Read File
  • Drakotrypa.gr
    Drakotrypa.gr
Αρχική Μεταξύ μας

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Τελικά θα έρθει το ιντερνετ στο χωριό; (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Πάνε στο τέλος Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: Τελικά θα έρθει το ιντερνετ στο χωριό;
#740
Απ:Τελικά θα έρθει το ιντερνετ στο χωριό; πριν 10 Χρόνια, 4 Μήνες  
Αγαπητοί συγχωριανοί…

Η διαχείριση ενός site σαν το Drakotrypa.gr εκτός από τον απαιτούμενο χρόνο και κόπο απαιτεί αντικειμενικότητα, μετριοπάθεια, διακριτικότητα και ουδετερότητα από μέρους των διαχειριστών για την πλήρη δικαιοσύνη μεταξύ των χρηστών και των μελών της σελίδας. Όμως δεν μπορώ να παραμένω απαθής σε μία τέτοια κοροιδία σε βάρος συγχωριανών μου. Και εξηγούμαι…

Όταν ξεκίνησε η λειτουργία του site, μέσω του forum που βάλαμε, μαζευτήκαμε οι ενδιαφερόμενοι και αναπτύξαμε μία συζήτηση για το πώς θα γίνει να έρθει το Ίντερνετ στο χωριό μας.

Η συζήτηση που ξεκίνησε εδώ:
www.drakotrypa.gr/index.php?option=com_f...p;catid=26&id=40

Τα δεδομένα μέχρι τότε ήταν γνωστά. Ο ΟΤΕ δεν είχε στα σχέδια του κάποιο πλάνο για επέκταση του ευζωνικού του δικτύου, οι ταχύτητες ήταν μικρές μέσω των απλών συνδέσεων PSTN/ISDN και τα γνωστά stickάκια για ασύρματο ίντερνετ είχαν εξαιρετικά αμφίβολες ταχύτητες με σημαντικά πολύ υψηλό κόστος.

Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω σαν δεδομένα, ξεκινήσαμε να ψάχνουμε τρόπους επίλυσης του θέματος, χωρίς να εμπλέξουμε οικονομικά κανένα φορέα, χωρίς να ενοχλήσουμε κανέναν αρμόδιο, χωρίς να ζητήσουμε την παραμικρή βοήθεια από κανέναν. Μετά από πολλές ώρες τρεξίματος και έρευνας αγοράς σε πολλά μαγαζιά, sites εσωτερικού και εξωτερικού και αναζήτηση τεχνογνωσίας από το AWMN (Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Αθήνας) (σχετική συζήτηση εδώ: www.awmn.net/showthread.php?t=34421&page=1), καταλήξαμε σε μία εφαρμογή της τάξης των 1000 ευρώ.

Γνωρίζαμε ότι με την δική μας εργασία και των κατοίκων που αγαπάνε το χωριό, θα μαζεύαμε αυτό το ποσό εύκολα.

Εκείνη την περίοδο ανοίξαμε και καινούριο θέμα για απορίες, σχόλια, μεθόδους κτλ ώστε να υπάρχει καλύτερη συνεννόηση μεταξύ των χρηστών. (Το θέμα που ανοίξαμε εδώ: www.drakotrypa.gr/index.php?option=com_f...showcat&catid=30

Όμως ο Δήμαρχος Μουζακίου μας δήλωσε τα παρακάτω:
«Πέρα από την επέκταση της οπτικής ίνας μέχρι τη Δρακότρυπα που δρομολογεί ο ΟΤΕ θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι η ΤΕΔΚ την οποία υπηρετώ ως πρόεδρος έχει σε εξέλιξη δύο μεγάλα έργα που αφορούν τις νέες τεχνολογίες και χρηματοδοτούνται από πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας.
Πρόκειται για
1 Ανάπτυξη Διαδικτυακής Πύλης στην ΤΕΔΚ Καρδίτσας προϋπολογισμού 500.000 ΕΥΡΩ.
2 Ανάπτυξη Ευρυζωνικού Δικτύου Τοπικής Πρόσφασης στην ΤΕΔΚ Ν. Καρδίτσας προϋπολογισμού 310.000 ΕΥΡΩ»


