Read File
  • Drakotrypa.gr
    Drakotrypa.gr

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Αιολικό πάρκο... (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Πάνε στο τέλος Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: Αιολικό πάρκο...
#583
Απ:Αιολικό πάρκο... πριν 11 Χρόνια  
Το ιδιο ακριβώς θα γράψω και εγώ για το θέμα του αιολικου πάρκου ,Αιδώς Αργείοι. και για οσους δεν ξέρουν τι σημαίνει το ρητό ,διαβάστε παρακάτω.

Αιδώς Αργείοι: Τη φράση αυτή τη συναντάμε στην Ιλιάδα του Ομήρου. Τη χρησιμοποιούσαν η Ήρα και ο Αγαμέμνονας, όταν ήθελαν να επιτιμήσουν τους Αργείους, για επίδειξη δειλίας στις μάχες έξω από τα τείχη της Τροίας. Στον Όμηρο Αργείος αποκαλούνταν όλοι γενικά οι Έλληνες και όχι μόνο οι προερχόμενοι από το Άργος. Αιδώς Αργείοι σημαίνει ντροπή Αργείοι και σήμερα τη χρησιμοποιούμε για να ψέξουμε κάποιον για πράξη ή για συμπεριφορά, για την οποία έπρεπε να νιώθει ντροπή.
panteli8 (Μέλος)
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 11
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν Τοποθεσία: drakotrypa Γενέθλια: 1968-08-22
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#584
Απ:Αιολικό πάρκο... πριν 11 Χρόνια  
Έκανα κάποιες ερωτήσεις.
Δεν πήρα απαντήσεις αλλά αοριστολογίες. Μπορεί να μην μένω στο χωριό αλλά επειδή έχω μάθει καλά το γνωμικό << ρωτώντας πας στην πόλη >>ξέρω και γνωρίζω πολύ καλά τη γίνεται και πώς γίνετε. Οπότε το μόνο που έχω και εγώ να πω είναι το ίδιο.

Αιδώς Αργείοι.
lepouras (Μέλος)
του μπαρμπα Η μητσου Η τακη ?!?!!
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 48
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν DRAGONHOLE Τοποθεσία: ATHENS HELLAS KAISARIANI Γενέθλια: 1972-10-11
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#589
Αιολικό Πάρκο πριν 11 Χρόνια  
Παρακολουθώντας όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα τις συζητήσεις και τις αντιπαραθέσεις γύρω από το αιολικό πάρκο, είναι επιτακτική η ανάγκη να εκφράσω όχι απλά τη γνώμη και την άποψή μου για το θέμα αλλά να παραθέσω την πραγματική του διάσταση όπως εγώ την έζησα.

Αγαπητοί συγχωριανοί, το αιολικό πάρκο είναι μία υπόθεση που θα πρέπει να μας αφορά και να μας κινητοποιήσει όλους διότι δεν πρόκειται για προσωπικό θέμα αλλά για έργο πνοής και πράσινης ανάπτυξης για την οποία πολύς λόγος γίνεται τελευταία.

Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που διαλέγουν τον εύκολο δρόμο της κριτικής και της προσωπικής προβολής.
Υπάρχουν όμως και ορισμένοι άνθρωποι που βλέπουν μακριά, αντιλαμβάνονται τις ευκαιρίες για το συμφέρον όλων και αναλαμβάνουν δράση. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο Ηλίας Μπάλλας. Παρακολουθώντας από πολύ κοντά την προσπάθειά του για την δημιουργία του αιολικού πάρκου του χωριού μας, αισθάνομαι την ανάγκη ως άνθρωπος που αγαπάω το ίδιο με εσάς τον τόπο μου, να τον ευχαριστήσω προσωπικά για το χρόνο, τον κόπο και την πρωτοβουλία που ανέλαβε ώστε η δημιουργία του αιολικού πάρκου να έχει τη βέλτιστη ανταποδοτικότητα για το χωριό μας. Έζησα από κοντά την αγωνία του και τη συνεχόμενη επικοινωνία του με τους δικηγόρους του χωριού μας ώστε η πρώτη προσφορά της ΔΕΗ να μην γίνει αποδεκτή και να πάμε σε καινούργιες διαπραγματεύσεις, κάτι που τελικά επετεύχθη.

