Read File
  • Drakotrypa.gr
    Drakotrypa.gr
Αρχική Μεταξύ μας

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Πάνε στο τέλος Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ
#353
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ πριν 11 Χρόνια, 6 Μήνες  
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ

Το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού μας όπως είναι γνωστό σε όλους μας δημιουργήθηκε το 1999 απο το Σύλλογο με πρωτεργάτη και συντονιστή τον αείμνηστο πρόεδρο του Συλλόγου μας Χαρίση Ηλία.,

Αργότερα ο Σύλλογος βλέποντας ότι το κτήριο που στεγαζόταν το μουσείο έγινε ακατάλληλο, θελήσαμε να το ανακαινίσουμε , διάφορα όμως προβλήματα όπως το ιδιοκτησιακό καθεστώς ( το κτήριο είναι της εκκλησίας , τα πολλά χρήματα που απαιτούνταν κλπ ) δυστυχώς παρά τον μεγάλο αγώνα που κάναμε δεν τα καταφέραμε.

Το καλοκαίρι στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας ζήτησα απο τον πρόεδρο του χωριού μας κ Μπούρπο Απόστολο να μας παραχωρηθεί μια αίθουσα του κοινοτικού γραφείου και με έξοδα του Συλλόγου να μεταστεγάσουμε εκεί το λαογραφικό μουσείο.

Η απάντηση του Προέδρου ήταν αρνητική για το λόγο αυτό ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου μας ζήτησε με επιστολή του απο τον κ Δήμαρχο την αίθουσα αυτή.

Ο κ Δήμαρχος συμφώνησε με την προυπόθεση να είναι σύμφωνος ο πρόεδρος και το τοπικό συμβούλιο.

Προσωπικά και επειδή με την ιδιότητα του προέδρου του Συλλόγου είχα ασχοληθεί με το θέμα αυτό , απευθύνθηκα στα μέλη του τοπικού συμβουλίου τον κ Καπερώνη Ηλία τον κ Κωστακή Ιωάννη , τον κ Χαρίση Γεώργιο και την κα Κατσίωτη Σταματία και τους ζήτησα εγγράφως να δηλώσουν στον κ Δήμαρχο την αποδοχή τους να δοθεί η μια αίθουσα του κοινοτικού γραφείο στον Σύλλογο για να μεταστεγάσουμε το λαογραφικό μουσείο.

Και τα τέσσερα μέλη του τοπικού συμβουλίου ανταποκρίθηκαν θετικά και άμεσα και τους ευχαριστώ για την ευαισθησία τους να αποκτήσει το χωριό μας ενα λαογραφικό μουσείο που του αξίζει.

Μετά την θετική αυτή εξέλιξη , θα ήθελα να παρακαλέσω τον κ Δήμαρχο , να μας ενημερώσει ποια είναι η διαδικασία για την παραχώρηση της αίθουσας , έτσι ώστε ο Σύλλογος να προγραμματίσει στις εργασίες που πρέπει να γίνουν στην αίθουσα για την μεταστέγαση του λαογραφικού μουσείου.

Επίσης θα ήθελα να παρακαλέσω τον κ Δήμαρχο ,γνωρίζοντας την ευαισθησία του για την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς να βοηθήσει το Σύλλογο οικονομικά στην μετατροπή της αίθουσας αυτής σε λαογραφικό μουσείο.

