Read File
  • Drakotrypa.gr
    Drakotrypa.gr
Αρχική Μεταξύ μας

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Πάνε στο τέλος Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ
#921
Απ:ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ πριν 10 Χρόνια, 6 Μήνες  
Κατ' αρχάς......χαχαχαχαχα!!!!!!
Γιώργος Κατσιώτης (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 131
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#936
Απ:ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ πριν 10 Χρόνια, 6 Μήνες  
Για να μην παρεξηγηθώ με τους αγαπητούς φίλους , θα ήθελα να διευκρινίσω ότι οι τοποθετήσεις μου δεν έχουν στόχο την αντιπαράθεση , αλλά και ούτε ο σκοπός μου είναι να αναδείξω θέματα , με στόχο να τους βλάψω πολιτικά .και μάλιστα τώρα εν όψη των Δημοτικών εκλογών, μακριά από μένα τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές .

Θα περίμενα όμως τη συμμετοχή των ενεργών πολιτών ως δύναμη ιδεών, προτάσεων και πρωτοβουλιών σ΄αυτή εδώ την ιστοσελίδα , να την στηρίξουν , και να επιδιώξουν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες τέτοιες συμμετοχές , αυτό είναι το ζητούμενο στις τοπικές κοινωνίες , ανεξάρτητα αν πολλές φορές οι απαιτήσεις αυτές είναι υπερβολικές , δύσκολες να πραγματοποιηθούν και πολλές φορές αναδεικνύουν ,παραλήψεις , αδράνειες και κακούς προγραμματισμούς .

Ο ρόλος των ενεργών πολιτών δεν είναι να ταυτίζεται με την εκάστοτε εξουσία , είναι να διεκδικεί όλο και περισσότερα για την κοινωνική αναβάθμιση , να λέει τα πράγματα με το όνομά τους , να ελέγχει την εξουσία , να ζητάει διαφανείς διαδικασίες και φυσικά να συνεργάζεται.

Με την λογική αυτή θα περίμενα από τους αγαπητούς φίλους, να ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις μας , να απαντούν στις προτάσεις και τις ανησυχίες μας και η διαφάνεια να αποτελεί γ΄αυτούς αδιαπραγμάτευτο στόχο ,

Αυτό είναι πιστεύω ένα αίτημα που εκφράζει όλους τους χωριανούς μας .

Σε λίγες ημέρες τελειώνουν τα έργα στην είσοδο του χωριού μας , με την κατασκευή του γηπέδου μπάσκετ και του γηπέδου τένις , ένα έργο που γίνεται με την συνεργασία του Συλλόγου και του Δήμου Μουζακίου .

Είναι ένα έργο που μας υποσχέθηκε ο κ. Δήμαρχος εδώ και έξη μήνες περίπου, και τον ευχαριστώ για τον άμεσο προγραμματισμό και την εκτέλεση του .

Παρόλο τις ανησυχίες , που ανέφερα σε προηγούμενες τοποθετήσεις μου, πιστεύω τελικά όταν ολοκληρωθεί ,σε λίγες ημέρες , θα αναμορφώσει ολόκληρη την περιοχή και το σημαντικότερο , τα νέα παιδιά ( και όχι μόνο ) του χωριού μας , θα βρουν επιτέλους έναν καινούργιο αθλητικό χώρο ,ολυμπιακών προδιαγραφών ,που δικαιούνται να έχουν , αυτός ήταν και ο βασικός στόχος μας .

Ηλίας Μπάλλας
22.7.2010
ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 123
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 22/07/2010 16:34 απο ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ.
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#939
Απ:ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ πριν 10 Χρόνια, 6 Μήνες  
Αγαπητέ φίλε Ηλία

Η υπομονή σου, η επιείκια σου, και οι καλοί σου τρόποι...μου κάνουν εντύπωση!!!

Εγώ δεν θα σεβαστώ τις δημοτικές εκλογές...γιατί δεν τις σέβονται οι ίδιοι!

Επιφυλάσσομαι...
Γιώργος Κατσιώτης (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 131
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#978
Απ:ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ πριν 10 Χρόνια, 5 Μήνες  
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Το νέο νομοσχέδιο Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης , το γνωστό πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ , θα αποδειχτεί για το χωριό μας καταστροφικό αν δεν μας βρει ενωμένους , οργανωμένους ,και αν δεν πάρουμε στα χέρια μας την τύχη του χωριού μας .

