Read File
  • Drakotrypa.gr
    Drakotrypa.gr
Αρχική Μεταξύ μας

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Καθαριότητα στο Κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Πάνε στο τέλος Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: Καθαριότητα στο Κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής
#1140
Απ:Καθαριότητα στο Κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής πριν 9 Χρόνια, 7 Μήνες  
Εγώ θα διαφωνήσω σε ένα πράγμα με τον κύριο Μπαλλα.

Πώς περιμένουμε να υπάρχει συμμετοχή από τον κόσμο του χωριού όταν ακόμα και στα απλά πράματα βλέπουνε ότι πέφτει χρήμα. Άρα δικαιώνουμε αυτούς που λένε "κονομάτε".

Και είναι φυσικό όταν για ένα μονοπάτι, δουλεία τσάπας και γκασμα, πέφτουν λεφτά.
Για να καθαριστεί ένα νεκροταφείο, που για το θεό όλοι οι χωριανοί δικούς τους ανθρώπους έχουν θαμμένους, πρέπει να πληρωθούν εργάτες;

Τότε μην παραξενεύεστε που και το καλοκαίρι ο σύλλογος περιμένει την συνεισφορά όσον έρχονται για διακοπές και όχι των κατοίκων.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει τα πάντα να απαντώνται με κονδύλια, επιδοτήσεις, διαγωνισμούς, λεφτά , λεφτά, λεφτά.
Και μετά απορούμε γιατί δεν υπάρχει συμμετοχή νέων και κόσμου.
Λογικό, σου λένε θα πληρώσει ο σύλλογος ο δήμος ο τάδε ευεργέτης και θα γίνει.

Άμα έχουν κάποιο πρόβλημα κάποια ανάγκη ακόμα και κάποια ιδέα για κάτι δεν κουνάν "τα οπισθία τους" και περιμένουν από αυτούς που "κονομάν" για να τα φτιάξουν.
Σου λένε έχει λεφτά ο σύλλογος ας το φτιάξει αυτό που σκεφτήκαμε , αλλά ο σύλλογος όχι εμείς.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίσει και η προσωπική συνεισφορά του καθενός.

Στο κάτω κάτω πιο πολύ σέβεσαι αυτό που έχυσες ιδρώτα να φτιάξεις και ας είναι πιο άσχημο , παρά αυτό που πληρώσανε άλλοι.

Αθανασίου Γιάννης.
lepouras (Μέλος)
του μπαρμπα Η μητσου Η τακη ?!?!!
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 48
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν DRAGONHOLE Τοποθεσία: ATHENS HELLAS KAISARIANI Γενέθλια: 1972-10-11
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 17/02/2011 16:21 απο lepouras.
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1141
Απ:Καθαριότητα στο Κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής πριν 9 Χρόνια, 7 Μήνες  
Συμφωνώ απόλυτα Γιάννη Αθανασίου...
Δεν είναι δυνατόν σε κάθε απαιτητή εργασία για το καλό του χωριού να απαιτούνται "μεροκάματα".Με αυτή τη λογική αρχίζει να δημιουργείται πελατιακή σχέση με τον Σύλλογο και να μην υπάρχει η έξωθεν καλή μαρτυρία.
Με το δίκιο του μετά κάποιος κακοπροαίρετος να αμφιβάλλει για τον τρόπο με τον οποίο επιλέγονται τα ατομα που θα πάρουν μεροκάματο και για το ύψος της αμοιβής...

Παράδειγμα:
Αν είναι να δίνει ο Συλλογος απο 20 ευρώ σε 4 κοπέλες για να πουλήσουν την λαχειοφόρο σε έναν χορό,προσωπικά προτιμώ να μην εκδοθεί καθόλου...

Παραδείγματα προς μίμηση θεωρώ γυναίκες που μόνες τους προσφέρονται να κάνουν κάτι αφιλοκερδώς για τον Σύλλογο(π.χ. οι τυρόπιτες που δόθηκαν στον Χορό,οι κυρίες που πούλησαν λαχνούς,η κυρία που αφιλοκερδώς θα μαγειρέψει την παραδοσιακή φασολάδα την Καθ.Δευτέρα--φυσικά δεν πρόκειται να μπω σε ονοματολογία..αυτές ξέρουν καλύτερα πόσο τις εκτιμώ).

