Read File
  • Drakotrypa.gr
    Drakotrypa.gr
Αρχική Μεταξύ μας

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Περιβαλλοντικά νέα... (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Πάνε στο τέλος Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: Περιβαλλοντικά νέα...
#724
Απ:Περιβαλλοντικά νέα... πριν 11 Χρόνια, 5 Μήνες  
Επί τέλους μετά από πολύ μεγάλη καθυστέρηση (τα χρήματα είχαν έρθει στη Νομαρχία από το Μάρτιο του 2009) εγκρίθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή η έγκριση της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης του έργου "Δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά σε 3 σχολικά συκγροτήματα του ΝΟμού Καρδίτσας" όπου περιλαμβάνονται και τα δύο γυμνάσια Μουζακίου. Πρόκειται για μία δράση που προωθήσαμε από κοινού η ΤΕΔΚ και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας σε συνεργασία με τον ΟΣΚ και πλέον παίρνει σάρκα και οστά. Μ' αυτό τον τρόπο θα επιτύχουμε την ενεργειακή απεξάρτηση των δύο σχολικών μονάδων και ταυτόχρονα θα είναι μία πιλοτική εφαρμογή και καλή πρακτική για τους μαθητές μας
Γιώργος Κωτσός
Δήμαρχος Μουζακίου
Δήμαρχος (Μέλος)
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 48
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#725
Απ:Περιβαλλοντικά νέα... πριν 11 Χρόνια, 5 Μήνες  
Πολύ σημαντικό περιβαλλοντικό κέρδος η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα σχολεία, όχι μόνο γιατί γίνονται ενεργειακά ανεξάρτητα, αλλά το καλοκαίρι, που δεν υπάρχουν μαθητές, θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο έσοδο αφού το περίσσευμα ενέργειας μπορεί να πωλείται πίσω στην ΔΕΗ.

Γεγονός που κάνει τα σχολεία όχι μόνο να μην είναι ενεργοβόρα αλλά να παράγουν και ενέργεια.

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν γνωρίζω κατά πόσο στηρίζεται από το νομικό πλαίσιο αλλά είναι πέρα για πέρα πραγματικό και 100% εφαρμόσιμο.

Γνώμη μου ότι η πολιτεία πρέπει να εφαρμόσει τις Α.Π.Ε σε όλα τα δημόσια κτήρια, γλυτώνοντας έτσι ένα μέρος από το πραγματικά μεγάλο κόστος του Δημοσίου (κοινά αποδεκτή αλήθεια από τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης) και γιατί όχι, μετατρέποντάς τα σε ενεργειακά κερδοφόρες μονάδες.

Τουλάχιστον βλέπουμε κινήσεις προς την σωστή κατεύθυνση!!!
glynosgiannis (Μέλος)
Απλά βοηθάω...
Administrator
Δημοσιεύσεις: 260
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν glynosgiannis Δρακότρυπα glynos23@yahoo.gr Τοποθεσία: Λαγονήσι Γενέθλια: 1983-12-19
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Σε εποχές που κυριαρχούν το χρήμα και η αμάθεια, το να είσαι εθελοντής και να διαδίδεις τη γνώση είναι πράξεις επαναστατικές!!!
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#726
Απ:Περιβαλλοντικά νέα... πριν 11 Χρόνια, 5 Μήνες  
Η νεοσύστατη Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα την καλλιέργεια και χρήση σε τρόφιμα και ζωοτροφές της μεταλλαγμένης πατάτας ‘Amflora’ της εταιρείας BASF που περιέχει γονίδιο ανθεκτικότητας σε αντιβιοτικά, αψηφώντας τις επιστημονικές ενδείξεις, την κοινή γνώμη και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Είναι η πρώτη φορά από το 1998 που η ΕΕ εγκρίνει καλλιέργεια μεταλλαγμένου οργανισμού στο έδαφός της.Ο νέος Επίτροπος Υγείας και Πολιτικής Καταναλωτών, κ. Τζον Ντάλι, σε συμφωνία με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μπαρόζο, χρησιμοποίησε την αποκαλούμενη ‘γραπτή διαδικασία’ για να επιτρέψει την καλλιέργεια της μεταλλαγμένης πατάτας, αποφεύγοντας να έρθει αντιμέτωπος με το Κολέγιο των Επιτρόπων για σχετική συζήτηση. Η πατάτα Amflora της γερμανικής εταιρείας αγροχημικών BASF περιέχει γονίδιο ανθεκτικότητας στην καναμισίνη (kanamycin) και την νεομυκίνη (neomycin), οι οποίες κρίνονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως εξαιρετικά σημαντικές.


