε θέλω" .

Διαφάνεια σε όλα, ενημέρωση, συμμετοχή, μεγάλη συμμετοχή και το σημαντικότερο ενότητα. Αυτά είναι αγαπητοί φίλοι που πρέπει να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο και κάθε κόστος, αν θέλουμε να μας υπολογίζουν και να μας σέβονται όλοι.

Εδώ θα ήθελα να επισημάνω την σημαντική παρουσία στην ιστοσελίδα μας του Δημάρχου Μουζακίου κ. Κωστού Γεωργίου και του εξαιρετικού επιπέδου συζητήσεις  που γίνονται με τους συγχωριανούς μας, αναδεικνύοντας θέματα για την κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμιση του χωριού μας, την αναβάθμιση της περιοχής μας γενικότερα, την προστασία του περιβάλλοντος  αλλά και της εθελοντικής προσφοράς στο περιβάλλον και τον συνάνθρωπό μας. Προσωπικά θα ήθελα δημόσια να τον ευχαριστήσω.

Για  τα παρακάτω έργα που έχουν αναφερθεί στην ιστοσελίδα μας θα προσπαθήσω να σας ενημερώσω για την εξέλιξη που  είχαν, αφού οι αρμόδιοι φορείς ( Δημοτικοί Σύμβουλοι του χωριού μας)  δεν θέλησαν να απαντήσουν.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ SITE ΕΙΝΑΙ:


1. ΑΠΟΧΕΥΤΕΣΗ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Ο κ. Παύλος Σκυλογιάννης μας ενημέρωσε ότι 360.000 ευρώ θα διατεθούν για την αποχέτευση στο χωριό
Ερωτήματα:
1.- Υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη;
2.- Βρέθηκε το οικόπεδο;
3.- Πότε τα χρήματα αυτά θα είναι διαθέσιμα και πότε προβλέπετε να αρχίσει το έργο;

Εξέλιξη

Το πρώτο βήμα έγινε. Βρέθηκε το οικόπεδο. (ο Δήμος Μουζακίου το αγόρασε από τον κ. Μπούρμπο Απόστολο).

Ο κ. Σκυλογιάννης θα πρέπει  τώρα να μας ενημερώσει, πότε θα γίνει η μελέτη, πόσο θα στοιχίσει και στην συνέχεια από ποιο πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί το έργο και το σημαντικότερο πότε θα γίνουν όλα αυτά και ποια θα είναι περίπου η ετήσια επιβάρυνση για κάθε σπίτι.


Επίσης να μας απαντήσει αν υπάρχουν σήμερα  τα 360.000 ευρώ (μείον η αγορά του οικοπέδου).


2. ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

Ο κος Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι τοποθετήθηκαν δύο κεραίες για ασύρματο ίντερνετ στο κοινοτικό κατάστημα στο χωριό.
Ερώτημα:
Εκτός από το Δημοτικό σχολείο ποιός άλλος θα μπορεί να κάνει χρήση αυτού του δικτύου;


Εξέλιξη

Ο κ Δήμαρχος προχώρησε πιλοτικά το πρόγραμμα  από την Δρακότρυπα και εντός των ημερών θα γίνει η σύνδεση. Είναι σε συνεργασία με τους διαχειριστές του draκοtrypa.gr και τον κ. Ταμπακο Παντελή. Ευχαριστούμε τον κ. Δήμαρχο που αναγνώρισε την τεράστια επιτυχία του drakotrypa.gr και την προσπάθεια χρόνων του κ. Ταμπάκου Παντελή με το club drakotrypa.


3. ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

Η κ. Σοφία Παπασωτηρίου μας ενημέρωσε ότι θα γίνουν τα αποδυτήρια στο γήπεδο ποδοσφαίρου.
Ερώτημα: Πότε θα γίνουν και αν δεν θα γίνουν θα μπορούν τα χρήματα αυτά (10.000 ευρώ) που ο Σύλλογος εξασφάλισε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να μεταφερθούν για άλλο έργο στο χωριό;
Επίσης: Πότε θα γίνει η ανάπλαση της παιδικής χαράς και αν έχει τελειώσει το έργο της ανάπλασης της εισόδου στο χωριό μας.


