Read File
  • Drakotrypa.gr
    Drakotrypa.gr
Αρχική Μεταξύ μας

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Περιβαλλοντικά νέα... (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Πάνε στο τέλος Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: Περιβαλλοντικά νέα...
#749
Απ:Περιβαλλοντικά νέα... πριν 10 Χρόνια, 5 Μήνες  
www.peliti.gr

Αποστολή σπόρων από το Πελίτι


Αν θέλετε να προμηθευτείτε σπόρους από ντόπιες ποικιλίες από το Πελίτι σας προτείνουμε μερικούς τρόπους:

1.Να μας στείλετε ένα γράμμα από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο. Στο γράμμα θα βάλετε έναν άδειο φάκελο με προπληρωμένο τέλος ή γραμματόσημο του ενός ευρώ. Εμείς θα σας βάλουμε μέσα ότι σπόρους έχουμε τη στιγμή που απαντάμε στο γράμμα σας. [b]Η ταχυδρομική μας διεύθυνση είναι Πελίτι, Μεσοχώρι Παρανεστίου τ. κ. 66035 Παρανέστι[/b].
2.Σπόρους μπορείτε να βρείτε μέσα από το βασικό μας έντυπο «κατά τόπους αγροκτήματα…», όπου δημοσιεύουμε τα ονόματα των καλλιεργητών που συνεργάζονται μαζί μας. Το 9ο τεύχος κυκλοφορεί από το Σεπτέμβριο του 2009 και είναι αφιερωμένο στο αμπέλι.
3.Μπορείτε να έρθετε στη 10η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών στις 10 Απριλίου 2010 στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου στο Ν. Δράμας.
4.Μπορείτε να έρθετε σε μία από τις ανοιχτές εκδηλώσεις της 7ης Απριλίου, το 2010 θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στις 16-17 και 18 Απριλίου στο νομό Έβρου, στη Κομοτηνή, στο νομό Χαλκιδικής την Κέρκυρα, την Αίγινα, κ.α.

Οι σπόροι δίνονται δωρεάν από το Πελίτι, χωρίς καμία υποχρέωση από εσάς.

Μπορει καποιος που οι γονεις του μενουν στο χωριο να θελει να δωσει στους γονεις-παπουδες σπορους παραδοσιακους,απο τα παλια.Γιατι του παραπονιουντε οτι "χαθηκε ο σπορος παει..." και αυτα που αγοραζουν και που φυτευουν δν ειναι οπως παλια,αγνα.Με αυτο τους τροπους μπορει να το κανει.Ειναι απλα τα πραγματα.
undisputed (Μέλος)
Gold Boarder
Δημοσιεύσεις: 312
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#752
Απ:Περιβαλλοντικά νέα... πριν 10 Χρόνια, 5 Μήνες  
SOS ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στη διαπίστωση ότι έχουν ελαχιστοποιηθεί έως και εξαφανιστεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι νησίδες φυσικής βλάστησης στο θεσσαλικό κάμπο, με συνέπεια την υποβάθμιση της βιοποικιλότητας της περιοχής, καταλήγει μελέτη του καθηγητή εφαρμογών στο ΤΕΙ Λάρισας, Γιώργου Ευθυμίου.

Σύμφωνα δε με τον καθηγητή, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν τέτοιες νησίδες φυσικής βλάστησης, έχουν υποβαθμιστεί σημαντικά.

Η δημιουργία σύγχρονων και εκτεταμένων μονοκαλλιεργειών, η εφαρμογή εντατικής γεωργίας και η πλήρη εκμηχάνισή της, αποτελούν, όπως εξηγεί ο κ. Ευθυμίου, τους βασικούς λόγους των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στη θεσσαλική πεδιάδα.

Ο ίδιος σημειώνει ακόμα πως με τη συρρίκνωση των δασικών εκτάσεων, λόγω υλοτομιών, πυρκαγιών, εκχερσώσεων, υποβάθμισης, αλλαγής χρήσεων γης, μειώνεται δραστικά και η ποικιλία της ζωής.

