Read File
  • Drakotrypa.gr
    Drakotrypa.gr

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Αιολικό πάρκο... (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Πάνε στο τέλος Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: Αιολικό πάρκο...
#614
Απ:Αιολικό πάρκο... πριν 10 Χρόνια, 11 Μήνες  
Aκριβώς αυτά αναφέρει το κείμενο που έχω επισυνάψει στην προηγούμενη δημοσίευσή μου από την εφημερίδα Πρωινός τύπος.

Είναι αλήθεια ότι παράλληλα με το αιολικό πάρκο συζητήθηκαν και άλλα πολύ μεγάλα θέματα και πάγιες διεκδικήσεις του Δήμου Μουζακίου.

Όμως η απορία μου παραμένει. Ποιος ο λόγος που οι κάτοικοι της Βατσουνιάς κατέφυγαν στο ΣτΕ με αποτέλεσμα να καθυστερεί ακόμα περισσότερο το έργο;
glynosgiannis (Μέλος)
Απλά βοηθάω...
Administrator
Δημοσιεύσεις: 260
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν glynosgiannis Δρακότρυπα glynos23@yahoo.gr Τοποθεσία: Λαγονήσι Γενέθλια: 1983-12-19
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Σε εποχές που κυριαρχούν το χρήμα και η αμάθεια, το να είσαι εθελοντής και να διαδίδεις τη γνώση είναι πράξεις επαναστατικές!!!
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#632
Απ:Αιολικό πάρκο... πριν 10 Χρόνια, 11 Μήνες  
ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ
1. Ο άνεμος είναι μία ανεξάντλητη πηγή ενέργειας, η οποία μάλιστα παρέχεται δωρεάν.

2. Η αιολική ενέργεια προστατεύει τον πλανήτη, καθώς αποφεύγονται οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου που αποσταθεροποιούν το παγκόσμιο κλίμα.

Η λειτουργία ενός τυπικού αιολικού πάρκου, ισχύος 10 MW, προσφέρει ετήσια την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζονται 11.000 οικογένειες και εξοικονομεί περίπου 3.000 τόνους ισοδύναμου πετρελαίου.

3. Η αιολική ενέργεια δεν επιβαρύνει το τοπικό περιβάλλον με επικίνδυνους αέριους
ρύπους όπως κατά την παραγωγή ενέργειας από συμβατικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής που εκλύονται τεράστιες ποσότητες ρύπων, μεταξύ των οποίων τα καρκινογόνα μικροσωματίδια, το δηλητηριώδες μονοξείδιο του άνθρακα, το διοξείδιο του θείου και τα οξείδια του αζώτου που προκαλούν το φαινόμενο της όξινης βροχής.

ΓΕΝΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ

1.- Κατά την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου δεν θα κοπεί ούτε ένα δένδρο .
2.- Είναι ένα έργο που θα στοιχίσει 65.000.000 ευρώ και θα γίνει στην περιοχή μας
3.- Οι εργαζόμενοι και κατά την κατασκευή και κατά την λειτουργία θα είναι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού μας .
4.- Με την διάνοιξη των δρόμων για την κατασκευή ,θα δόση την δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στην περιοχή αυτή ,και ο χώρος του αιολικού αλλά και της ευρύτερης περιοχής θα έχει επισκεψιμότητα ειδικά από Σχολεία ,περιβαλλοντικούς Συλλόγους κλπ
5.- Η αγορά υλικών για την κατασκευή και κατά την συντήρηση θα γίνεται από την τοπική αγορά.
6.- Ανταποδοτικά έργα κοινής ωφελείας ,από την εταιρεία κατασκευής του έργου .
7.- Η ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται από το αιολικό πάρκο ,θα διαβιβάζεται απ ευθείας στην υψηλή τάση που διέρχεται από την περιοχή αυτή και έτσι δεν θα χρειαστεί να μεταφερθεί με κολόνες στο κοντινότερο σταθμό της ΔΕΗ.

ΕΙΔΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ

Σύμφωνα με καινούργια τροποποίηση του νόμου 3468/2006 ( το 3% από την τιμή πώλησης πριν ΦΠΑ της ηλεκτρικής ενέργειας θα αποδίδεται στην τοπική κοινωνία )
και από αυτά το 80% στο Δημοτικό Διαμέρισμα όπου είναι εγκαταστημένο το αιολικό πάρκο για έργα ανάπτυξης )

Α) Το 1% επί της προ ΦΠΑ τιμής πώλησης της ενέργειας ,θα αποδίδεται κατά προτεραιότητα στους κατοίκους του χωριού μας , πιστώνοντας τον ατομικό λογαριασμό της ΔΕΗ κάθε συγχωριανού μας.
Β) το 0.5 % επί της προ ΦΠΑ τιμής πώλησης της ενέργειας θα αποδίδεται στο πράσινο ταμείο με σκοπό την παρακολούθηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων ειδικά στις περιοχής NATURA,
Γ) Το υπόλοιπο ποσό 1.5 % θα αποδίδεται κατά ποσοστό 80% στο χωριό μας για έργα ανάπτυξης του χωριού μας ( και φυσικά θα παίρνουμε ότι άλλο δικαιούμαστε από τον Δήμο )

Το άρθρο του νέου Νόμου για τους οικιακούς καταναλωτές εδώ: www.drakotrypa.gr/index.php?option=com_d...t=raw&Itemid=205

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ 142 ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ

Οι 142 Συνεταιριστές θα απολαμβάνουν τα παραπάνω πλεονεκτήματα που αναφέρονται σε όλους τους συγχωριανούς και επιπλέον επειδή είναι ιδιοκτήτες της περιοχής ΑΦΕΝΤΙΚΟ όπου θα εγκατασταθεί το αιολικό πάρκο , θα έχουν ένα επί πλέον ετήσιο εισόδημα από την ενοικίαση του χώρου στην ΔΕΗ .

Το ποσό αυτό δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί , είναι σίγουρο όμως ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έχει συμφωνηθεί τον Σεπτέμβριο του 2007.

Βρισκόμαστε σε μια πολύ καθοριστική στιγμή, ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός, και καθοριστικός, χρειάζεται, ενότητα, διαφάνεια, γνώση, ενημέρωση και το σημαντικότερο συμμετοχή και προς αυτήν την κατεύθυνση ο Δήμαρχος Μουζακίου κ Κωτσός Γεώργιος και ο Νομάρχης Καρδίτσας κ Αλεξάκός Φώτιος , θα αναλάβουν πρωτοβουλίες , μέσα από διαφανείς διαδικασίες και με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων ,αλλά και των κατοίκων , για την οριστική λύσει των προβλημάτων που υπάρχουν σήμερα, έτσι ώστε το μεγάλο αυτό έργο για την περιοχή μας και την πατρίδα μας να γίνει πραγματικότητα .

Ηλίας Κων. Μπάλλας
ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 123
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 20/12/2009 12:13 απο admin.
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#710
Απ:Αιολικό πάρκο... πριν 10 Χρόνια, 9 Μήνες  
H δημιουργία Αιολικών Πάρκων προωθείται και σε άλλα μέρη της χώρας.Για παράδειγμα περιοχές των διαποντίων Νήσων και των ακτών της βόρειας Κέρκυρας.

Διαβάστε παρακάτω την άλλη άποψη πρι του θέματος που απασχολεί και το χωριό μας..

"Έγκυρη δημοσιογραφική πηγή απο την Κερκυρα ανέφερε πως από ‘’ιδιωτική εταιρεία’’ ετοιμάζεται η δημιουργία πάρκου ανεμογεννητριών σε 4 θαλάσσιες περιοχές των διαποντίων Νήσων και των ακτών της βόρειας Κέρκυρας.
Θα ριχτούν τεράστιες ποσότητες μπετόν...


Κάθε ανεμογεννήτρια απαιτεί μπετόν 4 μ. διάμετρο συν το 2πλάσιο θαλάσσιο του βάθος.

