Read File
  • Drakotrypa.gr
    Drakotrypa.gr
Αρχική Μεταξύ μας

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Πάνε στο τέλος Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ
#1100
Απ:ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ πριν 9 Χρόνια, 9 Μήνες  
Αγαπητέ φίλε Γιώργο αλλά και λοιποί αναγνώστες,
αν με τη δημόσια έκφραση των όποιων απόψεών μου - μαζί βέβαια και με όλους τους άλλους που πράττουν το ίδιο είτε στο παρόν site είτε και οπουδήποτε αλλού - προσφέρω έστω και ελάχιστα στα κοινά του τόπου μου, αυτό αποτελεί για μένα ύψιστη χαρά και μέγιστη τιμή.
Σε όσα γράφεις να συμπληρώσω πως και εγώ δε θεωρώ υγειές φαινόμενο την απουσία από ένα δημόσιο διάλογο, οπουδήποτε και με αφορμή οποιοδήποτε θέμα αυτός και να γίνεται, δημόσιων προσώπων και ιδίως όταν τα πρόσωπα αυτά συμμετέχουν στη διαχείριση των κοινών πραγμάτων. Διαχείριση για την οποία έχουν καθήκον να ενημερώνουν και να λογοδοτούν. Για το συγκεκριμένο όμως ζήτημα, για το οποίο εκτιμώ πως σε ορισμένες περιπτώσεις άπτεται και της λειτουργίας θεσμών και ως εκ τούτου θα πρέπει να απασχολήσει όλους μας περισσότερο απ' ότι μέχρι σήμερα, δε θέλω να επεκταθώ εδώ περισσότερο και επιφυλάσσομαι.
Γιώργος Δ. Καραβίδας
gkaravidas (Μέλος)
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 46
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 18/12/2010 18:36 απο gkaravidas.
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1101
Απ:ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ πριν 9 Χρόνια, 9 Μήνες  
Τόσο καιρό που διαβάζω όλα τα θέματα που έχουν δημοσιευτεί μέσα στην ιστοσελίδας μας, με παρεμβάσεις του δημάρχου και γενικά όλων τον εμπλεκομένων πάνω στο εκάστοτε θέμα τελικά μόνο στα λόγια μείνανε.
Εκτός από ελάχιστα προβλήματα που για μένα είναι πιο φθηνά και από τα φειβολαν που ξοδεύτηκαν προεκλογικά από τούς υποψηφίους στον δήμο μας μόνο.
Βλέπω ότι τελικά πρώτα ο δήμος με λιγότερα χωριά στην ευθύνη του και δεν έγινε τίποτα αξιόλογο από τις υποσχέσεις τον υποσχέσεων του ΘΑ και του δεσμευόμαστε και τις πολιτικοκουβεντογραφιοτυπικοσυζητήσεις
και αγχώνομαι σκεπτόμενος ότι τώρα με τον Καλλικράτη που ο δήμος έχει περισσότερα χωριά στην ευθύνη του πόσο πιο πολύ θα μας ξεχάσει?

Από το τίποτα δηλαδή που θα πάμε ? Στο μείον? Μήπως θα πρέπει να του επιστρέψουμε και αυτά που δέν λάβαμε?

Εγώ δηλαδή που είμαι ένας από τους ανθρώπους που θέλουν και προσπαθούν να επιστρέψουν στο χωριό μπαίνω σε δίλημμα.

