Read File
  • Drakotrypa.gr
    Drakotrypa.gr
Αρχική Μεταξύ μας

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Πάνε στο τέλος Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ
#999
Απ:ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ πριν 10 Χρόνια  
Στα ζητήματα του χωριού σας δε θα ήθελα να υπεισέλθω. Αν και, σε γενικές γραμμές αποτελούν ζητήματα που δεν απέχουν από τα προβλήματα και του δικού μας χωριού (Οξυά) αλλά και των χωριών της περιοχής μας, γενικότερα.
Ως προς το ζήτημα, ωστόσο, της απαξίωσης απέναντι σε site και σε Συλλόγους, που φαίνεται να δείχνει ο κος Δήμαρχος, ΔΥΣΤΥΧΩΣ είμαι αναγκασμένος να συμφωνήσω με όσα γράφονται. Για το ίδιο, άλλωστε, ζήτημα, έχει γίνει αναφορά και στην εφημερίδα που εκδίδει ο Σύλλογος του χωριού μου (Οξυά). Πιστεύω, λοιπόν, και ο ίδιος πως ο κος Δήμαρχος δείχνει να μην «αφουγκράζεται» ούτε τις απόψεις προσώπων που αναδεικνύουν προβλήματα των χωριών μας αλλά ούτε τις απόψεις και προτάσεις φορέων, που στα πλαίσια των αποστολών τους εκπροσωπούν και σημαντική μερίδα των τοπικών μας κοινωνιών. Πλήρης, λοιπόν, απαξίωση σε όποιον ή ότι "δε συντάσσεται". Αυτό τουλάχιστο είναι το δικό μου συμπέρασμα.
Κι όμως, σε εκδήλωση του δικού μας Συλλόγου ο κος Δήμαρχος είχε δηλώσει: «….Είναι αλήθεια, αγαπητοί μου φίλοι, πως με την εφαρμογή του Καποδίστρια και τη συνένωση των δημοτικών μας διαμερισμάτων, των χωριών μας, σε δήμους, η έννοια του χωριού προσδιορίζεται κυρίως και εκφράζεται πλέον όχι τόσο από το Δήμο, όσο από το Σύλλογο του κάθε χωριού».
Αποδείχθηκε, όμως, πως πρόκειται μόνο για λόγια. Είναι ζήτημα «πολιτικής», «τακτικής», «συνεργατών»; Δε μπορώ να γνωρίζω ακριβώς. Εκείνο, όμως, που γνωρίζω είναι πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Και εννοώ προς το καλύτερο.

Γιώργος Δ. Καραβίδας
gkaravidas (Μέλος)
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 46
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 07/09/2010 02:12 απο gkaravidas.
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1001
Απ:ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ πριν 10 Χρόνια  
Τα παιδιά του χωριού μας δικαιούνται ένα γήπεδο μπάσκετ ολυμπιακών προδιαγραφών , γιατί είναι ο μόνος αθλητικός χώρος μέσα στο χωριό μας , γιατί είναι γενέτειρα του χρυσού ολυμπιονίκη μας Δημοσθένη Ταμπάκου,και τριών πρωταθλητριών (Παπασωτηρίου -Ταμπάκη -Ταμπάκου ) , γιατί πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες με τα παιδιά αυτά των πόλεων και πάρα πολλά άλλα γιατί .

Αυτά τα παιδιά το παλεύαν αυτό το γήπεδο εδώ και πάρα πολλά χρόνια ( θυμάμαι στην εκδήλωση του Συλλόγου μας στην Αθήνα το χειμώνα του 2008 ο μαθητής Στεφανής Χρήστος απευθύνθηκε εκ μέρους όλων των μαθητών του Χωριού μας στον Υφυπουργό Παιδείας κ Ταλιαδόρο και ζήτησε ένα καινούργιο γήπεδο μπάσκετ)

Με αυτή τη λογική προτείναμε στον Δήμαρχο Μουζακίου κ Κωτσό Γεώργιο να μεταφέρει τα 10.000 ευρω για τα αποδυτήρια του γηπέδου ποδοσφαίρου στο γήπεδο μπάσκετ .
Ο κ Δήμαρχος το δέχθηκε ,προσέφυγε και πήρε την έγκριση της περιφέρειας για την μεταφορά αυτή και πρόσθεσε μάλιστα άλλα 10,000 ευρω ,τα οποία εδώ και δύο χρόνια είχαν εγκριθεί για την είσοδο του χωριού μας.

