Read File
  • Drakotrypa.gr
    Drakotrypa.gr
Αρχική Μεταξύ μας

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Πάνε στο τέλος Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ
#1195
Απ:ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ πριν 9 Χρόνια, 3 Μήνες  
Διαβάζω στο πρόγραμμα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας της 22 Ιουνίου 2011:

ΘΕΜΑ 17: «Εισήγηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: Αποχέτευση ακαθάρτων Δρακότρυπας Δήμου Μουζακίου- Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Οικισμού Δρακότρυπας στο Νομό Καρδίτσας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Βασίλειος Τσιάκος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας.


Ξέρει κανείς κάτι;
Φυσικά είναι ένα ρητορικό ερώτημα απευθυνόμενο στο πουθενά, διότι δεν ελπίζω ότι μπορεί να δοθεί κάποια διευκρίνιση από αρμόδιο πρόσωπο. Ο Δήμαρχος Μουζακίου, που από την ίδρυση της ιστοσελίδας μας είχε δώσει τον χαρακτήρα ενός μοντέρνου τοπικού ηγέτη που δεν δίσταζε εκφέρει τη γνώμη του και να στηρίξει τις απόψεις του, εξακολουθεί μεν να είναι τακτικός επισκέπτης της ιστοσελίδας μας, αλλά εδώ και 10 μήνες –να υποθέσουμε κάτω από το βάρος των μεγαλύτερων «Καλλικρατικών» υποχρεώσεων και μόνο;- απέχει τελείως από κάθε συζήτηση η οποία αναπτύσσεται στο forum, ο μοναδικός έτερος συνομιλητής μας πρώην δημοτικός σύμβουλος κ.Παύλος Σκυλογιάννης δεν έθεσε ξανά υποψηφιότητα και είναι εκτός δημοτικού συμβουλίου, οι δε σημερινοί τοπικοί άρχοντες και αρχόντισσες φαίνεται πως δεν έχουν εξοικειωθεί με αυτό το είδος επικοινωνίας και -που πιθανότατα- δεν το επιθυμούν!
Γιώργος Γούσιας
19/6/2011

Η είδηση: tinyurl.com/symboulio
ggousias (Μέλος)
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 62
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Γιώργος Φ.Γούσιας
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1200
Απ:ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ πριν 9 Χρόνια, 2 Μήνες  
Μπαίνουμε στην εποχή της ηλεκτρονικής διαβούλευσης και ήδη στην ιστοσελίδα του Δήμου Μουζακίου υπάρχει πεδίο ΔΙΑ@ΥΓΕΙΑ διαφάνεια στο κράτος ,και στο Δήμο, απάντηση όμως από τον Αντιδήμαρχο έργων κ Μηνίτσιο Α για το τεχνικό πρόγραμμα έργων του χωριού μας δεν έχουμε πάρει ακόμα ,

Για το θέμα του τεχνικού προγράμματος έργων έχω ασχοληθεί και έχω αναφερθεί από την έναρξη της λειτουργίας της ιστοσελίδας και θα το παρακολουθήσω μέχρι τέλους.

Εδώ μέσα από την ιστοσελίδα μας τέθηκαν και συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το χωριό μας , κάποια άτομα χωρίς να έχουμε πλήρη εικόνα και ακριβή γνώση των γεγονότων προσπαθήσαμε να απαντήσουμε , θέσαμε ερωτήσεις , κάναμε προτάσεις , αλλά δυστυχώς οι δικοί μας τουλάχιστον τοπικοί άρχοντες αρνήθηκαν αυτή τη συνεργασία .

Και είναι άδικο διότι οι τοπικοί ’αρχοντες και αρχόντισσες γνώριζαν και γνωρίζουν καλύτερα αυτά τα θέματα.

πχ την κατασκευή του γηπέδου μπάσκετ την χειρίστηκε αποκλειστικά η Αντιδήμαρχος έργων κ Παπασωτηρίου Σοφία και δεν ακούσαμε την επίσημη άποψη για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα .

Την υπόθεση του βιολογικού καθαρισμού την χειρίστηκαν ο κ Σκυλογιάννης Παύλος και κα Παπασωτηρίου Σοφία οι οποίοι συμφώνησαν και υπόγραψαν να μεταφερθούν τα χρήματα που υπήρχαν για το έργο αυτό , σε άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα , τουλάχιστον δεν θα έπρεπε κάποιος να μας ενημερώσει ,διότι ο φίλος Γιώργος Γούσιας συνέχιζε και έγραφε , και πίστευε ότι είμαστε κοντά στην υλοποίηση .
και δεν θα έπρεπε τουλάχιστον κάποια από τα χρήματα αυτά να μεταφερθούν στο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού μας .

Είναι σίγουρο ότι στις τοποθετήσεις όλων μας δεν υπάρχει σκοπιμότητα , λάθη ,υπερβολές και ανακρίβειες ίσως έγιναν ,με τους διαχειριστές πάντα να προσπαθούν να κρατήσουν τις συζητήσεις σε ένα υψηλό επίπεδο και κατά γενική ομολογία το έχουν πετύχει .

Και είναι ειλικρινά άδικο για την ίδια την κοινωνία να μην στηρίζεται μια τέτοια προσπάθεια από όλους τους τοπικούς φορείς, αυτές οι προσπάθειες δυστυχώς δεν συμβαίνουν συχνά και αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά αυτοί που ασχολούνται με τα κοινά .

Αντιλήψεις που δυστυχώς υπάρχουν ακόμα και σήμερα όπως , τι θέλει αυτός και ασχολείται , εγώ κάνω κουμάντο , να μην δυσαρεστήσω τον Δήμαρχο , να γίνουν κρυφά για να ικανοποιήσω τους δικούς μου και άλλα τέτοια, πρέπει να ξεριζωθούν .

Δυσκολίες υπάρχουν , διαφωνίες επίσης υπάρχουν αλίμονο αν δεν υπήρχαν , εξ αλλου όλοι γνωρίζεται προσωπικά έχω διαφωνήσει δημόσια για θέματα που πιστεύω δεν τίθενται σωστά, και
συκοφαντική και άδικη κατά την γνώμη μου επίθεση δέχθηκα , χωρίς ακόμα να ανέβουν οι ισολογισμοί που έστειλα για να απαντήσω στην άδικη αυτή επίθεση .

Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία, ιδικά για τους τοπικούς φορείς που η επιλογή τους ήταν να ασχοληθούν με τα κοινά , να εκπροσωπήσουν το χωριό τους , και την περιοχή τους και γνώριζαν πολύ καλά ότι θα δεχθούν κριτική .

Ηλίας Μπάλλας
8.7.2011
ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 123
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1203
Απ:ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ πριν 9 Χρόνια, 2 Μήνες  
Όπως είναι σε όλους μας εδω στην ιστοσελίδα γνωστό ,το έργο της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού του χωριού μας σταμάτησε επειδή η κυβέρνηση διέκοψε το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ τον Ιούνιο του 2010( έτσι τουλάχιστον μας ενημέρωσαν ).

Και τα χρήματα που ήδη υπήρχαν για το έργο αυτό ( 350.000 ευρω) με απόφαση του ΔΣ του Δήμου τον Σεπτέμβριο του 2010 μεταφέρθηκαν να γίνουν διάφορα έργα σε κάποια Δημοτικά Διαμερίσματα

Απαντώντας στην ερώτηση του φίλου Γιώργου Γούσια σχετικά με την μελέτη που ετοιμάζεται για την αποχέτευση του χωριού μας ,τηλεφωνικά ο Αντιδήμαρχος έργων , μας είπε ότι ο Δήμος Μουζακίου προκειμένου να έχει έτοιμη επικυρωμένη περιβαντολλογική μελέτη για το έργο αυτό προχωράει στην εκπόνηση σχετικής μελέτης , και σε περίπτωση που στο μέλλον παρουσιαστεί κάποια ευκαιρία χρηματοδότησης από κάποιο πρόγραμμα να είναι έτοιμοι .