Όσον αφορα το θέμα του Λαογραφικού Μουσείου Κύριε Ηλία Μπάλλα,προσωπική μου άποψη είναι πως δεν αξίζει να δοθεί ούτε ένα ευρώ για ένα κτήριο που δεν μας ανήκει,ούτε μας έχει παραχωρηθεί η δικαιοδοσία χρήσης του.
Τα χρήματα φυσικά και υπαρχουν για τον σκοπό αυτό(το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται απο δικές σας προσπάθειες έως το 2007-οπότε τα σεβόμαστε διπλά) και θα διατεθούν για την κατασκευή Λαογραφικού Μουσείου στην Δρακότρυπα,έστω και αν χρειαστεί τελικά να γίνει σε άλλο χώρο...

Κλείνοντας,θα ήθελα να παροτρύνω και τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ να σχολιάζουν όσα συζητούνται εδώ μέσα και να προτείνουν λύσεις εφαρμόσιμες για το καλό του χωριού μας.

Με εκτίμηση,
Γιώργος Στεφανής
Πρόεδρος ΜΕΣ Δρακότρυπας "Η Ανάπλαση"
stefanisgeorge (Μέλος)
Moderator
Δημοσιεύσεις: 75
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν sakaflias_4 sakaflias_4@hotmail.com Τοποθεσία: ΤΡΙΚΑΛΑ-ΛΑΡΙΣΑ Γενέθλια: 1987-08-21
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
"The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do." P.Coelho
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1142
Απ:Καθαριότητα στο Κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής πριν 9 Χρόνια, 7 Μήνες  
Αγαπητοί φίλοι ,

Ο Σύλλογός έχει μια συνέχεια και μια διαχρονική προσφορά στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του χωριού μας , και στην εθελοντική προσφορά, και δεν επανιδρύθηκε τώρα όπως μας είπε στην εκδήλωση του Συλλόγου στο Μουζάκι η Βουλευτής κ Θεοχάρη Μαρία επειδή τώρα ανακάλυψε την Δρακότρυπα.

Ούτε ο εθελοντισμός άρχισε με την εκδήλωση του Συλλόγου στο Μουζάκι φέτος , θεωρώ το χωριό μας πρωτοπόρο στην εθελοντική προσφορά και πολλές φορές η προσφορά αυτή ήταν συγκινητική .

Ο εθελοντισμός είναι πολιτισμός και σίγουρα πρέπει να μας εγγίζει όλους .

Όπως ανέφερε όμως και ο Γιώργος Γούσιας η ευαισθητοποίηση είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση στις μέρες μας , και είναι το μεγάλο ζητούμενο για κάθε κοινωνία, και θα πρόσθετα στην περίπτωση της εθελοντικής προσφοράς για το Νεκροταφείου ακόμα ποιο δύσκολη για πολλούς λόγους.

Ο Σύλλογος έκανε έργα και θα συνεχίσει να κάνει έργα , με διαφάνεια με εντιμότητα και με γνώμονα το καλό του χωριού και των ανθρώπων του, χωρίς να φοβάται τους κακοπροαίρετους και φυσικά χωρίς πελατειακές σχέσεις, το έχει αποδείξει αυτό με την δράση του και την συμπεριφορά του.

