Read File
  • Drakotrypa.gr
    Drakotrypa.gr

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Αιολικό πάρκο... (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Πάνε στο τέλος Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: Αιολικό πάρκο...
#401
Απ:Αιολικό πάρκο... πριν 12 Χρόνια, 3 Μήνες  
Ας διαβάσουμε το παρακάτω κείμενο και να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα ως αναφορα την "εικόνα" ενός αιολικού πάρκου:

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΕΡΕΥΝΑ online
Αιολικά πάρκα στον Ασπροπόταμο; Έντονο το ενδιαφέρον επιχειρηματιών

Του Βαγγέλη Γκιάτα
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είναι οι μαγικές λέξεις που επικρατούν μετά από τα τόσα προβλήματα που προκαλεί στο περιβάλλον η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από καύση. Έτσι τα τελευταία χρόνια με την σημαντική επιβάρυνση του περιβάλλοντος η Ευρωπαϊκή Ένωση και η χώρα μας προωθεί και ενθαρρύνει επαγγελματίες να στραφούν σε επιχειρήσεις παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος χρησιμοποιώντας τον αέρα, το νερό και τον ήλιο.

Είναι πλέον φανερό ότι σε λίγα χρόνια στην χώρα μας θα λειτουργούν πολλές μονάδες παραγωγής ενέργειας χρησιμοποιώντας την ηλιακή ακτινοβολία (φωτοβολταϊκά πάρκα) και τον άνεμο (αιολικά πάρκα). Τα αιολικά πάρκα ενώ στην Ευρώπη είναι πολύ διαδεδομένα στην χώρα μας μέχρι στιγμής λειτουργούν μόνο στα νησιά και ελάχιστα στην ηπειρωτική χώρα.

Αίτηση για Αιολικό στον Ασπροπόταμο

Στις 25 Οκτωβρίου 2007 ιδιώτης κατέθεσε αίτηση στο Δασαρχείο Καλαμπάκας για να επιτραπεί η κατασκευή και λειτουργία Αιολικού Πάρκου στην περιοχή Ασπροποτάμου. Πριν από αυτό τους είχε επιτραπεί να εγκαταστήσουν ειδικό μηχάνημα μέτρησης για να διαπιστώσουν αν όντως ενδείκνυται η περιοχή για την λειτουργία ενός τέτοιου πάρκου. Για να επιστρέφουν, και με αίτησή τους και να ζητούν την κατασκευή σημαίνει πως τα αποτελέσματα ήταν θετικά για την κατασκευή του πάρκου. Ζητούν πλέον από το Δασαρχείο Καλαμπάκας έκταση 4.330 στρεμμάτων και 6.670 στρέμματα από το Μέτσοβο.

Το Δασαρχείο όμως λαμβάνοντας υπόψιν το φυσικό κάλλος της περιοχής και διευκρινίζοντας επ’ ακριβώς τις περιοχές αυτές, σχολιάζοντας και την ιδιομορφία του κάθε τμήματος (δάσος κλπ), εκφράζει την ανησυχία του για την κατασκευή και λειτουργία τέτοιων πάρκων στην περιοχή. Έτσι απορρίπτει την κατασκευή ενός τέτοιου έργου αιτιολογώντας την απόφαση της απόρριψης ως εξής:

Η εκπληκτική φυσική ομορφιά, οι εναλλαγές του τοπίου, ο συνδυασμός υδάτινου στοιχείου και βλάστησης, το υψόμετρο και γενικά τα φυσικά χαρακτηριστικά της έχουν καταστήσει την περιοχή πόλο έλξης επισκεπτών από όλη την Ελλάδα. Η αλλοίωση του τοπίου από τις επεμβάσεις και η ίδια η εικόνα των ανεμογεννητριών θα προκαλέσουν αισθητική υποβάθμιση της περιοχής. Η διάνοιξη δρόμων, η κατασκευή μεγάλων έργων και η δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων αλλοιώνουν, υποβαθμίζουν και κατακερματίζουν τους βιότοπους εξάπλωσης του είδους (δάση οξιάς, δρυός, μαύρης πεύκης, ελάτης σε υψόμετρο 800-2.000μ).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ παλαιότερα η καφέ αρκούδα ζούσε σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, σήμερα απαντάται στους κύριους ορεινούς όγκους της Πίνδου και της Ροδόπης. Για τους παραπάνω λόγους η Υπηρεσία μας γνωμοδοτεί αρνητικά την εκτέλεση του έργου και κρίνει ότι παρόμοια αιτήματα θα πρέπει να εξετάζονται εφόσον προηγουμένως επέλθει ο οριστικός καθορισμός που προβλέπει το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για την χωροθέτηση εγκαταστάσεων ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στην περίπτωση όμως που αποφασισθεί η εκτέλεσή του τα τμήματα της έκτασης που εμφανίζουν την μορφή δάσους και περιλαμβάνονται σε συστάδες που διαχειρίζονται δια εγκεκριμένων διαχειριστικών μελετών να εξαιρεθούν από το σύνολο της έκτασης του έργου. Μιλώντας στην στήλη μας, ο προϊστάμενος του Δασαρχείου Καλαμπάκας κος Σωτηρίου μας αποκάλυψε ότι στην αρνητική γνωμάτευση συνετέλεσε και το γεγονός ότι πριν λίγες ημέρες ακόμη μια εταιρία προσήλθε στην υπηρεσία ζητώντας και αυτή έκταση για κατασκευή Αιολικού Πάρκου. «… αν δώσουμε σε 3-4 εταιρίες από 5-10 χιλιάδες στρέμματα αυτό το υπέροχο δάσος τελείωσε…», δήλωσε ο κος Σωτηρίου.

Τέλος πριν από λίγους μήνες απορρίφθηκε αίτηση ιδιώτη για την κατασκευή και λειτουργία Λατομείου αδρανών υλικών στην περιοχή Ασπροποτάμου.
undisputed (Μέλος)
Gold Boarder
Δημοσιεύσεις: 312
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#528
Απ:Αιολικό πάρκο... πριν 11 Χρόνια, 9 Μήνες  
ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ ΚΑΙ Η . . . ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
Του Παύλου Σκυλογιάννη