Τα 500.000 ευρώ για ιστοσελίδα ΤΕΔΚ δεν τα σχολιάζουμε … αν και τα νούμερα θα έπρεπε να είναι ανάποδα…
Πάμε όμως στο άλλο έργο, των 310.000 ευρώ για ασύρματο δίκτυο στην Δρακότρυπα και σε όλα τα χωριά του Νομού Καρδίτσας που σταμάτησε τις εργασίες που είχαμε προγραμματίσει.
Επαναλαμβάνω ότι δεν ζητήσαμε βοήθεια, δεν απευθυνθήκαμε σε κανέναν και δεν ζητήσαμε καμία συνδρομή. Όπως καταλαβαίνετε μία τέτοια εξαγγελία μας χαροποίησε ιδιαίτερα και μας έκανε να ελπίζουμε ότι τουλάχιστον μας σκέφτονται και θέλουν την προκοπή του τόπου μας.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε έγιναν τεχνικές εργασίες. Μετά το πανηγύρι στο χωριό που δεν έγινε λόγω καιρικών συνθηκών, σε ομιλία που είχε με τον Γιάννη Αθανασίου ο κ. Κωτσός, ζήτησε να πάμε στο γραφείο του για να τον ενημερώσουμε για κάποια πράγματα σχετικά με το ασύρματο δίκτυο προσφέροντας τεχνογνωσία. Την Δευτέρα 17 Αυγούστου πήγαμε και ζητήσαμε ραντεβού στο Δημαρχείο δίνοντας το τηλέφωνο μας. Δυστυχώς, δεν έγινε καμία επικοινωνία.

Φέτος τον χειμώνα, λόγω του ότι το θέμα κωλυσιεργούσε αρκετά ο Δήμαρχος Μουζακίου επικοινώνησε με τον Στεφανή Γιώργο και τον Παντελή Ταμπάκο για να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις γνώσεις, τις απόψεις και την τεχνογνωσία ώστε το έργο να προχωρήσει ταχύτερα και να αποδώσει σωστά (υπενθυμίζω τα 880.000 ευρώ συνολικά που εξαγγέλθηκαν για τα έργα).

Στις 9 Ιανουαρίου 2010 και μετά από ένα ολόκληρο χρόνο, μάθαμε ότι το δίκτυο στο χωριό μας δουλεύει και βγάλαμε και την ανάλογη ανακοίνωση. Αλλά τα αποτελέσματα του δικτύου τραγικά!

Ταχύτητες που δεν υπήρχε καν λόγος να στηθεί όλο το δίκτυο και προβλήματα που όμως πίστευα ότι θα λυθούν καθώς ήταν σε αρχικό στάδιο.

Αντ’ αυτού, το δίκτυο σε 4 ώρες από την λειτουργία του ήταν νεκρό. Μία βλάβη, όπως μάθαμε από τους τεχνικούς σε μία από τις κεραίες η οποία έκανε να επισκευαστεί 2 ολόκληρους μήνες. Ο λόγος που επικαλούνται οι τεχνικοί είναι τα χιόνια και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Δεν χιόνιζε κάθε μέρα όμως. Δηλαδή αν το δίκτυο αφορούσε νοσοκομείο ή εφαρμογές τηλεϊατρικής, αυτό θα επικαλούνταν;
Φτάσαμε στο σήμερα, που λυπημένος πραγματικά διάβασα την αγανάκτηση του Παντελή Ταμπάκου. Λυπάμαι πραγματικά που πίστεψα κι εγώ μαζί με τους υπόλοιπους ότι για μία έστω φορά μπορεί να γίνει κάτι για τον τόπο μας.

Και δεν είναι τόσο το αν πέτυχε ή όχι το έργο αλλά η επιδεικτική αδιαφορία. Και πολύ περισσότερο η επικίνδυνα εσκεμμένη αποχή δικών μας ανθρώπων που μας εκπροσωπούν στον Δήμο.

Και δεν θέλω να ακούσω κουβέντα για μη ενασχόληση και γνώση του Ίντερνετ, καθώς οι θέσεις που κατέχουν αυτοί οι άνθρωποι, δεν δικαιολογείται το να μην γνωρίζουν καθώς και τα τηλέφωνα μας, τα κινητά μας, οι διευθύνσεις και τα email μας είναι γνωστά για κάθε είδους επικοινωνία.

