Read File
  • Drakotrypa.gr
    Drakotrypa.gr
Αρχική Μεταξύ μας

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Πάνε στο τέλος Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ
#1038
Απ:ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ πριν 10 Χρόνια  
Kαιρό έχω να καλημερίσω τους χωριανούς μας.
Δυστυχώς αγαπητέ Γιώργο τα νέα δεν είναι ευχάριστα για τον βιολογικό του χωριού μας.Πιθανόν να γνωρίζεις ότι << η αδιαφορία τινών>> να μας οδήγησε σε νέα αναβολή (?) του έργου.Αυτό και άλλα πολλά με οδήγησαν στο να αποστασιοποιηθώ από την ομάδα του κου Κωτσού από την αρχή του έτους.
Έγραφα στην τελευταία μου δημοσίευση ότι όλα είναι σε καλό δρόμο αρκεί να τρέξει ο Δήμος λίγο το Θέμα ...
Λοιπόν ούτε το οικόπεδο αγοράστηκε ( παρά το γεγονός ότι είχε αποφασισθεί από πέρυσιστο Δ.Σ) ,ούτε έγκριση πήρε το έργο από την περιφέρεια , αλλά το χειρότερο: όσα έργα ήταν στο πρόγραμμα <<ΘΗΣΕΑΣ>> και δεν πήραν έγκριση, σταμάτησαν και θα περιμένουν το ΕΣΠΑ.Έπειδή είναι προεκλογική περίοδος δεν θέλω να πω περισσότερα.Θα κατάλαβε και ο φίλος μας ο Ηλίαςτι εννοώ.Ας ελπίσουμε σε καλύτερη διοίκηση με τον Καλλικράτη
Π. ΣΚΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
p.skylogiannis (Μέλος)
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 19
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1039
Απ:ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ πριν 10 Χρόνια  
Αγαπητοί Φίλοι
Για την αποκατάσταση της αλήθειας οφείλω να ενημερώσω ότι ο Βιολογικός Καθαρισμός της Δρακότρυπας εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ στην τελευταία τροποποίηση που κάναμε στο Δημοτικό μας Συμβούλιο στις 16 Ιουνίου του 2009, αφού συγκεντρώσαμε τα ποσά των εκπτώσεων από τα ήδη ενταχμένα και δημοπρατημένα έργα και παράλληλα ενισχύσαμε και με το ποσό των 130.000 ΕΥΡΩ από το αποθεματικό του Δήμου.
Το έργο προεντάχθηκε στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ στις 21 Δεκεμβρίου του 2009. Δυστυχώς όμως το Υπουργείο Εσωτερικών μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2009, ενώ αρχικά πήρε απόφαση για παράταση του προγράμματος μέχρι το 2011, στη συνέχεια πήρε νέα απόφαση για ένταξη έργων μέχρι τον Αύγουστο του 2010 και στο τέλος έκλεισε το πρόγραμμα άρον άρον τον Ιούνιο 2010 χωρίς να συνεδριάσει ούτε μία φορά η επιτροπή παρακολούθησης από τότε που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση.
Από το Υπουργείο Εσωτερικών μας διαβεβαίωσαν ότι τα έργα του ΘΗΣΕΑ που έχουν επιλεξιμότητα στο ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτηθούν κατά προτεραιότητα από εκεί.
Όσον αφορά την αγορά του οικοπέδου δεν στάθηκε δυνατό να γίνει ακόμη διότι η αρμόδια επιτροπή που ορίστηκε και στην οποια συμμετέχει ο κ. Σκυλογιάννης για την εκτίμηση της αξίας του, δεν είχε υπογράψει το σχετικό πρακτικό παρότι συνεδρίασε εδώ και καιρό, μ' αποτέλεσμα το σχετικό θέμα να αναβληθεί σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ως εκ τούτου δεν κατανοώ τη φράση "αδιαφορία τινών" τη στιγμή μάλιστα που το σύνολο των αδειοδοτήσεων του έργου προχώρησαν με γρήγορους ρυθμούς.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι μόλις υπάρξει η σχετική προκήρυξη από το ΕΣΠΑ ο Δήμος Μουζακίου θα καταθέσει πλήρη φάκελο για το έργο του βιολογικού καθαρισμού της Δρακότρυπας, αρκεί η επιτροπή αγοράς του ακινήτου να υπογράψει το σχετικό πρακτικό για να προχωρήσει και η αγορά του οικοπέδου.
Φιλικά
Γιώργος Κωτσός
Δήμαρχος Μουζακίου
Δήμαρχος (Μέλος)
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 48
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1043
Απ:ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ πριν 10 Χρόνια  
Σήμερα γιορτάζει το χωριό μας.Χρόνια πολλά σε όλους τους χωριανούς μας και ίδιαίτερα στις Δημητρούλες και τους Δημήτρηδες.
Είμαι πολύ συγκινημένος από το ενδιαφέρον του Δημάρχου μας για το χωριό μας.Αφού επί δέκα μέρες δεν έκρινε σκόπιμο να απαντήσει στον κο Γούσια για το θέμα του βιολογικού καθαρισμού ω του θαύματος απήντησε αυθημερόν σε μένα << για την αποκατάσταση της αλήθειας >>!Εγώ σέβομαι το προεκλογικό της περιόδου αλλά αγαπητέ Δήμαρχε προκαλείς και υποτιμάς την νοημοσύνη όλων μας.
1.Τι από αυτά που ανεφερα ήταν ανακριβές η ψέμμα και επρεπε να αποκατασταθεί?
2.Μήπως Δήμαρχε είναιδική μου ευθύνη που έφερες το θέμα της αγοράς του οικοπέδου στο Δ.Σ. άκριβώς ένα χρόνο μετά την απόφαση τη σχετικής επιτροπής.
3.Μήπως προσωπικά έφερα οποιοδήποτε κώλυμα στην όλη διαδικασία όπως έμεσα αφήνετε να εννοηθεί καιδιαδίδουν οι ασπονδοι φίλοι μου στο χωριό? η το ότι αρνήθηκε ένα μέλος(αντιπολίτευση) της τετραμελούς επιτροπής να υπογράψειΤΩΡΑ το πρακτικό της επιτροπής ήταν πρόβλημα και δεν είχαμε την πλειοφηφία να το περάσουμε?
4.Μήπως έπρεπε η όλη διαδικασία να τελειώσει από πέρυσι και να μη χαθούν τα 360.000 ευρώ του <<ΘΗΣΕΑ>> από τη Δρακότρυπα αλλά και από Δήμο μας?5.Μήπως δεν έγινα κουραστικός να ρωτάω και να ξαναρωτάω στα Δ.Σ. τι έγινε με τον βιολογικό,πότε θα γίνει η σύνδεση της δεξαμενής με το δίκτυο ύδρευσης, πότε θα γίνει η βρύση στη Μουτσιάρα (ελπίζω να μη είναι αλήθεια ότι παρά την ανάθεση πάλι θα ματαιωθεί για να ρίξετε τσιμέντα στο Κεραμαριό όπως λέει ο Πρόεδρος).
Αυτά προς το παρόν για την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
Π. ΣΚΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ 26-10-2010
p.skylogiannis (Μέλος)
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 19
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1044
Απ:ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ πριν 10 Χρόνια  
Αγαπητοί φίλοι,