Μια σημαντική κατηγορία δασικών εκτάσεων είναι η παρόχθια δασική βλάστηση. Πρόκειται για τη φυσική βλάστηση που η ύπαρξη και η ζωτικότητά της εξαρτάται από την άμεση ή έμμεση επίδραση του νερού, επιφανειακού ή υπόγειου. Χαρακτηρίζεται ως σημαντική κατηγορία διότι στηρίζει πλούσια βιοποικιλότητα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, στο παραποτάμιο δάσος του Νέστου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 15 διαφορετικά είδη αναρριχώμενων ειδών, τα οποία δίνουν την αίσθηση της "ζούγκλας", λόγω της μη προσπελασιμότητας. Αυτά τα αναρριχώμενα είδη δημιουργούν, κατά θέσεις, απαράμιλλου κάλους τοπία, με φυσικές "κουρτίνες".

Μερικές ακόμη σημαντικές λειτουργίες των παρόχθιων δασών, σύμφωνα με τον καθηγητή, είναι ότι συγκρατούν την κοίτη, την προστατεύουν από τη διάβρωση, βελτιώνουν την ποιότητα του νερού, με το φιλτράρισμα και τη συγκράτηση των φορτίων που αυτό μεταφέρει, είτε από τα ανάντη προς τα κατάντη είτε από τις γειτονικές καλλιέργειες προς την κοίτη, δημιουργούν μικροκλίμα στην περιοχή και βελτιώνουν τη βιοποικιλότητά της.

Η παρόχθια βλάστηση είναι αυτή που αναπτύσσεται κατά μήκος μικρών και μεγάλων ποταμών, χειμάρρων ακόμη και στα αρδευτικά και στραγγιστικά κανάλια, δημιουργώντας θέσεις για φωλεοποίηση, τροφή και απόκρυψη ειδών της άγριας ζωής, αυξάνοντας παράλληλα τη βιοποικιλότητα των ειδών αλλά και την ποιότητα και την ποικιλία του τοπίου, επισημαίνει ο κ. Ευθυμίου.

Ο ίδιος εξηγεί πως με τον όρο βιοποικιλότητα, εννοούμε την ποικιλία της ζωής πάνω στον πλανήτη. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περί τα 10 εκατ. είδη ζωντανών οργανισμών, από τα οποία μέχρι σήμερα έχουν αναγνωριστεί περίπου 1.6 εκατ. είδη, δηλαδή το 10-15%, ενώ κατά άλλους επιστήμονες είναι γνωστό μόλις το 1-3% αυτών.

Η λεκάνη της Μεσογείου έχει περί τα 22.500 ενδημικά είδη (4 φορές περισσότερα από τα είδη όλης της Ευρώπης). Η Ελλάδα είναι από τις πλέον πλούσιες σε βιοποικιλότητα χώρες, με περισσότερα από 6.000 φυτικά είδη και 30-50.000 ζωικούς οργανισμούς, με την Κρήτη, από μόνη της, να παρουσιάζει τη βιοποικιλότητα που έχει όλη η Μεγάλη Βρετανία.

Λόγω των ιδιαίτερων γεωμορφολογικών συνθηκών του ελλαδικού χώρου, εντοπίζεται σ' αυτόν μεγάλος αριθμός ενδημικών ειδών φυτών και ζώων, αλλά και πολλά απειλούμενα και σπάνια είδη. Από τα δεκάδες χιλιάδες είδη και την πληθώρα τύπων οικοτόπων, στην Ελλάδα, 85 τύποι οικοτόπων, 182 είδη ζώων και 58 είδη φυτών είναι Κοινοτικού ενδιαφέροντος.

Η έκθεση που εκπόνησε το 2007 το ΥΠΕΧΩΔΕ, σε συνεργασία με το ΕΚΒΥ και πολλούς ερευνητές, για την καταγραφή της κατάστασης για τα φυτικά είδη Κοινοτικού ενδιαφέροντος στη χώρα μας, αναφέρει ότι για περισσότερα από τα μισά είδη φυτών (55%)είναι άγνωστη η κατάσταση διατήρησης, το 1/10 περίπου (9%) βρίσκονται σε ικανοποιητική κατάσταση, το 1/3 (33%) σε ανεπαρκή κατάσταση και μόνο δύο είδη (3%) σε κακή κατάσταση.

