Read File
  • Drakotrypa.gr
    Drakotrypa.gr
Αρχική Μεταξύ μας

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Πάνε στο τέλος Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ
#1090
Απ:ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ πριν 9 Χρόνια, 10 Μήνες  
Κύριε Σκυλογιάννη.

Π.ΣΚΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ:"Πρώτα όμως θα σου επισημάνω ότι την Ελληνική γλώσσα την γνωρίζουν πολύ καλα αρκετοί από τους αναγνώστες της ιστοσελίδας του χωριού μας."
Μάλλον εσύ δεν την γνωρίζεις.
Με κατηγόρησες για ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ κειμένου.
Ξέρεις τι σημαίνει παραποίηση κειμένου.
Αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό είναι συκοφαντία;
Και ξαναρωτάω την παραποίηση κειμένου που την είδες;

Π.Σ. "Όταν λοιπόν ρωτάω τον δήμαρχο << το ότι ένα μέλος ....αρνήθηκε να υπογράψει..ήταν πρόβλημα και δεν είχαμε την πλειφηφία να το περάσουμε?>> τι πρέπει να καταλαβουμε όλοι μας?
ΟΤΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΝ ΥΠΉΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΛΩς Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΨΑΧΝΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ.Εντάξει?"

Δεν χρειάζεται να "φωνάζεις".
Το ίδιο κατάλαβα και 'γω.
Το "πρόσχημα" όμως του το έδωσες.
Γιατί αγαπητέ Παύλο;

Π.Σ. "Τα περί παρανομίας της απόφασης κ.τλ.θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι οι κατά πλειοψηφία αποφάσεις είναι συνήθης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ διαδικασία στα Δημοτικά Συμβούλια και ασφαλώς είναι νομιμότατες!"
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι νόμιμες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας, όταν ένα θέμα δεν είναι καθ' όλες τις διαδικασίες νομότυπο!
Επ' αυτού ας απαντήσει ο Δήμαρχος(εδώ κάνω humor) και οι υπόλοιποι σύμβουλοι που δεν το ψήφισαν.

Π.Σ. "Για το εάν ψήφισα και εγώ την απόφαση διανομής των 130.000 ευρώ που ήταν για το χωριό μας ,καλά θα ήταν να γνώριζες με τι αγώνα καταφέραμε να βάλουμε αυτά τα λεφτά -σε αντιστάθμισμα άλλων έργων- και όχι να με ρωτάς αν ψήφισα κάτι τέτοιο."
Να μου λες τι να σε ρωτάω!(Τελικά ψήφισες να διασκορπιστούν τα 130.000 Ευρώ;)
Απάντηση θέλω και όχι υποδείξεις ερωτήσεων!


Π.Σ. "Δυστυχώς όμως όλα πήγαν χαμένα και ασφαλώς ένα κομμάτι ευθύνης ανήκει και σε μένα."
Είπα εγώ κάτι άλλο;
Είδες που έρχεσαι στα λόγια μου(περί δάσους και δέντρων).

Π.Σ. "Αλλά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη."
......!

Π.Σ. "Γιαυτό κάλεσα τους χωριανούς μας να συμμετέχουν περισσότερο στα κοινά και ιδίως οι νεώτεροιγια να μη ανακυκλώνεται η μιζέρια καιχάνεται η ελπίδα."
Παρ' όλα αυτά εγώ θα ζητούσα (τώρα που δεν έχεις την "θηλειά"
του συμβούλου,) να βοηθήσεις από ΄δω και πέρα (γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα) με όλες τις δυνάμεις σου να δούμε τι κρύβεται.....στο δάσος!

Δεν είσαι 'συ το θέμα μου!

