Read File
  • Drakotrypa.gr
    Drakotrypa.gr
Αρχική Μεταξύ μας

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Προτάσεις προς τον Μ.Ε.Σ. "Η Ανάπλαση" (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Πάνε στο τέλος Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: Προτάσεις προς τον Μ.Ε.Σ. "Η Ανάπλαση"
#1093
Απ:Προτάσεις προς τον Μ.Ε.Σ. "Η Ανάπλαση" πριν 9 Χρόνια, 9 Μήνες  
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟ SITE

Θα ήθελα να αναφερθώ στις τρεις τελευταίες παρεμβάσεις μου , οι οποίες παρεξηγήθηκαν και κατά την γνώμη μου αδίκως δεν συζητήθηκαν και δεν δόθηκε η συνέχεια που έπρεπε από τους διαχειριστές του site.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

1.- Με παρέμβαση μου στο forum παρακάλεσα τον πρόεδρο του Συλλόγου να μας ενημερώσει για την εξέλιξη των εργασιών στο υπάρχον κτίριο του λαογραφικού Μουσείου πιστεύω δεν είναι κακό να γνωρίζουμε ,ότι ο Σύλλογος βρίσκετε σε συνομιλίες με τον ιερέα του χωριού μας και την Αρχιεπισκοπή ,για την έκδοση των απαιτουμένων αδειών, να ανακαινιστεί το υπάρχον κτίριο της εκκλησίας .αλλά μέχρι πότε θα γίνεται αυτό.

Προσωπικά όπως όλοι γνωρίζετε ασχολήθηκα πάρα πολύ με το θέμα αυτό και σαν πρόεδρος του Συλλόγου και αργότερα σαν μέλος , ήθελα το όραμα του αείμνηστου Ηλία Χαρίση να γίνει πραγματικότητα .

Το 2008 είχαμε ένα ποσό περίπου 6.000 ευρω και αποδείχθηκε μεγάλο λάθος πρωτίστως δικό μου ,που δεν προχωρήσαμε στην ανακαίνιση του υπάρχοντος ή αν υπήρχε πρόβλημα, να προχωρήσουμε στην μεταφορά του Μουσείου στην μια αίθουσα του κοινοτικού γραφείου ,έχοντας εξασφαλίσει την σύμφωνη γνώμη του τοπικού συμβουλίου.

Απόφαση θέλει , το να το συζητάμε τρία χρόνια δεν γίνεται τίποτα, δεν ήθελα το λάθος το δικό μας να το συνεχιστεί και το νέο ΔΣ για το λόγο αυτό έκανα την παρέμβαση.

Τα χρήματα αυτά παραδόθηκαν στις 15.8.2008 στο νέο ΔΣ για τον ίδιο σκοπό.

Σήμερα τα χρήματα υπάρχουν και θα είναι μια ευχάριστη είδηση να ακούσουμε από τον πρόεδρο του Συλλόγου ότι πήρε το δρόμο της υλοποίησης η προσπάθεια να ανακαινισθεί το υπάρχον κτίριο.

ΕΤΗΣΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2011

2.- Έκανα μια πρόταση για συνάντηση με τους φορείς του χωριού μας να συμφωνήσουμε και να ετοιμάσουμε μέσα από συνεργασία ,ένα ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα έργων για το 2011 του χωριού μας μέσα στον Δεκέμβριο , και στην συνέχεια να συνεργαστούμε για
την υλοποίηση του.
Και αν συμφωνήσει το νέο τοπικό συμβούλιο να ανοίγει κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα την κοινότητα για τους συγχωριανούς μας .

Εγώ βέβαια μιλούσα για μια κλειστή συνάντηση ,με όλους τους τοπικούς φορείς, που είχε συγκεκριμένους στόχους και έπρεπε να προετοιμαστεί με ευρύτερη συνεργασία για να έχει και το ζητούμενο αποτέλεσμα , αλλά και να μην γίνουν παρεξηγήσεις παραμονές των Δημοτικών εκλογών και εμπλακεί ο Σύλλογος στην προεκλογική περίοδο.

ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

3.-Και τέλος έγραψα ένα άρθρο για την έκδοση της εφημερίδας από τον κ Κίτο Βασίλειο, κατάλαβα ότι δεν υπήρχε η διάθεση να ανέβει , και αναγκάσθηκα να τηλεφωνήσω πολλές φορές , στην συνέχεια ανέβηκε χωρίς τις φωτογραφίες και τέλος ζήτησα ή να μπουν οι φωτογραφίες ή να κατέβει και το κείμενο.

Βλέποντας αυτή την κατάσταση να μην υπάρχει ενδιαφέρον από τους διαχειριστές, δεν έγραψα να στηρίξω την πρόταση του κ Σάκη Αθανασίου η οποία ήταν πάρα πολύ σωστή .

Προσωπικά πρωτοστάτησα το 2002 να βρει ο Σύλλογος μας τον ενωτικό του δρόμο, και το 2008 αγωνίστηκα να έχει συνέχεια η ενωτική αυτή προσπάθεια και η τεράστια επιτυχία που είχε ο Σύλλογός μας , όταν η κατάσταση τον Αύγουστο του 2008 ήταν πάρα πολύ δύσκολη για την συνέχεια του Συλλόγου , διότι δεν υπήρχαν υποψηφιότητες για το ΔΣ.

Και για το λόγο αυτό ήμουνα ξανά δίπλα στο νέο ΔΣ ,τους το είχα υποσχεθεί και το ένιωθα υποχρέωσή μου και δικαίωση των προσπαθειών μου όταν ο Σύλλογος θα είχε συνέχεια,

H πρώτη μου ενέργεια όταν το 2002 ασχολήθηκα με τον Σύλλογο ήταν η δημιουργία ιστοσελίδας του χωριού μας το drakotrypa.net.gr ήταν από τα πρώτα site της περιοχής μας ,ίσως και το μοναδικό , πρωτοποριακή ενέργεια για την εποχή .

Δεν είχαμε όμως την τύχη να βρούμε ένα Γιάννη Γλυνό ,και να στηρίξει αυτή την προσπάθεια , αυτό έγινε αργότερα το 2008 με το νέο ΔΣ και με τα εκπληκτικά αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα.

Ηλίας Κ. Μπάλλας
Αθήνα 14.12.2010
ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 123
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1165
Απ:Προτάσεις προς τον Μ.Ε.Σ. "Η Ανάπλαση" πριν 9 Χρόνια, 6 Μήνες  
Προτάσεις προς τον Σύλλογο:1.Μία καλή ιδέα θα ήταν ο Σύλλογος να έρθει σε επαφή με διάφορους ορειβατικούς συλλόγους σε διάφορες περιοχές της θεσσαλίας που δραστηριοποιούντε και να διοργανώσουν μαζί διάφορες πεζοπορίες-ορειβασίες στα βουνά μας -της Δρακότρυπας- μαζεύοντας και τα παιδάκια τα μικρά του χωριού αλλα και μεγαλύτερων ηλικιών.Να διοργανωθεί με άφιξη απο το χωριό προς διάφορους προορισμούς στα δάση μας(κορυφές κτλ.) και μετά για φαγητό(ή και για καφέ) σε διάφορες ταβέρνες συνχωριανών όπως το Κεραμαριό,το Παραμύθι η την Δρακότρυπα.Έτσι ενισχύονται και οι επιχειρήσεις των.

Ιστοσελίδες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν:
www.soxt.gr/

www.trikalasport.gr/

www.eosa.gr/texts.aspx?text_id=97


Να ένας τρόπος να μαζευτεί κόσμος στο χωριό μας αλλα και να ενισχύσουμε τους επιχειρματίες μας.