Για τα ζωικά είδη Κοινοτικού ενδιαφέροντος, υπάρχουν πολλές ελλείψεις και η κατάσταση διατήρησης του 65% των ειδών ζώων χαρακτηρίζεται άγνωστη.

Όσον αφορά τους τύπους οικοτόπων Κοινοτικού ενδιαφέροντος, το 58% αυτών βρίσκονται σε ικανοποιητική κατάσταση διατήρησης, περίπου το 1/3 (30%) χαρακτηρίζονται σε ανεπαρκή κατάσταση, ενώ 7 τύποι οικοτόπων, εντοπίζονται σε κακή κατάσταση διατήρησης, υπογραμμίζει ο καθηγητής.

Ο ίδιος επισημαίνει πως κατά τον 20ο αιώνα η βιοποικιλότητα των φυσικών αλλά και αγροτικών οικοσυστημάτων της Ευρώπης έχει υποστεί σημαντική μείωση. Οι δυο κύριες απειλές για την ποιότητα της βιοποικιλότητας είναι η συρρίκνωση-υποβάθμιση των δασών και η γεωργία.

Σύμφωνα με την "Εκτίμηση της Χιλιετίας για τα Οικοσυστήματα" (Millennium Ecosystem Assessment) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που εκδόθηκε το 2005, ο άνθρωπος έχει αλλάξει τα τελευταία 50 χρόνια, τα οικοσυστήματα, με τόσο γρήγορους ρυθμούς και σε τόσο μεγάλη έκταση από κάθε άλλη περίοδο της ιστορίας. Η αλλαγή αυτή σημαίνει και αλλοίωση-υποβάθμιση της βιοποικιλότητας σε αυτά.

H υποβάθμιση της βιοποικιλότητας και η παγκόσμια ανησυχία για τη διατήρησή της οδήγησε τη διεθνή κοινότητα να υπογράψει το 1992 τη Διεθνή Σύμβαση για τη Βιοποικιλότητα. Το έτος 2010 έχει κηρυχθεί από τον Ο.Η.Ε. ως διεθνές έτος για τη βιοποικιλότητα, με στόχο την ανάσχεση της απώλειάς της.

ΠΗΓΗ:www.athina984.gr
undisputed (Μέλος)
Gold Boarder
Δημοσιεύσεις: 312
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#755
Απ:Περιβαλλοντικά νέα... πριν 10 Χρόνια, 5 Μήνες  
ΑΜΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ,ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΤΟΝ κ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!
ΚΑΤΣΙΩΤΗΣ (Μέλος)
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 15
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#759
Απ:Περιβαλλοντικά νέα... πριν 10 Χρόνια, 5 Μήνες  
ΕΠΙΣΗΣ:Πολυεθνικες Εταιριες Παραγωγης Σπορων ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

portal.kathimerini.gr/4Dcgi/4dcgi/_w_art..._3_11/11/2009_307306

eleftheri-epistimi.blogspot.com/2009/02/blog-post_26.html
(Για τη συγκεκριμενη σελιδα δν γνωριζω για το συνολικο περιεχομενο της,απλα μονο για το συγκεκριμενο αρθρο εχω αποψη οτι ειναι ορθο.Δν εχω σχηματισει αποψη της σελιδας-για να μν υπαρχουν παρεξηγησεις-.)

Εδω φενεται η δουλεια που κανει το ΠΕΛΙΤΙ κατα ολης αυτης της καταστασης για τους σπορους.Τωρα θα μου πειτε αλλαζει η κατασταση στις πολεις με ολα αυτα που τρωμε??Λιγο δυσκολο αλλα τουλαχιστον να διατηρησουμε μεσω του Πελιτι και -οχι μονο- τους σπορους στα χωρια μας και τις ποικιλιες τους.Να μν αναγκαζοντε οι παπουδες συνεχως να παιρνουν απο τα "ετοιμα"!Ειναι και αυτο μια καλη προσπαθεια νομιζω..