Δεν γνωρίζω ποιόν έχει κατά νου ο Λέπουρας όταν λέει ότι με αυτόν τον τρόπο δικαιώνονται αυτοί που λένε ότι τα κονομάτε ,διότι εγώ δεν γνωρίζω κανέναν που να λέει τέτοια πράγματα.
Αν ο ίδιος γνωρίζει ας μας τον αναφέρει, δεν είναι σωστό να αιωρούνται υπονοούμενα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Για το λαογραφικό Μουσείο παλεύω εδώ και δύο χρόνια να σας πείσω ότι δεν γίνεται να επισκευάσουμε το υπάρχον κτίριο και να μεταφερθούμε στην μια αίθουσα του κοινοτικού γραφείου .
Το Τοπικό Συμβούλιο συμφώνησε , βοήθεια και στήριξη στην προσπάθεια αυτή όμως από το Σύλλογο καμία , μόνο διαβεβαιώσεις και ανακοινώσεις ότι θα επισκευαστεί το υπάρχον, θα πάρουμε την έγκριση ,θα βγάλουμε τις άδειες , και τώρα ξανά από την αρχή .

Μόνο ο Κώστας Λάζος δημόσια στήριξε αυτή την πρόταση .

Το νέο τοπικό συμβούλιο είμαι σίγουρος ότι ξανά θα συμφωνήσει .

Ηλίας Μπάλλας
19.2.2011
ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 123
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 19/02/2011 10:22 απο ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ.
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1144
Απ:Καθαριότητα στο Κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής πριν 9 Χρόνια, 7 Μήνες  
Ηλία, σαφώς και συμφωνώ ότι ο Σύλλογος μας έχει μια διαχρονική προσφορά και σχεδόν όλες του οι εκδηλώσεις είναι προσφορά εθελοντών.
Άλλωστε και το Drakotrypa.gr είναι μια καθαρά εθελοντική προσπάθεια των Δρακοτρυπιανών.

Επίσης συμφωνώ ότι δεν επανιδρύθηκε ο Σύλλογος, όπως είπε η Βουλευτής κ. Θεοχάρη αλλά όπως ανέφερε ο Γιώργος Στεφανής στο λόγο του στο χορό στο Μουζάκι Palace: "Αξίζει να αναφέρουμε πως τίποτα δεν θα ήταν εύκολα πραγματοποιήσιμο στα 48 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου, αν δεν υπήρχαν άνθρωποι που εργάστηκαν ακούραστα και μας άφησαν μια μεγάλη κληρονομιά...πάνω σε αυτές τις στέρεες βάσεις ήρθαμε εμείς...κτλ"

Το θέμα της ευαισθητοποίησης είναι ένα πραγματικά δύσκολο εγχείρημα, αλλά στις μέρες μας, όπου σε πολλές περιπτώσεις το κράτος απουσιάζει, ειδικά και με την οικονομική κρίση, είναι καθήκον όλων μας ο εθελοντισμός.

Ειδικά για τον καθαρισμό του Νεκροταφείου, επισημαίνω ότι περίμενα μεγαλύτερη συμμετοχή για τον λόγο ότι είναι ένα μέρος ιερό, που όλοι μας έχουμε κάποιο μνήμα συγγενή. Πίστεψα πως είναι αυτονόητο να προσέλθει ο κόσμος σε μία τέτοια δραστηριότητα.

Όμως τα χρήματα που δίνει ο κόσμος (συνδρομές, δωρεές κτλ), πρέπει να τα διαθέτουμε με περίσσια προσοχή.
Πρώτα θα δούμε τι μπορούμε να γλυτώσουμε με την εθελοντική εργασία, και ύστερα, αν κάποιες εργασίες το απαιτούν, φυσικά και να δοθούν κάποια μεροκάματα.

Επίσης, μην ξεχνάμε ότι ο καθαρισμός δημόσιων χώρων, όπως το νεκροταφείο, είναι δουλειά του Δήμου. Ο Σύλλογος και οι εθελοντές έρχονται να βοηθήσουν συμπληρωματικά.