Οι 93 ανεμογεννήτριες απαιτούν εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά μπετόν. Είναι ειδικό μείγμα μπετόν που αλλοιώνει και καταστρέφει το θαλάσσιο περιβάλλον.
Οι ανεμογεννήτριες παράγουν έντονο θόρυβο, άρα δημιουργούν ακουστική μόλυνση σε μεγάλη απόσταση. Έτσι θα διώξουν χιλιάδες τουρίστες στην περιοχή από Αρίλλα Καβαδάδων μέχρι το Σιδάρι, δηλαδή σε μία αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή που η πλειοψηφία των κατοίκων ζει από τον τουρισμό και την αλιεία.
Οι 4 θαλάσσιοι χώροι που έχουν εγκριθεί από το ΠΕΧΩΔΕ είναι σπάνιοι ψαρότοποι για όλων των ειδών τα ψάρια.
Οι ανεμογεννήτριες θα διώξουν όλα τα ιχθυοαποθέματα ενώ θα σκοτώσουν το όποιο γόνο υπάρχει σ΄ αυτές στις θαλάσσιες περιοχές.
Οι ανεμογεννήτριες ακριβώς επειδή παράγουν υψηλής τάσης ηλεκτρικό ρεύμα εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες με ανυπολόγιστες επιβλαβείς συνέπειες στην υγεία των ανθρώπων.
Θα δημιουργηθεί τεράστια οπτική μόλυνση που θα αλλοιώσει το πανέμορφο περιβάλλον για πάντα.
Οι επενδύσεις αυτές γίνονται με αποκλειστική χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλαδή οι εταιρείες παίρνουν τσάμπα χρήμα. Στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος από τα υγρά καύσιμα, καταστρέφεται το περιβάλλον σε άλλες περιοχές και παράλληλα τα κονομάνε χοντρά κάποιες εταιρείες."


Πηγή:troktiko.blogspot.com
stefanisgeorge (Μέλος)
Moderator
Δημοσιεύσεις: 75
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν sakaflias_4 sakaflias_4@hotmail.com Τοποθεσία: ΤΡΙΚΑΛΑ-ΛΑΡΙΣΑ Γενέθλια: 1987-08-21
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
"The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do." P.Coelho
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#713
Απ:Αιολικό πάρκο... πριν 10 Χρόνια, 9 Μήνες  
Σε μια προσπάθεια που έκανα εχτές να γράψω, κόλλησε ο server αλλά για καλή μου τύχη κάποιος αναγνώστης του τρωκτικού απάντησε για εμένα.

"Στον αναγνώστη που πανικοβλήθηκε με τις ανεμογεννήτριες:

1) Τι είναι αυτό το ειδικό μείγμα μπετόν και πως αλλοιώνει και καταστρέφει το θαλάσσιο περιβάλλον? Γιατί είναι διαφορετικό από το μπετόν που υπάρχει στα λιμάνια, στις μαρίνες και σε...

άλλες εγκαταστάσεις? Άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που έχουν μεγάλα εισοδήματα από αλιεία και έχουν εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες (π.χ. Ολλανδία) τι έπαθαν;

2) Υπάρχει κανένας που να έχει ακούσει αυτον τον έντονο θόρυβο που παράγουν? Εγώ δεν έχει τύχει να τον ακούσω παρόλο που έχω περάσει συχνά από περιοχές με ανεμογεννήτριες (εκτός Ελλάδος). Δεν έχω βρεθεί βέβαια σε αιολικό πάρκο αλλά δεν θυμάμαι κάποιον ιδιαίτερο θόρυβο από μεμονωμένες εγκαταστάσεις.

3) Γιατί θα διώξουν όλα τα ιχθυαποθέματα και θα σκοτώσουν αυτά που έχουν απομείνει? Και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν ανεμογεννήτριες στη θάλασσα. Έχει παρατηρηθεί κάποιο αντίστοιχο φαινόμενο?

4) Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που υπάρχει στις ανεμογεννήτριες είναι το ίδιο που υπάρχει στα καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ, στα υπόγεια καλώδια και, σε πιό μικρή ένταση, στα καλώδια που υπάρχουν στους δρόμους και μέσα στα σπίτια μας. Επίσης, υποθέτω ότι κινητά δεν χρησιμοποιείτε στην Κέρκυρα, ούτε έχετε αναμεταδότες τηλεόρασης...

