Read File
  • Drakotrypa.gr
    Drakotrypa.gr
Αρχική Μεταξύ μας

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Πάνε στο τέλος Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ
#889
Απ:ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ πριν 9 Χρόνια, 4 Μήνες  
«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ψηφισμένο με τον εντυπωσιακό τίτλο «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης & της Αποκεντρωμένης Διοίκησης» (Ν.3852/2010-87/Α) και τις Δημοτικές να διαγράφονται στον ορίζοντα οι αριθμοί τρομάζουν και αφορούν όλους τους Έλληνες όπου κι αν κατοικούν, ας μη μένουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους:
Δήμοι: από 1034 σε 325 ή 330.
Δημοτικοί Σύμβουλοι: από 16.150 στους μισούς περίπου.
57 Νομαρχίες & 19 Επαρχεία αντικαθίστανται από 13 αιρετές Περιφέρειες ενώ οι σημερινές 13 Περιφέρειες αντικαθίστανται από 7 Κεντρικές Διοικήσεις.
Αντινομάρχες: από 195 σε μισούς περίπου Αντιπεριφερειάρχες
Νομαρχιακοί Σύμβουλοι: από 1.396 θα μείνουν 703 Περιφερειακοί Σύμβουλοι.
Τα 6.000 Νομικά Πρόσωπα των Δήμων μειώνονται σε 2.000 ενώ προβλέπεται ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξυγίανσης των υπερχρεωμένων Ο.Τ.Α.. Έτσι οι Δήμοι με σημαντικά οικονομικά προβλήματα θα έχουν όριο στο δανεισμό τους ο οποίος δεν θα υπερβαίνει το 5% των ετήσιων εσόδων τους.
Δεν θα υπάρχει Δήμος με πληθυσμό κάτω από 10.000 για αυτούς που συνενώνονται και 12.000 για αυτούς που παραμένουν αυτόνομοι εκτός ορεινών & νησιωτικών περιοχών.
Μεταφέρονται στους Δήμους 256 νέες αρμοδιότητες και προκύπτει το ερώτημα: Χρήματα θα δοθούν;
Ποιο το μέλλον των χωριών μας;
Στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα μας, δεν πρέπει να επιτραπεί με τίποτα η επανάληψη λαθών του παρελθόντος που είχαν μετατρέψει ορισμένους Δήμους σε ξέφραγα αμπέλια που κυριαρχούσαν προσωπικά ιδιοτελή συμφέροντα και όχι συμφέροντα που θα είχαν στο στόχο τον άνθρωπο και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής του.

ΓΚΕΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΓΚΕΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Μέλος)
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 12
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#891
Απ:ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ πριν 9 Χρόνια, 4 Μήνες  
Αγαπητέ Θανάση,

Τα πράγματα στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό εξελίσσονται (πράγματι εξελίσσονται ή απλώς μεταβάλλονται;) με ραγδαίο ρυθμό. Δεν προλάβαμε καλά-καλά να μάθουμε το όνομα Καλλικράτης και οδηγούμαστε σε εκλογές. Δεν πρόλαβε να φύγει απ’ τη μνήμη μας η μορφή του προέδρου της κοινότητας που παίζαμε ξερή και τάβλι στο καφενείο και μας προκύπτει ένας δήμαρχος ακριβοθώρητος. Δεν προλάβαμε να εξοικειωθούμε με την ιδέα ενός εκλεγμένου νομάρχη και το Νοέμβριο θα εκλέξουμε έναν τοπικό πρωθυπουργό. Κι αναρωτιέμαι, αν ο Νομάρχης έτυχε να επισκεφθεί τα χωριά μας μια-δυο φορές στη διάρκεια της θητείας του, ο Περιφερειάρχης θα ξέρει άραγε κατά πού πέφτουν;

