Read File
  • Drakotrypa.gr
    Drakotrypa.gr

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Περιβαλλοντικά νέα... (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Πάνε στο τέλος Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: Περιβαλλοντικά νέα...
#1026
Απ:Περιβαλλοντικά νέα... πριν 9 Χρόνια, 9 Μήνες  
Παρακάτω ένα αξιόλογο κείμενο που μας δείχνει την γενεσιουργο αιτία και τη δημιουργία της έννοιας:

1.ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
2.ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ 3.ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

και άλλων χαζοχαρούμενων και τρομοκρατικών εκφράσεων τέτοιου τύπου.Διαβάστε για τη ρίζα των παραπάνω που κάθε μέρα βομαβαρδιζόμαστε απο τα Μ.Μ.Ε.Το παραμύθι του θερμοκηπίου γέννησε την οικολογική πολιτική για να διαφεντεύει τον πλανήτη;


Ούτε ίχνος επιστήμης στα σενάρια της κλιματικής αλλαγής

Τα τελευταία χρόνια βομβαρδιζόμαστε ασταμάτητα από ανακοινώσεις σχετικά με το πως ο άνθρωπος με τις ανεξέλεγκτες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου που προκαλεί την υπερθέρμανση του πλανήτη η οποία με τη σειρά της προκαλεί το λιώσιμο των πάγων στους πόλους, με αποτέλεσμα να προκαλείται άνοδος της στάθμης της θάλασσας η οποία με τη σειρά της απειλεί να μας πνίξει και να μην μας αφήσει ούτε μίση σπιθαμή χώματος για να ζήσουμε! Το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο σε ένα περιβάλλον διόλου φιλικό για τον άνθρωπο. Καλωσορίσατε στην πράσινη εποχή. Την εποχή που όλες οι κυβερνήσεις του "πολιτισμένου" κόσμου συνειδητοποίησαν το πρόβλημα και αποφάσισαν πάση θυσία να... σώσουν τον πλανήτη με την εφαρμογή των πολύ trendy πράσινων πολιτικών, με την πράσινη βιομηχανία, με το σύμφωνο του Κιότο, με το παγκόσμιο περιβαλλοντολογικό συνέδριο της Κοπενχάγης, με πανευρωπαϊκά οικολογικά κόμματα να κινούν τα νήματα, με την αγχόνη πάνω από τα κεφάλια μας γνωρίζοντας ότι αν δεν είμαστε αρκετά οικολόγοι, αν δεν είμαστε αρκετά πράσινοι, πράσινο φίδι που μας έφαγε.


Ποιοί βρίσκονται στα αλήθεια πίσω από αυτή την ιστορία της κλιματικής αλλαγής; Ποιοί είναι αυτοί που βγάζουν τα πορίσματα για την κλιματική αλλαγή και πόσο επιστημονικά είναι αυτά; Ποιοί είναι αυτοί που διαμορφώνουν την παγκόσμια άποψη περί υπερθέρμανσης του πλανήτη και δίνουν οδηγίες στις κυβερνήσεις του "πολιτισμένου" κόσμου για το ποια θα είναι η πολιτική τους αύριο; Πόσο πολιτισμένη είναι, τελικά, αυτή η πράσινη εποχή;


Το ταξίδι μέσα από αυτό το άρθρο δεν θα είναι και τόσο ευχάριστο αλλά ήρθε επιτέλους η στιγμή να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή(IPCC)...


Η επιτροπή αυτή συστάθηκε το 1988 απο τον Παγκόσμιο Μετεορολογικό Σταθμό(WMO) και απο το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών(UNEP) οι οποίοι είναι και οι δύο οργανισμοι των Ηνωμένων Εθνών....
Καλό θα ήταν να το διαβάσουμε όλο το κείμενο για να καταλαβουμε περι τινος πρόκειτε.
Για το πως μας εξαπατούν και μας πείθουν με εντεχνο και ύπουλο τρόπο και νομίζουμε ότι πρέπει να κλείσουμε τα φώτα....πρέπει να μειώσουμε τις εκπομπές ....πρεπει να γίνουμε περισσότερο πράσινοι και παραμυθια ....πρέπει....πρέπει ...πρέπει μάλλον να μην τους πιστεύουμε και να μην υποτασσόμαστε σε κάθε ηλίθια πληροφορία που μας επιβάλλει η τηλεόραση και τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Επιβολής.Αυτό πρέπει.ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ:

www.alopsis.gr/alopsis/thermok.pdf


Καλή ανάγνωση.
undisputed (Μέλος)
Gold Boarder
Δημοσιεύσεις: 312
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1027
Απ:Περιβαλλοντικά νέα... πριν 9 Χρόνια, 9 Μήνες  
Αφιέρωμα : Τα Άγραφα