www.peliti.gr
undisputed (Μέλος)
Gold Boarder
Δημοσιεύσεις: 312
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#776
Απ:Περιβαλλοντικά νέα... πριν 10 Χρόνια, 5 Μήνες  
ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΛΩΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Σε περιοχή μοναδικού οικολογικού ενδιαφέροντος εξελίσσεται ο ορεινός όγκος του Δήμου Ιτάμου Nομού Καρδίτσας, τόσο με τη λειτουργία του πρότυπου και μοναδικού στη Θεσσαλία, κέντρου χλωρίδας και πανίδας των Αγράφων της Πίνδου όσο και με το σχεδιαζόμενο οικοτουριστικό πάρκο της χαράδρας του ποταμού Μέγδοβα, που προωθεί η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Καρδίτσας Α.Ε. Ενέργειες οι οποίες εντάσσονται στην συνολική προσπάθεια οικοτουριστικής ανάπτυξης, με στόχο να συμβάλουν στην περαιτέρω ενίσχυση του αγροτουρισμού που είναι και το ζητούμενο για τον νομό.

Με το κέντρο χλωρίδας στο τοπικό διαμέρισμα Καστανιά, πρωτοβουλία του δημάρχου Ιτάμου Βασίλη Τσαντήλα, η δημοτική αρχή μέσω προωθούμενων ενεργειών, στοχεύει να το αγκαλιάσει και αξιοποιήσει η εκπαιδευτική κοινότητα, τα ερευνητικά ιδρύματα, οι φορείς του τουρισμού και οι επισκέπτες που σέβονται το περιβάλλον. Υλοποιώντας τον σκοπό της, εκείνον της ανάδειξής του σε πρότυπο κέντρο εκπαίδευσης και έρευνας για τη χλωρίδα, την πανίδα και τα οικοσυστήματα της περιοχής αναφοράς, τη λίμνη Νικολάου Πλαστήρα και τη χαράδρα του Μέγδοβα ποταμού. Ο Δήμος Ιτάμου φιλοδοξεί, το κέντρο να λειτουργεί ως πόλος έλξης και προορισμός καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Παράλληλα πρόκειται να αποτελέσει την καρδιά του οικοτουριστικού πάρκου της χαράδρας του Μέγδοβα που προωθούν ο δήμος και η ΑΝΚΑ. Ειδικότερα το μουσείο διαθέτει τρεις αίθουσες όπου εκτίθεται με παιδαγωγικό τρόπο, καλαίσθητο φωτογραφικό υλικό με τη χλωρίδα, πανίδα και τα οικοσυστήματα της περιοχής, αίθουσα κατασκευής παρασκευασμάτων και γενικό εργαστήριο, τμήμα βιολογίας και χημείας, ενυδρεία με την ιχθυοπανίδα και υδρόβια πανίδα ασπόνδυλων της λίμνης Πλαστήρα και των ποταμών των Αγράφων, μικρή βιβλιοθήκη καθώς και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ημερίδων - συνεδρίων - εκδηλώσεων.

Κύρια περιοχή αναφοράς του μουσείου χλωρίδας και πανίδας Αγράφων του Δήμου Ιτάμου αποτελούν οι χαράδρες των ποταμών Μέγδοβα, Aσπρου και Σρανταπορίτη. Βρίσκονται στο νοτιοδυτικό τμήμα του Nομού Καρδίτσας, στο κέντρο των αγραφιώτικων βουνών, αποτελούν μέρος του υδρογραφικού δικτύου του Αχελώου και ορίζουν μια περιοχή μοναδικού οικολογικού ενδιαφέροντος. Σε αυτό το τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς συνυπάρχουν τα δασικά και τα ποτάμια οικοσυστήματα όπου επιβιώνει σημαντικός πλούτος χλωρίδας και πανίδας. Σημαντική περίπτωση οικοσυστήματος είναι το παραποτάμιο δάσος Καροπλεσίου στη συμβολή του Μέγδοβα με τον παραπόταμό του Aσπρο, που αποτελεί σπουδαίο βιότοπο για τη βίδρα και την άγρια πέστροφα, προστατευόμενα είδη, καθώς και για πολλά άλλα είδη χλωρίδας και πανίδας που βρίσκουν εκεί ιδανικές συνθήκες διαβίωσης. Το παραποτάμιο δάσος σχηματίστηκε από τις φερτές ύλες του ορμητικού ποταμού Aσπρου, οι οποίες σχηματίζουν φυσικό φράγμα στη συμβολή του με τον Μέγδοβα. Eτσι διαμορφώθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες για να αναπτυχθεί και να διατηρηθεί αυτός ο σπάνιος τύπος υγροτόπου.