Για αρχή ο Σύλλογος μπορεί να διοργανώσει έναν απλό περίπατο-ορειβατική διαδρομή απλά μαζεύοντας τα παιδάκια του χωριού αλλα και μεγαλύτερους(όποιος θέλει) π.χ. στις διακοπές του Πάσχα.Μπας και σταματήσουν τα παιδάκια να βλέπουν τηλεόραση.Αυτο μπορεί να γίνει εύκολα όπως ακριβώς είχε γίνει με τον Λεπουρα που διοργάνωσε τις διάφορες περιπέτειες στη Δρακότρυπα και στο ποτάμι με το flyingfox.


2.Να έρθει σε επαφή με διάφορους φορείς ή συλλόγους (π.χ.χριστιανικούς) των Τρικάλων ,της Καρδίτσας ,της Λάρισας κτλ. και να οργανώσει προσκύνημα στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας είτε για σκοπό προσκηνυματικό είτε για σκοπό πολιτισμικού τουρισμού(αγιογραφίες,αρχιτεκτονική μοναστηριού κτλ.).


3.Να επαναφέρει τις σχέσεις με τον Μοναστήρι Αγίου Διονησίου εν Ολύμπω κάνοντας μία συνάντηση.


4.Να αντιγράψεται τα CD του κύριου Νάτση Παναγιώτη και να τα διανείμεται στους συνχωριανους στην επόμενη εκδήλωση όπου θα υπάρχουν πλήθος ανθρώπων.Ειτε χωρίς χρήματα ειτε με μία ελάχιστη συμβολική τιμή.
Επίσης θα μπορούσε να γίνει και το άλλο:Να δημιουργήσει ο Σύλλογος ένα CD και να το διαθέσει στους συνχωριανούς.Αυτό το CD να έχει επιλεγμένα παραδοσιακά τραγούδια της Θεσσαλίας(της περιοχής μας) αλλα και της Υπείρου.Και είτε να τα δωρήσει είτε να τα διαθέσει σε μία ελάχιστη συμβολική τιμή σε μία απο τις επόμενες εκδηλώσεις.Ή ακόμα και μέσω internet.

Στόχος: H διατήρηση της παραδοσιακής μας μουσικής.


Εδώ αν το κάνεται αυτό τα τραγούδια που θα διαλέξεται θα πρέπει να είναι πραγματικά παραδοσιακά και όχι κάτι μεταλλάξεις και διαστρεβλώσεις που κυκλοφορούν και υπάρχουν.
Δεν γνωρίζω όμως το τί γίνεται ως αναφορά τα πνευματικά δικαιώματα κτλ σε τέτοιες περιπτώσεις.
undisputed (Μέλος)
Gold Boarder
Δημοσιεύσεις: 312
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 28/03/2011 11:04 απο undisputed.
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1167
Απ:Προτάσεις προς τον Μ.Ε.Σ. "Η Ανάπλαση" πριν 9 Χρόνια, 5 Μήνες  
Σάκη, συγνώμη για την αργοπορία να σου απαντήσει κάποιος από τον σύλλογο, αλλά αυτές τις μέρες είμαστε αρκετά πιεσμένοι.

Επιγραμματικά λοιπόν θα απαντήσω στις ιδέες σου

1. Στα σχέδια μας για τις εκδηλώσεις του Αυγούστου είναι μια πεζοπορία στα βουνά της Δρακότρυπας και μάλιστα η διαδρομή Τύμπανος - Καραβούλα, από κορυφή σε κορυφή.
Η επικοινωνία με τους Συλλόγους που αναφέρεις, είναι και αυτή στα ανάλογα πλαίσια προετοιμασιών

2. Είναι κάτι που ήδη γίνεται. Προσκυνηματικές εκδρομές στο Μοναστήρι της Αγ. Τριάδας διοργανώνονται σε συνεργασία με τις καλόγριες του μοναστηριού.
Πάντως οι επαφές θα γίνουν, για περαιτέρω εκδρομές.