Ο νέος μεγάλος Δήμος Μουζακίου που θα προκύψει με την ένωση των Δήμων Μουζακίου , Παμίσου και Ιθώμης θα αποτελείτε από δημοτικά διαμερίσματα πεδινά ,ημιορεινά και ορεινά , τα οποία δεν μοιάζουν μεταξύ τους και φυσικά έχουν διαφορετικά και ιδιαίτερα προβλήματα.

Η Χώρα μας βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία , η τοπική αυτοδιοίκηση είναι χρεωμένη και στοχοποιημένη προκειμένου να παρθούν μέτρα κατά της σπατάλης και της διαφθοράς , μέσα από ειδικά προγράμματα εξυγίανσης που προγραμματίζουν κυβέρνηση , ΕΕ και ΝΔΤ.

Αυτό σημαίνει σίγουρα λιγότερα χρήματα , λιγότερα έως μηδαμινά νέα δάνεια και γρήγορη και υποχρεωτική αποπληρωμή των παλαιών δανείων .

Εύχομαι οι δανειακές υποχρεώσεις των τριών Δήμων ,Μουζακίου, Παμίσου και Ιθώμης να μην είναι τόσο μεγάλες , για να μπορέσει το νέο δημοτικό συμβούλιο να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες που σίγουρα θα προκύψουν , και να υπάρξει μια αρμονική και σωστή συνεργασία στο νέο Δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει με τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και τις δυσκολίες που έρχονται και με δεδομένο ότι κανείς δεν θα νοιαστεί για το χωριό μας εκτός από εμάς ,θα πρέπει οι συγχωριανοί μας που θα είναι υποψήφιοι για το τοπικό και το Δημοτικό Συμβούλιο , όλων των συνδυασμών, να συμφωνήσουν και να δεσμευτούν στα παρακάτω .
Α Το τοπικό συμβούλιο να είναι το κυρίαρχο όργανο λήψεων πλειοψηφικών αποφάσεων και να συνέρχεται κάθε φορά που απαιτείται να παρθεί κάποια απόφαση .
Β. Στα τοπικά συμβούλια να συμμετέχουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι του χωριού μας.
Η γνώμη και η εμπειρία των δημοτικών συμβούλων του χωριού μας είναι πολύ σημαντική , ιδιαίτερα για έργα υποδομών , είναι αυτοί που γνωρίζουν τον τρόπο χρηματοδότησης και εκτέλέσης τέτοιων έργων .
Γ. Για σημαντικά έργα όπως είναι η εκπόνηση του ετήσιου τεχνικού προγράμματος έργων του χωριού μας και άλλων έργων υποδομών ,θα πρέπει το τοπικό συμβούλιο να αποφασίζει αφού πρώτα επιδιώξει την συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου , του Αγροτικού Συλλόγου ,της Εκκλησίας ,άλλων φορέων του χωριού μας και φυσικά πάντα με την συνεργασία των δημοτικών συμβούλων του χωριού μας.
Δ. Το ετήσιο ποσό που αντιστοιχεί στο χωριό μας από την ΣΑΤΑ θα πρέπει να το διαχειρίζεται το τοπικό συμβούλιο , υπό τον έλεγχο των αρμοδίων οργάνων του Δήμου.
Ε. Στην απογραφή του 2011 ,θα πρέπει όλοι οι αρμόδιοι φορείς του χωριού μας να κοινοποιηθούν με στόχο να εγγραφούν όσο το δυνατό περισσότερα άτομα στο χωριό μας.
Από τον αριθμό των ατόμων που θα εγγραφούν εξαρτάτε και η ετήσια επιχορήγηση που θα έχει το χωριό μας για έργα ανάπτυξης (ΣΑΤΑ) , για τα επόμενα δέκα χρόνια και αυτό όπως καταλαβαίνετε θα έχει τεράστια σημασία για το χωριό μας.