Ένα ταξίδι στο εξωτερικό και μια περιπετειώδης επιστροφή με άφησαν εκτός ενημέρωσης αρκετές ημέρες. Επανερχόμενος μόλις σήμερα βρίσκομαι μπροστά στη μεγάλη έκπληξη της επαπειλούμενης ματαίωσης του έργου της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού του χωριού μας.
Όταν πριν από δυόμιση σχεδόν βδομάδες, απηύθυνα παράκληση προς τον Δήμαρχό μας να μας ενημερώσει πού βρίσκεται το θέμα, ομολογώ ότι δεν φανταζόμουνα ποτέ ότι ένα ώριμο έργο όπως αυτό, για το οποίο είχαν εξασφαλισθεί οι απαραίτητες πιστώσεις και καθώς μας διαβεβαίωνε ο Δήμαρχος πριν από 7 μήνες «ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης των σχετικών αδειών» και «έχει εκπονηθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει η διαδικασία της αδειοδότησης του έργου από τις συναρμόδιες υπηρεσίες», κινδυνεύει πλέον να ματαιωθεί. Και χρησιμοποιώ επιεικώς τη λέξη «κινδυνεύει», για να κρατήσω κι εγώ μέσα μου κάποιες ελπίδες.

Δεν με εξέπληξε -κατ’ αρχήν- που ο Δήμαρχος δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου, άλλωστε θεσμικά δεν έχει την υποχρέωση να απαντά στον κάθε δημότη, παρότι η ερώτησή μου δεν είχε προσωπικό χαρακτήρα και αφορούσε την ενημέρωση των συγχωριανών μου. Άλλωστε δεν περίμενα να το κάνει, όπως εξ άλλου δεν το έκανε έως τώρα στα ελάχιστα ερωτήματα που ευθέως ή εμμέσως και πάντα με πολλή διακριτικότητα έθετα. Με εξέπληξε όμως, που ενώ, όπως φάνηκε, γνώριζε από καιρό τη δυσμενή εξέλιξη, δεν έλαβε θέση, και μόνο μετά από την παρέμβαση του κ. Παύλου Σκυλογιάννη –για την οποία τον ευχαριστώ πολύ- θεώρησε σκόπιμο να μας ενημερώσει γι αυτό το κορυφαίο, κατά τη γνώμη μου, θέμα.