Τι ακριβώς μελέτη είναι αυτή ,ποιος θα την κάνει , πόσο θα στοιχίσει, αν θα ολοκληρωθεί, και αν ο Δήμος αγοράσει το γνωστό χώρο όπου θα εγκατασταθεί ο βιολογικός καθαρισμός , είναι βασικά ερωτήματα για να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη .

Μπάλλας Ηλίας
14.7.2011
ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 123
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1220
Απ:ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ πριν 9 Χρόνια  
Αγαπητοί φίλοι,

Με αριθμό πρωτοκόλλου 3073/89390/13-9-2011 εγκρίθηκε από την Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η απόφαση για τους περιβαλλοντολογικούς όρους του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων Δρακότρυπας - Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Δρακότρυπας» του Δήμου Μουζακίου, στη θέση Αμπελάκια, στην Περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Την απόφαση αυτή μπορεί να τη δει κανείς εδώ: et.diavgeia.gov.gr/f/apdthest/ada/4%CE%9...E%A110-%CE%994%CE%9E

Είναι πάρα πολύ ευχάριστο το ότι έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα που προαπαιτείται για την εκτέλεση ενός τόσο σημαντικού έργου. Το ερώτημα όμως που παραμένει αναπάντητο εδώ και τουλάχιστον εννέα μήνες από την πλευρά της δημοτικής αρχής, είναι: υπάρχει καμία προοπτική για την πραγμάτωσή του; Και η παραπάνω απόφαση αποτελεί ένα πραγματικό βήμα ή θα αποδειχθεί ένα πουκάμισο αδειανό; Και έχω λόγους να εκφράζω αυτές τις ανησυχίες, γιατί όταν πριν από ένδεκα μήνες ο κ. Δήμαρχος ομολογούσε ότι το έργο έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες και διαμοίρασε την υπάρχουσα πίστωση, μας διαβεβαίωνε συγχρόνως ότι «μόλις υπάρξει η σχετική προκήρυξη από το ΕΣΠΑ ο Δήμος Μουζακίου θα καταθέσει πλήρη φάκελο για το έργο του βιολογικού καθαρισμού της Δρακότρυπας» αλλά υπό την αίρεση «η επιτροπή αγοράς του ακινήτου να υπογράψει το σχετικό πρακτικό για να προχωρήσει και η αγορά του οικοπέδου».

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η επιτροπή αγοράς είναι ένα όργανο το οποίο συστήνεται από τη δημοτική αρχή και άρα η (νέα) δημοτική αρχή είναι η μόνη που γνωρίζει εάν υφίσταται τέτοιου είδους επιτροπή, εάν έχει υπογραφεί το σχετικό πρακτικό αγοράς και φυσικά είναι εκείνη που μπορεί να πληροφορήσει τους δημότες της εάν τελικώς έχει γίνει η αγορά του οικοπέδου στη θέση Αμπελάκια, προς χάριν του οποίου εκδόθηκε η επτασέλιδη προαναφερθείσα απόφαση της Γ.Γ. κας Γερακούδη.

Εάν πράγματι έχουν εκπληρωθεί ή έστω έχουν δρομολογηθεί αυτές οι προϋποθέσεις που έθεσε ο κ.Δήμαρχος και εάν οι γενικότερες συγκυρίες το επιτρέψουν, τότε ενδεχομένως να μπορούμε να μιλάμε για φώς στο τούνελ –όπως έκλεισε την παρέμβασή του στις 14/12/2010 ο φίλος Ηλ. Μπάλλας. Αλλιώς φοβάμαι, ότι μπορεί πράγματι να μιλάμε για ένα πουκάμισο αδειανό!