Βάζεις όμως δύο αλληλένδετα και μελαγχολικά ερωτήματα. Το ένα, το “ποιο θα είναι το μέλλον των χωριών μας;” το ένιωσα βαθειά, όταν πριν από αρκετές δεκαετίες ταξίδεψα για πρώτη φορά στο εξωτερικό. Ξημέρωμα και το τρένο διέσχιζε τις πλαγιές, τις κοιλάδες, τα ισιώματα και τα βουναλάκια της Αυστρίας, κι εγώ δεν μπορούσα να καταλάβω πού σταματά το ένα χωριό και πού αρχίζει το άλλο. Οικισμοί, δρόμοι, πλατείες, χωράφια, αγροικίες, εργοστάσια, κόσμος, κίνηση. Και έφερνα στο νου μου τα δικά μας χωριά, τα φτωχά, τα αποκομμένα, χωρίς δρόμους, χωρίς ρεύμα, χωρίς τηλέφωνο και κυρίως χωρίς δουλειές, χωρίς μεροκάματο. Έφερνα στο νου μου εμάς, που μεγαλώσαμε με την ευχή και την προτροπή των γονιών μας, να φύγουμε, να μάθουμε γράμματα, να μη μας τρώει η λάσπη. Η λάσπη που την πατούσαμε και λέρωνε τα παπούτσια μας και τα πόδια μας και η λάσπη που ως μαστορούλια και λασπούλια την κουβαλούσαμε με τον τενεκέ στον ώμο μας, συνεισφορά στο γλίσχρο οικογενειακό εισόδημα.
Κι ώσπου να γράψει ο Γκανάς “Εθνική οδός: από δω έφυγε η μισή πατρίδα για τα ξένα”, τα χωριά μας είχαν πλέον αδειάσει. Οξυά: 1203 κάτοικοι το 1961, 689 κυρίως συνταξιούχοι του ΟΓΑ το 2001. Δρακότρυπα: 1438 το 1961, 690 το 2001 επίσης συνταξιούχοι. (Και πάλι καλά να λες, κάποια άλλα χωριά ερήμωσαν τελείως! Μη σου μιλήσω για τα χωριά της Ηπείρου στη μεθοριακή γραμμή με την Αλβανία!)

Μελαγχολικό και το δεύτερο ερώτημά σου και άρρηκτα δεμένο με το πρώτο: “χρήματα θα δοθούν;” Ερώτημα με το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να συμβιώνουμε στο εξής και συνήθως να παίρνουμε -δυστυχώς- αρνητική απάντηση. Θέλεις ένα μικρό παράδειγμα; και δεν έχει σημασία αν το πρόβλημα είναι νομαρχιακού επιπέδου. Στην Καρδίτσα υπάρχει ένα Μουσικό Σχολείο (Γυμνάσιο-Λύκειο) όπου φοιτούν παιδιά από όλο το νομό. Για τα χωριά τα οποία είναι πολύ μακριά, όπως τα δικά μας, η πολιτεία μίσθωνε ταξί -χρόνια τώρα- για την καθημερινή μετακίνησή τους, και έτσι τέσσερα παιδιά από τη Δρακότρυπα και τη Βατσουνιά, είχαν τη δυνατότητα να καλλιεργούν το ταλέντο τους. Από τη νέα σχολική χρονιά, το ταξί καταργείται και οι γονείς είναι πλέον αναγκασμένοι ή να επωμισθούν οι ίδιοι το κόστος της μετάβασης ή να σταματήσουν τα παιδιά τους από το Μουσικό σχολείο και να τα στείλουν στο Γυμνάσιο-Λύκειο Μουζακίου ή ίσως και να αφήσουν το σπίτι τους και τη σειρά τους στο χωριό και να εγκατασταθούν σε ένα αστικό κέντρο.

Θα επιθυμούσα να κλείσω τούτη μου την παρέμβαση αισιόδοξα, για προοπτικές, για ανάπτυξη, για μέριμνα της πολιτείας, για “καλλικρατικούς” άρχοντες και “καλοκρατούντες” ηγέτες. Μα προσπαθώντας να διατυπώσω τις σκέψεις μου, ακούω στο ραδιόφωνο για τον ασφαλιστικό τυφώνα που ενσκήπτει στους ώμους μας. Και μού ’ρχεται μοιραία ο επίλογος: Φύγαμε παιδάκια από τα χωριά μας για ένα καλύτερο μέλλον και καθώς φαίνεται θα αναγκαστούμε να ξαναγυρίσουμε μισο-συνταξιούχοι πλέον και σε βαθιά, απ’ ότι φαίνεται, γεράματα, για ένα υποφερτό παρόν!