Ως νόμιμος εκπρόσωπος του συνεταιρισμού ανέλαβε πρωτοβουλίες και ήταν εκείνος που είχε συνεχείς επαφές με εκπροσώπους της ΔΕΗ αλλά και με τον τότε Υπουργό Δημήτρη Σιούφα ώστε τα χρήματα που προκύπτουν από τη σύμβαση να πηγαίνουν για έργα ανάπτυξης απ' ευθείας στο χωριό μας και όχι στο Δήμο.

Όπως καταλαβαίνετε η διαχείριση της δημιουργίας του αιολικού πάρκου θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή διότι η ζημιά ή το όφελος θα έχει αντίκτυπο σε όλους μας. Καλό είναι τέτοιου είδους έργα να τα διαχειρίζονται άνθρωποι που γνωρίζουν ή τουλάχιστον αν δεν γνωρίζουν να φροντίζουν να μαθαίνουν και να μην πέφτουν σε παγίδες και αδιέξοδα. Θα πρέπει λοιπόν να τα διαχειρίζονται άνθρωποι ικανοί και όχι απλά διορισμένοι διότι ικανότητα είναι η δυνατότητα ενός ανθρώπου να κάνει και πράγματα που δεν γνωρίζει.

Απευθυνόμενος στον κ. Δήμαρχο και γνωρίζοντας τις ικανότητες του, τον καλώ να αναλάβει τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται ώστε το αιολικό πάρκο να γίνει μια πραγματικότητα, διότι το οικονομικό όφελος από τη δημιουργία του θα είναι τεράστιο για τον τόπο μας και θα είναι ένα έργο που δεν θα αποτελέσει απλά ένα συμβάν άλλα ένα ιστορικό γεγονός.

Τέλος όλοι μαζί να γίνουμε αρωγοί σ' αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και να μην αφήσουμε τις προσωπικές αντιδικίες να σταθούν τροχοπέδη στη δημιουργία αυτού του μεγάλου έργου.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Απόστολος Θεόδωρου
apotheo (Μέλος)
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 2
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 28/11/2009 09:58 απο admin. Αιτία: Μετακίνηση
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#607
Απ:Αιολικό Πάρκο πριν 10 Χρόνια, 11 Μήνες  
Αγαπητοί φίλοι,
Από χθές αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.opengov.gr/minenv/? για συζήτηση το σχέδιο νόμου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ).
Σχετικά με το άρθρο 7 για το ειδικό τέλος το οποίο θα καταβάλουν οι παραγωγοί στις τοπικές κοινωνίες όπου εγκαθίστανται οι ΑΠΕ, επισημαίνω την διαφορά με τον προηγούμενο νόμο 3468/2006.
Συγκεκριμένα, το ειδικό τέλος 3% επί της αξίας πώλησης της ενέργειας το οποίο κατά ποσοστό 80% (άρα 2,4% επί του τζίρου) προβλεπόταν να το διαχειρίζεται ο δήμος για την δημιουργία αναπτυξιακών έργων εντός του δημοτικού διαμερίσματος στο οποίο είναι εγκατεστημένη η μονάδα, τώρα με το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου διανέμεται πλέον κατά διαφορετικό τρόπο.
• Το 1% θα μοιράζεται μεταξύ των οικιακών καταναλωτών κατ’ αρχήν του δημοτικού διαμερίσματος και σε συνέχεια μεταξύ όλων των νοικοκυριών του δήμου.
• Το 0,5% θα αποδίδεται στο Πράσινο Ταμείο
• Το υπόλοιπο ποσό (1,5%) θα αποδίδεται κατά ποσοστό 80% (συνεπώς 1,2% επί του τζίρου), στον οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου βαθμού, εντός των διοικητικών ορίων του οποίου είναι εγκατεστημένοι οι σταθμοί Α.Π.Ε. και κατά ποσοστό 20% στον ή τους Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού, από την εδαφική περιφέρεια των οποίων διέρχεται η γραμμή σύνδεσης του σταθμού με το Σύστημα ή το Δίκτυο. Το σχετικό εδάφιο έχει ως εξής: Τα ποσά που αντιστοιχούν στο ειδικό τέλος και αποδίδονται στον οικείο Ο.Τ.Α. εγγράφονται σε χωριστό κωδικό του προϋπολογισμού εσόδων αυτού («Έσοδα από σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας») και διατίθενται υποχρεωτικά και αποκλειστικά, σε ποσοστό 80%, για την εκτέλεση έργων τοπικής ανάπτυξης, σε περιοχές εντός των ορίων του δημοτικού ή κοινοτικού διαμερίσματος όπου είναι εγκατεστημένος ο σταθμός ή διέρχεται η γραμμή σύνδεσης και, σε ποσοστό 20%, στην υπόλοιπη περιφέρεια του Ο.Τ.Α.