Φωτογραφίες:
www.athinorama.gr/issues/1723/images/art.../data/okto/okto2.jpg

www.diafragma.gr/album/show_photo/190?album=agrafa

2.bp.blogspot.com/_dEAK5DV4jZo/SuyS_j2Vg...00-h/091008-7650.jpg


Συνοπτική ιστορική ανασκόπιση:


Ο ορεινός όγκος της ΝΑ Πίνδου, τα Άγραφα, γεωγραφικά ενώνει την δυτική με την Κεντρική Ελλάδα και τη Θεσσαλία και μορφολογικά αρχίζει από τα ήμερα Θεσσαλικά ριζοβούνια και με δαντελωτές διακυμάνσεις και συμμετρικές καμπύλες ανεβαίνει στις περήφανες Αγραφιώτικες βουνοκορφές και καταλήγει στον Αχελώο.

Οι λόφοι, οι χαράδρες και τα κορφοβούνια, όλα ντυμένα με την πλούσια χλωρίδα της ελληνικής φύσης, φιλοξενούν σπάνια θηράματα, την πετροπέρδικα, τον κότσυφα, τον λαγό, τον αγριόχοιρο κ.α. Την ομορφιά του τοπίου συμπληρώνει η τεχνητή λίμνη Νικολάου Πλαστήρα που λικνίζεται φιλάρεσκα στο οροπέδιο της Νεβρόπολης ανάμεσα ουρανού και γης. Στις πλαγιές των βουνών και σε όμορφα οροπέδια είναι χτισμένα τα αγραφιώτικα χωριά, που γνώρισαν μεγάλη άνθιση κατά την εποχή της τουρκοκρατίας (1650 – 1750 μ.χ) όταν μαζί με τη Μάνη, τα Σφακιά και το Σούλι αποτελούσαν τα προπύργια του Ελληνισμού. Τα Άγραφα διαιρούνται σε δύο μεγάλα τμήματα:

Τα Ευρυτανικά και τα Θεσσαλικά Άγραφα. Τα πρώτα ελευθερώθηκαν μετά την επανάσταση του 1821, ενώ τα Θεσσαλικά Άγραφα παρέμειναν στον τουρκικό ζυγό άλλα 50 χρόνια (1830 – 1881). Τα Θεσσαλικά Άγραφα υπάγονται διοικητικά στον νομό Καρδίτσας. Μέχρι το 1912 διαιρούνταν σε επτά δήμους: Ιτάμου (πρ. Ζογλώπι), Νεβροπόλεως (πρ. Μεσενικόλας), Μενελαίδος (πρ. Ρεντίνα), Ταμασίου (πρ. Δρανίστα), Ιθώμης (πρ. Φανάρι), Γόμφων (πρ. Μουζάκι) και Αργιθέας (πρ. Κουμπουριανά).

Τα Ευρυτανικά Άγραφα συγκροτούνταν από πέντε δήμους: Αγραίων (πρ. Κεράσοβο), Αγράφων (πρ. Άγραφα), Απεραντίων (πρ. Γρανίτσα), Δολόπων (πρ. Καροπλέσι) και Κτημένων (πρ. Φουρνά).

Σήμερα τα χωριά του τέως δήμου Δολόπων υπάγονται διοικητικά στο νομό Καρδίτσας. Συνολικά τα Θεσσαλικά Άγραφα συγκροτούνται από 73 χωριά και τα Ευρυτανικά από 41.