Με την ίδια πάντα λογική ζητήσαμε από Μηχανικό της περιοχής μας να μας κάνει μια προσφορά για να κατασκευάσουμε κατ αρχάς ένα καινούργιο γήπεδο μπάσκετ ολυμπιακών προδιαγραφών και ενα καινούργιο γήπεδο τένις και όσα χρήματα περισσέψουν με αυτά να γίνουν οι πλακοστρώσεις .

Στη συνέχεια παρακολουθώντας το έργο να αρχίζει στραβά, με τις πλακοστρώσεις δηλαδή πρώτα , επαληθεύτηκαν δυστυχώς οι ανησυχίες μου που διατύπωσα γραπτώς μέσα εδώ στην ιστοσελίδα πολλές φορές μάλιστα και στον κ Δήμαρχο και στην κα Αντιδήμαρχο έργων.

1.- Το έργο αυτό έπρεπε να αρχίσει πρώτα με την κατασκευή του γηπέδου μπάσκετ και τένις και στην συνέχεια όσα χρήμα περισσέψουν να γίνουν οι πλακοστρώσεις , αυτό έλεγα από τη αρχή στον εργολάβο που ανέλαβε το έργο.
2.- Δεν έγινε η επιφάνεια hard court που μας έλεγε ο Μηχανικός ( συνεργείο για τέτοιο έργο υπάρχει μόνο Αθήνα και Θεσσαλονίκη ), ήθελε ,προεργασία ,σκάψιμο και ασφαλτικό υλικό πρώτα για γίνει λεία η επιφάνεια και στη συνέχεια τα 5 ειδικά ακρυλικά υλικά σε πέντε στρώσεις.
3.- Δεν έγινε αλλαγή με νέες μπασκέτες από τη βάση τους ,να τοποθετηθούν δηλαδή νέες μπασκέτες ολυμπιακού τύπου και φυσικά τα ανάλογα ταμπλό.
4.- Η διαγράμμιση του γηπέδου ( μπάσκετ και τένις) δεν έγινε σωστά και με τα ανάλογα ακρυλικά χρώματα .
5.- Για την περίφραξη το σχέδιο έλεγε σε μήκος 18 μέτρα και ύψος 4 μέτρα με δύο πόρτες .

Ο στόχος ήταν ένα επαγγελματικό ολυμπιακού τύπου γήπεδο μπάσκετ και τένις και αυτό δυστυχώς δεν έγινε.

Αυτή είναι η αλήθεια , είναι πραγματικά κρίμα σε τέτοιες εποχές που ζούμε να διατίθενται χρήματα για τέτοιους σκοπούς και στο τέλος να μην επιτυγχάνονται οι στόχοι .

Και συμφωνώ με τον Γιώργο είναι κρίμα να ξοδεύτηκαν εκει 23.500 ευρω και γήπεδο μπάσκετ τα παιδιά ξανά να μην έχουν .

Τέλος θα διαφωνήσω με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί ο φίλος μου ο Γιώργος αλλά θεωρώ σημαντική την διάθεσή του να ασχοληθεί , να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα και να αναδείξει τα όποια λάθη γίνονται σε σημαντικά έργα για το χωριό μας .

Μόνο έτσι με ενεργούς πολίτες που έχουν άποψη και την εκφράζουν δημόσια και ελεύθερα , με κατάθεση στοιχείων , απόψεων , προτάσεων , χωρίς όμως χαρακτηρισμούς , θα διορθωθούν τα πράγματα ,

Με βρίσκει σύμφωνο επίσης η παρατήρηση του φίλου Γιώργου ,και είναι πραγματικά άδικο θα προσέθετα εγώ , από την πλευρά των ανθρώπων με θεσμικούς ρόλους να αγνοούν και να περιφρονούν την όποια άποψη και πρόταση και να μην απαντούν στις ερωτήσεις μας, είναι άδικο για τον τόπο, αλλά και τους ίδιους, διότι το ζητούμενο σήμερα στις τοπικές κοινωνίες είναι η προσέλκυση ενεργών πολιτών.

Παρόλα αυτά εγώ πιστεύω , είχαμε μέσα από την ιστοσελίδα μας , έναν εποικοδομητικό διάλογο ανταλλάξαμε απόψεις ,με την συμμετοχή του Δημάρχου, τα θέματα δημοσιοποιήθηκαν , έγιναν γνωστά σε πολλούς ανθρώπους και αυτό βοήθησε να λυθούν κάποια προβλήματα σοβαρά για το χωριό μας, ,όπως π.χ είναι η ύδρευση, που για χρόνια ταλαιπωρούσε τους κατοίκους ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες., απομένουν όμως πάρα πολλά και αυτό είναι αλήθεια, δεν έχουμε πχ ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα έργων .