14-12-2010
Γιώργος Κατσιώτης (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 131
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1091
Απ:ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ πριν 9 Χρόνια, 10 Μήνες  
Αγαπητοί φίλοι,
Παρακολουθώ και συμμετέχω, δυστυχώς πλέον, σε μια συζήτηση περί όνου σκιάς. Ασχολούμαστε με πρακτικά, με πλειοψηφίες, με επιτροπές κλπ τυμβωρυχώντας στο λάκκο της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού. Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, αλλά δυστυχώς πρέπει να το πάρουμε απόφαση, ότι η ευκαιρία αυτή χάθηκε οριστικά. Η αποχέτευση και ο βιολογικός καθαρισμός αποτελούν πλέον παρελθόν για το χωριό μας. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά τα γεγονότα αυτό καταμαρτυρούν:
1. Έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε που συστάθηκαν αυτές οι περιβόητες επιτροπές και δύο μήνες από τότε που δημοσιοποιήθηκε το θέμα και το πληροφορηθήκαμε και εμείς οι ταπεινοί δημότες. Το οικόπεδο -απ΄ όσο ξέρουμε- δεν έχει αγορασθεί ακόμα. Γιατί άραγε; είναι ανίκανη να ολοκληρώσει το έργο της η επιτροπή; δεν υπάρχουν πλέον χρήματα; δεν υπάρχει πλέον η βούληση; μήπως ισχύει αυτό που λέγεται ευρέως στην πολιτική, πως αν θέλεις να ξεφορτωθείς ένα θέμα φτιάχνεις μια επιτροπή; Ένα είναι πλέον φανερό: το έργο έχει διαγραφεί οριστικά, όχι μόνο από το πρόγραμμα αλλά και από τις προθέσεις ακόμη της δημοτικής αρχής!
2. Έγραφα λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές σε τούτη εδώ τη θέση, για τη μεταφορά κάποιων πιστώσεων από το κονδύλιο με τον κωδικό αριθμό 25.7312.019 «Αποχέτευση ακαθάρτων Δρακότρυπας» σε άλλες δαπάνες του Δήμου και προβληματιζόμουνα μήπως υπερέβαλα με τη βιβλική φράση «εξέδυσάν με τα ιμάτιά μου». Ενόμιζα τότε, αφελώς, ότι επρόκειτο για μια πρόσκαιρη αναδιανομή για την κάλυψη επειγουσών αναγκών του Δήμου, αλλά είναι φανερό ότι ήμουνα κάκιστα πληροφορημένος. Το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφαση 262/2010 όχι απλώς «έγδυσε» την πίστωση των 130.000 ευρώ για την αποχέτευση του χωριού μας, αλλά την εξαφάνισε κυριολεκτικά και για να το πούμε στη γλώσσα των γηπέδων, την «ξέσκισε!». Θα μου πείτε, το ίδιο όργανο δημιούργησε την πίστωση, το ίδιο την καταργεί. Απολύτως νόμιμη ενέργεια ασφαλώς και δεν καλείται κανείς να απολογηθεί γι αυτό. Ηθικά όμως, θα έπρεπε να δοθεί μια εξήγηση στους δημότες του χωριού μας. Τι λέει άραγε ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι και ειδικότερα οι σύμβουλοι του χωριού μας πού πήραν μέρος και υπερψήφισαν την εν λόγω απόφαση; Κι άντε, εν όψει εκλογών, εσιώπησαν ή απήλλαξαν εαυτούς. Αργότερα δεν θα έπρεπε να δώσουν κάποιες εξηγήσεις; Βεβαίως ομολογεί –και προς τιμήν του- ο αγαπητός απερχόμενος δημοτικός σύμβουλος Παύλος Σκυλογιάννης σήμερα, ότι «ένα κομμάτι ευθύνης ανήκει και σε μένα» αλλά το κακό είναι ότι δεν αλλάζει πλέον η πορεία των πραγμάτων. Και εκείνο που βαραίνει περισσότερο απ΄όλα είναι η διαπίστωση –και την επαναλαμβάνω- ότι το έργο έχει διαγραφεί οριστικά, όχι μόνο από το πρόγραμμα αλλά και από τις προθέσεις ακόμη της δημοτικής αρχής!
Αυτό πλέον είναι και προφανές και βέβαιο και ας υπάρχει η υπόσχεση του Δημάρχου ότι «μόλις υπάρξει η σχετική προκήρυξη από το ΕΣΠΑ ο Δήμος Μουζακίου θα καταθέσει πλήρη φάκελο για το έργο του βιολογικού καθαρισμού της Δρακότρυπας». Οι πράξεις, πρώτα απ’ όλα, της δημοτικής αρχής καταδείχνουν ασυμφωνία έργων και υποσχέσεων, κατά δεύτερο λόγο εντάχθηκαν στο δήμο Μουζακίου και άλλοι οικισμοί με αντίστοιχα προβλήματα, και τέλος, οι νέες οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνονται και θα επικρατούν στη χώρα μας, θα καθιστούν απαγορευτική κάθε τέτοια καλή πρόθεση. Και εξάλλου, εδώ είχαμε το λύκο στα χέρια μας, το ντορό (του ΕΣΠΑ) ψάχνουμε να βρούμε;