Ηλίας Κωνσταντίνου Μπάλλας
ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 123
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 14/03/2009 15:11 απο admin.
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#354
Απ:ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ πριν 11 Χρόνια, 6 Μήνες  
Αγαπητέ Ηλία
Για το θέμα του Μουσείου έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές κατ’ ιδίαν, επειδή όμως ανοίγεις δημόσιο διάλογο επ’ αυτού, θα ήθελα να κάνω μία συνολική ενημέρωση.
Το 2002, όπως ασφαλώς ενθυμείσαι , μου εζήτησες να φροντίσω για την άμεση εκπόνηση αρχιτεκτονικής μελέτης, προκειμένου να ανακαινιστεί το κτίριο που φιλοξενούσε τότε το Μουσείο διαβεβαιώνοντάς με ότι οι πιστώσεις για την υλοποίηση του έργου ήταν διασφαλισμένες (και εξ’ αυτού του λόγου έπρεπε η μελέτη να γίνει το γρηγορότερο δυνατό).
Η μελέτη σου παραδόθηκε τάχιστα και όπως όλοι τότε παραδέχθηκαν ήταν εξαιρετική, γεγονός που σημαίνει πως αν υλοποιούνταν, η Δρακότρυπα θα είχε σήμερα ένα κτίριο κόσμημα που θα φιλοξενούσε το Λαογραφικό της Μουσείο.
Από τότε έχουν περάσει περίπου 7 χρόνια και δυστυχώς βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο «ΜΗΔΕΝ»
Όταν μου έγινε γνωστή η πρόταση να παραχωρηθεί τμήμα του Κοινοτικού Γραφείου προκειμένου να αλλάξει χρήση σε Λαογραφικό Μουσείο, σου απάντησα ότι γι’ αυτό απαιτείται, κατά το Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα, σύμφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου.
Μέχρι σήμερα τέτοια απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου δεν έχει φτάσει στο Δήμο μας.
Φιλικά
Γιώργος Κωτσός
Δήμαρχος
Δήμαρχος (Μέλος)
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 48
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#355
Απ:ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ πριν 11 Χρόνια, 6 Μήνες  
Αγαπητέ κ.Δήμαρχε.

Κατ΄αρχας συμφωνώ και είναι αλήθεια ότι με ενέργειες δικές σας το τεχνικό γραφείο ΙΣΤΟΔΟΜΙΚΗ μας ετοίμασε την μελέτη για την ανακατασκευή του λαογραφικού μουσείου συνολικού κόστους 50.000 ευρώ.

Είναι αλήθεια ότι μαζί πήγαμε στην Ιερά Μητρόπολη Καρδίτσας να πείσουμε να παραχωρήσουν το κτίριο στο Σύλλογο για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί αυτή η μελέτη αλλά δεν τα καταφέραμε.

Ο Δικηγόρος κ. Τσιρογιάννης Ηλίας ετοίμασε το συμφωνητικό παραχωρήσεως.

Και από το 2002 μέχρι σήμερα άρχισε ένας μεγάλος αγώνας δικός μου, των συνεργατών μου στο ΔΣ ,άλλων μελών του Συλλόγου και του χρυσού Ολυμπιονίκη μας κ.Δημοσθένη Ταμπάκου , ο οποίος πέραν απο την αγάπη του για προσφορά στο χωριό μας , έχει ενα τεράστιο ενδιαφέρον για την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο τεράστιος αυτός αγώνας όπως θα διαπιστώσετε απο τα στοιχεία που επισυνάπτω έγινε από όλους μας με πίστη και ελπίδα να δημιουργήσουμε ενα Λαογραφικό Μουσείο αντάξιο της ιστορία μας και της παράδοσής μας.

Αυτός ο αγώνας είχε πολλούς αποδέκτες όπως θα διαπιστώσετε και ήταν συνεχείς απο το 2002 μέχρι σήμερα. Μέχρι και πρόταση καταθέσαμε στο ΟΠΑΑΧ Μετρο 2,2 του ΠΕΠ Θεσσαλίας, μια πρόταση που ετοιμάσαμε με 4 μήνες δουλειάς.

Όπως όμως εσείς πολύ καλύτερα γνωρίζεται κανένας αγώνας έστω και αν δεν έχει ευτυχή κατάληξη δεν πάει ποτέ χαμένος και δεν χάνει την αξία του και την σημασία του, γ΄αυτό κ Δήμαρχε δεν είμαστε στο ΜΗΔΕΝ εμείς νιώθουμε δικαιωμένοι στην συνείδηση των συγχωριανών μας και γι΄αυτό συνεχίζουμε.

Όπως δικαιωμένοι νιώθουμε και για τον αγώνα που δώσαμε για την ριζική ανακατασκευή της πλατείας μας και αυτός ο αγώνας έτυχε να έχει ευτυχή κατάληξη και σήμερα το χωριό μας να έχει την ομορφότερη πλατεία της περιοχής μας, ενα πραγματικό στολίδι.