Γιώργος Γούσιας
22/6/2010
ggousias (Μέλος)
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 62
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Γιώργος Φ.Γούσιας
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#894
Απ:ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ πριν 9 Χρόνια, 4 Μήνες  
Αγαπητοί φίλοι,

Σωστές είναι όλες οι επισημάνσεις και οι προβληματισμοί σας, σχετικά με την νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης & της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τον γνωστό πλέον Καλλικράτη , αλλά πιστεύω το πρόβλημα δεν ήταν ο Καποδίστριας ,ούτε σήμερα θα είναι ο Καλλικράτης .

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η παιδεία μας και η νοοτροπία μας, που μας οδήγησαν στην τραγική αυτή κατάσταση που βρίσκετε σήμερα η Χώρα μας.

Αυτοί που ασχολούνται με την πολιτική και την τοπική αυτοδιοίκηση κατά την συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν όραμα δημιουργίας και προσφοράς .

Αλλά και εμείς οι πολίτες έχουμε κατά κύριο λόγο ταυτιστεί με αυτό το σύστημα , με αποτέλεσμα να καταντήσει η Χώρα μας ένα απέραντο φρενοκομείο , όπως είπε κάποτε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής,

Με ένα μέλλον για τα παιδιά μας σίγουρα πολύ δύσκολο αλλά και αβέβαιο ως προς το που μπορεί να μας οδηγήσει αυτή η οικονομική κρίση που βιώνουμε σήμερα, πιστεύω οι έξη επόμενοι μήνες θα είναι σημαντικοί για πορεία της χώρας μας, και έχω την εντύπωση ότι μας προετοιμάζουν να ζήσουμε σε καθεστώς φτώχιας .

Με τον Καλλικράτη σήμερα θα έχουμε μεγάλους Δήμους , με πάρα πολλές αρμοδιότητες και μας υπόσχονται, περισσότερους οικονομικούς πόρους , περιορισμό της διαφθορά, περιορισμό των λειτουργικών δαπανών ,καλύτερη διαχείριση, και σημαντική εξοικονόμηση πόρων ,βοηθώντας τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Χώρα μας, αυτός πιστεύω ήταν καιο κύριος λόγος της επίσπευσης της εφαρμογής του νομοσχεδίου Καλλικράτης.

Για να λειτουργήσει όμως ένα τέτοιο σύστημα και να πετύχει τους στόχους του, θα πρέπει πρώτα πρώτα να αλλάξει ριζικά η νοοτροπία και ο τρόπος διοίκησης των Δήμων ,και των Περιφερειών ,
Διαφάνεια παντού , κάθε πολίτης θα πρέπει να έχει πρόσβαση, να γνωρίζει ,τι έργο γίνεται , πόσο στοίχησε η μελέτη , ποιος πήρε το έργο, πόσο στοίχησε το έργο, και τέλος το σημαντικότερο ποια επιτροπή παρέλαβε το έργο ,
Να μην έχουμε απ απευθείας αναθέσεις των έργων όσο μικρά και αν είναι αυτά.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι όλα αυτά θα δημοσιεύονται στο διαδίκτυο .
.
Αξιολόγηση παντού σε όλα τα τμήματα του Δήμου και κυρίως στους Αντιδημάρχους ,κάθε εξάμηνο θα είναι υποχρεωμένος κάθε Αντιδήμαρχος να παρουσιάζει στο Δημοτικό Συμβούλιο τις δραστηριότητες του και το έργο στο τομέα του, και ανάλογα να αποφασίζεται από τον Δήμαρχο αν θα συνεχίζει ή θα αντικαθίσταται .

Επιμόρφωση όλου του προσωπικού των Δήμων , σε όλα τα επίπεδα ,στα νέα σύγχρονα δεδομένα ,το ιντερνετ σήμερα είναι εργαλείο δουλείας σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες.

Αναδιοργάνωση όλων των υπηρεσιών του Δήμου ,έτσι ώστε να εξυπηρετείτε ο πολίτης ,και το σημαντικότερο ,να συμπαραστέκονται και να συνδράμουν οι υπηρεσίες του Δήμου ,τους συμπολίτες μας που θέλουν να επενδύσουν στην περιοχή μας, προσφέροντας κάθε δυνατή διευκόλυνση και βοήθεια, δημιουργώντας για το σκοπό αυτό ,ειδικό τμήμα εξυπηρέτησης επενδυτών , του Δήμου ,από ειδικό επιστημονικό προσωπικό.

Καλύτερη διαχείρηση με συστηματικό και συνεχόμενο έλεγχο από τους αρμόδιους φορείς.

