Read File
  • Drakotrypa.gr
    Drakotrypa.gr
Αρχική Μεταξύ μας

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Επιστροφή στο χωριό ως μόνιμοι κάτοικοι (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Πάνε στο τέλος Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: Επιστροφή στο χωριό ως μόνιμοι κάτοικοι
#276
Επιστροφή στο χωριό ως μόνιμοι κάτοικοι πριν 11 Χρόνια, 8 Μήνες  
Χαιρετώ και εύχομαι με την σειρά μου καλή χρονιά σε όλους.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι τον κύριο δήμαρχο λόγω της πρώην ιδιότητάς του ως πρόεδρος της ΑΝΚΑ.

Επειδή και από μεριάς μου και από ότι γνωρίζω και ο Γιάννης ο Γλυνός επιθυμούμε να φτιάξουμε σπίτι στο χωριό (εγώ συγκεκριμένα στο τσαρούχι)
και να κατοικίσουμε μόνιμα πλέον ως κάτοικοι του χωριού θα θέλαμε να μάθουμε αν γνωρίζετε να υπάρχουν τίποτα προγράμματα ευρωπαϊκά που να επιδοτούν αυτήν την κίνηση σε μορφή ίσως βοήθειας αποκέντρωσης ή ενίσχυσης τον επαρχιακών χωρίων κατά της ερήμωσης ή κάτι αντίστοιχο.
Επίσης αν αυτοί που αφήνουν τα μεγάλα αστικά κέντρα μπορούν να ωφεληθούν κάπως π.χ. με κάποια μοριοδότηση ή κάτι άλο ώστε να μπορέσουν να βρουν δουλειά ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν κάπως πιο εύκολα σε αυτή την προσπάθεια τους.

ευχαριστώ εκ των προτέρων βέβαιος ότι θα βρω ανταπόκριση στο ερώτημα μου.