Ελάτε πείτε μας την αλήθεια δεν θέλετε να έρθουμε έτσι?
Όχι τίποτε άλλο μην παρατήσουμε και ότι ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε εδώ για να αρχίσουμε από την αρχή και βρεθούμε τελικά και ....... και γδαρμένοι.
lepouras (Μέλος)
του μπαρμπα Η μητσου Η τακη ?!?!!
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 48
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν DRAGONHOLE Τοποθεσία: ATHENS HELLAS KAISARIANI Γενέθλια: 1972-10-11
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1103
Απ:ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ πριν 9 Χρόνια, 9 Μήνες  
Είναι σίγουρο ότι ο καθένας μας μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα ,και αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα η ενεργή συμμετοχή, με ειλικρίνεια ,με γνώση του θέματος, με τεκμηριωμένες απόψεις , με σεβασμό στην διαφορετική άποψη ή ακόμα και στην λάθος άποψη ,αλλά με την προϋπόθεση ο στόχος της τοποθετήσεως μας να είναι αυθεντικός , γνήσιος και προς την κατεύθυνση που θα συμβάλει ουσιαστικά στην επίλυση των προβλημάτων και στην υλοποίηση των στόχων που θέτουμε κάθε φορά.

Η κριτική εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς ,αφού θεσμικά δεν έχουμε την ευθύνη για τα έργα που κρίνουμε είναι πάντα εύκολη .

Το δύσκολο είναι η ενεργή και υπεύθυνη ενασχόληση που έχουν κυρίως αυτοί που ασχολούνται θεσμικά με τα έργα αυτά και πρέπει να πάρουν αποφάσεις πολλές φορές υπο πίεση , σε συνθήκες δύσκολες , και ακροβατώντας με την νομιμότητα, αφού όπως όλοι γνωρίζουμε οι διαδικασίες στο Δημόσια είναι άκρως γραφειοκρατικές και πολύπλοκες .

Είναι επίσης σίγουρο ότι στον διάλογο αυτό χρειαζόμαστε την συμμετοχή των θεσμικών παραγόντων του χωριού μας και του Δήμου μας γενικότερα , προεξέχοντος του Δημάρχου , και η μεγάλη πρόκληση για μας είναι να καταφέρουμε να φέρουμε αυτούς τους ανθρώπους ενεργά και δημιουργικά κοντά μας και αυτός είναι από την αρχή ο στόχος των διαχειριστών του site .

Βέβαια το ζητούμενο για τους τοπικούς και θεσμικούς παράγοντες είναι περισσότερο από κάθε φορά σήμερα , η παρουσία ενεργών πολιτών που προβληματίζονται και συμμετέχουν στα προβλήματα και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών , ανεξάρτητα αν συμφωνούν με την γνώμη τους και τις πράξεις τους πολλές φορές.

Για το λόγο αυτό αφενός εμείς να αποφύγουμε τους χαρακτηρισμούς και τις προσωπικές αντιπαραθέσεις
και αφετέρου οι τοπικοί παράγοντες να μην χρησιμοποιούν αυτό σαν δικαιολογία και να μην συμμετέχουν στην πολύ σοβαρή και πραγματικά δύσκολη αυτή προσπάθεια που γίνεται από τους διαχειριστές του site , με τα καταπληκτικά όπως όλοι αναγνωρίζουν αποτελέσματα .

Θεωρώ υποχρέωση των θεσμικών παραγόντων της περιοχής μας να συμμετέχουν με ειλικρίνεια σε τέτοιες προσπάθειες και να τις στηρίζουν ενεργά , και εύχομαι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο που ορκίσθηκε το Σάββατο να ανταποκριθεί , να συμμετέχει και να στηρίζει ενεργά τέτοιες προσπάθειες .

Είναι αλήθεια ότι θεσμικοί παράγοντες πρέπει να δείξουν την πρόθεση και την διάθεσή τους στον κάθε φίλο lepoura που σκέπτεται για επιστροφή στο χωριό του, ότι προσπαθούν μέσα από δύσκολες συνθήκες που όλοι τις καταλαβαίνουμε να σταθούν δίπλα στα προβλήματα του πολίτη , δημιουργώντας υποδομές για ανάπτυξη .

Και για αυτό οφείλουν ειλικρινή συνεργασία και ενεργή συμμετοχή σε συζητήσεις .προτάσεις και συνεργασίες με ενεργούς πολίτες .