«Είναι απαράδεκτο και ανήθικο το γεγονός ότι μία από τις πρώτες επίσημες ενέργειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να εγκρίνει την καλλιέργεια της μεταλλαγμένης πατάτας αδιαφορώντας παντελώς για τους κινδύνους που προκαλεί στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία», δήλωσε η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας για τα μεταλλαγμένα στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχουν προειδοποιήσει σχετικά με την ανθεκτικότητα σε αντιβιοτικά την πατάτα Amflora. Έχουν προηγηθεί πρωτοφανείς διαφωνίες σχετικά με τη μεταλλαγμένη πατάτα Amflora ακόμη και από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) που συνήθως υποστηρίζει τα μεταλλαγμένα. Τέλος, η ιατρική κοινότητα ανησυχεί για την αύξηση της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά, ενώ το 2001 η ΕΕ υιοθέτησε νόμο που ζητούσε να αποσυρθούν έως το 2004 τα γονίδια που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά και που μπορούν να απειλούν την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.Η Greenpeace καλεί όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ να προχωρήσουν άμεσα σε εθνικές απαγορεύσεις της καλλιέργειας της μεταλλαγμένης πατάτας Amflora. Ταυτόχρονα, καλεί όλους τους Ευρωπαίους Επιτρόπους να σεβαστούν την ασφάλεια των Ευρωπαίων καταναλωτών και αγροτών .
Γιώργος Κατσιώτης (Μέλος)
Expert Boarder
Δημοσιεύσεις: 131
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#728
Απ:Περιβαλλοντικά νέα... πριν 11 Χρόνια, 5 Μήνες  
Γιωργο μία απαντηση στα ωραια που εχεις γραψει για τα μεταλλαγμενα και μια μικρη αντισταση αλλα σημαντικη που μπορεις να κανεις πανω σε αυτο για τον Ελλαδικο χωρο ειναι και αυτο:

Διαβασε τα παρακατω, μπες στην ιστοσελιδα του www.peliti.gr υποστηριξε το και διαδωσε το αν το κρινεις σωστο.

Φιλοσοφικό υπόβαθρο του "Πελίτι"

Ξεκινάμε από την άποψη ότι όλοι μας φέρουμε ευθύνη γι' αυτά που γίνονται σε προσωπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Εμείς οι ίδιοι οδηγούμε τα γεγονότα με τη στάση και τη σκέψη μας. Κατά συνέπεια ο καθένας μας κρατάει ένα μέρος από τη λύση των προβλημάτων σε προσωπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν είμαστε θύματα καταστάσεων ούτε φταίνε οι άλλοι γιa αυτά που ζούμε εμείς. Εστιάζουμε την προσοχή μας στα θετικά πράγματα που γίνονται και αυτά ως δια μαγείας αυξάνουν.

Δε γνωρίζουμε τι είναι το καλό και τι το κακό. Δε γνωρίζουμε γιατί γίνονται κάποια γεγονότα. Αν δούμε τα πράγματα μέσα στην πορεία του χρόνου, αυτό που σήμερα είναι πόνος αύριο θα είναι χαρά και μετά μπορεί να είναι πάλι πόνος και ούτω καθεξής. Δεν έχει σημασία η κοινωνική ή η οικονομική μας θέση. Η σκέψη μας είναι πολύ δυνατή και αρκετή για να κατευθύνει τα πράγματα. Όλοι μαζί έχουμε ακόμη πιο μεγάλη δύναμη. Το σημαντικό δεν είναι να βλέπουμε τι κάνουν οι άλλοι αλλά τι κάνουμε εμείς. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα βγει στην αγορά ένα καινούριο προϊόν. Το ζήτημα είναι αν θα το στηρίξουμε ή όχι. Οι πολυεθνικές κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας. Δεν καταναλώνουμε και δεν στηρίζουμε τα προϊόντα που καταστρέφουν το περιβάλλον. Δεν πολεμάμε με κανέναν έξω από μας, αυξάνουμε τη συνειδητότητά μας και αυτό είναι αρκετό για να φέρει τεράστιες αλλαγές.Συλλογή, διατήρηση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών

Το "Πελίτι" σήμερα είναι μία από τις σημαντικότερες μη κυβερνητικές οργανώσεις στην Ελλάδα, στο θέμα της συλλογής, διάδοσης και διάσωσης των ντόπιων ποικιλιών. Επίσης ασχολείται και με την καταγραφή των αυτόχθονων αγροτικών ζώων.Εξερευνητικές αποστολές

Σε όλη τη διάρκεια του χρόνου πραγματοποιούνται εξερευνητικές αποστολές στην ηπειρωτική και την νησιώτικη χώρα. Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί και διανεμηθεί πάνω από 1500 ποικιλίες λαχανικών, σιτηρών, κ. λ. π., σε 50.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιεργητές.Η διατήρηση των ποικιλιών

Ένα μέρος από τις ποικιλίες που βρίσκουμε στις εξερευνητικές αποστολές το δίνουμε στην Τράπεζα Γενετικού Υλικού, που είναι ο εθνικός φορέας για το φυτικό γενετικό υλικό. Ένα άλλο μέρος το δίνουμε σε συνεργαζόμενους καλλιεργητές–διατηρητές, προκειμένου να αναλάβουν τη ζωντανή διατήρησή του και την αξιολόγησή του.Αποστολές σπόρων

Το "Πελίτι" έχει την δυνατότητα να δίνει μικρές ποσότητες σπόρων σε καλλιεργητές. Οι σπόροι αυτοί είναι αβελτίωτες ποικιλίες και δίνονται κυρίως σε ανοιχτές εκδηλώσεις, ομιλίες, κ.λ.π

Περισσοτερες πληροφορίες στην ιστοσελiδα www.peliti.gr

Επίσης :
Μια σύγχρονη Κιβωτός για την προστασία του ελληνικού Φυτογενετικού Υλικού:
www.archipelago.gr/el/%CE%94%CF%81%CE%AC...bid/117/Default.aspx

Προβολή Βίντεο - "Κιβωτός" - Τράπεζα Σπόρων: Αιγαίου

www.archipelago.gr/el/%CE%9D%CE%AD%CE%B1.../VideoId/26/---.aspx

www.oikologio.gr/content/view/2009/2/

www.voria.gr/details.php?id=4181
undisputed (Μέλος)
Gold Boarder
Δημοσιεύσεις: 312
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 03/03/2010 14:54 απο undisputed. Αιτία: Καταχωριση λαθους ιστοσελιδας προς το τελος...
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#730
Απ:Περιβαλλοντικά νέα... πριν 11 Χρόνια, 5 Μήνες  
Κ. Μπατζελή: «Όχι» στην μεταλλαγμένη πατάτα

Θα απαγορευθεί η καλλιέργεια της γενετικά τροποποιημένης πατάτας Amflora στην Ελλάδα, διαβαιβέωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή.

«Οι αποφάσεις της Κομισιόν που αγγίζουν θέματα ιδιαίτερα ευαίσθητα για το σύνολο της κοινωνίας, θα πρέπει να λαμβάνονται με περίσκεψη, διαφάνεια και πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση. Ταυτόχρονα, η χώρα μας, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το δικαίωμα επιλογής κάθε κράτους-μέλους για την εφαρμογή αποφάσεων που αφορούν τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα», ανέφερε η κ. Μπατζελή.

«Η Εθνική Στρατηγική που προωθούμε στηρίζεται σε ένα μοντέλο ποιοτικής, πιστοποιημένης και φιλικής προς το περιβάλλον γεωργίας, και όχι στη μαζική και εντατική παραγωγή με αμφίβολα αποτελέσματα για τη Δημόσια Υγεία και τους φυσικούς πόρους», προσέθεσε η υπουργός.