Οι συγχωριανοί μας που θα εκλεγούν στις εκλογές του Νοεμβρίου στο τοπικό συμβούλιο θα πρέπει να έχουν σαν μόνο στόχο να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του χωριού μας .
ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ
Και οι δημοτικοί σύμβουλοι του χωριού μας ,πέραν των γενικών υποχρεώσεων του διευρυμένου Δήμου, που είναι υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουν ,θα πρέπει να συνδράμουν και να βοηθούν το τοπικό συμβούλιο ,

Με συνεργασία, ενωμένοι, και στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις , είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή του Καλλικράτη.

Για να γίνουν αυτά πρέπει να βλέπουμε την πραγματικότητα , πρέπει να ξεχάσουμε πως λειτουργούσε το τοπικό συμβούλιο μέχρι σήμερα , και ποια ήταν συνδρομή των δημοτικών συμβούλων του χωριού μας στα προβλήματα του χωριού μας .

Επιτρέπετε να μην απαντήσει κανένας δημοτικός σύμβουλος ,ούτε ο κ Δήμαρχος για την εξέλιξη που είχαν σοβαρά έργα για το χωριό,που τέθηκαν στην ιστοσελίδα μας.

Δυστυχώς με τέτοιες νοοτροπίες δεν γίνετε τίποτα,, όλοι έχουμε δικαίωμα να λέμε την γνώμη μας και εσεις που χειρίζεστε τα θέματα και φυσικά τα γνωρίζεται καλύτερα διορθώστε μας , μην μας αγνοείτε, δεν είναι σωστό./

Ηλίας Κ Μπάλλας
ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 123
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 10/08/2010 05:20 απο ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ.
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#983
Απ:ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ πριν 10 Χρόνια, 5 Μήνες  
Καθορισμός των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων


Δύο νέες υπουργικές αποφάσεις σχετικά με τον καθορισμό του αριθμού των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων ανά εκλογική περιφέρεια, υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ν. Ραγκούσης, στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος. Η πρώτη απόφαση αφορά στον καθορισμό του αριθμού των δημοτικών συμβούλων ανά εκλογική περιφέρεια ενώ η δεύτερη απόφαση αφορά στον ορισμό του αριθμού των περιφερειακών συμβούλων ανά εκλογική περιφέρεια.
Ως προς την πρώτη απόφαση, που αφορά στον καθορισμό του αριθμού των δημοτικών συμβούλων ανά εκλογική περιφέρεια, υπενθυμίζεται ότι ο «Καλλικράτης» προβλέπει τη διατήρηση των σημερινών δήμων και κοινοτήτων ως περιφέρεια για την εκλογή των δημοτικών συμβούλων προκειμένου να υπάρχει πλήρης και ουσιαστική αντιπροσώπευση όλων των δημοτικών ενοτήτων ανάλογα με τον πληθυσμό τους. Επιπλέον, στις μεγάλες πόλεις που διαιρούνται σε δημοτικά διαμερίσματα, ως εκλογική περιφέρεια ορίζονται τα σημερινά δημοτικά διαμερίσματα, τα οποία μετονομάζονται από 1-1-2011 σε δημοτικές κοινότητες με αυξημένες αρμοδιότητες.
Όσον αφορά τη δεύτερη απόφαση, που αφορά τον αριθμό των περιφερειακών συμβούλων ανά εκλογική περιφέρεια, υπενθυμίζεται ότι κατά κανόνα ως εκλογική περιφέρεια ορίζεται η γεωγραφική περιοχή των σημερινών νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, με εξαίρεση την Νομαρχία Αθηνών, η οποία οργανώνεται σε 4 περιφερειακές ενότητες και τις Νομαρχίες Πειραιώς, Μαγνησίας, Κεφαλληνίας και Καβάλας, των οποίων οι νησιωτικές περιοχές οργανώνονται σε ξεχωριστή περιφερειακή ενότητα. Στη περιφέρεια Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, τα όρια των εκλογικών περιφερειών ακολουθούν κατά βάση τα όρια των επαρχιών. Όπως προβλέπουν οι διατάξεις του προγράμματος «Καλλικράτης», οι άμεσα αιρετοί αντιπεριφερειάρχες ορίζονται σε επίπεδο νομού, με εξαίρεση την Αττική που ορίζονται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας.
Τη δραστική μείωση του αριθμού των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, προβλέπουν οι δύο σχετικές αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών Γ.Ραγκούση, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος «Καλλικράτης». Οι δημοτικοί σύμβουλοι από 16.150 που είναι σήμερα, μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου θα ανέρχονται σε 9.257, στους 325 νέους δήμους, ενώ οι περιφερειακοί (νυν νομαρχιακοί) σύμβουλοι από 1.496 θα μειωθούν στους 713. Πρόκειται, δηλαδή, για μείωση κατά 53% των περιφερειακών συμβούλων και κατά 43% των δημοτικών συμβούλων.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, η εκλογή των περιφερειακών συμβούλων στις 13 αιρετές περιφέρειες θα γίνεται σε επίπεδο σημερινών νομαρχιών, οι οποίες πλέον θα ονομάζονται «περιφερειακές ενότητες».
Δείτε τις σχετικές αποφάσεις για τον καθορισμό του αριθμού των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων:
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ 1.767 6
ΑΡΓΙΘΕΑΣ 2.627 9
ΑΧΕΛΩΟΥ 1.690 6
ΣΥΝΟΛΟ 6.084 21