Κοντολογίς, αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι, το πουλί πέταξε! Πέταξε και απομακρύνθηκε, απαλά, αθόρυβα και τελείως ανεπαίσθητα, χωρίς να το πάρουμε είδηση, χωρίς κανείς να καταλάβει τι έγινε, χωρίς καμιά διαμαρτυρία, σαν να ήταν τόσο φυσιολογικό αυτό, σε ένα χωριό που στις δύο προηγούμενες θητείες του κ.Κωτσού είχε δύο αντιδημάρχους με αρμοδιότητα τα δημοτικά έργα, και σε ένα χωριό, που «επιβράβευσε» τη ματαίωση ενός τόσο σημαντικού έργου συμβάλλοντας αποφασιστικά σε μια τρίτη δημαρχιακή θητεία του νυν δημάρχου και μάλιστα προσφέροντάς του και έξι ολόκληρες εκατοστιαίες μονάδες πάνω από το μέσο ποσοστό σε ολόκληρη την περιφέρεια και χαρίζοντάς του στην Τρυγόνα -το εκλογικό τμήμα του αγαπητού Παύλου Σκυλογιάννη- ποσοστό 80,74%, το μεγαλύτερο δηλαδή που έλαβε ποτέ συνδυασμός στην ιστορία των δημοτικών μας εκλογών!
Είναι λοιπόν προφανές ότι οι ευθύνες βαρύνουν πρωτίστως τους εμπλεκόμενους σε μια σοβαρή υπόθεση που εξελίχθηκε σε φιάσκο και κατά δεύτερο λόγο όλους εμάς που κοιμηθήκαμε τον ύπνο του δικαίου.

Γιώργος Γούσιας
14/12/2010
ggousias (Μέλος)
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 62
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Γιώργος Φ.Γούσιας
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1092
Απ:ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ πριν 9 Χρόνια, 10 Μήνες  
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ

Αγαπητοί φίλοι,

Το θέμα του βιολογικού καθαρισμού του χωριού μας ξεκίνησε πριν 20 περίπου μήνες, όταν διάβασα σε τοπική εφημερίδα, ότι ο Δήμος Μουζακίου κατέθεσε στο ΥΠΕΧΩΔΕ ολοκληρωμένη μελέτη για τον βιολογικό καθαρισμό του Μουζακίου στην οποία μελέτη προστέθηκε και εντάχθηκε το ΔΔ Μαυρομάτιου με τον συνοικισμό Γ,Καραϊσκάκης..

Εγώ γνώριζα από τον κ Σκυλογιάννη ότι στην μελέτη για τον βιολογικό καθαρισμό του Μουζακίου ήταν ενταγμένος ο βιολογικός καθαρισμός της Δρακότρυπας και κανένας άλλος .

Υπενθύμισα τότε τον κ Σκυλογιάνη Παύλο ότι σαν εισηγητής στην ημερίδα για την ανάπτυξη του χωριού μας που διοργάνωσε ο Σύλλογος στις 19.6.2005 ,(την οποία έχω στα χέρια μου) , μας έλεγε ότι στην μελέτη αυτή για τον βιολογικό καθαρισμό του Μουζακίου είχε ενταχθεί και ο βιολογικός καθαρισμός της Δρακότρυπας , με το σύστημα COMPACT .

