Read File
  • Drakotrypa.gr
    Drakotrypa.gr
Αρχική Μεταξύ μας

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΩΤΩΝ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Πάνε στο τέλος Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΩΤΩΝ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ
#985
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΩΤΩΝ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ πριν 10 Χρόνια, 1 Μήνας(ες)  
Η Αδελφότητα Λαγκαδιωτών Κόνιτσας ιδρύθηκε στην Αθήνα πριν 35 χρόνια. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα έχει αξιοζήλευτη δράση και προσφορά. Πήρα αφορμή να αναφερθώ γι’ αυτό από όσα είπε την 22 -12 -2009 σε δημόσια συνεδρίαση ο αγαπητός μας Δήμαρχος του Δήμου Μαστοροχωρίων Κος Σδούκος Κοσμάς. Συγκεκριμένα είπε « Όπως γνωρίζετε η Αδελφότητα Λαγκαδιωτών Κόνιτσας , είναι ένας σύλλογος ιδιαίτερα αξιόλογος με αξιοπρόσεκτη και αξιοζήλευτη πορεία στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας, έχει παρουσιάσει αξιόλογο έργο και έχει χρηματοδοτήσει πολλά έργα στο χωριό τους Λαγκάδα».(Τον ευχαριστούμε Θερμά για τα καλά του λόγια).
Η προσμονή της προφοράς και η συμμετοχή μας στα δρώμενα της Αδελφότητας, μας κάνει να νιώθουμε περήφανοι για όσα πετύχαμε, ιδιαίτερα οι εκτός χωριού Λαγκαδιώτες τα 35 χρόνια από την ίδρυσή της , μαζί βεβαίως και με τους εδώ εναπομείναντες συγχωριανούς μας που ο καθένας από την πλευρά του βοήθησε και προσέφερε ότι μπορούσε.
Οι περισσότεροι από εμάς εκείνα τα χρόνια , με πόνο ψυχής αφήσαμε το χωριό μας και πήραμε το δρόμο της ξενιτιάς για την επιβίωση. Δεν περίσσευαν τα δάκρυα κανενός όταν μας ξεπροβοδούσαν στον Αι Νικόλα - τον Αι Χαράλαμπο και μας έδιναν τις ευχές τους για υγεία και προκοπή.
Στην Αθήνα λοιπόν το 1975 ιδρύσαμε την Αδελφότητα, όπου την υπηρέτησαν αξιόλογα πρόσωπα του χωριού μας που έφυγαν από τη ζωή όπως (ο Αριστείδης Μπλιθικιώτης , ο Αχ. Νάτσης , Δημ. Μανώλης , Νικ. Μπλιθικιώτης , Ηλ. Μπλιθικιώτης και Απ. Κατσιώτας) και η οποία ίδρυση της Αδελφότητας ως κυριότερο σκοπό είχε το αντάμωμά μας για να μην χάσουμε τις ρίζες μας και ξεχάσουμε τα ήθη και έθιμα του χωριού μας.
Και πράγματι , έρχομαι να πω , ότι μετά από 35 χρόνια … ότι δεν χαθήκαμε.
Το αντάμωμα που έγινε τον 15Αυγουστο του 2010 δεν είχε προηγούμενο. Γέμισε το χωριό από συγχωριανούς και φίλους. Γέμισε η πλατεία το διήμερο του πανηγυριού. Γέμισε η εκκλησία μας. Τα παιδικά κελαιδίσματα στην πλατεία του χωριού μας γύρισαν σε άλλες εποχές. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά που ένιωσε το Διοικ. Συμβούλιο της Αδελφότητας για την τόσο μεγάλη συμμετοχή των συγχωριανών μας και τις δύο βραδιές του πανηγυριού. Ζητάμε συγνώμη απ ‘αυτούς που ήλθαν και δεν βρήκαν θέσεις. Δυστυχώς η πλατεία μας είναι μικρή. Τους ευχαριστούμε Θερμά.
Μέσα απ ‘αυτή τη στήλη του περιοδικού θέλουμε να στείλουμε τους θερμούς χαιρετισμούς στους προγονικούς συγχωριανούς μας στη Δρακότρυπα Καρδίτσας και ευχόμαστε κάποιο 15Αυγουστο να γιορτάσουμε όλοι μαζί.
Ως Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αδελφότητας θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους Συνεργάτες – Συμβούλους, για την άοκνη προσπάθεια που κατέβαλαν από έτους , ώστε οι πέντε συνεχείς εκδηλώσεις της Αδελφότητας να στεφθούν με πλήρη επιτυχία. Επίσης όλους τους συγχωριανούς και μέλη για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και παίρνουμε δύναμη για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον όμορφο τόπο μας, στο αγαπημένο χωριό.

Και πάλι καλή αντάμωση.
Με υγεία και χαρά.