Αυτός ο υπέροχος αγώνας που έδωσα μαζί με τον κ Δημοσθένη Ταμπακό, το ΔΣ, τους συγχωριανούς μου και μαζί σας όλα αυτά τα χρόνια με κρατάει ακόμα μέσα σ΄αυτό το πρόβλημα, για το χωρίο μας και την μνήμη του αείμνηστου Ηλία Χαρίση.

Τέλος, τα τέσσερα μέλη του τοπικού συμβουλίου εγγράφως προς εσάς κατέθεσαν την συγκατάθεσή τους, αλλά προς θεού δεν θα περιμένουμε πότε ο πρόεδρος κ. Μπούρπος Απόστολος θα συγκαλέσει τοπικό συμβούλιο.

Και αν για τυπικούς λόγους θα πρέπει να γίνει αυτό, εγώ θα σας στείλω τις συγκαταθέσεις των τοπικών συμβούλων και καλέστε εσεις τοπικό συμβούλιο αλλά τώρα, αρκετά νομίζω περιμέναμε απο τον Αύγουστο μέχρι σήμερα τον κ. Πρόεδρο.

Άνοιξα δημόσιο διάλογο γι΄αυτό το θέμα διότι, στο τοπικό συμβούλιο του χωριού μας που έγινε πριν 1,5 μήνα και οι τέσσερις τοπικοί σύμβουλοι δήλωσαν στον πρόεδρο ότι συμφωνούν και θα υπογράψουν και ο ίδιος διαφωνόντας δεν έδωσε συνέχεια, αλλά και προς εσάς έστειλα προσωπικό mail πριν 20 ημέρες περίπου και σας ενημέρωσα σχετικά.

Παραθέτω τις επιστολές αυτές βάσει των οποίων έγινε αυτός ο υπέροχος αγώνας (και είναι και άλλες που δεν μπόρεσα να βρω) για να σας πείσουμε ότι πραγματικά αξίζει να μας βοηθήσετε οικονομικά να στήσουμε το δικό μας λαογραφικό μουσείο που μας αξίζει.

www.drakotrypa.gr/index.php?option=com_d...id=23&Itemid=205

Θέλουμε με την συνεργασία σας , να δημιουργήσουμε το λαογραφικό μουσείο του χωριού μας

Ηλίας Κωνσταντίνου Μπάλλας
ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 123
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 14/03/2009 15:08 απο admin.
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#371
Απ:ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ πριν 11 Χρόνια, 5 Μήνες  
Πληροφορήθηκα ότι την προηγούμενη Κυριακή έγινε τοπικό Συμβούλιο στο χωριό μας και εκεί ο Πρόεδρος κ Μπούρμπος Απόστολος ενημέρωσε τους τοπικούς συμβούλους ότι είχε συνεργασία με τον Δήμαρχο Μουζακίου κ Κωτσό Γεώργιο για το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού μας και ο κ Δήμαρχος δεσμεύθηκε να δοθούν 5.000 ευρω για να ανακαινίσουμε το υπάρχον κτίριο της εκκλησίας που στεγάζετε σήμερα το Μουσείο.

Επίσης ο κ Μπούρμπος διαβεβαίωσε τους τοπικούς συμβούλους ότι έχει συνεννοηθεί και με τον ιερέα του χωριού μας Νικόλαο Ταμπάκο.

Και ότι με την πρόταση αυτή του προέδρου κ Μπούρμπου Απόστολου συμφώνησαν τα μέλη του τοπικού συμβουλίου.

Εγω θεωρούσα ότι με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαμε να διαμορφώσουμε την αίθουσα του κοινοτικού γραφείου σε λαογραφικό Μουσείο καλύτερα, επειδή είναι λίγα τα τετραγωνικά και επειδή το υπάρχον κτίριο έχει πάρα πολλά προβλήματα ,είναι μεγάλο σε τετραγωνικά και θα απαιτηθούν πολλά χρήματα για να ανακαινισθεί, συν το πρόβλημα της παραχώρησης .