Θεωρώ πως όποιος ασχολείται με τα κοινά πάντα κάτι θετικό θα προσφέρει στον τόπο του και την κοινωνία. Ακόμη και η παρουσία στην ιστοσελίδα ,μας δίνει τη δυνατότητα επίκαιρης πληροφόρησης , χρήσιμης επικοινωνίας και γόνιμου προβληματισμού με τους απανταχού Δρακοτρυπιανούς . Αρκεί να διέπεται από ειληκρίνεια , ανιδιοτέλεια , η έστω αγαθή προαίρεση.
Η πρόσφατη ανάρτηση στην ιστοσελίδα του χωριού μας της <<ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΏΡΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ>> από τον χωριανό μας Ηλία Μπάλλα, δεν ξέρω σε ποια κατηγορία των παραπάνω θα μπορούσε να την τοποθετήσει κανείς ,θα βοηθήσω όμως τον κάθε αναγνώστη ,υπηρετώντας την ιστορική αλήθεια, να κάνει την δική του αξιολόγηση αναφέροντας τα γεγονότα όπως τα γνωρίζω και από τα στοιχεία του Δήμου Μουζακίου και του συν/σμού Δρακότρυπας .
Το 2003 λοιπόν αξιοποιώντας τη γνωριμία μου με τον Κ. Κυριακόπουλο μηχανικό – υπάλληλο της ΔΕΗ (Δ/νση Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας -ΔΕΜΕ) και γνωρίζοντας ότι στην περιοχή <<αέρας>>του χωριού μας φυσάει σχεδόν πάντοτε αέρας ,επισκεφθήκαμε το μέρος. Διαπίστωσε και ο ίδιος του λόγου το αληθές(καίτοι στον κάμπο υπήρχε άπνοια εκεί φυσούσε ). Μου υποσχέθηκε ότι θα ενημέρωνε τον τότε Διευθυντή ( Ν.Σταυρίδη) της παραπάνω υπηρεσίας (ΔΕΜΕ) και ότι θα κινήσει την διαδικασία από πλευράς ΔΕΗ για την μέτρηση του αιολικού δυναμικού της περιοχής.
Ξεκίνησε λοιπόν η προσπάθεια για το αιολικό πάρκο. Ενημέρωσα τον Δήμο , τον πρόεδρο του Δ.Δ.Δρακότρυπας (Τάτση Τηλέμαχο),τον πρόεδρο του συν/σμού (Πάντο Θωμά) και στην συνέχεια ο συν/σμός στις 16-8-2003 και ο Δήμος στις 25-8-2003 αποφασίζουν τη συνεργασία με τη ΔΕΗ για την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου.
Γίνονται οι ανεμομετρήσεις που κρατάνε περισσότερο από δύο χρόνια και με τις πρώτες θετικές ενδείξεις η ΔΕΗ ξεκινάει τη διαδικασία στη Ρ.Α.Ε.(Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας )για την άδεια παραγωγής ενέργειας 30 MW (ενώ ξεκίνησε για 21 MW ) από το αιολικό πάρκο Δρακότρυπας την οποία επέτυχε στις 5-4-2005.
Είναι ανακριβές λοιπόν ότι πρώτα συμφωνήθηκε η μίσθωση και ότι μετά βγήκε η άδεια.
{Να προσθέσω εδώ την καταστροφή(!) του πρώτου ιστού μέτρησης του αιολικού δυναμικού της ΔΕΗ και την μετέπειτα τοποθέτηση φύλακα -που θα έδινε και τις μετρήσεις στη ΔΕΗ- του χωριανού μας Γιώργου Χαρίση.}
Στο μεταξύ άλλαξε η Κυβέρνηση και στη θέση του Σταυρίδη μπήκε ο Ευσταθίου ο δε Κυριακόπουλος συνταξιοδοτήθηκε.
Ξεκινάνε οι διαπραγματεύσεις για τη μίσθωση του χώρου μεταξύ της ΔΕΗ και των συν/σμών Δρακότρυπας και Βατσουνιάς (το μισό σχεδόν μέρος που χρειάζεται το αιολικό πάρκο ανήκει στη Βατσουνιά).
Άρχισαν τα όργανα στο χωριό μας. Δεν θα αναφερθώ σε πολλές λεπτομέρειες που είναι γνωστές. Ενδεικτικά αναφέρω: Θα μας πάρουν το βουνό. Τάρπαξε(!) ο Σκυλογιάννης και ο Πρόεδρος του συν/σμού από τη ΔΕΗ. Θα καταστραφεί το περιβάλλον. Θα ψοφάνε τα πρόβατα από τη ραδιενέργεια κ.τ.λ. Παρουσιάστηκαν όμως και ειδήμονες των αιολικών πάρκων ως και προστάτες(?) του συν/σμού.
Μετά από πρόσκληση του προέδρου του συν/σμού Θωμά Πάντου (επειδή δεν είμαι μέλος του συν/σμού) παραβρέθηκα στη γενική συνέλευση. Εκεί θα συζητείτο το μισθωτήριο συμβόλαιο, υπόδειγμα του οποίου ετοίμασε η ΔΕΗ και έστειλε ο Ευσταθίου στις 26-1-2007 στον Ηλία Μπάλλα (όντας ειδικός(!) επρόσωπος του συν/σμού )και αυτός στον συν/σμό.Το υπόδειγμα αναφέρεται σε μίσθωμα των 200.000,00€ κ.τ.λ.
Δεν είναι ακριβές λοιπόν ότι στις 17-2-2006(προφανώς θα αναφέρεται σε επιστολή αποδοχής των όρων) υπογράφτηκε το συμβόλαιο αλλά τον Αύγουστο του2007.