ΠΗΓΗ:www.express.gr/news/ellada/269230oz_20100222269230.php3
undisputed (Μέλος)
Gold Boarder
Δημοσιεύσεις: 312
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#803
Απ:Περιβαλλοντικά νέα... πριν 10 Χρόνια, 5 Μήνες  
Να ανοίξει ο δρόμος για τα στερεά βιοκαύσιμα ζητούν οι «Οικολόγοι-Πράσινοι»

Το θέμα της συμπιεσμένης βιομάζας και της χρήσης της σε τυποποιημένη μορφή (συσσωματώματα ξύλου ή pellets) για θέρμανση και ενέργεια, φέρνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μια τέτοια χρήση βοηθάει την καλύτερη διαχείριση των δασών και στη μείωση των κινδύνων πυρκαγιάς, καθώς αξιοποιείται ως πρώτη ύλη το πλεόνασμα δασικής βιομάζας όπως τα ξερόκλαδα ή τα κατάλοιπα της υλοτομίας.

Πηγή: www.trikalanews.gr/article/9558/
Επιπλέον, η ενέργεια που παράγεται είναι φιλική προς το περιβάλλον, καθώς είναι ανανεώσιμη και δεν επιβαρύνει το κλίμα, καθώς το διοξείδιο που απελευθερώνεται με την καύση είναι ακριβώς όσο απορροφήθηκε για την παραγωγή της καύσιμης ύλης.

Η ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου επισημαίνει προς την Κομισιόν την ανάγκη δύο συγκεκριμένων αλλαγών στη σημερινή Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Διαχωρισμός ανάλογα με τη χρήση, ώστε να αξιοποιούνται για οικιακή θέρμανση τα δασικά υπολείμματα και για βιομηχανική χρήση τα κατάλοιπα κτηνοτροφικών μονάδων και ελαιοτριβείων.

Ιδιαίτερες προβλέψεις για ίσες ευκαιρίες στους μικρούς παραγωγούς, ώστε να αξιοποιούνται και οι πηγές βιομάζας για τις οποίες δεν ενδιαφέρονται οι μεγάλες εταιρίες που κυριαρχούν σήμερα στην αγορά.

«Η ενεργειακή αξιοποίηση των δασικών και αγροτικών υπολειμμάτων αποτελεί μέρος της λύσης, τόσο για την προστασία των δασών όσο και για την κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος και πρόσθεσε πως «Χρειάζονται όμως ρυθμίσεις ώστε να μπορούν να μπουν στα σπίτια για θέρμανση και άλλες χρήσεις, υποκαθιστώντας ενέργεια από πετρέλαιο, αέριο ή ηλεκτρισμό. Σημαντικό είναι επίσης να στηριχθούν και οι μικροί παραγωγοί. Να σημειώσω, τέλος, ότι πρόκειται για κάτι τελείως διαφορετικό από τα υγρά βιοκαύσιμα, που μας βρίσκουν κατ’ αρχήν αντίθετους, καθώς η παραγωγή τους δημιουργεί σοβαρές πιέσεις στα τροπικά δάση και την παραγωγή τροφίμων».
glynosgiannis (Μέλος)
Απλά βοηθάω...
Administrator
Δημοσιεύσεις: 260
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν glynosgiannis Δρακότρυπα glynos23@yahoo.gr Τοποθεσία: Λαγονήσι Γενέθλια: 1983-12-19
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 15/03/2010 13:30 απο glynosgiannis.
 
Σε εποχές που κυριαρχούν το χρήμα και η αμάθεια, το να είσαι εθελοντής και να διαδίδεις τη γνώση είναι πράξεις επαναστατικές!!!
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
Πάνε στην αρχή

Facebook Page

Αναζήτηση

Χορηγοί Ιστοσελίδας

___9
___5
___6
___8
___7

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Για να μάθετε περισσότερα για το τι είναι τα cookies και πως χρησιμοποιούνται δείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου.

Να δέχομαι cookies από αυτή τη σελίδα.

EU Cookie Directive Module Information