Εξέλιξη

Ο κ. Κωτσός Γεώργιος Δήμαρχος Μουζακίου, δεσμεύθηκε να αποδεσμεύσει τα χρήματα αυτά (10.000 ευρώ) από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ που είχε εξασφαλίσει ο Σύλλογος και σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ»  θα γίνει η  ανάπλαση του γηπέδου μπάσκετ, της παιδικής χαράς και γενικότερα η ολοκλήρωση της ανάπλασης της εισόδου του χωριού. Ευχαριστούμε τον κ. Δήμαρχο.


4. ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

Α. Όλοι γνωρίζουμε ότι από το 2004 υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη για την συντήρηση των τοιχογραφιών του Μοναστηριού μας
Ερώτημα: Γιατί δεν υποβλήθηκε στο πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ όπως έγινε με τις μελέτες του Μοναστηριού Αγ. Γεωργίου και της εκκλησίας στη Γελάνθη;
Προβλέπεται να κατατεθεί σε κάποιο πρόγραμμα και πότε;

Β. Πριν ένα μήνα περίπου επισκέφθηκαν το Μοναστήρι μας τρείς ειδικοί επιστήμονες για να μας δώσουν λύση στο πρόβλημα της υγρασίας που έχει εσωτερικά ο Ναός .
Στη συνέχεια μας έστειλαν επιστολή με την πρότασή τους, που είναι σε πρώτη φάση η μελέτη που θα πρέπει να γίνει και η οποία θα στοιχίσει 2.500 ευρώ.
Ερώτηση: Μπορεί ο Δήμος Μουζακίου, μέσω τις τεχνικής υπηρεσίας και σε συνεργασία με την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Τρικάλων και την Αρχιεπισκοπή, να αξιολογήσει την πρόταση και να αναλάβει το κόστος της μελέτης;


Μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα και θα ήθελα να προσθέσω

ο κ. Δήμαρχος μας έγραψε ότι η συντήρηση των τοιχογραφιών θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Τι  έγινε; Κατατέθηκε η μελέτη στο ΕΣΠΑ; Πέρασε ένας χρόνος και αν όχι πότε θα γίνει;

Για την υγρασία, απ' ότι κατάλαβα, η πρόταση των Γεωλόγων που κατατέθηκε στο site δεν ενδιαφέρει κανέναν και δεν στηρίχθηκε δημόσια.

Υπάρχει κάποια άλλη ενέργεια ή πρόταση για το θέμα της υγρασίας;

Φώναζα γιατί δεν εντάχθηκε στο ΠΙΝΔΟΣ , όπως το Μοναστήρι του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και η Εκκλησία στη Γελάνθη ενώ μάλιστα η δική μας μελέτη ήταν από χρόνια έτοιμη.

Καμία απάντηση.

Επίσης ο κ. Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού θα προτείνει τα Θρησκευτικά μνημεία της περιοχής μας να χρηματοδοτηθούν από το Δ' ΠΕΠ.
Τι έγινε; Υπάρχει κάποια εξέλιξη;
Το Μοναστήρι είναι υπόθεση όλων μας. Είναι η θρησκευτική και πολιτιστική μας  κληρονομιά και πρέπει όλοι να συμμετέχουμε.


5. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΜΟΥΤΣΙΑΡΑΣ


Ο κ. Παύλος Σκυλογιάννης ανέλαβε πριν 5 χρόνια να κάνει αυτό το έργο.
Ερώτημα: Σε ποιο στάδιο βρίσκεται και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί;


Μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα και θα ήθελα να προσθέσω


Περιμένουμε τον κ. Σκυλογιάννη να απαντήσει, πρέπει να απαντήσει στους εκατοντάδες συγχωριανούς που αναρωτιούνται  πότε επιτέλους θα γίνει αυτό το έργο.

Ενδιαφερθείτε περισσότερο, ιδιαίτερα οι άνθρωποι των συνοικισμών αυτών.


6. ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ


Προβλέπεται και πότε να γίνει ανακαίνιση του κοινοτικού γραφείου στο χωριό μας;
Καμία εξέλιξη


7.ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ

Ο Δήμος Μουζακίου άρχισε αυτό το έργο και δεν έχει ολοκληρωθεί.
Ερώτημα:
Υπάρχει προγραμματισμός να τελειώσει αυτό το έργο και πότε;
Και επιπλέον θα πρέπει κάποιο μηχάνημα του Δήμου να διαμορφώσει το χώρο στην είσοδο της σπηλιάς για να μπορούν τα αυτοκίνητα να παίρνουν στροφή.


Καμία εξέλιξη8. ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΟΥ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ


Ερώτημα: Υπάρχει προγραμματισμός να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα στον δρόμο αυτό και πότε; Διότι είναι πλέον σίγουρο ότι ο δρόμος αυτός θα καταστραφεί .


Καμία εξέλιξη9.ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ

Απορρίφθηκε η πρόταση του Συλλόγου να μεταφερθεί το Λαογραφικό Μουσείο στο κοινοτικό γραφείο και ο Πρόεδρος του χωριού μας υποσχέθηκε να δοθούν χρήματα για την ανακαίνιση του υπάρχοντος κτιρίου.
Ερώτημα: Υπάρχει προγραμματισμός για το πότε θα διατεθούν αυτά τα χρήματα για την ανακαίνιση του Λαογραφικού Μουσείου και πόσα θα είναι αυτά;


Μέχρι σήμερα υπάρχει μια προσπάθεια του κ. Λαμπρίδη Νίκου και του κ. Αθανασίου Δ για ανακατασκευή του υπάρχοντος .


Ο Πρόεδρος του χωριού μας είπε στους 4 τοπικούς Συμβούλους (οι οποίοι εγγράφως συμφώνησαν να μεταφερθεί το λαογραφικό Μουσείο στην μία αίθουσα του κοινοτικού γραφείου)  ότι ο κ. Δήμαρχος θα δώσει χρήματα να επισκευάσουν το υπάρχον κτίριο.

Πότε θα γίνει αυτό, ρωτήστε τον κ. Πρόεδρο, ρωτήστε τους τοπικούς συμβούλους, πέρασε ένας χρόνος.

Δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος να δίνει  υποσχέσεις και να αδιαφορεί.

Το χωριό μας δεν έχει Λαογραφικό Μουσείο και πρέπει κάτι να γίνει.

Αν είχε στηριχθεί  η πρόταση να μεταφερθεί το Λαογραφικό στην αίθουσα του κοινοτικού γραφείου, σήμερα θα είχαμε Λαογραφικό Μουσείο. Μόνο ο κ. Λάζος Κωνσταντίνος στήριξε δημόσια αυτή την πρόταση.

Στο κοινοτικό γραφείο  ο χώρος είναι σχεδόν έτοιμος και με την εθελοντική εργασία και προσφορά των συγχωριανών μας σήμερα όλα θα ήταν έτοιμα .


Χωρίς  βέβαια να είμαι αντίθετος, αν είναι εφικτό να ανακαινισθεί και να διασφαλιστεί  από την υγρασία ο υπάρχον χώρος.


10. ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΘΕΣΙΟ


Ο Σύλλογος μας έστειλε μια επιστολή στους αρμόδιους φορείς με την παράκληση να εξετάσουν την δυνατότητα να γίνει το Δημοτικό μας Σχολείο διθέσιο για να έχουν και τα παιδιά των ορεινών περιοχών ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες με τα παιδιά των πόλεων.
Ερώτημα:
Υπάρχει απάντηση στο αίτημα αυτό;


Εξέλιξη

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ Κωτσός Γιώργος και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Γκέκας  έδωσαν την καλύτερη λύση για το Δημοτικό Σχολείο του χωριού μας και τους ευχαριστούμε.


11. ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑ

Ερώτημα: Υπάρχει προγραμματισμός για την κατασκευή δημόσιας τουαλέτας;

Καμία εξέλιξη12. ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

Έγιναν τρεις αναθέσεις στον ίδιο εργολάβο α) ανάθεση 5.000 ευρώ β) ανάθεση 12.500 ευρώ και γ) ανάθεση 12.500 ευρώ .
Ο εργολάβος τελείωσε και τις τρεις αναθέσεις με ότι έργο έκανε  ( διαπλάτυνση του δρόμου από 3 μέτρα σε 6 μέτρα και για απόσταση 450 μέτρα )

Τα χρήματα αυτά ο Δήμος Μουζακίου τα εξασφάλισε μετά και την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Σιούφα Δημητρίου.
Ο κ. Δήμαρχος έφερε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση 12.500 ευρώ επιπλέον για την συνέχιση του έργου το 2010 η οποία και εγκρίθηκε .
Και μάλιστα τα χρήματα αυτά δεν θα χρεωθούν στα ΣΑΤΑ του χωριού μας.