Η πρότασή μου για συνεργασία των τοπικών φορέων και ενεργών πολιτών για το χωριό μας , έγινε βλέποντας τα προβλήματα που θα προκύψουν με τον Καλλικράτη και το ανομογενή και μεγάλο σχήμα του Δήμου Μουζακίου
( ορεινά .ημιορεινά και πεδινά Δ.Δ)

Με τις σκέψεις αυτές , και με την ελπίδα ότι θα μας ακούσουν όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί και γνωρίζουν το θέμα αυτό , και θα εκτιμήσουν την προσπάθειά μας να συμμετέχουμε στον διάλογο αυτό περισσότερο από 1,5 χρόνο, ( την δική μου και των φίλων Γούσια-Κατσιώτη-Λέπουρα και Καραβίδα )
Και θα έχουμε μια υπεύθυνη τοποθέτηση για το βιολογικό καθαρισμό της Δρακότρυπας.

Το εύχομαι και το ελπίζω .

Με τη ευκαιρία της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου , θέλω να συγχαρώ για την εκλογή, τους Δημοτικούς Συμβούλους του χωριού μας κ Παπασωτηρίου Σοφία και κ Τσιρογιάννη Φανή και τον πρόεδρο του χωριού μας κ Μπούρμπο Απόστολο.και τους τοπικούς Συμβούλους κ Χαριση Γεώργιο και κ Καπερώνη Ηλία

Εύχομαι στον Δήμαρχο του νέου διευρυμένου Δήμο Μουζακίου κ Κωτσό Γεώργιο , το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και τα νέα Τοπικά Συμβούλια , καλή δύναμη στις νέες και μεγάλες προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν μέσα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για όλους μας.

Εύχομαι συνεργασία με την αντιπολίτευση τους θεσμικούς φορείς και τους ενεργούς πολίτες για μια δημιουργική και επιτυχή θητεία με ευόδωση των προσπαθειών για το καλό όλων μας.

Καλή και επιτυχή τετραετία κ Δήμαρχε

Ηλίας Μπάλλας
Αθήνα
18.12.2010
Κ
ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 123
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 19/12/2010 04:29 απο ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ.
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1104
Απ:ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ πριν 9 Χρόνια, 9 Μήνες  
Ηλία (και λοιποί φίλοι),
συμφωνώ γενικά με όσα γράφεις. Και, προσωπικά, για να συμφωνήσω με κάποια πράγματα αφενός τα πιστεύω και αφετέρου, εξ’ όσων τουλάχιστο αντιλαμβάνομαι, τα εφαρμόζω κιόλας. Επειδή, όμως, θεωρώ πως είμαι σε κάποιο βαθμό υπαίτιος της συζήτησης που άνοιξε, επίτρεψέ μου δύο διευκρινίσεις – σχόλια :