Προβληματίσθηκα και αμέσως ζήτησα με παρέμβασή μου στο site , να μας ενημερώσουν αν συνεχίζει να είναι η Δρακότρυπα στην μελέτη αυτή ή όχι .

Εγώ σήμερα πιστεύω ότι στην μελέτη αυτή του Μουζακίου που κατατέθηκε και χρηματοδοτήθηκε για το βιολογικό καθαρισμό του Μουζακίου, Μαυροματίου και του συνοικισμού Γ Καραϊσκάκης , είναι ενταγμένη και η Δρακότρυπα και συνεχίζουν να ισχύουν αυτά που μας έλεγε ο κ Σκυλογιάννης Παύλος στην ημερίδα στο χωριό μας.

Και αν πράγματι συμβαίνει αυτό υπάρχει φως στο τούνελ.

Α.- Πήρα στα χέρια μου το πρακτικό της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε 25 .9 . 2010 με αριθμό απόφασης 262/2010, στην οποία αναφέρετε ο κ Γούσιας
στην τοποθέτησή του στις 4.11.2010

Θέμα : αναμόρφωση προυπολογισμού του Δήμου και μεταφορά από ΚΑ 25-7312.091, προφανώς είναι τα 130.000 ευρω που ψήφισε το ΔΣ στις 24.2.2010 για τον βιολογικό καθαρισμό της Δρακότρυπας .

25.9.2010 συνεδριάζει λοιπόν το ΔΣ Μουζακίου ,παρουσία των Δημοτικών συμβούλων του χωριού μας και αποφασίζετε η μεταφορά των παραπάνω χρημάτων των 130.000 ευρω σε διάφορα έργα μεταξύ των οποίων και 38.000 ευρω για έργα στην Δρακότρυπα ,( 20.000 ευρω για αποκατάσταση κατολισθήσεων ,6.000 ευρω αντικατάσταση τμήματος δικτύου και 12.000 για ασφαλτόστρωση θέση Αι Γιάννης.)

Μάθαμε πρόσφατα ότι το έργο του βιολογικού καθαρισμού της Δρακότρυπας δεν θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ με 360.000 ευρω , επειδή το πρόγραμμα αυτό το σταμάτησε η κυβέρνηση ξαφνικά στις 24.6.2010.

Επομένως για το έργο αυτό παρέμειναν οι 130.000 ευρω που ενέκρινε το ΔΣ 24.2.2010 από χρήματα του Δήμου .

Από την συνεδρίαση αυτή διαφώνησαν και αποχώρησαν όπως λέει το πρακτικό οι κκ Κούρτης Μόκκας Καφές και Τσιρογιαννης Ευριπίδης )

Πιστεύω ότι έγινε αυτό επειδή δεν υπήρχε άλλη επιλογή , π.χ χρονική δέσμευση των χρημάτων ή κάτι άλλο που δεν άφηνε περιθώρια να παραμείνουν περισσότερο τα χρήματα αυτά για το σκοπό αυτό . αφού το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ είχε κλείσει.
τέλος σίγουρα πιστεύω θα υπήρχε κάποια άλλη πρόβλεψη για αναπλήρωσης αυτών των χρημάτων για την εκτέλεση του έργου,

Δεν θέλω να πιστεύω κάτι διαφορετικό.

Διότι το έργο δεν εγκαταλείφθηκε όπως μας ενημέρωσε ο κ Δήμαρχος αλλά επειδή είχε ενταχθεί στο ΘΗΣΕΑΣ έχει προτεραιότητα και θα προετοιμαζόταν για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Β.- Διάβασα επίσης ότι το υπουργείο για να μετριάσει τις αντιδράσεις,από την ξαφνική αυτή κίνηση να διακόψει το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ , αναφέρει σε σχετικό του έγγραφο ότι διερευνάται η δυνατότητα ένταξης ώριμων έργων του προγράμματος «Θησέας» στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) κατά προτεραιότητα.