Γ.Γούσιας
9/12/09
ggousias (Μέλος)
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 62
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 09/12/2009 10:46 απο ggousias.
 
Γιώργος Φ.Γούσιας
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#608
Απ:Αιολικό Πάρκο πριν 10 Χρόνια, 11 Μήνες  
Αιολικό Πάρκο Δρακότρυπας - Βατσουνιάς;;;;;;;;

Διάβασα στην Εφημερίδα Πρωινός Τύπος της Καρδίτσας, με αριθμό φύλλου 4297 της Πέμπτης 10 Δεκεμβρίου 2009, σελίδα 6 (το οποίο και επισυνάπτω παρακάτω) κάποιες δηλώσεις του Δημάρχου Μουζακίου κ. Γιώργου Κωτσού στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε) και διάφορα άλλα έργα της περιοχής.

Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα το εξής: "Ιδιαίτερα στο Νομό μας βρίσκονται σε εξέλιξη σοβαρά έργα, όπως το Αιολικό πάρκο Δρακότρυπας - Βατσουνιάς του Δήμου Μουζακίου, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω προσφυγής στο ΣτΕ κατοίκων της Βατσουνιάς."

Ερωτήσεις:
1. Από πότε το Αιολικό πάρκο Δρακότρυπας έγινε Αιολικό πάρκο Δρακότρυπας - Βατσουνιάς αφού οι Βατσουνιώτες δεν το ήθελαν;

2. Ποιος ο λόγος της προσφυγής των κατοίκων της Βατσουνιάς στο ΣτΕ;

3. Ποια είναι τα θέματα για τα οποία κατέφυγαν στο ΣτΕ αφού το έργο δεν το θέλουν;

4. Σχεδίασαν επαναδιαπραγμάτευση;

5. Γιατί άλλαξαν γνώμη (σε αυτό μπορούν να μας απαντήσουν όσοι έχουν φιλικές σχέσεις μαζί τους)

6. Ποιος ο λόγος τότε να έχουμε αναρτήσει στην σελίδα τόσα θέματα, ερωτήσεις, έγγραφα, συμβόλαια και από την πλευρά της Βατσουνιάς να μην έχουμε πάρει είδηση τι γίνεται;

7. Ποιος ο λόγος να τρέχουν οι συγχωριανοί μας, να κάνουν διαπραγματεύσεις, να ξοδεύουν πολύτιμο χρόνο για να γίνει το έργο και οι κάτοικοι της Βατσουνιάς να καταφεύγουν στο ΣτΕ;

Θα ήθελα σαφείς απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω από όσους γνωρίζουν κάτι παραπάνω, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Δημάρχου, γιατί η εικόνα που είχαμε όλοι έως τώρα είναι ότι η Βατσουνιά είχε αρνηθεί το Αιολικό πάρκο.