Αθανασίου Ιωάννης
lepouras (Μέλος)
του μπαρμπα Η μητσου Η τακη ?!?!!
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 48
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν DRAGONHOLE Τοποθεσία: ATHENS HELLAS KAISARIANI Γενέθλια: 1972-10-11
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 15/01/2009 14:35 απο lepouras.
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#277
Απ:Επιστροφή στο χωριό ως μόνιμοι κάτοικοι πριν 11 Χρόνια, 8 Μήνες  
Αγαπητέ Γιάννη
Χαίρομαι που ανοίγεις τη συζήτηση για τον επαναπατρισμό των συμπολιτών μας που διάφοροι λόγοι στο παρελθόν τους οδήγησαν σε αναζήτηση τύχης μακρυά από την πατρίδα.
Αναφορικά τώρα με τα ερωτήματα που θέτεις έχω να σου γνωρίσω τα παρακάτω:
Επιδότηση για την κατασκευή καινούριου σπιτιού από ευρωπαϊκό πρόγραμμα εξ΄όσων γνωρίζω δεν ύπάρχει.
Στα πλαίσια όμως του Γ' ΚΠΣ υπήρχε πρόγραμμα για την ανακαίνιση παλαιών πετρόχτιστων σπιτιών με τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής τους φυσιογνωμίας με ποσοστό 60% μέχρι του ποσού των 30.000 ΕΥΡΩ.
Μοριοδότηση συγκεκριμένη για τους επαναπατρισθέντες ή πρόγραμμα εξεύρεσης εργασίας αποκλειστικά γι' αυτούς επίσης δεν υπάρχει.
Υπάρχουν όμως προγράμματα που ισχύουν για το σύνολο των κατοίκων της περιοχής Μουζακίου και Αργιθέας καθώς είναι ενταγμένη (μετά από μεγάλη προσπάθειά μας) από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στα Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης του Αγροτικού Χώρου.
Αυτά τα προγράμματα επιγραμματικά ενισχύουν όποιον κάνει επένδυση στην περιοχή μας (πχ ταβέρνα, ξενοδοχείο, βιοτεχνία κλπ) με ποσοστό 55% μέχρι του ποσού των 440.000 ΕΥΡΩ (αυτό ίσχυε για το Γ' ΚΠΣ και κάτι ανάλογο θα ισχύσει και στο ΕΣΠΑ με μεγαλύτερα ποσά ίσως)
Επίσης για τους ανέργους της περιοχής μας που θέλουν να ξεκινήσουν μία μικρή επιχείρηση (κομμωτήριο, internet cafe, λογιστικό γραφείο, τεχνικό γραφείο κλπ) υπάρχει δυνατότητα να επιδοτηθούν από τον ΟΑΕΔ με το ποσό των 12.000 - 18.000 εφάπαξ.
Ακόμη στα πλαίσια του Γ' ΚΠΣ για την περιοχή μας υπήρχε η δυνατότητα για τις επιχειρήσεις που θέλουν να προσλάβουν προσωπικό να επιδοτηθούν γιά τα άτομα που θα προσλάμβαναν για ένα 18μηνο με τη δέσμευση όμως να κρατήσουν τον εργαζόμενο για ένα εξάμηνο μετά το πέρας της επιδότησης.
Επί πλέον υπήρχε πρόβλεψη και για 9μηνο stage που αφορούσε επιχειρήσειες και εργαζόμενους της περιοχής μας.
Παρόμοια προγράμματα αναμένουμε και για τη νέα προγραμματική περίοδο.
Τέλος για την περιοχή μας ισχύουν και όλα τα υπόλοιπα προγράμματα που ισχύουν για όλη τη χώρα, όπως είναι ο αναπτυξιακός νόμος, γυναικεία επιχειρηματικότητα, ενίσχυσης μικριμεσαίων επιχειρήσεων κλπ.
Ελπίζω μ' αυτά που σου απάντησα να βοήθησα στον προβληματισμό σου.
Ότι νεώτερο υπάρξει ο Δήμος Μουζακίου μέσω της ιστοσελίδας του(www.mouzaki.gr) που εντός των ημερών θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο θα ενημερώνει όλους τους δημότες μας.
Να ενημερώσω επίσης ότι στο Δήμο Μουζακίου ιδρύθηκε και λειτουργεί γραφείο ενημέρωσης και υποστήριξης ευπαθών ομάδων, όπου μπορούν οι δημότες μας να απευθύνονται και να λαμβάνουν την όποια πληροφορία αφορά προγράμματα κλπ στο τηλέφωνο 2445049083
Φιλικά
Γιώργος Κωτσός
Δήμαρχος Μουζακίου
Δήμαρχος (Μέλος)
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 48
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#279
Απ:Επιστροφή στο χωριό ως μόνιμοι κάτοικοι πριν 11 Χρόνια, 8 Μήνες  
θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχο για την άμεση ανταπόκριση του και τις κατατοπιστικές πληροφορίες του.
Βέβαια υπάρχουν λεπτομέρειες που είναι ιδιαίτερες για την κάθε περίπτωση.
Οπότε θα τον ενοχλήσουμε επιτόπου στο χωριό με διάφορες πληροφορίες που μπορεί να χρειαστεί ο καθένας μας.

Η ανάπτυξη του χωριού και γενικότερα της περιοχής είναι βασικός παράγοντας
για την δημιουργία επιχειρήσεων που με την σειρά τους θα ανοίξουν και νέες θέσεις εργασίας.
Ελπίζω να βρεθούν αρκετοί που θα εκμεταλλευτούν αυτά τα προγράμματα που από ότι κατάλαβα για την περιοχή μας πρέπει να είναι αρκετά.
Βέβαια για κάποιους από εμάς που δεν έτυχε να έχει διασωθεί ένα σπίτι είναι πιο δύσκολο το ξεκίνημα αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και ελπίζω στην βοήθεια του δήμου ώστε η γραφειοκρατία να μην μας φρενάρει σε ρυθμούς που θα μας απογοήτευση.

και πάλι ευχαριστώ
Αθανασίου Ιωάννης
lepouras (Μέλος)
του μπαρμπα Η μητσου Η τακη ?!?!!
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 48
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν DRAGONHOLE Τοποθεσία: ATHENS HELLAS KAISARIANI Γενέθλια: 1972-10-11
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1107
Απ:Επιστροφή στο χωριό ως μόνιμοι κάτοικοι πριν 9 Χρόνια, 9 Μήνες  
Ξεθάβω αυτό το θέμα του forum καθώς διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που δείχνει ότι οι νέοι θέλουν να επιστρέψουν στα χωριά...