Στη συνεδρίαση αυτή παρουσιάστηκε όμως και πρόταση μιας ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ εταιρείας από Ηλία Μπάλλα ,η οποία βεβαίως και απορρίφθηκε, διότι ήταν γνωστό ότι η ΔΕΗ είχε ήδη εξασφαλίσει άδεια για τον συγκεκριμένο χώρο και ο συν/σμός θα έμπαινε σε περιπέτειες. Τελικά με κάποιες βελτιώσεις συμφωνήθηκε το μίσθωμα των 200.00,00 ευρώ ,17+8 χρόνια κ.τ.λ. αλλά δεν υπεγράφη αμέσως..
Όλοι καταλαβαίνουμε ότι σε κάτι καινούριο όπως το αιολικό πάρκο τα οικονομικά μεγέθη δεν ήταν πλήρως γνωστά σε μας. Όπως προανέφερα μέρος του πάρκου θα γινόταν σε ιδιοκτησία του συν/σμού Βατσουνιάς.
Ο συν/σμός Βατσουνιάς όντας αρνητικός για πολλούς λόγους (δεν είναι του παρόντος) ζήτησε υπερβολικά μεγάλο μίσθωμα, προσέφερε όμως σε μας θετική υπηρεσία.
Και εξηγώ: Ο Ευσταθίου (Πρόεδρος της ΔΕΗ-ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΕΙΑΣ Α Ε.) θέλοντας να κάνει ολόκληρο το έργο ,ζήτησε τη μεσολάβηση του Δήμου προς τη Βατσουνιά την οποία μου ανέθεσε ο Δήμαρχος (ως γνωστόν ήμουν αντιδήμαρχος και είχα ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τους διοικούντες τον συν/σμό Βατσουνιάς.)
Εδώ αγαπητοί χωριανοί δεν άφησα την ευκαιρία να πάει χαμένη.
Γνωρίζοντας εν τω μεταξύ καλύτερα τα οικονομικά μεγέθη του έργου, αλλά κυρίως το πρόβλημα της ΔΕΗ, ζήτησα να βελτιώσει σημαντικά την πρόταση πρώτα προς τη Δρακότρυπα και εν συνεχεία προς τη Βατσουνιά, αλλιώς -εξήγησα - ότι δεν είχε νόημα η μεσολάβηση (η πρόταση της ΔΕΗ επισημοποιήθηκε στη σύσκεψη της 8-6-2007 στο Δημαρχείο παρουσία του Δημάρχου και μελών του Δ.Σ. του συν/σμού). Και αν ακόμη η Βατσουνιά δεν δεχόταν εμείς, ήδη θα είχαμε κερδίσει
Πράγματι η ΔΕΗ βελτίωσε σημαντικά την πρόταση, η Βατσουνιά δεν συμφώνησε αλλά εμείς βελτιώσαμε αρκετά το μίσθωμα. Αυτή είναι η διαπραγμάτευση για το μίσθωμα και καμία άλλη.
Σήμερα που η πράσινη ανάπτυξη είναι το ζητούμενο, θεωρώ ότι υπάρχει περιθώριο ακόμη καλύτερου μισθώματος αρκεί να εκμεταλλευτούμε πάλι την άρνηση της Βατσουνιάς. Αυτό προκύπτει από τα οικονομικά μεγέθη του έργου και δεδομένου ότι η ΔΕΗ εξασφάλισε ήδη άδεια εγκατάστασης( την 1-12-2008) , επείγεται να εκτελέσει το έργο.
Για την ιστορία η άδεια παραγωγής ενέργειας υπογράφτηκε από τον υφυπουργό ανάπτυξης (Σαλαγκούδη και το γραφείο του υπουργού ενημερώθηκε από τον Δήμο).
Και κάτι άλλο για το ειδικό τέλος.
Αν ο ειδικός εκπρόσωπος του συν/σμού ( έβαλα πρίν ερωτηματικό γιατί το χαρτί που φαίνεται στην ιστοσελίδα φέρει υπογραφή που δεν μοιάζει καθόλου με την υπογραφή του Πάντου Θωμά στην παραλαβή του εξώδικου , ο ίδιος δε ο Πάντος το διέψευδε κατηγορηματικά ) μπορούσε να επηρεάσει τον υπουργό στην νομοθέτηση των Α.Π.Ε. σε επίπεδο χώρας ,τότε διέπραξε ασέβεια προς τους συνεταιρισμένους χωριανούς μας για να μη πω κάτι βαρύτερο. Γιατί δεν νομοθετήθηκε τα έσοδα να πηγαίνουν στον συν/σμό και όχι στο χωριό? Αυτό, αν γινόταν, θα τον τιμούσε πράγματι και επάξια θα εκπροσωπούσε τον συν/σμό.
Γιατί θα γνωρίζει βεβαίως πως λειτουργεί ο Καποδίστριας .Όλα τα χρήματα είτε από δάση, είτε από μίσθωση κτημάτων ,είτε από υδροηλεκτρικά κ.τ.λ. πηγαίνουν σέναν κορβανά και μετά μοιράζονται.
Αν ένα Τ.Διαμέρισμα έχει κατοχυρωμένα κάποια έσοδα παίρνει ψίχουλα η τίποτα από το Δήμο.
Αυτή είναι η αλήθεια και για τους ενδιαφερομένους υπάρχει φάκελος του έργου στον Δήμο που είναι στη διάθεση του καθενός.
Προσπάθησα να είμαι, κατά το δυνατόν, σύντομος αποφεύγοντας να αναφερθώ σε πολλές λεπτομέρειε.ς Είμαι περήφανος για την συμμετοχή μου σαυτή την προσπάθεια της οποίας τα αποτελέσματα θα φανούν στο μέλλον. Όχι μόνο δεν ξεπουλήσαμε το χωριό αλλά κάναμε ότι μπορούσαμε για το καλύτερο.
Θα ήθελα όμως να συμφωνήσουμε σένα πράγμα : όλοι κρινόμαστε και όταν οι άνθρωποί μας, μας απορρίπτουν ασφαλώς χρειαζόμαστε περισσότερη αυτοκριτική και σεμνότητα.
p.skylogiannis (Μέλος)
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 19
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#538
Απ:Αιολικό Πάρκο Δρακότρυπας. πριν 11 Χρόνια, 9 Μήνες  
Υπομονή ,