Θα πρέπει να αναβαθμιστεί ο Πολιτιστικός Οργανισμός , να αναδιοργανωθεί να αλλάξει τελείως φιλοσοφία ,και να πλαισιωθεί από ανθρώπους ικανούς, που έχουν την διάθεση να προσφέρουν ,έτσι ώστε να πρωτοστατήσει στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας και οργανωμένα να δοθεί χώρος δράσης στους Πολιτιστικούς Συλλόγους και στους ενεργούς πολίτες του Δήμου μας .

Οι νέοι Δήμοι θα πρέπει να πλαισιωθούν από επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό ,
( Πολιτικοί Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι,Μηχανολόγοι ,ΑρχιτέκτονεςΤοπογράφοι. Οικονομολόγοι κλπ). με δεδομένο ότι σήμερα και το μικρότερο έργο για να γίνει απαιτείται οικονομοτεχνική μελέτη .
Επίσης ο Δήμος να είναι εξοπλισμένος με τα απαραίτητα μηχανήματα , για να μπορεί να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες που θα προκύψουν.


Οι τοπικοί πρόεδροι θα πρέπει να διαχειρίζονται μαζί με το τοπικό συμβούλιο ολόκληρο το ποσό της ΣΑΤΑΣ που τους αναλογεί ετησίως , τηρώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες διαφάνειας και ελεγχόμενοι κάθε φορά από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τα όργανα του Δήμου.

Ο πρόεδρος και το τοπικό συμβούλιο ,αντιμετωπίζουν σήμερα πολλά προβλήματα , είναι αυτοί που όλο το 24 ωρο και σε καθημερινή βάσει προσπαθούν με ελάχιστα μέσα να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους που ζουν στα χωριά μας.

Αν δεν δοθούν αρμοδιότητες στον πρόεδρο και τοπικά συμβούλια, θα έχουμε μεγάλα πρόβλημα στα ορεινά κυρίως Δημοτικά Διαμερίσματα διότι δεν θα υπάρχουν καν υποψηφιότητες ή και αν υπάρχουν θα είναι τέτοιες που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

Στο χωριό μας το τοπικό συμβούλιο αν δεν κάνω λάθος δεν συνήλθε ποτέ , γιατί αυτοί οι άνθρωποι να ξανά θέσουν υποψηφιότητα , είναι ένα ερώτημα που πρέπει οι αρμόδιοι να το λάβουν σοβαρά υπ όψη, μιας και πλησιάζουν οι εκλογές του Νοεμβρίου.

Μεγάλο στοίχημα και σημαντικός σταθμός ,για τα ορεινά κυρίως Διαμερίσματα είναι η επόμενη απογραφή ,η οποία θα γίνει το 2011, εκεί θα πρέπει όλοι μας , τοπικοί φορείς και Πολιτιστικοί Σύλλογοι, να δραστηριοποιηθούμε , έτσι ώστε να εγγραφούμε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα στα χωριά μας , δίνοντας την δυνατότητα έτσι να αυξήσουμε τα ετήσια έσοδα του χωριού μας δηλαδή τη ΣΑΤΑ..

Επίσης σημαντική θα είναι και η δική μας ευθύνη ,για την επιλογή των ανθρώπων που θα κάνουμε και οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τα χωριά μας και το Δήμο μας γενικότερα , στις επόμενες εκλογές του Νοεμβρίου .

Και τέλος ποιος θα είναι ο ρόλος των Πολιτιστικών Συλλόγων στα νέα δεδομένα, με την εφαρμογή του Καλλικράτη , είναι ένα θέμα που θέλει μεγάλη συζήτηση .

Πιστεύω ότι αν με την εφαρμογή του Καλλικράτη , εγκαταλειφθούν τα χωριά μας , οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι θα αναθεωρήσουν τα καταστατικά τους προσανατολιζόμενοι και στα κοινωνικά θέματα , το έκαναν κατά το παρελθόν με τον Καποδίστρια , θα το κάνουν ακόμα περισσότερο σήμερα με τον Καλλικράτη,

Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι διότι πιστεύω όπως και να δουλέψει το νέο πρόγραμμα Καλλικράτης , για τα χωριά μας , εμείς οι ίδιοι δεν θα επιτρέψουμε τον αφανισμό τους , είναι στο χέρι μας ,θα το παλέψουμε και θα τα καταφέρουμε. .