Περιμένουμε επίσημη ενημέρωση αν είναι σωστά τα παραπάνω και πότε θα διατεθούν τα 12.500 ευρώ για να ξαναρχίσουν τα έργα του δρόμου.13. ΤΡΙΦΑΣΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ


Ακόμα περιμένουμε να γίνει το έργο αυτό.

Κάθε χρόνο παρακαλούμε τον κ. Κατσιώτη Κωνσταντίνο να  μας δώσει τριφασικό ρεύμα για τις εκδηλώσεις του Συλλόγου και τον ευχαριστούμε γι΄αυτό, αλλά μέχρι πότε;;;


14. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΥΗ - ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗ


Όπου απαιτείται και ιδιαίτερα μετά την κατολίσθηση, θα πρέπει οι υπεύθυνοι τοπικοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι , να δώσουν λύση στο μεγάλο πρόβλημα των δρόμων που αντιμετωπίζουν οι συγχωριανοί μας που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους.
Δεν είναι δυνατόν το 2010 να μην έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους.
Στηρίζουμε την φωνή αγωνίας του συγχωριανού μας κ. Τσιόλα Κωνσταντίνου.

Να γίνει τοπικό συμβούλιο για να αποφασίσουν που θα γίνουν το 2010 τσιμεντοστρώσεις  και να προηγηθούν εκεί που είναι δύσκολη η πρόσβαση αυτοκινήτου στα σπίτια συγχωριανών μας.

Είναι απαράδεκτο να κατατίθεται το τεχνικό πρόγραμμα έργων του χωριού μας χωρίς να συνεδριάσει το τοπικό συμβούλιο. Θα πρέπει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος να το επιστρέψει πίσω .


15. ΚΑΛΟΛΙΣΘΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ


Ενημέρωση από το site του Δήμου Μουζακίου:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατολίσθηση στη Δρακότρυπα, όπου το φαινόμενο πλέον επιδεινώνεται και εκτός από τις οικίες που κινδυνεύουν, έχουν δημιουργηθεί επικίνδυνες ρωγμές στο οδόστρωμα, όπως και στο σύνολο της περιοχής.

Τα μηχανήματα του Δήμου προσπαθούν σε καθημερινή βάση να δίνουν πρόχειρες λύσεις κυρίως στο ζήτημα της πρόσβασης. Οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, ώστε να μη διαταραχθεί η περιοχή και δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.. Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα του ΙΓΜΕ κ. Οικονόμου, ζητώντας του να υπάρξει άμεση έλευση κλιμακίου γεωλόγων στην περιοχή, ώστε να γίνει πραγματική αποτίμηση του προβλήματος, να προταθούν άμεσες λύσεις, διότι ο κίνδυνος είναι πλέον ορατός.

Εξέλιξη

Έγινε η αυτοψία από γεωλόγο του ΙΓΜΕ μετά από παρέμβαση του Δημάρχου και αναμένουμε εγγράφως την έκθεση .


Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ να μην ξεχαστούν και παραμείνουν σε διαπιστώσεις αυτά τα έργα και να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή και στήριξη  σε κάθε πρόταση για την αναβάθμιση του χωριού μας.


Επίσης αν για τα παραπάνω έργα υπάρχει κάποια εξέλιξη που εγώ δεν γνωρίζω , θα ήθελα να αναφερθεί και προσωπικά να ζητήσω συγνώμη.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.


Ηλίας Κωνσταντίνου Μπάλλας


Facebook Page

Αναζήτηση

Χορηγοί Ιστοσελίδας

___9
___5
___6
___8
___7

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Για να μάθετε περισσότερα για το τι είναι τα cookies και πως χρησιμοποιούνται δείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου.

Να δέχομαι cookies από αυτή τη σελίδα.

EU Cookie Directive Module Information