Εγώ έγραψα όλη την αλήθεια ( δεν υπάρχει μισή αλήθεια), προσεκτικά χωρίς να θίγω πρόσωπα και αυτό γιατί ο στόχος μου ήταν και είναι να βοηθήσουμε όλοι να γίνει αυτό το έργο για το καλό του Συνεταιρισμού του χωριού μας και του Δήμου μας .

Ο κ Σκυλογιάννης Παύλος επέλεξε και επιμένει να αναλάβουν όλοι όσοι εμπλέκονται σ΄αυτή την υπόθεση την ευθύνη που τους αναλογεί και να αποκαλυφθεί ο ρόλος του καθένα μας , αυτό πραγματικά τον τίμα .

Πολύ σύντομα αυτό θα γίνει από μένα τεκμηριωμένα , λίγη υπομονή.

Ηλίας Κωνσταντίου Μπάλλας
ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 123
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#539
Απ:Αιολικό πάρκο... πριν 11 Χρόνια, 9 Μήνες  
Διαβάζοντας και τις δύο απόψεις πάνω στο θέμα μου γεννούνται κάποια ερωτήματα

1 Όπως και οι δυο επιβεβαιώνεται η πρώτη προσφορά είναι 200.000 ευρώ. Αλλά μας λέτε κύριε Σκυλογιαννη ότι <<Όλοι καταλαβαίνουμε ότι σε κάτι καινούριο όπως το αιολικό πάρκο τα οικονομικά μεγέθη δεν ήταν πλήρως γνωστά σε μας.>>. Δηλαδή πήρατε την πρώτη προσφορά που σας έκαναν χωρίς να ψάξετε τη παίζει στην αγορά ????
Όλοι γνωρίζουμε ότι και ποδήλατο να πάμε να αγοράσουμε πρώτα παίρνουμε μερικές τιμές και μετά αποφασίζουμε.