Την παρατήρηση του Γιώργου για την κεραμοσκεπή στο Λαογραφικό Μουσείο την βλέπω σωστή ,περιμένουμε όμως και την άποψη του Συλλόγου.

Τέλος πιστεύω αυτό πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη όμως συμμετοχή των συγχωριανών μας και μέσα από έναν πολιτισμένο διάλογο , σεβόμενοι την αντίθετη άποψη ,αλλά και την διάθεση κάποιου να μην απαντάει ,διότι στο τέλος όλοι κρινόμαστε και η μη απάντηση είναι απάντηση .

Το μεγάλο ζητούμενο είναι η συμμετοχή και το σημαντικότερο να συνεχιστεί αυτός ο διάλογος και να μην γίνει μονόλογος .

Ηλίας Μπάλλας
.
ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 123
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 07/09/2010 14:53 απο ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ.
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1003
Απ:ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ πριν 10 Χρόνια  
Φίλε Ηλία.
Οι χαρακτηρισμοί ήταν επιεικείς και απορώ πως δεν τους είχες κάνει εσύ νωρίτερα.
Δεν βαρέθηκες να περιμένεις τόσους μήνες απαντήσεις, για τα προβλήματα του χωριού και για το ποσό της ΣΑΤΑ?

Τι άλλο λιγότερο είναι ο Κος Δήμαρχος εκτός απο κούφος η τυφλός όταν απαξιεί να δώσει απαντήσεις?
Απάντησε μου εσύ!
Είμαι σίγουρος ότι δεν θα βρείς πιο επιεικείς χαρακτηρισμούς (μάλλον το αντίθετο).

Θα έλεγε βέβαια ο φιλόσφος ότι οι χαρακτηρισμοί χαρακτηρίζουν αυτόν που τους κάνει!
Αλλά θα συμπλήρωνα εγώ ότι αν είναι σωστοί χαρακτηρίζουν τον χαρακτηριζόμενο!

Ας απαντήσει ο Κος Δήμαρχος επί της ΟΥΣΙΑΣ και 'γω θα τους πάρω πίσω.
Και μάλιστα θα ζητήσω και συγνώμη!
Ας με ανάγκάσει!
Αλλιώς συνεχίζουν να ισχύουν!
Και με τον καιρό....θα αυξάνονται!

Είχε και έχει την ευκαιρία να αναφέρει τα έργα που έγιναν επί των ημερών του -θεμιτό- και μαζί μ'αυτά να δώσει απαντήσεις και για τα εκκρεμή θέματα και για τη ΣΑΤΑ...και πλέον και για το γήπεδο Basket.
Αυτός δεν το έκανε!

Εάν τον χαρακτήριζα καλό δήμαρχο,μοντέρνο πολιτικό και άνθρωπο που δεν απαξιώνει....θα είχα δίκιο? Θα του άρεσε?
Γιατί κι αυτοί χαρακτηρισμοί είναι!
Στο χέρι του είναι....ποιούς θα κάνω!

Τέρμα τ'αστεία πλέον μ'αυτούς!
Τους "πολιτικούς" (με εισαγωγικά η χωρίς).

"Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι"._

8-9-10
Γιώργος Κατσιώτης (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 131
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1062
Απ:ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ πριν 9 Χρόνια, 10 Μήνες  
Οι αντιμισθίες των νέων δημοτικών αρχόντων

Το θέμα των αποδοχών των νέων δημοτικών αρχόντων απασχόλησε τούτες τις μέρες τον τοπικό τύπο. Αντιγράφουμε –ανάμεσα στ’ άλλα- από τον Πρωινό Τύπο της Καρδίτσας της 20/11/2010 τα ακόλουθα:

Το ποσό των 4.650 ευρώ το μήνα θα λαμβάνουν οι δύο νέοι από τους έξη δημάρχους του νομού, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις από 3.720 ευρώ, όπως προβλέπει η σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.
Σύμφωνα μ’ αυτή, οι δήμαρχοι σε δήμους των 20.000-100.000 κατοίκων θα λαμβάνουν το 80% των αποδοχών του γ.γ. υπουργείου (6.720 €), ενώ σε μικρότερους δήμους το 60% αυτών.
Οι δήμαρχοι Μουζακίου, Πλαστήρα και Αργιθέας θα λαμβάνουν του 60% των αποδοχών γ.γ. υπουργείου, που ισούται με 3.720 ευρώ το μήνα.
Οι αντιδήμαρχοι θα λαμβάνουν τα μισά, δηλαδή, 1.860 ευρώ το μήνα και οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων θα εισπράττουν 1.488 ευρώ το μήνα.
Στα παραπάνω ποσά που θα εισπράττουν οι νέοι δημοτικοί άρχοντες, δε υπολογίζονται άλλες απολαβές, όπως είναι τα έσοδα για την παράσταση στο δημοτικό συμβούλιο, η χρήση αυτοκινήτου κλπ.
Ανεξαρτήτως του τελικού ποσού που θα καταλήγει στις τσέπες των αιρετών μας, το βέβαιο είναι ότι η ενασχόληση με τα κοινά έχει και οικονομικό περιεχόμενο, το οποίο μπορεί να μην είναι αυτοσκοπός, αλλά το αποτέλεσμα στο τέλος μετράει….


Για την αντιγραφή: Γιώργος Γούσιας
21/11/10

Προς άρση πιθανών παρεξηγήσεων διευκρινίζω εδώ, ότι τα αναφερόμενα ποσά εννοούνται μικτά, οι δε κρατήσεις, κατά πληροφορίες μου, είναι περί το 30% επ΄ αυτών.
Γ.Γ.
ggousias (Μέλος)
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 62
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 26/11/2010 04:15 απο ggousias.
 
Γιώργος Φ.Γούσιας
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1177
Απ:ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ πριν 9 Χρόνια, 4 Μήνες  
Μέτα από πολλούς μήνες χωρίς απάντηση από τον δήμαρχο και την τεχνική υπηρεσία του δήμου για το γήπεδο Μπάσκετ,αναγκάζομαι να επανέλθω στο θέμα μιας και η παράδοση του έργου δεν έχει γίνει ακόμη.
Δεν θα αναφερθώ στις ατέλειες,στα "λάθη",στις παραποιήσεις του σχεδίου και στον τρόπο που "κατασκευάστηκε" αλλά στο ότι μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί το φιλέ ( του τένις/Βόλεϋ) και οι κολόνες του,καθώς επίσης δεν έχει γίνει η αντικατάσταση του σπασμένου ταμπλό του μπάσκετ.Το ταμπλό έσπασε κατά την τοποθέτηση του από τον εργολάβο.

Δηλαδή,περίπου ένα χρόνο από την στιγμή που μπήκε ο εργολάβος τα παιδιά του χωριού δεν έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν στο μπάσκετ στο τένις ή στο βόλεϋ.
Και κανείς "αρμόδιος" δεν ασχολείται.
Είπαμε,πήγαν χαμένα τα λεφτά,άλλα τουλάχιστον να έχουμε ένα υποτυπώδες γήπεδο.ΚΥΡΙΟΙ!


Επίσης δοθέντος της ευκαιρίας θα ήθελα να προτείνω στο σύλλογο μας:
1.Να σκεφτεί,συζητήσει επεξεργαστεί,αποφασίσει ξανά το θέμα της τοποθέτησης ενός πλάτανου στο κέντρο της πλατείας.(Ας γίνει μια δημοσκόπηση μέσω της σελίδας μας).
2.Εάν μπορεί οικονομικά να αντικαταστήσει τα σπασμένα κομμάτια,λάμπες,τζάμια από τα φωτιστικά / κολόνες που είχαν τοποθετηθεί κατά την ανακατασκευή της πλατείας από προηγούμενη διοίκηση του συλλόγου.

Ευχαριστώ

Δρακότρυπα 11.05.2011
Γιώργος Κατσιώτης (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 131
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1178
Απ:ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ πριν 9 Χρόνια, 4 Μήνες  
Γιώργο,
Επειδή ασχολήθηκα με το γήπεδο μπάσκετ , ο εργολάβος δεσμεύθηκε εντός των ημερών να κάνει αυτά που αναφέρεις , και πού καλά έκανες και τα υπενθύμισες .
ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 123
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
Πάνε στην αρχή

Facebook Page

Αναζήτηση

Χορηγοί Ιστοσελίδας

___9
___5
___6
___8
___7

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Για να μάθετε περισσότερα για το τι είναι τα cookies και πως χρησιμοποιούνται δείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου.

Να δέχομαι cookies από αυτή τη σελίδα.

EU Cookie Directive Module Information