Αφήνουν τις πόλεις και παίρνουν τα... βουνά

Στην αναζήτηση μιας πιο ποιοτικής ζωής, έστω κι αν παίρνουν λιγότερα χρήματα, βρίσκονται πλέον αρκετοί Έλληνες, που κυριολεκτικά παίρνουν τα βουνά εγκαταλείποντας τα αστικά κέντρα.Αυτό το συμπέρασμα αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο σε μία σημαντική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στα πλαίσια του Διεπιστημονικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών».Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τους ορεινούς όγκους της Ηπείρου και κυρίως του Νομού Ιωαννίνων, αφού δείχνουν πως τα τελευταία χρόνια είναι εμφανής η τάση για επιστροφή του πληθυσμού στα βουνά.Χρόνο με το χρόνο αυξάνεται το ρεύμα μόνιμης διαβίωσης στους ορεινούς οικισμούς, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται μία νέα ευκαιρία για μία άλλη ανάπτυξη στα ελληνικά βουνά.

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: epirusgate.blogspot.com/2010/12/blog-post_5203.html
glynosgiannis (Μέλος)
Απλά βοηθάω...
Administrator
Δημοσιεύσεις: 260
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν glynosgiannis Δρακότρυπα glynos23@yahoo.gr Τοποθεσία: Λαγονήσι Γενέθλια: 1983-12-19
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Σε εποχές που κυριαρχούν το χρήμα και η αμάθεια, το να είσαι εθελοντής και να διαδίδεις τη γνώση είναι πράξεις επαναστατικές!!!
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1108
Απ:Επιστροφή στο χωριό ως μόνιμοι κάτοικοι πριν 9 Χρόνια, 9 Μήνες  
Όπως εξελίσσονται τα πράγματα μπαίνουμε σε μια μεγάλη ύφεση , η ανεργία συνεχώς αυξάνεται και το εισόδημα μειώνεται και το μεγάλο ζητούμενο για όλους μας είναι η ανάπτυξη.

Εμείς που ζούμε στα αστικά κέντρα ,θα έχουμε και τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από την κρίση αυτή που έρχεται , όπως όλοι ομολογούν θα είναι μεγαλύτερη το 2011 και θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα ,

Επομένως όπως πολύ σωστά αναφέρει η έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου , κυρίως τα αδιέξοδα αυτά θα οδηγήσουν πολλούς πιστεύω νέους κυρίως , να αναζητήσουν ένα νέο ξεκίνημα κυρίως στα χωριά τους, εκεί όπου έχουν και κάποια υποδομή .

Μπροστά στο φαινόμενο αυτό πιστεύω ότι ο Δήμος μας θα πρέπει να προετοιμαστεί για την υποδοχή των ανθρώπων αυτών .

Να δημιουργήσει δηλαδή ένα τμήμα υποδοχής και εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας που θέλουν να επιστρέψουν και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στα χωριά τους .

Το τμήμα αυτό θα αναλαμβάνει να ενημερώνει , να καθοδηγεί ,να προτείνει ,αλλά και να διεκπεραιώνει διαδικαστικά και γραφειοκρατικά θέματα που σίγουρα θα υπάρχουν προκειμένου να γίνει ένα νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα των ανθρώπων αυτών και βέβαια θα αποτελείτε από καταρτισμένους υπαλλήλους του Δήμου , και θα πρότεινα με επικεφαλής Αντιδήμαρχο νέων επενδυτών .

Ο Δήμος μας θα πρέπει να στηρίξει έμπρακτα την προσπάθεια των ανθρώπων αυτών , και να είναι δίπλα τους στο νέο τους ξεκίνημα.
ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 123
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 01/01/2011 16:44 απο ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ.
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1221
Απ:Επιστροφή στο χωριό ως μόνιμοι κάτοικοι πριν 9 Χρόνια  
Σε πρόσφατη αναζήτησή μου στο ίντερνετ πέτυχα το παρακάτω άρθρο σε κάποιο ιστολόγιο. Πιστεύω ότι αξίζει να το διαβάσουμε και γιατί όχι να προσθέσουμε και τους δικούς μας λόγους.