2 Μας λέτε ότι <<Στη συνεδρίαση αυτή παρουσιάστηκε όμως και πρόταση μιας ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ εταιρείας από Ηλία Μπάλλα ,η οποία βεβαίως και απορρίφθηκε, διότι ήταν γνωστό ότι η ΔΕΗ είχε ήδη εξασφαλίσει άδεια για τον συγκεκριμένο χώρο και ο συν/σμός θα έμπαινε σε περιπέτειες.>> επειδή αυτό μας λέει και ο κύριος Μπαλλας καταλαβαίνω ότι έκανε αυτό που έπρεπε να κάνετε από την αρχή, δηλαδή να πάρετε μερικές προσφορές από άλλες εταιρίες έτσι ώστε να έχετε καλύτερη άποψη πού κινείτε η αγορά και όχι να συμφωνήσετε αμέσως με την πρώτη τιμή που σας έδωσαν γνωρίζοντας ότι λογικά πάντα η πρώτη προσφορά είναι και η χαμηλότερη όποτε πρώτα διαπραγματεύεσαι και μετά αποφασίζεις.

3 Μας λέτε ότι << Ο συν/σμός Βατσουνιάς όντας αρνητικός για πολλούς λόγους (δεν είναι του παρόντος) ζήτησε υπερβολικά μεγάλο μίσθωμα. >>δηλαδή άμα είχαν ζητήσει κάπoιο νούμερο πιο θεμιτό ας πούμε 600.000 που όπως φαίνεται θα το έδινε η ΔΕΗ θα παίρνανε οι δικοί μας τα λιγότερα λεφτά και κανένας δεν θα έπαιρνε μυρωδιά .
Δηλαδή χάρη στην Βατσουνιά έχουν ακόμα το περιθώριο να διαπραγματευτούν οι χωριανοί μας αλλιώς ότι πήραν ,πήραν. Άρα από την δική σας πλευρά δεν υπήρχε καμιά διαπραγμάτευση αλλά ότι μας δώσουν.?

4Λετε ότι <<Αν ο ειδικός εκπρόσωπος του συν/σμού μπορούσε να επηρεάσει τον υπουργό στην νομοθέτηση των Α.Π.Ε. σε επίπεδο χώρας ,τότε διέπραξε ασέβεια προς τους συνεταιρισμένους χωριανούς μας για να μη πω κάτι βαρύτερο. Γιατί δεν νομοθετήθηκε τα έσοδα να πηγαίνουν στον συν/σμό και όχι στο χωριό?>> δηλαδή θέλετε να μας πείτε ότι τελικά οι υπόλοιποι χωριανοί να μην έχουν κανένα όφελος από αυτό το έργο και γνωρίζοντας ότι ούτως η άλλως ο δήμος θα παίρνει το μερίδιο του από τα κέρδη της ΔΕΗ .
Δηλαδή αν κάποιος κοιτάξει πέρα από το συμφέρον του συνεταιρισμού που όπως λέτε ότι αυτός λέει αντιπροσώπευε κοίταξε και το όφελος του χωριού του είναι κακώς και έχει οφέλη και όχι αυτοί που δέχτηκαν χωρίς καμιά έρευνα μια προσφορά με την πρώτη?