Ηλίας Μπάλλας..
ΜΠΑΛΛΑΣ ΗΛΙΑΣ (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 123
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#898
Απ:ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ πριν 9 Χρόνια, 4 Μήνες  
Αγαπητέ Ηλία. Πολύ σωστά αναφέρεις ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η παιδεία και η νοοτροπία μας. Και των πολιτικών και πολύ περισσότερο των πολιτών. Αλλά επειδή αυτό αργεί,(η αλλαγή), το πρώτο που πρέπει να αλλάξει θεσμικά, είναι η διαφάνεια, όπως επισημαίνεις.

Οσο για την <ερήμωση> υποψηφιοτήτων, στα τοπικά διαμερίσματα, μάλλον, η λύση είναι η παραχώρηση αρμοδιοτήτων και οικονομικών πόρων απ'τους δημάρχους στους τοπικούς προέδρους.

Αραγε ο δήμαρχος Κος Κωτσός τι έχει να πει επ'αυτού?!

Κι αν δεν <δουλέψει> ο Καλλικράτης για τα χωριά, η ανάγκη επαναδραστηριοποίησης των συλλόγων είναι άμεση και η μόνη λύση για μας τους <παρακατιανούς>.

Γιώργος Δ. Κατσιώτης
27-6-2010
Γιώργος Κατσιώτης (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 131
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#910
Απ:ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ πριν 9 Χρόνια, 3 Μήνες  
Γιώργο
Πιστεύω ότι τα Τοπικά Συμβούλια είναι καθοριστικός παράγοντας της τοπικής μας δημοκρατίας και η συμβολή τους στη λειτουργία των διευρυμένων δήμων είναι τεράστια, καθώς έχουν το πλεονέκτημα να είναι σε διαρκή επαφή με τους δημότες μας και τα προβλήματά τους.
Εξ' αυτού του λόγου εμείς ως δημοτική αρχή, παρότι κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν από τον Ν 2539, δίναμε τη δυνατότητα να μοιράσουν τη ΣΑΤΑ, που αντιστοιχούσε στα χωριά μας, τα Τοπικά Συμβούλια.
Βέβαια κάτι τέτοιο με τον Καλικράτη επιβάλεται δια νόμου και ως εκ τούτου η λειτουργία και η ευθύνη των Τοπικών Κοινοτήτων και των συμβουλίων τους θα είναι αυξημένη.
Μένει να δούμε πλέον πόσοι και πιο θα τολμήσουν να διαθέσουν χρόνο και "ψυχή" προκειμένου να υπηρετήσουν τις τοπικές μας κοινωνίες.
Φιλικα΄
Γιώργος Κωτσός
Δήμαρχος
Δήμαρχος (Μέλος)
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 48
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#911
Απ:ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ πριν 9 Χρόνια, 3 Μήνες  
Γιώργο
χωρίς να θέλω να σε αμφισβητήσω, θα 'θέλα να ξέρω πόσα χρήματα -και που πήγαν- έδωσε ο δήμος απ'τη ΣΑΤΑ στο τοπικό συμβούλιο Δρακότρυπας, τουλάχιστον τη τελευταία τετραετία.
Για να μπορώ να κρίνω, να αξιολογήσω και να ψηφίσω και τους δημοτικούς και τους τοπικούς <άρχοντες>.
Η διαφάνεια που λέγαμε πιο πάνω.(Μη με παραπέμψεις στον πρόεδρο...)

Οσο για τον Καλλικράτη κάνε τον κόπο σε παρακαλώ και πες μας, τι ορίζει ο νόμος επί του θεματος η τουλάχιστον δώσ'μας μια παραπομπή.

Τέλος, μένω και 'γω με την απορία-αγωνία να δω ποιοί θα τολμήσουν να διαθέσουν χρόνο και ψυχή -και όχι τσέπες- προκειμένου να ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ τις τοπικές κοινωνίες.

Φιλικά
Γιώργος Δ.Κατσιώτης
8-7-10
Γιώργος Κατσιώτης (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 131
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
Πάνε στην αρχή

Facebook Page

pantos_egainia_2

Αναζήτηση

Σύνδεση


Login reminder Forgot login?

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Για να μάθετε περισσότερα για το τι είναι τα cookies και πως χρησιμοποιούνται δείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου.

Να δέχομαι cookies από αυτή τη σελίδα.

EU Cookie Directive Module Information