Η ιστορία των Αγράφων είναι πανάρχαιη

Από το 1500 π.Χ. μέχρι το 27 π.Χ. κατοικούνταν από τους Δόλοπες και τους Αθαμάνες οι οποίοι ανέπτυξαν το δικό τους πολιτισμό. Στα κατοπινά χρόνια αναμειγνύονται στις διαμάχες μεταξύ Μακεδόνων και Ρωμαίων και κατά το Μεσαίωνα κατακλύζονται από κύματα βόρειων λαών: Σλάβων, Αλβανών, Βλάχων κ.α.

Την εποχή της Τουρκοκρατίας τα Άγραφα αποτελούν το προκεχωρημένο φυλάκιο του Ελληνισμού.

Με τη συνθήκη αυτονομίας τους (1525) αναπτύσσουν σχολεία και ανώτερες Σχολές, (Ελληνομουσείο Αγράφων) προσελκύουν διάσημους λόγιους της εποχής (Γιανούλης ο Αιτωλός, Αναστάσιος Γόρδιος, Κοσμάς ο Αιτωλός κ.α.) εκτρέφουν την κλεφτουριά, προετοιμάζουν την επανάσταση και παίρνουν μέρος σ’ αυτήν.

Μετά το 1832 και μέχρι την απελευθέρωση της Θεσσαλίας (1881) λαβαίνουν μέρος σε τρία επαναστατικά κινήματα (1854. 1866-69 και 1878). Κατά την Γερμανοϊταλική κατοχή (1941 – 1944) τα Άγραφα αποτελούν την ψυχή της Αντίστασης. Στο έδαφός τους συγκροτούνται τα αντάρτικα σώματα του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, φιλοξενούν την επαναστατική κυβέρνηση του βουνού (ΠΕΕΑ) και διαθέτουν συμμαχικό αεροδρόμιο στη Νεβρόπολη το μοναδικό σε ολόκληρη την κατεχόμενη Ευρώπη.

Μάστιγα των Αγραφιώτικων χωριών αποτέλεσε η μετανάστευση η οποία απογύμνωσε την περιοχή από το ενεργό ανθρώπινο δυναμικό της και μετέβαλλε τον τόπο σε χώρα γερόντων.

Σήμερα καταβάλλονται απεγνωσμένες προσπάθειες από τις Αγραφιώτικες κοινότητες, τους Αναπτυξιακούς Συνδέσμους και την Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών του νομού Καρδίτσας να δημιουργηθεί μια καλή υποδομή για οικονομική ανάπτυξη, κυρίως προς την κατεύθυνση του τουρισμού, της οικοτεχνίας και της πρωτογενούς παραγωγής.

Ήδη έχουν γίνει αρκετά βήματα. Η περιοχή απέκτησε ξενώνες, εστιατόρια, ύδρευση, ηλεκτρισμό, τηλέφωνα και ένα αρκετά καλό οδικό δίκτυο. Απομένουν όμως πολλά ακόμη. Να ολοκληρωθεί το οδικό δίκτυο, να αναδειχθεί ο λαϊκός πολιτισμός και η λαϊκή τέχνη, να συντηρηθούν και να γίνουν επισκέψιμα τα ανεκτίμητα θρησκευτικά μνημεία των Αγράφων. Να γίνουν όλα εκείνα που θα συγκρατήσουν τους νέους στον τόπο τους.

Γράφει: Ο Λάζαρος Δεριζιώτης – Έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων

Στο άκουσμα της λέξεως Άγραφα ο Έλληνας συνειρμικά φέρνει στον νου του τους κλέφτες και τους αρματολούς της προεπαναστατικής περιόδου του αγώνα. Οι πρόγονοί μας εκείνοι αντιστάθηκαν στον κατακτητή, αφού είχαν αφομοιώσει την Ιστορία και την Παράδοση του Έθνους, που για όλους τους Έλληνες είναι ο αναγκαίος λίθος της υπάρξεώς τους.

Ιστορία και Παράδοση που βασίστηκε στις μνήμες που διασπούν το φράγμα των αιώνων και φθάνουν μέχρι σήμερα. Μνήμες που στα Άγραφα διατηρήθηκαν από τους Αθαμάνες, πέρασαν στο Βυζάντιο, καθιερώθηκαν στην εποχή της σκλαβιάς και φωτίζουν τις ημέρες μας. Μνήμες που απέμειναν χαραγμένες ανεξίτηλα στα κάστρα και στα γεφύρια, στους ναούς και στα εξωκλήσια ή στα μοναστήρια που διασώθηκαν μέχρι τώρα.