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΙΤΑΜΟΥ 4.726 3
ΚΑΛΛΙΦΩΝΟΥ 3.246 2
ΚΑΜΠΟΥ 5.469 3
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 37.768 22
ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ 4.759 3
ΣΥΝΟΛΟ 55.968 33

ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΝΕΒΡΟΠΟΛΗΣ ΑΓΡΑΦΩΝ 3.601 10
ΠΛΑΣΤΗΡΑ 3.791 11
ΣΥΝΟΛΟ 7.392 21

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΙΘΩΜΗΣ 3.140 5
ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ 10.148 15
ΠΑΜΙΣΟΥ 4.622 7
ΣΥΝΟΛΟ 17.910 27

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΠΑΛΑΜΑ 10.050 14
ΣΕΛΛΑΝΩΝ 5.051 7
ΦΥΛΛΟΥ 4.043 6
ΣΥΝΟΛΟ 19.144 27

ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΆΡΝΗΣ 3.299 4
ΜΕΝΕΛΑΪΔΑΣ 2.701 3
ΡΕΝΤΙΝΗΣ 756 1
ΣΟΦΑΔΩΝ 12.215 14
ΤΑΜΑΣΙΟΥ 4.072 5
ΣΥΝΟΛΟ
23.043 27
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:
1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΛΑΡΙΣΑΣ 279.305 19
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 193.439 13
ΣΠΟΡΑΔΩΝ 13.556 1
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 138.047 9
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 129.541 9
ΣΥΝΟΛΟ 753.888 51

ΓΚΕΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΓΚΕΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Μέλος)
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 12
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#996
Απ:ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ πριν 10 Χρόνια, 4 Μήνες  
Θαυμάστε διάλογο μεταξύ...κωφών!

Γ.ΚΑΤΣΙΩΤΗΣ
Αγαπητέ Ηλία. Πολύ σωστά αναφέρεις ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η παιδεία και η νοοτροπία μας. Και των πολιτικών και πολύ περισσότερο των πολιτών. Αλλά επειδή αυτό αργεί,(η αλλαγή), το πρώτο που πρέπει να αλλάξει θεσμικά, είναι η διαφάνεια, όπως επισημαίνεις.

Οσο για την <ερήμωση> υποψηφιοτήτων, στα τοπικά διαμερίσματα, μάλλον, η λύση είναι η παραχώρηση αρμοδιοτήτων και οικονομικών πόρων απ'τους δημάρχους στους τοπικούς προέδρους.

Αραγε ο δήμαρχος Κος Κωτσός τι έχει να πει επ'αυτού?!

Κι αν δεν <δουλέψει> ο Καλλικράτης για τα χωριά, η ανάγκη επαναδραστηριοποίησης των συλλόγων είναι άμεση και η μόνη λύση για μας τους <παρακατιανούς>.