Οκτώ λόγοι για να φύγετε για το χωριό σας


Υπάρχουν οκτώ λόγοι για να φύγει κανείς από την Αθήνα ή τις άλλες μεγάλες πόλεις και να επιστρέψει στο χωριό του. Αν και εφόσον έχει ρίζες σε ένα χωριό. Ένα κεραμίδι για να μην βρέχεται κι ένα χωράφι για να μην πεινάει. Αν δεν έχει ρίζες, δεν πρέπει πάλι να απελπίζεται. Αν εγκαταλείψουν την Αθήνα οι «άλλοι», ίσως μείνει λίγη γη για πατάτες και κρεμμύδια...

Πρώτος λόγος: Οι άνθρωποι βιώνουν την κρίση με μεγαλύτερη ένταση στις πόλεις και αυτό...
προκαλεί έντονο στρες με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους.

Δεύτερος λόγος: Όσοι είναι άνεργοι και μεγάλης ηλικίας έχουν αντικειμενικό πρόβλημα να βρουν άμεσα εργασία στην πόλη, ακόμη κι αν ξεπεράσουμε ως χώρα την κρίση σε σχετικά σύντομο χρόνο. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα χρειαστούμε αρκετά χρόνια για να καταφέρουμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση στον εργασιακό τομέα.

Τρίτος λόγος: Στην Ελλάδα της ΟΝΕ καταφέραμε να μην παράγουμε ούτε σκόρδα και να αναγκαζόμαστε να τα εισάγουμε από όλα τα μέρη του κόσμου. Με την γεωργική παραγωγή να είναι στο ναδίρ, πιθανότατα να βρει κανείς ουσιαστικές ευκαιρίες...

Τέταρτος λόγος: Η επιδείνωση της κρίσης αυξάνει την εγκληματικότητα στις πόλεις.

Πέμπτος λόγος: Στο χωριό μπορείς και να κλείσεις την τηλεόραση την ώρα του βραδινού δελτίου ειδήσεων. Μπορείς να βρεις πιο εύκολα ασχολίες για να αντικαταστήσεις τον «χαμένο χρόνο».

Έκτος λόγος: Αν τα πράγματα ξεφύγουν με μία ενδεχόμενη ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, τότε θα πρέπει να είστε ήδη στο χωριό για να προετοιμάσετε τον δρόμο για τους υπόλοιπους φίλους και συγγενείς που θα έχουν μείνει πίσω...

Έβδομος λόγος: Θα είστε ένα βήμα πιο κοντά στην ανταλλακτική Οικονομία, στην περίπτωση εκείνη που οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν αντέξουν στην επίθεση που δέχονται.

Όγδοος λόγος: Για να βρεθούμε εμείς και τα παιδιά μας πλησιέστερα στη φύση και σ΄ έναν πιο ανθρώπινο τρόπο ζωής.

Εμείς βρήκαμε οκτώ λόγους. Εσείς μπορείτε να βρείτε άλλους τόσους. Και μην πιστέψει κανείς ότι έχουμε κάποια δήθεν χιουμοριστική διάθεση. Η κρισιμότητα των στιγμών είναι τέτοια που δεν υπάρχουν περιθώρια για αστειάκια...
glynosgiannis (Μέλος)
Απλά βοηθάω...
Administrator
Δημοσιεύσεις: 260
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν glynosgiannis Δρακότρυπα glynos23@yahoo.gr Τοποθεσία: Λαγονήσι Γενέθλια: 1983-12-19
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 22/09/2011 17:01 απο glynosgiannis.
 
Σε εποχές που κυριαρχούν το χρήμα και η αμάθεια, το να είσαι εθελοντής και να διαδίδεις τη γνώση είναι πράξεις επαναστατικές!!!
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
Πάνε στην αρχή

Facebook Page

Αναζήτηση

Χορηγοί Ιστοσελίδας

___9
___5
___6
___8
___7

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Για να μάθετε περισσότερα για το τι είναι τα cookies και πως χρησιμοποιούνται δείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου.

Να δέχομαι cookies από αυτή τη σελίδα.

EU Cookie Directive Module Information