Ανεξάρτητα όμως με την δική μου πρόταση το ζητούμενο είναι να δημιουργήσουμε και να λειτουργήσουμε το λαογραφικό Μουσείο του χωριού μας τώρα πρίν το καλοκαίρι και συμφωνώ με την καινούργια αυτή εξέλιξη, αφού όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του χωριού μας ,δευσμέθηκε ο κ Δήμαρχος να ανακαινισει το ύπαρχον κτίριο και τον ευχαριστούμε.

Θα ήθελα μόνο να παρακαλέσω τον Δήμαρχο Μουζακίου κ Κωτσό Γεώργιο να μας διαβεβαιώσει για την πρόταση του προέδρου του χωριού μας κ Μπούρμπου Απόστολου και το σημαντικότερο να μας ενημερώσει πότε θα δοθούν τα χρήματα και πότε θα αρχίσουν οι εργασίες .

Θεωρώ ότι δεν θα πρέπει και αυτό το καλοκαίρι το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού μας να παρουσιάζει αυτή την εικόνα .

‘Ενας επίσης λόγος που θα πρέπει να αρχίσουν οι εργασίες τώρα πρίν το καλοκαίρι είναι και το ότι κινδυνεύουν να καταστραφούν απο την υγρασία τα εκθέματα.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω δημόσια τους 4 Συμβούλους του χωριού μας διότι αμέσως ευαισθητοποιήθηκαν και απέστειλαν στον Δήμαρχο Μουζακίου κ Κωτσό Γεώργιο τις συνημμένες επιστολές, προκειμένου το χωριό . μας να αποκτήσει λαογραφικό Μουσείο που του αξίζει. .
Οι επιστολές εδώ:
Επιστολές

Ηλίας Κωνσταντίνου Μπάλλας
ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 123
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 05/04/2009 17:54 απο admin.
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#373
Απ:ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ πριν 11 Χρόνια, 5 Μήνες  
Συμφωνώ μαζι σου Ηλια ,οσον αφορα την ανακαίνιση του υπάρχοντος κτιρίου .Το κόστος της αναπαλαίωσης τέτοιων κτιρίων είναι τεράστιο και δεν εξασφαλίζει καμιά μόνιμη λύση για στέγαση του Λαογραφικού μας Μουσείου.
Ακόμη και αυτό το ποσό, είναι πολύ μικρο για να γίνει κάτι επουσιώδες σ αυτό το κτίριο.
Πιστεύω οτι θα ήταν πολύ καλύτερο να μετακόμιζε το Μουσείο στο κοινοτικό γραφείο.
Έτσι θα μπορούσαν να επενδυθούν σωστά τα χρήματα και η μελλοντική προοπτική θα είναι ασφαλώς πολύ καλύτερη.
Ελπίζω να εισακουστεί το αίτημα μας.

φιλικά

Κων/νος Λαζος
Αντιπρόεδρος
ΜΕΣ Δρκότρυπας
Η Ανάπλαση
KostasLazos (Μέλος)
Junior Boarder
Δημοσιεύσεις: 24
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#390
Απ:ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ πριν 11 Χρόνια, 5 Μήνες  
Κύριε Δήμαρχε,

Όπως και εσείς θα συμφωνείτε δεν θα πρέπει να συνεχίσει να έχει αυτή την εικόνα το λαογραφικό Μουσείο του χωριού μας.

Ζήτησα με την τοποθέτησή μου να μας ενημερώσετε για την καινούργια εξέλιξη που πήρε το θέμα ,διότι θεωρώ την συνδρομή σας πολύ καθοριστική

Ευχαριστώ
Μπάλλας Ηλίας
ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 123
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
Πάνε στην αρχή

Facebook Page

Αναζήτηση

Χορηγοί Ιστοσελίδας

___9
___5
___6
___8
___7

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Για να μάθετε περισσότερα για το τι είναι τα cookies και πως χρησιμοποιούνται δείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου.

Να δέχομαι cookies από αυτή τη σελίδα.

EU Cookie Directive Module Information