Γιώργος Δ. Κατσιώτης
27-6-2010


Η απάντηση Γ.ΚΩΤΣΟΣ
Γιώργο
Πιστεύω ότι τα Τοπικά Συμβούλια είναι καθοριστικός παράγοντας της τοπικής μας δημοκρατίας και η συμβολή τους στη λειτουργία των διευρυμένων δήμων είναι τεράστια, καθώς έχουν το πλεονέκτημα να είναι σε διαρκή επαφή με τους δημότες μας και τα προβλήματά τους.
Εξ' αυτού του λόγου εμείς ως δημοτική αρχή, παρότι κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν από τον Ν 2539, δίναμε τη δυνατότητα να μοιράσουν τη ΣΑΤΑ, που αντιστοιχούσε στα χωριά μας, τα Τοπικά Συμβούλια.
Βέβαια κάτι τέτοιο με τον Καλικράτη επιβάλεται δια νόμου και ως εκ τούτου η λειτουργία και η ευθύνη των Τοπικών Κοινοτήτων και των συμβουλίων τους θα είναι αυξημένη.
Μένει να δούμε πλέον πόσοι και πιο θα τολμήσουν να διαθέσουν χρόνο και "ψυχή" προκειμένου να υπηρετήσουν τις τοπικές μας κοινωνίες.
Φιλικα΄
Γιώργος Κωτσός
Δήμαρχος


Η απάντηση Γ.ΚΑΤΣΙΩΤΗΣ
Γιώργο
χωρίς να θέλω να σε αμφισβητήσω, θα 'θέλα να ξέρω πόσα χρήματα -και που πήγαν- έδωσε ο δήμος απ'τη ΣΑΤΑ στο τοπικό συμβούλιο Δρακότρυπας, τουλάχιστον τη τελευταία τετραετία.
Για να μπορώ να κρίνω, να αξιολογήσω και να ψηφίσω και τους δημοτικούς και τους τοπικούς <άρχοντες>.
Η διαφάνεια που λέγαμε πιο πάνω.(Μη με παραπέμψεις στον πρόεδρο...)

Οσο για τον Καλλικράτη κάνε τον κόπο σε παρακαλώ και πες μας, τι ορίζει ο νόμος επί του θεματος η τουλάχιστον δώσ'μας μια παραπομπή.

Τέλος, μένω και 'γω με την απορία-αγωνία να δω ποιοί θα τολμήσουν να διαθέσουν χρόνο και ψυχή -και όχι τσέπες- προκειμένου να ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ τις τοπικές κοινωνίες.

Φιλικά
Γιώργος Δ.Κατσιώτης
8-7-10


Η απάντηση Γ.ΚΩΤΣΟΣ
Γιώργο
Πραγματικά και εγώ περιμένω να δω ποιοι θα αφιερώσουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία των πολιτών, διότι η εξ αποστάσεως κριτική και εύκολη είναι και χωρίς κόστος.
Όσον αφορά το σχέδιο Καλικράτης μπορείτε να μπείτε στο site του Υπουργείου Εσωτερικών να το μελετήσετε συνολικά
Φιλικά
Γιώργος Κωτσός
Δήμαρχος


Η απάντηση Γ.ΚΑΤΣΙΩΤΗΣ
Γιώργο
λυπάμαι για τη γρήγορη απάντηση σου-χωρίς καμμία απάντηση!

Ελπίζω το <διότι η εξ αποστάσεως κριτική και εύκολη είναι και χωρίς κόστος> να μην απευθύνεται σε μένα διότι δεν έκανα καν κριτική.(Και επίσης εύκολο και χωρίς κόστος είναι, οι δηλώσεις του τύπου, <δώσαμε λεφτά>, χωρίς παράθεση στοιχείων.)

Αλλά αυτό επιθυμούσα να κάνω, καλοπροαίρετη κριτική και ευκαιρία αξιολόγησης, μέσω των στοιχείων που ήλπιζα να παραθέσεις.
Δεν το έκανες. Να υποθέσω ότι δεν υπάρχουν;
Οχι. Υποθέτω ότι υπάρχουν και είναι θέμα χρόνου να μας τα παραθέσεις-τουλάχιστον εώς τις εκλογές.

Φιλικά
Γιώργος Δ.Κατσιώτης
8-7-10


Η απάντηση Γ.ΚΩΤΣΟΣ
Γιώργο
Θέλω να γνωρίζεις ότι η όποια τοποθέτησή μου δεν εμπεριέχει προσωπικές αιχμές, αλλά αφορά συνολική προσέγγιση των ζητημάτων.
Φιλικά
Γιώργος Κωτσός
Δήμαρχος


Η απάντηση Γ.ΚΑΤΣΙΩΤΗΣ
!?