Μήπως πρέπει επιτέλους κάποιοι στην Ελλάδα να πάψουν να συμπεριφέρονται σαν αμόρφωτοι ιθαγενείς και να δούν λίγο πιο σοβαρά τη μοναδική ευκαιρία που έχει η χώρα να χρησιμοποιήσει τον ήλιο και τον αέρα της;

Υ.Γ: Για να προλάβω μερικούς, ο φόβος που έχουν κάτοικοι άλλων περιοχών της Ελλάδας ότι οι ανεμογεννήτριες εμποδίζουν τα πρόβατα και τα κατσίκια από το να ζευγαρώνουν είναι επίσης βλακεία. Γιατί δεν οργανώνει η κυβέρνηση μια εκδρομή εκπροσώπων αυτών των κύκλων να μιλήσουν με αγρότες και κατοίκους περιοχών της Ευρώπης που χρησιμοποιούν τέτοιες τεχνολογίες και να μάθουν από πρώτο χέρι τα συν και τα πλην; Και κάθονται και πλάθουν μύθους και ιστορίες καταστροφής;"


Όπως και χαρακτηριστική είναι η απάντηση ενός άλλου αναγνώστη.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΟΣΑ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΑΘΡΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΨΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΩΣΤΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥΣ.ΑΣ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΥΜΤΟΥΛΕΤΑΔΕΣ.Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΛΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ .ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ . ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ.

Πηγή:troktiko.blogspot.com
lepouras (Μέλος)
του μπαρμπα Η μητσου Η τακη ?!?!!
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 48
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν DRAGONHOLE Τοποθεσία: ATHENS HELLAS KAISARIANI Γενέθλια: 1972-10-11
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#714
Απ:Αιολικό πάρκο... πριν 10 Χρόνια, 9 Μήνες  
lepouras ; Μήπως πρέπει επιτέλους κάποιοι στην Ελλάδα να πάψουν να συμπεριφέρονται σαν αμόρφωτοι ιθαγενείς και να δούν λίγο πιο σοβαρά τη μοναδική ευκαιρία που έχει η χώρα να χρησιμοποιήσει τον ήλιο και τον αέρα τηςΣυμφωνω και επαυξανω ! Επισης το παραγομενο ρευμα δεν εχει καμια σχεση με την υψηλη ταση. Αυτη ειναι στις γαμ....ς κολωνες που περνανε εξω απ'το χωριο μας.Και τοτε ρε γαμωτο δε μιλησε κανεις μας.
Γιώργος Κατσιώτης (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 131
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 22/02/2010 02:49 απο Γιώργος Κατσιώτης.
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#716
Απ:Αιολικό πάρκο... πριν 10 Χρόνια, 9 Μήνες  
Άλλο ένα Αιολικό Πάρκο είναι στα σκαριά για μια περιοχή πολύ κοντά στην Δρακότρυπα,πράγμα που σημαίνει πως η ευρύτερη περιοχή είναι υψηλής αποδοτικότητας λόγω των ισχυρών ανέμων καθ'όλη τη διαρκεια του χρόνου.
Σε αυτό το θέμα αναφέρεται και ο Κύριος Χρήστος Μαργαρίτης στο άρθρο του:

trikalaola.blogspot.com/2010/02/blog-post_2007.html
stefanisgeorge (Μέλος)
Moderator
Δημοσιεύσεις: 75
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν sakaflias_4 sakaflias_4@hotmail.com Τοποθεσία: ΤΡΙΚΑΛΑ-ΛΑΡΙΣΑ Γενέθλια: 1987-08-21
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
"The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do." P.Coelho
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
Πάνε στην αρχή

Facebook Page

Αναζήτηση

Χορηγοί Ιστοσελίδας

___9
___5
___6
___8
___7

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Για να μάθετε περισσότερα για το τι είναι τα cookies και πως χρησιμοποιούνται δείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου.

Να δέχομαι cookies από αυτή τη σελίδα.

EU Cookie Directive Module Information