Είναι σίγουρο πλέον πως τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν πριν μερικούς μήνες που φαινόταν σίγουρη η επένδυση. Σήμερα, οι 360.000 ευρώ του προγράμματος «Θησέας» έχουν απολεσθεί, η δέσμευση του ποσού των 130.000 από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Δήμου δεν ξέρω επί πόσο θα παραμείνει ως δέσμευση και τέλος το οικόπεδο δεν έχει αγορασθεί -ακατανόητο για μας τους κοινούς θνητούς αφού υποτίθεται ότι υπήρχε η βούληση και από τις δύο συμβαλλόμενες πλευρές. Τι απομένει πια; Μόνο η διαβεβαίωση του Δημάρχου, ότι μόλις υπάρξει η σχετική προκήρυξη από το ΕΣΠΑ ο Δήμος Μουζακίου θα καταθέσει πλήρη φάκελο για το έργο του βιολογικού καθαρισμού της Δρακότρυπας.
Ας ελπίσουμε ότι η δέσμευση αυτή θα αποτελεί δέσμευση και μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου σε έναν διευρυμένο πλέον Δήμο με άλλες ίσως ανάγκες και άλλες προτεραιότητες, και ότι την ίδια υπόσχεση θα αποσπάσουμε και από τους συνυποψηφίους του. Σε κάθε περίπτωση όμως εκείνοι όμως που θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν ιδιαίτερα και να ασκήσουν την εποικοδομητική τους πίεση προς κάθε κατεύθυνση είναι οι κάτοικοι του χωριού και πρωτίστως οι νυν δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και οι υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι που κατάγονται από το χωριό μας, που ασχέτως του εάν θα εκλεγούν ή όχι δεν πρέπει να αφήσουν το σημαντικό αυτό έργο στην τύχη του.

Γιώργος Γούσιας
28/10/2010
ggousias (Μέλος)
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 62
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 28/10/2010 12:52 απο ggousias.
 
Γιώργος Φ.Γούσιας
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1045
Απ:ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ πριν 10 Χρόνια  
Θέλω να ρωτήσω και τους δυο σας.
Τον Κο Κωτσό και τον Κο Σκυλογιάννη.

Το ότι αρνήθηκε ένα μέλος της επιτροπής (ο Κος Τσιρογιάννης) να υπογράψει το πρακτικό ήταν για τον λόγο του ότι το συγκεκριμένο θέμα προς ψήφιση ενώ αφορούσε την αξία της αγοράς του οικοπέδου του Κου Μπούρμπου παρ' όλα αυτά ήρθε προς ψήφιση χωρίς να αναγράφεται η αξία της αγοράς ?
Δηλαδή θα αγόραζε ο δήμος απ'τον Κο Μπούρμπο το οικόπεδο και η αξία-το ποσό θα έμπαινε μετά !!!
Και με κίνδυνο όπως ακούστηκε στη συνεδρίαση "θα πάμε όλοι φυλακή".
Γι'αυτό δεν ψηφίστηκε?

Και γιατί τόση πρεμούρα ξαφνικά για την αγορά ενώ το έργο έχει αναβληθεί?

Εκτός του ότι και η ίδια η "συναλλαγή" μεταξύ του Κου Δημάρχου και του Κου Προέδρου είναι μεμπτή !
Αλλα οικόπεδα δεν υπήρχαν?


Γιώργος Δ Κατσιώτης
29-10-2010
Γιώργος Κατσιώτης (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 131
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1048
Απ:ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ πριν 9 Χρόνια, 12 Μήνες  
Καμία απάντηση ?

Ως συνήθως απαντάτε...επιλεκτικά
Κύριοι Κύριοι !


Γιώργος Δ Κατσιώτης
2-11-2010
Γιώργος Κατσιώτης (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 131
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 02/11/2010 03:21 απο Γιώργος Κατσιώτης.
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
Πάνε στην αρχή

Facebook Page

Αναζήτηση

Χορηγοί Ιστοσελίδας

___9
___5
___6
___8
___7

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Για να μάθετε περισσότερα για το τι είναι τα cookies και πως χρησιμοποιούνται δείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου.

Να δέχομαι cookies από αυτή τη σελίδα.

EU Cookie Directive Module Information