Το μόνο θετικό (αν μπορεί να το πει κανείς έτσι), είναι ότι το έργο της οπτικής ίνας που έπρεπε να έχει παραδοθεί από τον Σεπτέμβριο του 2009, μόλις ξεκίνησε….

Τουλάχιστον πήραμε το μάθημά μας: Όταν ακούς πολλά κεράσια μην πάρεις καν καλάθι, χωράνε και στην χούφτα σου…
glynosgiannis (Μέλος)
Απλά βοηθάω...
Administrator
Δημοσιεύσεις: 260
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν glynosgiannis Δρακότρυπα glynos23@yahoo.gr Τοποθεσία: Λαγονήσι Γενέθλια: 1983-12-19
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 06/03/2010 09:45 απο glynosgiannis.
 
Σε εποχές που κυριαρχούν το χρήμα και η αμάθεια, το να είσαι εθελοντής και να διαδίδεις τη γνώση είναι πράξεις επαναστατικές!!!
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#741
Απ:Τελικά θα έρθει το ιντερνετ στο χωριό; πριν 10 Χρόνια, 4 Μήνες  
ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ ΘΑ ΠΩ ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΦΡΑΟΥΛΕΣ .
panteli8 (Μέλος)
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 11
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν Τοποθεσία: drakotrypa Γενέθλια: 1968-08-22
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#742
Απ:Τελικά θα έρθει το ιντερνετ στο χωριό; πριν 10 Χρόνια, 4 Μήνες  
Θα ήθελα πολύ να τοποθετηθώ πάνω σε αυτό το θέμα,γιατι κατανοώ απόλυτα αυτό που γράφει ο Παντελής περι "πειραγματων" των συγχωριανών μας απέναντι σε άτομα που ότι κάνουν το κάνουν καλόπιστα και χωρίς κέρδος.Αντίθετα ζημιώνονται οικονομικά και ψυχολογικά.
Ωστόσο δεν θα απαντήσω αν δεν λάβω πρώτα μια επίσημη τοποθέτηση του Κου Δημάρχου ή του εργολάβου που έχει αναλάβει αυτο το έργο των 310.000 ευρώ!!!!

Τα γραπτά μένουν,απ'ότι καταλάβαμε όλοι και μάλιστα χάριν στη σελίδα μας,παραθέτονται όπου χρειάζεται....