5 Μας λέτε ότι <<Γιατί θα γνωρίζει βεβαίως πως λειτουργεί ο Καποδίστριας .Όλα τα χρήματα είτε από δάση, είτε από μίσθωση κτημάτων ,είτε από υδροηλεκτρικά κ.τ.λ. πηγαίνουν σ’ έναν κορβανά και μετά μοιράζονται.
Αν ένα Τ.Διαμέρισμα έχει κατοχυρωμένα κάποια έσοδα παίρνει ψίχουλα η τίποτα από το Δήμο
. >> δηλαδή άμα το χωριό κερδίζει 150.000 ευρώ τον χρόνο ο δήμος δεν θα δίνει τίποτε η θα δίνει ψίχουλα. Μιας και ήσασταν αντιδήμαρχος μπορείτε να μας πείτε πόσα λεφτά κάθε χρόνο έπαιρνε το χωριό μας για έργα και ποιες εγγυήσεις έχει ένα χωριό ότι κάθε χρόνο θα παίρνει σεβαστά ποσά για διάφορα έργα χωρίς να κρέμεται στις αποφάσεις του δήμου, του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου χωρίς να είναι έρμαιο του κατά πόσο θα μπορεί να επηρεάζει τα κοινά ανάλογα με τους ψήφους που μπορεί να συγκεντρώνει???
Επίσης έχει παρατηρηθεί είναι ότι πάντα οι δήμαρχοι τα περισσότερα έργα τα κάνουν στην πόλη τους χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν αλλά είναι η αλήθεια, και αυτό γιατί εκεί φαίνονται περισσότερο και επομένως επηρεάζουν περισσότερο και τους ψηφοφόρους.

Χωρίς να γνωρίζω κανέναν από τους δυο σας αυτά είναι τα συμπεράσματα μου από τα γραφόμενα σας.

Ευχαριστώ Αθανασίου Ιωάννης
lepouras (Μέλος)
του μπαρμπα Η μητσου Η τακη ?!?!!
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 48
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν DRAGONHOLE Τοποθεσία: ATHENS HELLAS KAISARIANI Γενέθλια: 1972-10-11
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#550
Απ:Αιολικό πάρκο... πριν 11 Χρόνια, 8 Μήνες  
ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ –
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Η απάντησή μου στις τοποθετήσεις του κ. Σκυλογιάννη Παύλου, συμπεριλαμβάνεται στο παρακάτω λινκ, επειδή στο forum δεν υπήρχε αρκετός χώρος για τα επισυναπτόμενα έγγραφα τα οποία θεωρούσα απαραίτητα να καταλάβουν όλοι τι πραγματικά έγινε.