Επισυνάπτω το φύλλο της Εφημερίδας Πρωινός Τύπος από την σελίδα www.proinos.gr

Με κόκκινα γράμματα η αναφορά στο Αιολικό Πάρκο.

glynosgiannis (Μέλος)
Απλά βοηθάω...
Administrator
Δημοσιεύσεις: 260
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν glynosgiannis Δρακότρυπα glynos23@yahoo.gr Τοποθεσία: Λαγονήσι Γενέθλια: 1983-12-19
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 10/12/2009 07:08 απο glynosgiannis.
 
Σε εποχές που κυριαρχούν το χρήμα και η αμάθεια, το να είσαι εθελοντής και να διαδίδεις τη γνώση είναι πράξεις επαναστατικές!!!
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#613
Απ:Αιολικό πάρκο... πριν 10 Χρόνια, 11 Μήνες  
Στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου, όπου συζητήθηκε ο προγραμματισμός του 2010, και η πρόταση της ΝΑ Καρδίτσας για Κοινωνική Διαβούλευση, συμμετείχε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός, ο οποίος στην τοποθέτησή του επεσήμανε τα παρακάτω:
« Ο προγραμματισμός του 2010 που ως πρόταση της Ν.Α. για κοινωνική διαβούλευση συζητείται στη σημερινή σας συνεδρίαση έχει δύο βασικές αδυναμίες – παραλείψεις που εκτιμώ ότι θα πρέπει να συμπεριληφθούν σ’ αυτόν.
Η πρώτη αδυναμία αφορά στην έλλειψη αναφοράς στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που επιβάλλεται να αποτελεί προτεραιότητα τόσο για το Νομό μας, όσο και για τη χώρα μας συνολικότερα. Ιδιαίτερα όταν στο Νομό μας βρίσκονται σε εξέλιξη σοβαρά έργα, όπως το Αιολικό Πάρκο της Δρακότρυπας –Βατσουνιάς του Δήμου Μουζακίου, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω προσφυγής στο ΣτΕ κατοίκων της Βατσουνιάς. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο με προϋπολογισμό που θα ξεπεράσει τα 60 εκ. ΕΥΡΩ και η δυναμικότητά του θα αγγίζει τα 33 ΜW..
Βέβαια δεν είναι το μοναδικό έργο που θα μπορούσε να υλοποιηθεί στο Νομό μας και αφορά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και εξ’ αυτού του λόγου εκτιμώ ότι αυτές οι δράσεις θα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή για τη Νομαρχιακή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Επιπροσθέτως επειδή αυτά τα έργα αντιμετωπίζουν την καχυποψία και την άρνηση πολλές φορές των τοπικών κοινωνιών, απαιτείται εκτεταμένη κοινωνική διαβούλευση προκειμένου να ενημερωθούν υπεύθυνα και σοβαρά οι πολίτες μας και κυρίως οι κάτοικοι των περιοχών όπου πρόκειται να εγκατασταθούν Αιολικά Πάρκα, Φωτοβολταϊκά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια προκειμένου να πετύχουμε την κοινωνική συναίνεση και τα έργα αυτά να υλοποιούνται χωρίς προβλήματα.
Η δεύτερη αδυναμία αφορά στην έλλειψη αναφοράς στην αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών και της Πληροφορικής, δεδομένου ότι πλέον πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πεδίο δράσης, με πολύ ισχυρές χρηματοδοτήσεις μέσω της Κοινωνίας της Πληροφορίας.
Οι Νέες Τεχνολογίες και η Πληροφορική αποκτούν ολοένα μεγαλύτερη σημασία στη ζωή μας και κυρίως στην άσκηση της διοίκησης και απαιτείται να τις αξιοποιήσουμε στο έπακρο προκειμένου τα οφέλη απ’ αυτές να διαχυθούν στο σύνολο των συμπολιτών μας, να διευκολύνουμε τη ζωή τους, να μειώσουμε τη γραφειοκρατία και κυρίως να εμπεδώσουμε την τοπική Δημοκρατία μέσω της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, που ευνοείται από τις Νέες Τεχνολογίες και την Πληροφορική. Ιδιαίτερα λόγω του αγροτικού χαρακτήρα της περιοχής μας, οι νέες Τεχνολογίες θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα μέγιστα τους αγρότες μας, μέσα από πάρα πολλές εφαρμογές τους.
Εξάλλου στη νέα προγραμματική περίοδο οι πιστώσεις που θα διατεθούν προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι μεγάλες και δεν θα πρέπει να αφήνουν αδιάφορο το Νομό μας, τουναντίον είναι αναγκαίο να στοχεύσουμε στη μεγιστοποίηση απορρόφησης αυτών των πόρων επ’ ωφελεία της τοπικής μας κοινωνίας.
Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ έκανε επίσης αναφορά για την αξιοποίηση πόρων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» το οποίο διαθέτει προϋπολογισμό 630.000.000 ΕΥΡΩ.
Επίσης ο κ. Κωτσός επεσήμανε την έλλειψη αναφοράς στον Προγραμματισμό του έτους 2010 σημαντικών έργων για το Νομό μας όπως είναι
1. Η μελέτη του Φράγματος Μουζακίου, η οποία μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλταντζής» ενώ ο κ. Κωτσός επεσήμανε ότι η μελέτη θα μπορούσε να εκπονηθεί από τη ΔΕΗ, η οποία έχει ήδη στα χέρια της προωθημένη προμελέτη.
2. Η νέα οδική σύνδεση Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα για την οποία ήδη συντάσσεται μελέτη με χρηματοδότηση από το ΕΑΠΝΑ ΙΙ
3. Η κατασκευή της σήραγγας Τυμπάνου για την οποία υπάρχει ώριμη μελέτη