3. Στα σχέδια μας είναι (είχε γίνει και παλιότερα βέβαια) εκδρομή στο Μοναστήρι του Αγ. Διονυσίου εν Ολύμπω.

4. Η διανομή με ή χωρίς αντίτιμο, μουσικής έρχεται σε αντίθεση με τον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών και είναι παράνομη.
Παρόλα αυτά, εγώ θα πρότεινα να δημιουργηθεί μία μουσική βιβλιοθήκη με μουσικές του τόπου μας που φυσικά θα περιέχουν το τραγούδι καθώς και όλα τα στοιχεία του (καλλιτέχνης, χρονολογία, στίχοι, μουσικά όργανα που ακούγονται κτλ)

Το σίγουρο είναι ότι το να βγάλεις κάποιο κέρδος από τα τραγούδια δεν είναι νομικά εφικτό.

Ελπίζω να σε κάλυψα. Και ευχαριστούμε για τις ιδέες.
glynosgiannis (Μέλος)
Απλά βοηθάω...
Administrator
Δημοσιεύσεις: 260
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν glynosgiannis Δρακότρυπα glynos23@yahoo.gr Τοποθεσία: Λαγονήσι Γενέθλια: 1983-12-19
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Σε εποχές που κυριαρχούν το χρήμα και η αμάθεια, το να είσαι εθελοντής και να διαδίδεις τη γνώση είναι πράξεις επαναστατικές!!!
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1172
Απ:Προτάσεις προς τον Μ.Ε.Σ. "Η Ανάπλαση" πριν 9 Χρόνια, 5 Μήνες  
Αν εννοείτε ηλεκτρονικού τύπου βιβλιοθήκη -στην ιστοσελίδα δηλαδή- μπορείτε να κάνεται και το εξής:


Απο τα λίγα που ξέρω απο τα δημοτικά, μέσω του youtube η Δόμνα Σαμίου έχει δικό της κανάλι(και ιστοσελίδα δικιά της).Και εκεί μέσα έχει πάρα πολλά τραγούδια.Έχει προσφέρει πολλά στο δημοτικό τραγούδι.Εγώ απο εκεί ακούω ας πούμε πολλά δημοτικά.


Αρα έχουμε και λέμε:Μέσω προγράμματος όπου μετατρέπει τα τραγουδια του youtube σε mp3 ή αλλη μορφή ήχου(π.χ DVD videosoft freestudio) μετατρέπετε διάφορα απο τα τραγούδια που έχει καταχωρήσει.Έχει αρκετά σε αριθμό και ποιοτικά κατα την αποψή μου.Και μετά τα μετεφέρεται στη σελίδα.Αυτά.Αν θέλεται φυσικά!

Οι σελίδες είναι αυτές:

Το κανάλι της:www.youtube.com/user/samioudomna

πηγαίνοντας στα uploads και βρίσκουμε 106 τραγούδια κτλ. κτλ.

ή

επίσης "χύμα" μέσω youtube απο εδώ:www.youtube.com/watch?v=D71wmjKu6jI


Επίσης video που θα μπορούσε να τοποθετηθεί στη σελίδα πάνω στη δημοτική μουσική:Μουσικό Οδοιπορικό με τη Δόμνα Σαμίου - Ήπειρος, Γιάννενα

απο εδώ:
www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.a...=0&act=mMainView


μέσω www.domnasamiou.gr/?i=portal.el.showsΚαι επίσης κάτι μου λεει πως ο κ.Γούσιας θα έχει σίγουρα υλικό απο δημοτική μουσική στο αρχείο του να το μοιραστουμέ μαζίτου.