Γιώργος Γούσιας
19/9/2011
ggousias (Μέλος)
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 62
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 18/09/2011 17:18 απο ggousias.
 
Γιώργος Φ.Γούσιας
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1228
Απ:ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ πριν 8 Χρόνια, 11 Μήνες  
Διάβασα σήμερα σε τοπική εφημερίδα ,

Ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων φορέων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Δημαρχείο Μουζακίου. Η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της σύσκεψης, ανήκει στο στη Περ. Ενότητα Καρδίτσας και στο Δήμο Μουζακίου.
Σε αυτή παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κος Βασίλης Τσιάκος, ο Δήμαρχος Μουζακίου Κος Γιώργος Κωτσός, περιφερειακοί Σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στη συνέχεια ο κ. Κωτσός έκανε γνωστά τα έργα που είναι ώριμα από την πλευρά του Δήμο Μουζακίου και θα υποβληθούν στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση:


Δεν έγινε καμία κουβέντα και δεν έγινε καμία προσπάθεια από τον κ Τσικό Βασίλειο Αντιπεριφερειάρχη , τον οποίον είχα ενημερώσει προσωπικά για το θέμα αυτό, για να δοθεί ένα τέλος στο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα με την προσφυγή του Συνεταιρισμού της Βατσουνιάς για το αιολικό πάρκο ,

ένα τεράστιο έργο για την περιοχή μας και την χώρα μας , το οποίο είναι έτοιμο αφού για χρόνια τώρα έγιναν όλες οι σχετικές μελέτες .

Θα πρέπει δηλαδή να έλθουν οι Γερμανοί επενδυτές ενέργειας για να δοθεί λύση στο πρόβλημα ..

Επίσης δεν συμπεριλαμβάνετε στο ΕΣΠΑ ο βιολογικός καθαρισμός της Δρακότρυπας , για το οποίο έργο όπως αναφέρετε από τον Δήμο Μουζακίου υπάρχει σχετική μελέτη και πρόσφατα είδαμε να εγκρίνετε από την περιφέρεια και η περιβαντολλογική μελέτη .

Αν πράγματι υπάρχουν οι σχετικές μελέτες , πιστεύω είναι τεράστιο λάθος να μην ενταχθεί στο ΕΣΠΑ , διότι είναι σίγουρο ότι δεν θα έχουμε τα επόμενα 100 χρόνια άλλη ευκαιρία και σήμερα από την ΕΕ μας παρακαλούν να καταθέσουμε μελέτες για να απορροφήσουμε κονδύλια.

Παράκληση στους Συμβούλους του χωριού μας ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΚΑΤΙ για να μην χαθεί αυτή η τελευταία ευκαιρία .

Μπάλλας Ηλίας
ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 123
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1230
Απ:ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ πριν 8 Χρόνια, 11 Μήνες  
EΕξαιρετικά ενδιαφέρουσα επισήμανση του Κου Ηλία Μπάλλα.
Περιμένουμε την απάντηση-άποψη των συγχωριανών δημοτικών Συμβούλων ή του Κου Δημάρχου...
stefanisgeorge (Μέλος)
Moderator
Δημοσιεύσεις: 75
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν sakaflias_4 sakaflias_4@hotmail.com Τοποθεσία: ΤΡΙΚΑΛΑ-ΛΑΡΙΣΑ Γενέθλια: 1987-08-21
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
"The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do." P.Coelho
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
Πάνε στην αρχή

Facebook Page

Αναζήτηση

Χορηγοί Ιστοσελίδας

___9
___5
___6
___8
___7

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Για να μάθετε περισσότερα για το τι είναι τα cookies και πως χρησιμοποιούνται δείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου.

Να δέχομαι cookies από αυτή τη σελίδα.

EU Cookie Directive Module Information