Τέλος ο κ. Κωτσός κλείνοντας την τοποθέτησή του κάλεσε το Νομάρχη κ. Αλεξάκο να χρηματοδοτήσει προσωρινά (μέχρι να έρθουν τα χρήματα από τη Γ.Γ.Α) από τον προϋπολογισμό της Ν.Α. το λογαριασμό των 100.000 ΕΥΡΩ που έχει καταθέσει ο ανάδοχος του έργου του Κλειστού Γυμναστηρίου Μουζακίου, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες και επιτέλους να ολοκληρωθεί. Το έργο για μία ακόμη φορά έχει σταματήσει λόγω αδυναμίας του εργολάβου να συνεχίσει τις εργασίες του, εξαιτίας της καθυστέρησης πληρωμής του λογαριασμού των 100.000 ΕΥΡΩ που έχει καταθέσει. «Εκτιμώ τόνισε ο κ. Κωτσός ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα ρευστότητας στη ΝΑ αν χρηματοδοτήσει προσωρινά το εν λόγω έργο με το ποσό των 100.000 ΕΥΡΩ, διότι είναι το μοναδικό κλειστό Γυμναστήριο από τα τρία του Νομού μας που παραμένει ημιτελές, ενώ τα άλλα δύο Παλαμά και Σοφάδων έχει παραδοθεί. Εξάλλου δεν θα πρέπει να σας διαφεύγει το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα που για μία ακόμη φορά σταμάτησαν οι εργασίες οι φθορές που υπόκειται το κτίριο είναι σημαντικές και θα απαιτηθούν ξανά χρήματα για τις αποκαταστάσεις, αλλά το κυριότερο είναι ότι πρέπει επιτέλους να παραδοθεί σε χρήση της τοπικής κοινωνίας του Μουζακίου διότι η καθυστέρηση ολοκλήρωσής του έχει υπερβεί πλέον κάθε όριο»
Δήμαρχος (Μέλος)
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 48
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
Πάνε στην αρχή

Facebook Page

Αναζήτηση

Χορηγοί Ιστοσελίδας

___9
___5
___6
___8
___7

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Για να μάθετε περισσότερα για το τι είναι τα cookies και πως χρησιμοποιούνται δείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου.

Να δέχομαι cookies από αυτή τη σελίδα.

EU Cookie Directive Module Information