Για να διαβάσετε την απάντηση πατήστε εδώ:
www.drakotrypa.gr/index.php?option=com_c...d=337&Itemid=262
ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 123
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 07/11/2009 03:47 απο admin.
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#553
Απ:Αιολικό πάρκο... πριν 11 Χρόνια, 8 Μήνες  
ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Αγαπητέ κε Αθανασίου
Διαβάζοντας το καλόπιστο κείμενό σας ,συμπεραίνω ότι δεν γνωρίζετε τίποτε άλλο πλέον των όσων διαβάζετε στην ιστοσελίδα για το πάρκο που θα γίνει (?) στο χωριό μας.
Αφού σας ενημερώσω ότι εγώ δεν υπήρξα διαπραγματευτής κανενός , αλλά προσέφερα υπηρεσίες πάντοτε όταν και όπου μου ζητήθηκε , θα παρακαλούσα να διαβάσετε πιο προσεκτικά το κείμενό μου ιδίως όσον αφορά την χρονική αλληλουχία των γεγονότων.
Και θα σε βοηθήσω να αντιληφθείς καλύτερα τα γεγονότα αναφέροντας συνοπτικά:
1ον) Το 2003 πάρθηκαν οι αποφάσεις για συνεργασία με τη ΔΕΗ από τον συν/σμό και τον Δήμο. Το 2005 η ΔΕΗ (Ανανεώσιμες Πηγές κ.τλ.) έβγαλε την άδεια παραγωγής. Άρχισε η συζήτηση για το μίσθωμα. Αν ανέβεις στο χωριό θα παρακαλούσα να μιλήσεις με τον τότε πρόεδρο του συν/σμού Θωμά Πάντο .Άλλο 2005 άλλο 2009. Στη συνέλευση του 2006 αφού απορρίφθηκε η πρόταση της ΔΙΕΚΑΤ (γιατί η ΔΕΗ κατοχύρωσε την άδεια στη συγκεκριμένη θέση ) συζητήθηκε το μισθωτήριο των 200.000 ευρώ που έδωσε μέσω Ευσταθίου ο κος Μπάλλας ! .
Να αναφέρω εδώ ότι το τίμημα αρχικά που προσέφερε η ΔΕΗ ήταν πολύ χαμηλό και είχε σχέση με το 3,5% της αντικειμενικής αξίας κάθε στρέμματος στο βουνό. Η ΔΕΗ ήθελε 60 περίπου στρέμματα και το τίμημα που προέκυπτε ήταν ευτελές .Ο συν/σμός τότε απαίτησε 200.000 ευρώ και στο χέρι, αλλοιώς δεν κουβέντιαζε το θέμα. Η ΔΕΗ( ο Ευσταθίου) τότε πρότεινε να αυξήσουμε στο τοπογραφικό τα στρέμματα (άσχετο αν δεν τα χρειαζόταν) σε 650 περίπου για να μπορέσει να περάσει την απόφαση( έτσι ισχυρίσθηκε) από το Δ.Σ. της ΔΕΗ, όπως και έγινε.
Έτσι προέκυψε το ποσό των 200.000 ευρώ. Με το θέμα της Βατσουνιάς ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ φτάσαμε στα 750.000 ευρώ ,. Πάντως ούτε στη σύνταξη, την τελική, του μισθωτηρίου πήρα μέρος. ούτε κατά την υπογραφή παραβρέθηκα.
2ον). Επειδή 10 ανεμογεννήτριες θα ήταν στη Δρακότρυπα και άλλες 10 στη Βατσουνιά τα ποσά που θα παίρναν οι συν/σμοί θα ήταν (και θα είναι αν αυξηθούν) τα ίδια.
3ον) Όταν εκπροσωπείς κάποιον αναφέρεσαι σαυτά που έκανες γι΄αυτόν αλλοιώς σε πετάνε έξω από την πόρτα.
4ον) Η αναφορά μου στον Καποδίστρια είναι η δέουσα ,η δε κατανομή των πόρων ενός Δήμου γίνεται συνήθως με τον πληθυσμό( έτσι έκανα εγώ ως αντιδήμαρχος) του κάθε Δ.Δ.( ΓΙ ΑΥΤΌ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΣΤΗΝ ΕΠΌΜΕΝΗ ΑΠΟΓΡΑΦΉ ΠΡΈΠΕΙ ΌΛΟΙ ΝΑ ΑΠΟΓΡΑΦΟΎΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ) ιεραρχώντας βεβαίως και τις ανάγκες του κάθε Δ.Διαμερίσματος.
Και ένα σχόλιο για το τελευταίο κείμενο του φίλου μου Ηλία Μπάλλα γιατί θεωρώ περιττό να αναφερθώ σε κάτι άλλο : Αγαπητέ Ηλία μπορούσες να είσαι πιο ψύχραιμος. Το χωρίς αριθμ. πρωτοκόλλου και σφραγίδα χαρτί από τον απελθόντα(?) κο Ευσταθίου σε προσβάλει.

ΠΑΥΛΟΣ ΣΚΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
p.skylogiannis (Μέλος)
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 19
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
Πάνε στην αρχή

Facebook Page

Αναζήτηση

Χορηγοί Ιστοσελίδας

___5
___9
_____1
___6
___8
_13_341_00__1

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Για να μάθετε περισσότερα για το τι είναι τα cookies και πως χρησιμοποιούνται δείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου.

Να δέχομαι cookies από αυτή τη σελίδα.

EU Cookie Directive Module Information