Πηγή: www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=110475&cid=4

Τελικά μάλλον τα αντανακλαστικά της πολιτείας αυτή τη φορά λειτούργησαν...
glynosgiannis (Μέλος)
Απλά βοηθάω...
Administrator
Δημοσιεύσεις: 260
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν glynosgiannis Δρακότρυπα glynos23@yahoo.gr Τοποθεσία: Λαγονήσι Γενέθλια: 1983-12-19
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Σε εποχές που κυριαρχούν το χρήμα και η αμάθεια, το να είσαι εθελοντής και να διαδίδεις τη γνώση είναι πράξεις επαναστατικές!!!
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#732
Απ:Περιβαλλοντικά νέα... πριν 11 Χρόνια, 5 Μήνες  
ΥΠΕΚΑ: μέτρα για την προστασία των δασών

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ανακοίνωσαν σειρά βραχυπρόθεσμων μέτρων για τη προστασία των δασών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνεται, η μετάταξη του προσωπικού της Αγροφυλακής στα δασαρχεία, η αύξηση πόρων για την ενίσχυση των μέτρων πρόληψης, η αυστηρότερη φύλαξη των δασών κατά την αντιπυρική περίοδο, η αποτελεσματικότερη εμπλοκή των εθελοντικών δυνάμεων και η ενεργοποίηση της Ειδικής Υπηρεσίας Κατεδαφίσεων.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ τα βραχυπρόθεσμα μέτρα περιλαμβάνουν αναλυτικότερα :

1. Τη μετάταξη του προσωπικού της Αγροφυλακής στα δασαρχεία, ώστε να ενισχυθεί η φύλαξη των δασών. Επίσης, η διάθεση στο ΥΠΕΚΑ από το ΥΠΡΟΠΟ μέρους του εποχικού προσωπικού δασοπυρόσβεσης για ένα χρονικό διάστημα κάθε έτος, έτσι ώστε αυτό να απασχολείται σε εργασίες πρόληψης.

2. Την ενίσχυση και σωστή οργάνωση των μέτρων πρόληψης, μέσα από την αύξηση των διατιθέμενων πόρων, το σωστό συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και την έγκαιρη έναρξη των έργων και εργασιών.

3. Την αυστηρότερη φύλαξη των δασών κατά την αντιπυρική περίοδο. Στόχος είναι να δοθεί έμφαση στην αυστηρότερη διαχείριση της εποχούμενης κίνησης στα δάση, με τον αυστηρό έλεγχο της κίνησης στους δασικούς δρόμους και την επέκταση των απαγορεύσεων κίνησης και παραμονής στα δάση, τις περιόδους και ώρες υψηλής επικινδυνότητας.

4. Την έμφαση στην κοινωνική εγρήγορση, μέσα από την ανάληψη δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και την αποτελεσματικότερη εμπλοκή των εθελοντικών δυνάμεων. Το πρόγραμμα για τον εθελοντισμό στο περιβάλλον θα εγκαινιαστεί σε πιλοτική εφαρμογή τον Απρίλιο.

5. Την περιφρούρηση των καμένων εκτάσεων με σκοπό την αποθάρρυνση των εμπρησμών. Οι νομικές παρεμβάσεις όπως η πρόσφατη για την Αττική, θα αποτελέσουν τον κανόνα για τις πυρόπληκτες περιοχές, ενώ προς τον ίδιο στόχο συντείνει και η ενεργοποίηση της Ειδικής Υπηρεσίας Κατεδαφίσεων που αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της μηδενικής ανοχής στις καταπατήσεις.

6. Την αποκατάσταση των καμένων δασών, στις περιπτώσεις όμως που τα κατεστραμμένα δάση αδυνατούν πλέον να αναγεννηθούν φυσικά, η πολιτεία και η κοινωνία οφείλει να παρέμβει, ώστε να υποβοηθηθεί η φυσική αναγέννηση φυτεύοντας δέντρα και θάμνους που υπήρχαν στην περιοχή.

Πηγή: www.econews.gr/2010/03/04/birbili-measures-forest-protection/
glynosgiannis (Μέλος)
Απλά βοηθάω...
Administrator
Δημοσιεύσεις: 260
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν glynosgiannis Δρακότρυπα glynos23@yahoo.gr Τοποθεσία: Λαγονήσι Γενέθλια: 1983-12-19
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Σε εποχές που κυριαρχούν το χρήμα και η αμάθεια, το να είσαι εθελοντής και να διαδίδεις τη γνώση είναι πράξεις επαναστατικές!!!
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
Πάνε στην αρχή

Facebook Page

Αναζήτηση

Χορηγοί Ιστοσελίδας

___5
___9
_____1
___6
___8
_13_341_00__1

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Για να μάθετε περισσότερα για το τι είναι τα cookies και πως χρησιμοποιούνται δείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου.

Να δέχομαι cookies από αυτή τη σελίδα.

EU Cookie Directive Module Information