Φιλικά
Γιώργος Δ.Κατσιώτης
9-7-10


Η συνέχεια
Κε δήμαρχε "κουφάθηκες" η "τυφλώθηκες"?
Δεν ακούς η δε βλέπεις την παράκληση που σου απευθύνεται στη συζήτηση να μας αναφέρεις τα ποσά της ΣΑΤΑ που αναλογούσαν στο χωριό μας και που πήγαν!?
Και όχι μόνο σ'αυτή τη συζήτηση αλλά και σε προηγούμενες και επόμενες επισημάνσεις του Κου Ηλία Μπάλλα, του Κου Γιώργου Γούσια και άλλων που σε καλούν να μας παραθέσεις τα στοιχεία...κωφεύεις, απαξιείς!
Γιατί αν δεν απαξιείς...τότε το θέμα έχει να κάνει με την διαφάνεια. Και αυτό είναι πολύ πιο σοβαρό!

Μπαίνεις στο site της Δρακότρυπας (το οποίο το διαχειρίζεται ο πολιτιστικός σύλλογος και όχι κάποιος ιδιώτης) και απαντάς σε θεωρητικές και "ακίνδυνες" ερωτήσεις με αερολογίες. Λες και είσαι ένα απλό μέλος. Αλλά είσαι δήμαρχος μας!
Και το site είναι το καλύτερο βήμα δημόσιου διαλόγου μεταξύ "εξουσίας" και πολιτών. ΠΛΕΟΝ !
Αλλά φαίνεται σε χαρακτηρίζει νοοτροπία παλιάς κοπής πολιτικών που έδιναν αόριστες απαντήσεις-υποσχέσεις δημόσια αλλά οι συμφωνίες γίνονταν στα γραφεία.

Σε ποιούς απευθύνεσαι?
Σε υπηκόους?
Πλάκα μας κάνεις?
Για να μη πω τίποτα βαρύτερο και βρεθώ εκτός site !
Γιατί βλέπεις το site έχει κανόνες δεοντολογίας.
Κάτι που δεν έχεις εσύ !
Πόσους μήνες σε "παρακαλάει" ο Κος Ηλίας Μπάλλας να απαντήσεις συγκεκριμένα στα θέματα-προβλήματα που αφορούν το χωριό μας και τα οποία τα έχει παραθέσει απ'την αρχή του χρόνου?
Πόσους?
Αν αυτό δεν είναι τουλάχιστον έλλειψη δεοντολογίας...τότε χαρακτήρισε το εσύ.

Και έρχεσαι στον χορό του συλλόγου στην πλατεία του χωριού, δράττεσαι την ευκαιρία βγάζοντας πολιτικό λόγο και αναφέρεις δύο έργα που έγιναν τον τελευταίο χρόνο στο χωριό μας (γιατί δεν τα λες στο site? Θες να χαλάσουμε τον χορό...απαντώντας σου?!)
Την ανακατασκευή του γηπέδου basket και την ανάπλαση της βρύσης Μουτσιάρας!

Και ας πάμε πρώτα στο γήπεδο του basket.
Το οποίο κόστισε Ε23.500,00 (αυτό δεν το έμαθα από 'σένα).
Και ενώ υπήρχε ένα προσχέδιο του μηχανικού Κου Νίκου Κούρτη το οποίο παραδόθηκε στην αντιδήμαρχο έργων Κα Σοφία Παπασωτηρίου(η οποία συμφώνησε πάνω σ'αυτό) και ενώ ο Κος Ηλίας Μπάλλας σου εφίστησε την προσοχή ως προς την σωστή εκτέλεση των έργων βάση του προσχεδίου Ηλίας Μπάλλας "Τελειώνοντας θα ήθελα την προσωπική σας παρέμβασή ,για να γίνουν , τα έργα που περιγράφονται στην επιστολή –προσφορά του Μηχανικού κ Κούρτη Νίκου" τελικά το προσχέδιο πήγε στο βρόντο(αν και αυτό είχε ο εργολάβος στα χέρια του κάνοντας το έργο).