Για να δούμε...
stefanisgeorge (Μέλος)
Moderator
Δημοσιεύσεις: 75
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν sakaflias_4 sakaflias_4@hotmail.com Τοποθεσία: ΤΡΙΚΑΛΑ-ΛΑΡΙΣΑ Γενέθλια: 1987-08-21
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
"The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do." P.Coelho
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#745
Απ:Τελικά θα έρθει το ιντερνετ στο χωριό; πριν 10 Χρόνια, 4 Μήνες  
Αγαπητοί φίλοι
Με αφορμή τα όσα γράφονται για το ελεύθερο internet στη Δρακότρυπα οφείλω να αποκαταστήσω την αλήθεια και να σας γνωρίσω τα εξής:
Δεν είναι αληθές ότι ο ανάδοχος του έργου πήρε 310.000 ΕΥΡΩ για να δώσει ελεύθερο internet στο Δήμο μας.
Το έργο που υλοποίησε ο συγκεκριμένος ανάδοχος χρηματοδοτήθηκε μέσω της ΤΕΔΚ και της Κοινωνίας της Πληροφορίας και αφορούσε την αξιοποίηση των ευρυζωνικών δικτύων προκειμένου να παρέχονται υπηρεσίες των δήμων μέσω αυτών.
Στόχος του έργου που είχε προϋπολογισμό 309.221.50 ΕΥΡΩ είναι η διασύνδεση κτηρίων δημόσιου ενδιαφέροντος σε επίπεδο Δήμων του Νομού Καρδίτσας με την πλησιέστερο κόμβο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ο οποίος είναι εγκατεστειμένος στο Δημαρχείο κάθε Δήμου με σκοπό την επέκταση και επειχηρισιακή λειτουργία των βασικών δικτυακών υπηρεσιών και των υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας του δημόσιου δικτύου δεδομένων ΣΥΖΕΥΞΙΣ στους χρήστες των παραπάνω κτηρίων.
Όπως καταλαβαίνει κανείς εύκολα ο σχεδιασμός και η χρηματοδότηση του έργου καμία σχέση δεν είχε με ελεύθερο internet, αφορά όμως διασύνδεση ανάμεσα σε δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες, ώστε να έχουν αυξημένες ταχύτητες και μικρότερο χρόνο ανάδρασης στα όποια προβλήματα ανκύπτουν μεταξύ τους.
Όταν το έργο ολοκληρώθηκε σκεφθήκαμε αν θα ήταν δυνατό όλη αυτή την υποδομή να την αξιοποιήσουμε επί πλέον προκειμένου να δώσουμε και υπηρεσίες ελεύθερου internet στους δημότες μας, χωρίς αυτό επαναλαμβάνω να είναι συμβατική υποχρέωση του ανάδοχου του έργου, με βάση τη σύμβασή του.
Επιλέξαμε τη Δρακότρυπα για την πιλοτική αυτή εφαρμογή, διότι διαθέτει ένα πολύ αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό που ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες, προκειμενου να διερευνήσουμε αδυναμίες και προβλήματα πριν το εφραμόσουμε στο σύνολο του Δήμου Μουζακίου και στο Νομό Καρδίτσας.
Ως εκ τούτου θέλω να ευχαριστήσω τον Παντελή που δίνει την ψυχή του σ' αυτή την υπόθεση και βεβαίως καμία εύθύνη δεν έχει για τα όποια προβλήματα ανακύπτουν, τουναντίον προσπαθεί με φιλότιμο και σκληρή δουλείά να ξεπερατούν, αν και πολλές φορές ή σχεδόν πάντα δεν εξαρτάται απ' αυτόν. Το μεγάλο πρόβλημα μέχρι τώρα απ' ότι μ' ενημέρωσε ο ανάδοχος του έργου, εντοπιζόνταν στη βασική κεραία του Ελληνοπύργου, όπως επίσης και στη χαμηλή ταχύτητα.
Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα ο κ. Μαυρογιάννης, που είναι ο ανάδοχος του έργου, μ' ενημέρωσε ότι τα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί και μάλιστα στο μήνυμά του γράφει πως το "σύστημα δουλεύει με 512".
Ελπίζω πραγματικά να λυθούν τα όποια προβλήματα οριστικά και να προχωρήσουμε στη συνέχεια και στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου μας όπως και σ' όλη την Καρδίτσα στα ίδια πρότυπα.
Για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσω δημόσια τον Παντελή για τις φιλότιμες και συνάμα σκληρές προσπάθειες που καταβάλει, να γνωρίζετε όλοι σας ότι καμία ευθύνη δεν έχει για τα προβλήματα που παρουσιάζονται, τουναντίον προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες προκειμένου να λυθούν και να ξεπεραστούν.
Επειδή το όλο εγχείρημα είναι πρωτόγνωρο για το Δήμο μας θέλω να σας ζητήσω συγνώμη για τα λάθη και τα προβλήματα που ανακύπτουν συνεχώς, όπως επίσης και την κατανόσησή σας. Ελπίδα μας είναι σύντομα το όλο σύστημα να λειτουργεί απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα.
Φιλικά
Γιώργος Κωτσός
Δήμαρχος
Δήμαρχος (Μέλος)
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 48
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#746
Απ:Τελικά θα έρθει το ιντερνετ στο χωριό; πριν 10 Χρόνια, 4 Μήνες  
Δεν είναι αληθές ότι ο ανάδοχος του έργου πήρε 310.000 ΕΥΡΩ για να δώσει ελεύθερο internet στο Δήμο μας.