Παν. Φ. Νάτσης
Θεσσαλονίκη
ΝΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Μέλος)
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 5
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#987
Απ:ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΩΤΩΝ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ πριν 10 Χρόνια, 1 Μήνας(ες)  
Αξιότιμε Κύριε Νάτση,
Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την επικοινωνία σας με την ιστοσελίδα μας.Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενημερωνόμαστε για τις αξιόλογες πολιτιστικές σας δράσεις και να χαιρόμαστε για την επιτυχία τους.

Χαιρόμαστε διπλά,καθώς εκτός απο Σύλλογος με παρόμοιο σκόπό πολιτιστικού περιεχομένου,είμαστε προγονικοί συγχωριανοί.
Οι προηγούμενες διοικήσεις του Μ.Ε.Σ.Δρακότρυπας "Η Ανάπλαση" επεδίωξαν και καταφεραν να διατηρήσουν άρρηκτους τους δεσμούς με την Λαγκάδα,κάτι που επιθυμεί και το νέο ΔΣ.
Είμαστε ανοιχτοι σε πιθανές προτάσεις σας,τα στοιχεία επικοινωνίας μας είναι πρόσβάσιμα μέσω του μενού "Επικοινωνία" και ευελπιστούμε σε ταχεία αντάμωση.

Ολόψυχα σας εύχομαι να υγεία και συνεχή δημιουργικότητα.

Στεφανης Στ. Γεώργιος
Προεδρος Μ.Ε.Σ.Δρακότρυπας
"Η Ανάπλαση"
stefanisgeorge (Μέλος)
Moderator
Δημοσιεύσεις: 75
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν sakaflias_4 sakaflias_4@hotmail.com Τοποθεσία: ΤΡΙΚΑΛΑ-ΛΑΡΙΣΑ Γενέθλια: 1987-08-21
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 29/08/2010 07:01 απο stefanisgeorge.
 
"The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do." P.Coelho
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1000
Απ:ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΩΤΩΝ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ πριν 10 Χρόνια  
Eυχαριστώ θερμά για την απάντηση που είχα στην δημοσιευση του κειμένου μου στην ιστιοσελίδα σας όπου φιλοξενούμε. Επ' ευκαιρία θα ήθελα να ευχηθώ επιτυχίες στο νέο Δ.Σ του Συλλόγου σας και γρήγορη γνωριμία μεταξύ μας, υποσχόμενος ότι και εγώ απο πλευράς μου μαζί με τους Συνεργάτες - Συμβούλους του Δ.Σ της Αδελφότητας Λαγκαδιωτών , θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε οι προγονικές μας σχέσεις να αναπτυχθούν περισσότερο επ 'ωφελεία όλων μας.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Παν. Φ. Νάτσης
Πρόεδρος Δ.Σ
Αδελφότητας Λαγκαδιωτών
Κόνιτσας
Τηλ. 2310 329343
6974803133
ΝΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Μέλος)
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 5
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1021
Πριν 26 χρόνια: Επίσκεψη στη Λαγκάδα πριν 9 Χρόνια, 12 Μήνες  
Χαίρομαι ειλικρινά που ο φίλτατος Παναγιώτης Νάτσης είναι ενεργό μέλος της ιστοσελίδας μας και αποτελεί τον ισχυρό κρίκο ανάμεσα στη Λαγκάδα και στη Δρακότρυπα.

Οι σχέσεις των δύο χωριών αναθερμάνθηκαν και δυνάμωσαν μόλις την τελευταία τριακονταετία. Ως τότε περιστασιακά και τυχαία υπήρχαν κάποιες επαφές ανάμεσα στους κατοίκους. Και είναι φυσικό αυτό, γιατί η μετοίκηση των κατοίκων από τη Λαγκάδα (τότε Μπλίζιανη) έγινε πριν εκατόν πενήντα χρόνια, τότε που και η Θεσσαλία και η Ήπειρος αποτελούσαν τμήματα της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Μετά από μερικά χρόνια και επί τρεις δεκαετίες τα δυο χωριά ανήκαν σε διαφορετικά κράτη, οι επικοινωνίες ήταν πολύ δύσκολες και έπρεπε να διασχίσει κανείς κατά μήκος ολόκληρη την οροσειρά της Πίνδου.
Ένας άλλος παράγοντας ήταν, ότι η μετανάστευση δεν αφορούσε μεμονωμένα άτομα που άφησαν στην πατρίδα τους μάνα, πατέρα, αδέρφια, γυναίκα, παιδιά, αλλά αφορούσε ολόκληρες οικογένειες, και συνεπώς, μέσα στις δύσκολες αυτές συνθήκες, δεν ήταν τόσο δυνατό το κίνητρο των ένθεν και ένθεν επισκέψεων.
Στις παραμονές του πολέμου του ’40 ο στρατευμένος Δημήτριος Παν. Μπάλλας γνώρισε τη θερμή φιλοξενία στη γη των προγόνων του, όταν με τη μονάδα του πέρασε και έμεινε για λίγο στη Μπλίζιανη. Ο μακαρίτης γραμματέας της κοινότητας Λαγκάδας και καλός φίλος Γιάννης Ντίνης, με πληροφόρησε πως ο πατέρας του είχε επισκεφθεί το χωριό μας.