Δεσμεύομαι πάντως, ελπίζοντας πως όλα ήταν θέμα καιρού, μικρής ενημέρωσης των κατοίκων και άλλων παραγόντων, να ξανακάνουμε αυτή τη προσπάθεια ελπίζοντας σε μεγαλύτερη συμμετοχή!!!
glynosgiannis (Μέλος)
Απλά βοηθάω...
Administrator
Δημοσιεύσεις: 260
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν glynosgiannis Δρακότρυπα glynos23@yahoo.gr Τοποθεσία: Λαγονήσι Γενέθλια: 1983-12-19
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Σε εποχές που κυριαρχούν το χρήμα και η αμάθεια, το να είσαι εθελοντής και να διαδίδεις τη γνώση είναι πράξεις επαναστατικές!!!
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1145
Απ:Καθαριότητα στο Κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής πριν 9 Χρόνια, 7 Μήνες  
Η τοποθέτηση της κ Θεοχάρη πιστεύω σε κανέναν Δρακοτρυπινό δεν άρεσε και η αναφορά μου είχε σαν στόχο την αντίδραση μας , και την διαφωνία μας στην τοποθέτηση αυτή, πιστεύω αυτό έπρεπε να γίνει δημόσια και γ΄αυτό το έκανα .

Έγιναν δύο σημαντικές προσπάθειες για τον καθαρισμό του Νεκροταφείου και κανένας δεν αμφιβάλει και δεν διαφωνεί ότι αυτό θα έπρεπε να γίνει με εθελοντική προσφορά ,αλλά δεν μένουμε εδώ ,ο Σύλλογος δεν εκδικείται ,αλλά συμβάλει και συμπληρώνει αυτά τα κενά με αγάπη , κατανόηση και σύμπνοια.

Και αυτό να γίνει σε άλλη προσπάθεια , είναι σίγουρο ότι ο καθαρισμός δεν θα λύσει το πρόβλημα , αυτά δηλαδή που μας ενημέρωσε ο Κώστας Λάζος ,που πρέπει να γίνουν , θα χρειαστεί σίγουρα την παρέμβαση και του Δήμου και του Συλλόγου .

Χαίρομαι και εκτιμώ την αναγνώριση και τη ευθύνη του προέδρου και του Αντιπροέδρου για τα χρήματα του Συλλόγου ,( και όπως είπαν σέβονται διπλά αυτά που παρέλαβαν ) και συμφωνώ με την τοποθέτηση του Γιάννη ότι τα χρήματα αυτά θα πρέπει να διατίθενται με περίσσια προσοχή και ευθύνη.

Θα παρακαλούσα όμως και θα προέτρεπα τον πρόεδρο και το ΔΣ συλλογικά , να έχουν τέτοιες ανησυχίες αλλά παράλληλα να παρεμβαίνουν στα πολιτιστικά και τα κοινωνικά δρώμενα του χωριού μας ,προσφέροντας εκεί που μπορούν και όσο μπορούν ,διότι αυτό είναι ζητούμενο .
να προσφέρουν έργο.

Και γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν χρειασθεί , έχουν την στήριξη και την βοήθεια και την δική μου και άλλων συγχωριανών μας που ασχολήθηκαν και ασχολούνται με τα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του χωριού μας .

Σχολίασα την τοποθέτηση του Λέπουρα και επαναλαμβάνω είναι σωστό και ηθικό αν μιλούσε για συγκεκριμένα άτομα ,να τα αναφέρει υπεύθυνα ,να τους ακούσουμε τι λένε και είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε της εξηγήσεις που πρέπει, και να μην μένουν ερωτηματικά στην διαχείριση των χρημάτων .

Προσωπικά με πολύ κατανόηση και σεβασμό θα ήθελα να απαντήσω σε οποιαδήποτε απορία , ερώτηση , και μόνο με ενδείξεις ή υποψίες , για την διαχείριση των χρημάτων ,την επιλογή ανάθεσης των έργων , και οτιδήποτε άλλο .

Και αυτό γιατί το θεωρώ δικαίωση των προσπαθειών μας και δικαίωση του σεβασμού στην διαχείριση των χρημάτων του Συλλόγου μας.

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια , πρέπει και να φαίνεται τίμια

Βέβαια είναι πολύ σημαντικό να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο ο εθελοντισμός , είναι ένα πολύ σοβαρό και σημαντικό έργο του Συλλόγου , και να επεκταθεί στην προστασία των πυρκαγιών , στον καθαρισμό των ρεμάτων , που αναφέρθηκε πολλές φορές ο Σάκης Αθανασίου και σε άλλες κοινωνικές και ανθρωπιστικές δράσεις .