Που αναφέρει το προσχέδιο για κατασκευή πέτρινης πλατείας 100 m2 ?
Και η οποία πλατεία αφού κατασκεύαστηκε πρώτη-πρώτη δεν άφησε τον απαραίτητο χώρο ώστε να γίνει η διαπλάτυνση που χρειαζόταν το γήπεδο!!!
Πάλι καλά που δεν μπήκε και μέσα στο γήπεδο!
Που είναι η αντικατάσταση των μπασκετών?(όχι μόνο των ταμπλό)
Που είναι επιπεδοποίηση του γηπέδου?(πάντως όφείλω να πω ότι η πλακόστρωση είναι επίπεδη)
Που είναι η διαγράμιση του γηπέδου?(όχι η παλιά)
Και να μη σου πω και για άλλα τεχνικά -και όχι μόνο- σφάλματα.
Που ήταν οι υπηρεσίες του δήμου ως επίβλεψη?
Που ήσουν εσύ?(λόγω προσωπικής παράκλησης του Κου Ηλία Μπάλλα)
Αφήσατε τον εργολάβο να μπει μέσα στον χώρο και να κάνει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ (αυτός καλά έκανε, εργολάβος είναι!)
Και σήμερα φτάσαμε ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ γήπεδο basket!
Πάνε Ε23.500,00 στις πέτρες!
Και αν δεν πήγαν στις πέτρες ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΩ να μάθω που πήγαν?!

Οσο για τη βρύση Μουτσιάρα απ'όσο ξέρω...είναι έρμη και μοναχή!


Βέβαια οι ευθύνες δε βαραίνουν μόνο εσένα αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους του χωριού μας οι οποίοι "ποιούν την νήσσα"!
Και τελευταίος έρχεται ο πρόεδρος μας.
Για ευνόητους λόγους!

Βρήκατε εποχή να απαξιώσετε το site της Δρακότρυπας και τους κατοίκους της!!!


ΥΓ. Μετά την κατάρρευση των πολιτικών κομμάτων και της κεντρικής εξουσίας στη συνείδηση του Ελληνικού λαού(λόγω των ΕΝΤΟΛΩΝ της παγκοσμιοποίησης και του ΔΝΤ) η τελευταία μας ελπίδα ως Πολίτες εναποτίθεται στην τοπική "εξουσία".

Και οι επερχόμενες εκλογές είναι οι η τελευταία ευκαιρία που θα έχουν οι τοπικοί "άρχοντες" να αποδείξουν ότι πάνε κόντρα στις τακτικές παλαιότερων χρόνων και ότι μπορούν να αλλάξουν συμπεριφορές και νοοτροπίες και να βρεθούν δίπλα στον Πολίτη ως "υπηρέτες" του και όχι ως εξουσιαστές. Ως κρινώμενοι και υπόλογοι και όχι ως κριτές.
Και αν δεν το κάνουν και πλέον χαθεί η ΕΛΠΙΔΑ...μαύρο φίδι που μας έφαγε όλους!

Δε ξέρω ποιός θα κερδίσει αυτές τις εκλογές στον δήμο και στην περιφέρεια αλλά εύχομαι αυτοί που θα τις κερδίσουν να συνειδητοποιήσουν όλα τα παραπάνω και να λειτουργήσουν ανάλογα.

Και για να μην κατηγορηθώ για προεκλογική εκστρατεία εναντίον σου δήμαρχε, μέσω του site(αν και 'συ θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το site για προεκλογική εκστρατεία ΥΠΕΡ σου δίνοντας απαντήσεις σε ΟΛΑ τα ερωτήματα μας, δεν το έκανες) σου λέω ότι έχεις και εσύ μια τελευταία ευκαιρία να αλλάξεις μυαλά!

Γιώργος Δ.Κατσιώτης
5-9-10

Γιώργος Κατσιώτης (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 131
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 05/09/2010 05:09 απο Γιώργος Κατσιώτης.
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
Πάνε στην αρχή

Facebook Page

Αναζήτηση

Χορηγοί Ιστοσελίδας

___5
___9
_____1
___6
___8
_13_341_00__1

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Για να μάθετε περισσότερα για το τι είναι τα cookies και πως χρησιμοποιούνται δείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου.

Να δέχομαι cookies από αυτή τη σελίδα.

EU Cookie Directive Module Information