Και αν το έργο αυτό είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ όπως μας έχουν ενημερώσει εδώ θα πρέπει να επικεντρωθούμε όλοι και να προετοιμασθούμε , έτσι ώστε να είναι το συντομότερο δυνατό ο πλήρης φάκελος που θα κατατεθεί στο ΕΣΠΑ έτοιμος , ( μελέτες αγορά οικοπέδου κλπ ).


Γ.- Έψαξα το θέμα της αγοράς του οικοπέδου και παρατήρησα τα παρακάτω ,

1.- Εχω τα πρακτικά συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου 26.5.2009 που λένε ότι το ΔΣ αποφασίζει δια πλειοψηφίας και ορίζει τους κκ Καλλιώρα Θ ,Σκυλογιαννη Π Κούρτη Δ μαζί με έναν Μηχανικό του Δήμου να αποτελέσουν την επιτροπή για την αγορά του οικοπέδου του κ Μπούρμπου.

Η επιτροπή αυτή συνεδρίασε και έκανε την εισήγησή της μετά από 5 μήνες στις 14.10.2010 και η εισήγηση για το οικόπεδο του κ Μπουρμπού είναι ομόφωνη ,αξία οικόπέδου 3.213 ευρω.

Η εισήγηση αυτή δεν έχει υπογραφές από τα μέλη της επιτροπής
( τουλάχιστον στο αντίγραφο που έχω στα χέρια μου) και δεν γνωρίζω αν αυτός είναι ο λόγος που ο κ Δήμαρχος έφερε το θέμα αυτό της αγοράς του ίδιου οικοπέδου ξανά σε νέο ΔΣ στις 30.11.2009 .

Και σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης στις 30.11.2009 , ο κ Δήμαρχος πρότεινε ξανά την αγορά του οικοπέδου του κ Μπουρμπού για την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού της Δρακότρυπας ,
Και για την υλοποίηση της αγορά αυτής το πρακτικό αναφέρει ότι απαιτείται η σύσταση τριμελούς επιτροπής .

Με απόφαση του Δημάρχου νο 181 /2009 στις 18.12.2009 ορίζονται , πρόεδρος επιτροπής κ Σκυλογιαννης Παύλος και μέλη κ Ιωάννης Κωστάκη και ο κ Νικόλαος Γρηγορίου Μηχανικός του Δήμου .

Τι έγινε μετά , συνεδρίασε και πότε η επιτροπή , πρότειναν νέα τιμή ,έγινε πρακτικό ,το υπέγραψαν , ήρθε στο Δημοτικού Συμβούλιο για έγκριση , δεν γνωρίζω .

Βέβαια τόσο μεγάλη γραφειοκρατία ,τρία Δημοτικά Συμβούλια ,τρεις επιτροπές , άλλες τόσες αποφάσεις Δημάρχου ,συνεδριάσεις πρακτικά και ατέρμονες συζητήσεις για να αγοράσει ο Δήμος ένα οικόπεδο με 3.213 ευρω πιστεύω αυτά όλα είναι τουλάχιστον υπερβολικά.

Αυτά βέβαια σήμερα μικρή σημασία έχουν .και η συζήτηση γίνεται για να καταλάβουμε αν γινόταν η αγορά του οικοπέδου εγκαίρως ,( αρχές του 2010) θα μπορούσε το έργο αυτό να είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ μέχρι 24.6.2010 που έκλεισε και να είχε χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 360.000 ευρω.

Με δεδομένο πάντα ότι το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ το έκλεισε η κυβέρνηση ξαφνικά στις 24.6.2010 και πιστεύω κανένας από τους τοπικούς φορείς αρχές του 2010 δεν περίμενε την εξέλιξη αυτή.