Δεν ανέφερα πουθενά ότι τόσο στοίχισε το ιντερνετ στην Δρακότρυπα ή στον Δήμο. Αντίθετα είπα
για ασύρματο δίκτυο στην Δρακότρυπα και σε όλα τα χωριά του Νομού Καρδίτσας...
Χωρίς να αναφέρω αν πρόκειται για δημόσια ελεύθερη πρόσβαση ή όχι.
Όταν το έργο ολοκληρώθηκε σκεφθήκαμε αν θα ήταν δυνατό όλη αυτή την υποδομή να την αξιοποιήσουμε επί πλέον προκειμένου να δώσουμε και υπηρεσίες ελεύθερου internet στους δημότες μας, χωρίς αυτό επαναλαμβάνω να είναι συμβατική υποχρέωση του ανάδοχου του έργου, με βάση τη σύμβασή του.
Φαντάζομαι πλέον ότι μέσα στο κοινοτικό γραφείο της Δρακότρυπας υπάρχει συνδεδεμένος υπολογιστής με το ΣΥΖΕΥΞΙΣ εφόσον ολοκληρώθηκε το έργο για τις εργασίες του Προέδρου του χωριού.
Το μεγάλο πρόβλημα μέχρι τώρα απ' ότι μ' ενημέρωσε ο ανάδοχος του έργου, εντοπιζόνταν στη βασική κεραία του Ελληνοπύργου, όπως επίσης και στη χαμηλή ταχύτητα.
Μάλιστα, ολόκληρο ΣΥΖΕΥΞΙΣ στηρίζεται σε μία κεραία στον Ελληνόπυργο που και έκανε 2 μήνες να επισκευαστεί και δεν είναι ακριτική περιοχή για να έχουν δύσκολη πρόσβαση οι τεχνικοί και δεν πρόβλεψαν εναλλακτικές διαδρομές του σήματος.

Κύριε Δήμαρχε, θέλω να ξέρετε πως δεν θυμώνω με πρόσωπα, δεν είμαι προκατελειμένος ούτε ρίχνω την ευθύνη πάνω σας καθώς πιστεύω πως αν περνούσε από το χέρι σας θα το είχατε φτιάξει.

Αντίθετα θυμώνω όταν ένας οικογενειάρχης άνθρωπος, στέκεται στο κρύο για 4 ώρες περιμένωντας τηλέφωνο από τους τεχνικούς που τελικά δεν ήρθαν. Και εκτός αυτού, πολλοί συγχωριανοί να τον θεωρούν υπεύθυνο για την κατάσταση.

Τέλος, εφόσον δεν είχατε άλλη ενημέρωση από τους τεχνικούς, σας ενημερώνω ότι το Σάββατο 6 το απόγευμα καθώς και όλη την Κυριακή γινόντουσαν πολλοί έλεγχοι του δικτύου από μέρους μας με 4 διαφορετικούς υπολογιστές χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Θα περιμένω κι εγώ τις εξελίξεις, και ελπίζω σύντομα, 2 μήνες μετά την ανακοίνωσή μας, να υπάρχει η ασύρματη πρόσβαση στην Δρακότρυπα.
glynosgiannis (Μέλος)
Απλά βοηθάω...
Administrator
Δημοσιεύσεις: 260
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν glynosgiannis Δρακότρυπα glynos23@yahoo.gr Τοποθεσία: Λαγονήσι Γενέθλια: 1983-12-19
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 08/03/2010 05:35 απο glynosgiannis.
 
Σε εποχές που κυριαρχούν το χρήμα και η αμάθεια, το να είσαι εθελοντής και να διαδίδεις τη γνώση είναι πράξεις επαναστατικές!!!
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#753
Απ:Τελικά θα έρθει το ιντερνετ στο χωριό; πριν 10 Χρόνια, 4 Μήνες  
ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ,ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ!ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ!ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΛΑΤΡΕΥΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟ ΕΡΓΑ!ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ!
ΚΑΤΣΙΩΤΗΣ (Μέλος)
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 15
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
Πάνε στην αρχή

Facebook Page

Αναζήτηση

Χορηγοί Ιστοσελίδας

___9
___5
___6
___8
___7

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Για να μάθετε περισσότερα για το τι είναι τα cookies και πως χρησιμοποιούνται δείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου.

Να δέχομαι cookies από αυτή τη σελίδα.

EU Cookie Directive Module Information