1. Εκ των πραγμάτων δεν έχουμε όλοι «θεσμικά» ευθύνη για τα έργα που κρίνουμε. Αναγκαστικά πολλές φορές η οποιαδήποτε κριτική μας για έργα, πράξεις, συμπεριφορές, κ.λ.π. ασκείται - επιτρέψτε μου την φράση – «από την απ’ έξω», με βάση, ωστόσο, τα όσα βλέπουμε, ακούμε, κ.λ.π. . Σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να συμβιβαστούμε σε μια πολύ περιορισμένης έκτασης και μορφής κριτική, για την οποία ο ίδιος εκτιμώ πως δε θα είχε κανένα αποτέλεσμα και δε θα εξυπηρετούσε κανένα κοινωφελή σκοπό. Αυτοί όμως που έχουν την ευθύνη για τα κρινόμενα έργα και αβίαστα αποδέχθηκαν την ενασχόληση μ’ αυτά αλλά και τη λήψη αποφάσεων κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ακόμα και υπό πίεση όπως λες, μπορούν και πρέπει να αντικρούουν την οποιαδήποτε κριτική που τους ασκείται και μέσα από την ανάλογη ενημέρωση να πείσουν όλους μας περί της ορθότητας της στάσης τους ή των όποιων ενεργειών τους για τα ζητήματα που τους ασκείται η κριτική. Και εννοείται πως κατά τη λήψη των όποιων αποφάσεών τους, ακόμα και αυτών που λαμβάνουν υπό πίεση, θα πρέπει να επικρατεί η νομιμότητα ενώ η σκέψη τους πρέπει να κυριαρχείται από την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και μόνο αυτού.
2. Πιστεύω πως άλλο είναι σ’ ένα διάλογο η προσωπική επίθεση με χαρακτηρισμούς (και ίσως αρκετοί να γνωρίζετε ότι και προσωπικά υπήρξα θύμα τέτοιων επιθέσεων) και άλλο η «προσωπική αντιπαράθεση», όταν αυτή κινείται σε πλαίσια ανταλλαγής απόψεων και ιδεών, συμπεριλαμβανομένου εδώ και του ειλικρινούς ελέγχου προσώπων ή πράξεων. Σε μια τέτοιας μορφής «προσωπική αντιπαράθεση» και εφόσον υπάρχει και ειλικρινή διάθεση για διάλογο και αυτοκριτική, εκτιμώ πως είναι δυνατό να οδηγηθούμε και σε χρήσιμα συμπεράσματα ή και λύσεις για πολλά ζητήματα. Ως εκ τούτου, λοιπόν, μια τέτοια «αντιπαράθεση» δε θα έπρεπε να ενοχλεί τους τοπικούς, θεσμικούς, κ.λ.π. παράγοντες αλλά, αντίθετα, θα έπρεπε όλοι τους να την επιδιώκουν κιόλας.

Ευχαριστώ
Γιώργος Δ. Καραβίδας
gkaravidas (Μέλος)
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 46
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 19/12/2010 07:40 απο gkaravidas.
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1105
Απ:ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ πριν 9 Χρόνια, 9 Μήνες  
Αγαπητέ φίλε Γιώργο,

Δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει με τα σχόλια σου , εξ άλλου γνωρίζεις πολύ καλά ότι στηρίζω και εκτιμώ την προσφορά σου στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα και δημόσια πολλές φορές το έχω καταθέσει.

Θέλω να πιστεύω ότι μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο , χωρίς παρεξηγήσεις και τις απαραίτητες διευκρινίσεις, θα έχουμε μια απάντηση από τους ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί και γνωρίζουν για τον Βιολογικό καθαρισμό της Δρακότρυπας.

Αυτό είναι για όλους εμάς που έχουμε ασχοληθεί με αυτό τα θέμα , ενα ζητούμενο και πραγματικά το εύχομαι και το ελπίζω

Ηλίας Μπάλλας
Αθήνα
18.12.2010
ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 123
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1106
Απ:ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ πριν 9 Χρόνια, 9 Μήνες  
Φυσικά και γνωρίζω για όλα όσα λες, Ηλία και σ’ ευχαριστώ.
Εύχομαι και εγώ να δοθούν απαντήσεις για το βιολογικό αλλά και για όλα τα θέματα που σας απασχολούν και για τα οποία αγωνίζεστε.
Τέτοιου είδους απαντήσεις τόσο για θέματα του χωριού σας όσο και των υπόλοιπων χωριών του Δήμου μας αλλά και η ανάπτυξη διαλόγου γύρω απ’ αυτά, είναι και για μένα «ζητούμενο».

Ευχαριστώ
Γιώργος Δ. Καραβίδας
gkaravidas (Μέλος)
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 46
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
Πάνε στην αρχή

Facebook Page

Αναζήτηση

Χορηγοί Ιστοσελίδας

___9
___5
___6
___8
___7

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Για να μάθετε περισσότερα για το τι είναι τα cookies και πως χρησιμοποιούνται δείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου.

Να δέχομαι cookies από αυτή τη σελίδα.

EU Cookie Directive Module Information