Βέβαια πιθανόν να υπήρχαν και άλλα προβλήματα όπως π.χ

1.- Τα έξοδα για την κατασκευή του δικτύου να ήταν πάρα πολλά , σχεδόν απαγορευτικά ( σε πολλά σημεία θα έπρεπε να σκάψουν με τα χέρια για τους αγωγούς ),
2.- Απ ότι γνωρίζω τα έξοδα των μηχανημάτων και η εγκατάσταση δεν θα ήταν μεγαλύτερα των 70 με 100.000 ευρω
3.- Η και άλλα προβλήματα όπως το κόστος για την συντήρηση ,αξία φαρμάκων , μεταφορά των στερεών με αυτοκίνητο του Δήμου ,μισθός μονίμου υπαλλήλου ( φύλακα ) αν απαιτείται και άλλα που δεν μπορώ να φανταστώ ‘
4.- Τέλος πιθανόν για να λειτουργήσει όλο αυτό το σύστημα του βιολογικού καθαρισμού να απαιτείται ένα μεγάλος αριθμός χρηστών που εμείς δεν μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε.

Το κόστος συντήρησης που θα αναλογούσε σε κάθε σπίτι , είναι σίγουρο ότι δεν έχει υπολογιστεί όπως επίσης δεν γνωρίζουμε αν όλα τα σπίτια και τα οικόπεδα ακόμα θα ήταν υποχρεωτικό να έχουν παροχή και να συμμετέχουν υποχρεωτικά στα έξοδα και στην συντήρηση του δικτύου

Πιστεύω ότι οι αγωγοί που έγιναν επι προεδρίας κ Κίτου δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό διότι είναι μόνο για τα όμβρια .

Σημαντικό πιστεύω είναι να γνωρίζουμε σήμερα αν υπάρχει μελέτη, και τι ακριβώς λέει αυτή η μελέτη για τα παραπάνω ερωτήματα , ποιό είναι το σύνολο κόστος του έργου
και αν είναι έτοιμος ο πλήρης φάκελος .

Θα ήθελα και πιστεύω αυτή τη φορά να ενημερωθούμε σωστά και όχι καθυστερημένα και με μισές αλήθειες όπως γινόταν μέχρι σήμερα και να κλείσει αυτό το θέμα του βιολογικού καθαρισμού της Δρακότρυπας

Και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αποδειχθεί μια συζήτηση περί όνου σκιάς, όπως έγραψε ο φίλος Γιώργος Γούσιας

Και για το λόγο αυτό θα παρακαλούσα τον φίλο Παύλο Σκυλογιάννη ο οποίος ασχολήθηκε θεσμικά με το έργο αυτό , από την ένταξή του στην μελέτη του βιολογικού καθαρισμού του Μουζακίου το 2003 και γνωρίζει σίγουρα καλύτερα να μας ενημερώσει.

1.-Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ενταχθεί το έργο αυτό στο ΕΣΠΑ.
2.- Υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη και τι λέει για τα παραπάνω ερωτήματα.
(κόστος κατασκευής –έξοδα συντήρησης – έξοδα συμμετοχής των κατοίκων κλπ )
3.- Γιατί δεν έγινε η αγορά του οικοπέδου.
4.- Γιατί δεν δέχθηκαν το οικόπεδο του κ Κατσιώτη Δημητρίου το οποίο διέθετε δωρεάν με μόνη προϋπόθεση να δεσμευτεί εγγράφως ο Δήμος ότι θα γίνει το έργο
5.- Γιατί τα 130.000 ευρω μεταφέρθηκαν σε άλλα έργα .
6.- Και τελευταίο που κατά την γνώμη μου είναι και το ποιό βασικό
Αν στην μελέτη του βιολογικού καθαρισμού Μουζακίου που κατατέθηκε για χρηματοδότηση ,είναι ενταγμένος και ο βιολογικός καθαρισμός της Δρακότρυπας .

Εγώ έχω πληροφορίες ότι έτσι είναι , αν αληθεύει πιστεύω υπάρχει ακόμα φως στο τούνελ.