Ή οτιδήποτε άλλο και απο οποιαδήποτε καλή πηγή βρείτε!
undisputed (Μέλος)
Gold Boarder
Δημοσιεύσεις: 312
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 12/04/2011 15:51 απο undisputed.
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1180
Απ:Προτάσεις προς τον Μ.Ε.Σ. "Η Ανάπλαση" πριν 9 Χρόνια, 4 Μήνες  
Γιώργο Στεφανή ,

μία ακόμα καλή ιδέα αν δεν το έχετε επιχειρήσει να το κάνετε είναι αν θέλετε να προσπαθήσετε να βρείτε και άλλους χορηγούς για την ιστοσελίδα.Όπως πολλύ όμορφα έγινε και με τους υπόλοιπους χορηγούς.

Πηγαίνοντας ας πούμε στη Λίμνη Πλαστήρα και κάνοντας πρόταση σε διάφορες επιχειρήσεις(κατα την αποψή μου προτίμησης παραδοσιακού τύπου αν είναι δυνατόν για τους γνωστούς λόγους) π.χ. παραδοσιακούς ξενώνες ,παραδοσιακές ταβέρνες ,επιχειρήσεις αγροτουριστικές ,δασικά χωριά κτλ.

Στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα υπάρχουν πλήθος αυτών.

Και ακόμα περισσότερες στην ευρύτερη περιοχή του Περτουλίου και της Ελάτης.

Ή ακόμα γιατί όχι και απο την περιοχή των Τρικάλων.

Ίσως αυτην την περίοδο είναι δύσκολο λόγω της οικονομικης καταστασης απο πλευρας επιχειρήσεων αλλα μία προσπάθεια θα ήταν καλή και θα άξιζε νομίζω.

Με την τόση επισκεψιμότητα της σελίδας ίσως κάποιοι να δεχτούν.
undisputed (Μέλος)
Gold Boarder
Δημοσιεύσεις: 312
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 23/05/2011 12:19 απο undisputed.
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1181
Απ:Προτάσεις προς τον Μ.Ε.Σ. "Η Ανάπλαση" πριν 9 Χρόνια, 4 Μήνες  
Σάκη, καλησπέρα
Απαντάω εγώ εκ μέρους του Γιώργου, καθώς είναι μία κίνηση που κάναμε μαζί και μοιραστήκαμε τον κόπο.

Μαζί στείλαμε email σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, καθώς και σε πολλές επιχειρήσεις την περιοχής μας.

Παράλληλα, τους δίναμε και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο με τα στατιστικά της σελίδας που μπορείς να κατεβάσεις από εδώ:
www.filedropper.com/xorigoidrakotrypagr

Αρκετοί από αυτούς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, όπως με τους χορηγούς της λαχειοφόρου.

Δυστυχώς η εποχή είναι πολύ δύσκολη για ανοίγματα, παρόλα αυτά, υπάρχει διάθεση για συνεργασία και πρόσφορα.

Αυτό που μπορεί να κάνει άμεσα ο καθένας μας ξεχωριστά σαν άτομο, είναι να αγοράσει λαχνούς για το λαογραφικό μουσείο, που όπως γράφουμε και στα άρθρα μας, έχει μπει για τα καλά εμπρός η διαδικασία ανακατασκευής του!
glynosgiannis (Μέλος)
Απλά βοηθάω...
Administrator
Δημοσιεύσεις: 260
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν glynosgiannis Δρακότρυπα glynos23@yahoo.gr Τοποθεσία: Λαγονήσι Γενέθλια: 1983-12-19
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Σε εποχές που κυριαρχούν το χρήμα και η αμάθεια, το να είσαι εθελοντής και να διαδίδεις τη γνώση είναι πράξεις επαναστατικές!!!
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
Πάνε στην αρχή

Facebook Page

Αναζήτηση

Χορηγοί Ιστοσελίδας

___9
___5
___6
___8
___7

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Για να μάθετε περισσότερα για το τι είναι τα cookies και πως χρησιμοποιούνται δείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου.

Να δέχομαι cookies από αυτή τη σελίδα.

EU Cookie Directive Module Information