Μου άρεσε πολύ η θέληση του Γιάννη να έχει η προσπάθεια αυτή συνέχεια δεν πρέπει να μας απογοητεύουν μια και δύο ατυχείς προσπάθειες ,ή πολύ περισσότερο να μας χαρακτηρίζουν και θα ήθελα την γνώμη του για το Λαογραφικό Μουσείο που δεν αναφέρθηκε .

Ηλίας Μπάλλας
27.2.2011
ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 123
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1147
Απ:Καθαριότητα στο Κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής πριν 9 Χρόνια, 6 Μήνες  
Επανέρχομαι μόνο και μόνο να κλείσω ένα θέμα ηθικής τάξεως και να μην αφήσω κανένα περιθώριο να αιωρούνται υπόνοιες και αμφισβητήσεις στην διαχείριση των χρημάτων του Συλλόγου και γενικά στον τρόπο λήψεων των αποφάσεων του Συλλόγου μας για τα χρόνια 2002 μέχρι και 2008.

Ο Λέπουρα αναφέρθηκε διαφωνώντας με την τοποθέτησή μου ότι δικαιώνονται αυτοί που λένε ότι τα κονομάτε , και ο Πρόεδρος του Συλλόγου συμφώνησε.

Ζήτησα δύο φορές από τον Λέπουρα να μας πει ποιοι είναι αυτοί που λένε ότι τα κονομάμε , πραγματικά ήθελα να τους γνωρίσω , να τους ακούσω τι ακριβώς λένε και να τους δώσω τις εξηγήσεις που πρέπει , το νιώθω υποχρέωσή μου να το κάνω,

Ήμουν υπεύθυνος πολλά χρόνια για την διαχείριση πολλών χιλιάδων ευρω και είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση και να δώσω κάθε εξήγηση σε κάθε Δρακοτρυπιανό.

Διαφορετικά θα έχει δίκιο κάποιος να αμφιβάλει και να λέει ότι θέλει.

Δεν πήρα καμία απάντηση και για να κλείσει αυτό το θέμα έστειλα στον Πρόεδρο του Συλλόγου και διαχειριστή του site κ Στεφανή Γεώργιο τους ισολογισμούς του Συλλόγου από το 2002 μέχρι και το 2008 και θα τον παρακαλούσα να τα ανεβάσει στο site στο πεδίο Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ με θέμα Οικονομικός Απολογισμός.

Εκεί είναι καταγεγραμμένα όλα τα έσοδα αναλυτικά και όλα τα έξοδα αναλυτικά για κάθε χρόνο χωριστά μέχρι και ένα ευρω.

Όλα αυτά βέβαια είναι καταχωρημένα αναλυτικά και με τα παραστατικά τους
στο βιβλίο του ταμείου του Συλλόγου το όποιο έχει σήμερα ο Πρόεδρος του Συλλόγου και διατηρούσε το χρονικό διάστημα 2002-2008 ο ταμίας κ Κατσιώτης Απόστολος

Και τελειώνοντας είμαι στην διάθεση και με χαρά θα το κάνω να δώσω κάθε εξήγηση ή διευκρίνιση που αφορούν την οικονομική διαχείριση των χρημάτων του Συλλόγου και τον τρόπο λήψεων των αποφάσεων για την ανάθεση των έργων του Συλλόγου μας .

Ευχαριστώ
Ηλίας Μπάλλας
6.3.2011
ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 123
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 06/03/2011 15:46 απο ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ.
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
Πάνε στην αρχή

Facebook Page

Αναζήτηση

Χορηγοί Ιστοσελίδας

___9
___5
___6
___8
___7

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Για να μάθετε περισσότερα για το τι είναι τα cookies και πως χρησιμοποιούνται δείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου.

Να δέχομαι cookies από αυτή τη σελίδα.

EU Cookie Directive Module Information