Μπάλλας Ηλίας
Αθήνα
14.12.2010
ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 123
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1094
Απ:ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ πριν 9 Χρόνια, 10 Μήνες  
Το πρακτικό της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Μουζακίου με αριθμό απόφασης 08/2010 της 27-2-2010 και με θέμα, την παροχή πόσιμου νερού στην συγχωριανή μας Κωστάκη Αλεξάνδρα (Αλέξω)

www.scribd.com/doc/44819713/%CE%91%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CF%89

Και ρωτάω τις δημοτικές συμβούλους του χωριού μας: που βρίσκεται το θέμα;


Και μία "απάντηση" στον φίλο μου Ηλία

Ηλίας Μπάλλας "Αν στην μελέτη του βιολογικού καθαρισμού Μουζακίου που κατατέθηκε για χρηματοδότηση ,είναι ενταγμένος και ο βιολογικός καθαρισμός της Δρακότρυπας .

Εγώ έχω πληροφορίες ότι έτσι είναι , αν αληθεύει πιστεύω υπάρχει ακόμα φως στο τούνελ."


Ηλία, αν ήταν ενταγμένος και ο βιολογικός της Δρακότρυπας, στον φάκελο του βιολογικού Μουζακίου, θα σου είχαν απαντήσει ...χθες !

16-12-2010
Γιώργος Κατσιώτης (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 131
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 16/12/2010 07:50 απο Γιώργος Κατσιώτης.
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1097
Απ:ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ πριν 9 Χρόνια, 10 Μήνες  
Αγαπητοί φίλοι,
συγχωρέστε μου και αυτή τη φορά την παρέμβασή μου στην ιστοσελίδα σας με αφορμή ζητήματα σχετικά με το χωριό σας, παρότι δεν κατάγομαι απ’ αυτό. Αποτελεί ωστόσο πεποίθησή μου πως ορισμένα ζητήματα και κυρίως η αντιμετώπιση ή η προσέγγισή τους από αρμόδιους φορείς και πρόσωπα, δεν έχουν αυστηρά τοπικιστική σημασία αλλά άπτονται ευρύτερου και γενικότερου ενδιαφέροντος, άποψη που και με αφορμή άλλες κατά το παρελθόν παρεμβάσεις μου είτε προσωπικά είτε και ως πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού μου (γειτονική Οξυά), έχω υποστηρίξει. Ως εκ τούτου πιστεύω πως τα ζητήματα αυτά αλλά και η στάση των υπευθύνων απέναντί τους δεν πρέπει να αφήνουν κανέναν μας αδιάφορο.
Παρακολουθώ, λοιπόν, εδώ και καιρό όλα όσα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα σας αναφορικά με την πορεία σημαντικών, πράγματι, έργων που έχουν εξαγγελθεί για το χωριό σας, όπως π.χ. αιολικό πάρκο, ασύρματο internet, βιολογικός καθαρισμός, οπτική ίνα, κ.λ.π.. Ωστόσο, πέρα από τις εξαγγελίες, τις υποσχέσεις, τις διάφορες αναλύσεις, δικαιολογίες κ.λ.π., που όλο αυτό τον καιρό διαβάζω στην ιστοσελίδα σας σχετικά με την πορεία των έργων αυτών και παρά το γεγονός ότι και οι ίδιοι διεκδικείτε (ως Σύλλογος, ως άτομα και εκτιμώ και ως χωριό) με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το συμφέρον και την πρόοδο του χωριού σας, δεν είδα μέχρι σήμερα να ολοκληρώνεται πλήρως ή να προωθείται βάσιμα και ικανοποιητικά κάποιο από τα έργα αυτά.
Όλα αυτά, σε συνδυασμό και με την κρατούσα γενικότερα κατάσταση και σε άλλα χωριά της περιοχής μας, μου γεννούν ένα ερώτημα : Υπάρχει, όντως, πραγματική βούληση εκ μέρους των αρμοδίων φορέων και προσώπων για την υλοποίηση παρόμοιας, όπως και των παραπάνω, σημασίας έργων στην περιοχή και στα χωριά μας; Προσωπικά, απ’ όσα παραπάνω έχω διαβάσει αλλά και από τη γενικότερη μέχρι σήμερα συναναστροφή και ενασχόλησή μου με πρόσωπα και καταστάσεις, έχω την εντύπωση πως τέτοια βούληση δεν υπάρχει. Γιατί αν υπήρχε, όλο και κάποια ουσιαστικά έργα, απ’ αυτά που έχουν ανάγκη τα χωριά και η περιοχή μας, θα είχαν προωθηθεί ή υλοποιηθεί. Αντί τούτου, όμως, εκείνο που όλοι βλέπουμε είναι είτε αδιαφορία είτε ποικίλες εξαγγελίες και υποσχέσεις, που με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα δε γίνονται τελικά πράξη, μια και δεν εξυπηρετούν, ενδεχομένως, προσωπικούς στόχους και στρατηγικές ή και πολλές άλλες ακόμη παρόμοιου είδους επιδιώξεις…..