Οι επαφές ωστόσο ξεκίνησαν το 1984, όταν το Σαββατοκύριακο 29-30 Σεπτεμβρίου –σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς 26 χρόνια- ένα ολόκληρο λεωφορείο με συγχωριανούς μας έφτανε στη Λαγκάδα. Ήταν μια κίνηση του μορφωτικού μας συλλόγου η οποία αγκαλιάστηκε από πολλούς και θυμάμαι με συγκίνηση τον –και μετέπειτα πρόεδρο του Δ.Σ- Ηλία Π.Χαρίση, τον Θύμιο Αθανασίου, τον Τάκη Νάτση, το Χρήστο Νάτση και πολλούς άλλους ακόμα που πρωτοστάτησαν. Στην πραγματικότητα δεν επρόκειτο για μια απλή εκδρομή, αλλά για ένα ιερό προσκύνημα. «Μας περίμεναν οι γιαγιάδες του χωριού με βασιλικό και λεβάντα στα χέρια τους», αφηγείται ο Ηλίας Λ.Τσιρογιάννης που ήταν ο υπεύθυνος από πλευράς του συλλόγου. «Ήταν σαν να γυρίζαμε από πόλεμο», συμπληρώνει. Και όλοι βέβαια κατασυγκινήθηκαν από τη φιλοξενία και τη ζεστασιά με την οποία τους υποδέχθηκαν.

Εγώ είχα την «ατυχία» να μη μπορώ να πάω, και γράφω «ατυχία» γιατί τελικώς βγήκε και σε κάτι το καλό. Την εποχή εκείνη μόλις είχε αρχίσει να κάνει δειλά-δειλά την εμφάνισή του το ζωντανό ραδιόφωνο, με μερικές εκπομπές που δεν ήταν κονσερβαρισμένες. Μια απ’ αυτές ήταν η εκπομπή του Δευτέρου Προγράμματος της ΕΡΤ «Κάθε μέρα παντού» με τον δημοσιογράφο Γιάννη Τζιμούρτα. Στην εκπομπή αυτή θεώρησα σκόπιμο να τηλεφωνήσω και να γνωστοποιήσω στο πανελλήνιο αυτό το ταξίδι, αλλά χωρίς να το καταλάβω βρέθηκα στον αέρα σε μια συνέντευξη που κράτησε αρκετά λεπτά. Όταν τέλειωσε, το τηλέφωνο του σπιτιού μου χτυπούσε ασταμάτητα. Συγχωριανοί μας ακροατές του ραδιοφώνου από διάφορα μέρη της Ελλάδας μου τηλεφωνούσαν για να εκφράσουν τη χαρά τους για την επίσκεψη αυτή και τη λύπη τους που δεν παρευρίσκονταν και οι ίδιοι.

Με την πρώτη ευκαιρία θα φροντίσω να αναρτηθεί στη σελίδα μας το ελάχιστο έστω οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει και, κλείνοντας εδώ την αναδρομή μου αυτή, θα το θεωρούσα άδικο να μην αναφερθώ στη μνήμη του Νικόλα Ντίνη, που ήταν ο πρώτος άνθρωπος που γνώρισα όταν πρωτοεπισκέφθηκα τη Λαγκάδα και ο οποίος μετά από λίγες ημέρες ανταπέδωσε την επίσκεψη στο χωριό μας. Φυσικά δεν θα παραλείψω να στείλω τους χαιρετισμούς μου σε όλους τους Λαγκαδιώτες που με τιμούν με τη φιλία τους και ιδιαίτερα στον αγαπητό μου πρόεδρο Δημήτρη Αδάμο αλλά και στον φίλτατο Ηλία Ντίνη, που έμαθα πως φέτος έκλεισε το καφενείο που διατηρούσε επί δεκαετίες στο κέντρο του χωριού.

Γιώργος Γούσιας
29-30 Σεπτέμβρη 2010
ggousias (Μέλος)
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 62
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 30/09/2010 08:09 απο ggousias.
 
Γιώργος Φ.Γούσιας
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
Πάνε στην αρχή

Facebook Page

Αναζήτηση

Χορηγοί Ιστοσελίδας

___9
___5
___6
___8
___7

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Για να μάθετε περισσότερα για το τι είναι τα cookies και πως χρησιμοποιούνται δείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου.

Να δέχομαι cookies από αυτή τη σελίδα.

EU Cookie Directive Module Information