Ευχαριστώ

Γιώργος Δ. Καραβίδας
gkaravidas (Μέλος)
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 46
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1098
Απ:ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ πριν 9 Χρόνια, 10 Μήνες  
Αγαπητέ φίλε Γιώργο Καραβίδα.

Όχι μόνο ΔΕΝ σε συγχωρώ (που παρεμβαίνεις στο site μας και κατ'επέκταση σε θέματα του χωριού και του δήμου μας) αλλά σε ευχαριστώ και υποκλίνομαι, μπροστά στο ενδιαφέρον σου για τα κοινά -όπως πολύ σωστά αναφέρεις- θέματα και προβλήματα της περιοχής.

Είσαι φάρος Ελπίδας για μένα, ξέροντας ότι υπάρχει ένας γείτονας μου, που ενδιαφέρεται για την βελτίωση της κοινής ζωής μας και βασικότερο, καταθέτει τις απόψεις του.
Όταν άλλοι, ΠΙΟ γείτονες μου και με μεγαλύτερο άμεσο "συμφέρον" δεν έχουν τοποθετηθεί ούτε με μία πρόταση σε θέματα που αφορούν άμεσα τη γειτονιά τους (πες ΜΙΑ λέξη βρε Αδερφέ ...συμφωνώ...δεν συμφωνώ ...ναι..ή όχι...και τελείωσε ...είναι αρκετό!)
Και δεν μπορώ να καταλάβω ποιοί είναι οι λόγοι που δεν το κάνουν.
-Δεν ξέρουν να χειρίζονται υπολογιστές;
-Έχουν πολιτικές - δημαρχιακές - προεδρικές βλέψεις;
-Έχουν προσωπικά συμφέροντα, ΜΗ θίγοντας τα κακώς κείμενα της "εξουσίας";
-Φοβούνται αντίποινα;
-Είναι αδιάφοροι;
-Είναι ανεγκέφαλοι;
Τι;
Δεν ξέρω!
Όποιοι θιχτούν ....σωστά θίχτηκαν!

Γι' αυτό λοιπόν, φίλε και σύντροφε Γιώργο Καραβίδα, θα σε παρακαλούσα να μην ξαναχρησιμοποιήσεις την λέξη συγνώμη, όταν βοηθάς!
Και θα σε προτρέψω, οι παρεμβάσεις και οι τοποθετήσεις σου, να είναι πιο συχνές.

ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ !

Τέλος σε ανακηρύσσω επίτιμο μέλος του site και της γειτονιάς μου!(Προσωπική είναι η ανακήρυξη, αλλά ελπίζω να εκπροσωπώ κι άλλους.)


Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Γιώργος Δ. Κατσιώτης

18-12-2010
Γιώργος Κατσιώτης (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 131
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
Πάνε στην αρχή

Facebook Page

Αναζήτηση

Χορηγοί Ιστοσελίδας

___9
___5
___6
___8
___7

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Για να μάθετε περισσότερα για το τι είναι τα cookies και πως χρησιμοποιούνται δείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου.

Να δέχομαι cookies από αυτή τη σελίδα.

EU Cookie Directive Module Information