Λέγεται ότι Άγραφα ονόμασε ολόκληρη την περιοχή ο εικονομάχος αυτοκράτωρ Κωνσταντίνος Ε’ ο Κοπρώνυμος (741 – 775) επειδή οι απεσταλμένοι του αποκεφαλίσθηκαν από τους κατοίκους της περιοχής, διότι προσπάθησαν να καθαιρέσουν τις εικόνες.

Αργότερα ο ιστορικός του αγώνα Ν. Κασομούλης γράφει: «ως μη εγγραφείσα με τας λοιπάς επαρχίας εις το πρωτόκολλον του Σουλτάνου… ωνομάσθη Άγραφα όλη». Το ίδιο αναφέρει και ο Άγγλος περιηγητής LEAKE όταν κατά το 1805 – 1810 περιηγείται στη Θεσσαλία. Τέλος ο Π. Αραβαντινός το 1856 μας παραδίδει «εκλήθησαν ίσως Άγραφα διότι οι κατοικήσοντες την Θεσσαλίαν οθωνανοί ουκ ηδυνήθησαν ίνα εγγράψωσι και την χώραν εκείνην μεταξύ των λοιπών της Θεσσαλίας χωρών…»

Το εκ της φύσεως τούτο προνόμιο των Αγράφων πλην της σημαντικής προσφοράς των Αγραφιωτών στον Αγώνα συνετέλεσε και στην πνευματική άνθιση της περιοχής, η οποία βεβαίως και εγγράφεται στην ελληνική ιστορία. Η εργώδης προσπάθεια των λόγιων, ιερωμένων και μη, συνέβαλλε στη διδασκαλία της γλώσσας μας και του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, καθώς και στη διάδοση της χριστιανικής πίστεως. Είναι γνωστή η Σχολή των Αγράφων που λειτούργησε κατά τον 17ο κυρίως αιώνα και στην οποία δίδαξαν ονομαστοί δάσκαλοι του γένους όπως ο Όσιος Ευγένιος ο Αιτωλός ο Αναστάσιος ο Γόρδιος και άλλοι.

Στα μοναστήρια και στους ναούς της Εκκλησίας και με εποπτικά μέσα τα λίγα βιβλία και τις σκηνές με τη ζωή των Αγίων που εικονίζονται εκεί και με όργανο την Ελληνική γλώσσα, οι λόγιοι αυτοί χαλύβδωναν τον ελληνικό και χριστιανικό χαρακτήρα της κλεφτουριάς και των αρματολών των Αγράφων.

Πολλοί και ονομαστοί αγιογράφοι διακόσμησαν τους τοίχους των καθολικών ναών διατυπώνοντας το δόγμα και την Χριστιανική πίστη των Ελλήνων. Οι αγιογράφοι αυτοί βάφουν το χρωστήρα τους με την παράδοση που διατηρείται στα γειτονικά Μετέωρα, στο Μοναστήρι του Αγίου Βησσαρίωνος (Δούσικο) αλλά και σε άλλα παλαιότερα μνημεία της βυζαντινής περιόδου του 13ου και και του 14ου αιώνα, όπως η μονή Πόρτα Παναγιάς στην Πύλη και της Ολυμπιώτισσας στην Ελασσώνα.

Χωρίς να θεωρείται η περίοδος του 18ου και 19ου αιώνα υποδεέστερη, ο 17ος αιώνας υπήρξε η χρυσή περίοδος των Αγράφων. Τότε αγιογραφήθηκαν τα λαμπρά μοναστήρια της Πελεκητής (1654), του Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Βλάσι (1644) της Σπηλιάς, της Αγίας Τριάδος της Σαϊκας (1641), της μονής Ρεντίνας (1662), του Γενεσίου της Θεοτόκου στο Ανθηρό (1663) και πολλά άλλα. Όλα αυτά μαζί με την προγενέστερη μονή της Κορώνας του 1587 και τα μεταγενέστερα των επόμενων δύο αιώνων, άφησαν ανεξίτηλες τις μνήμες της περιόδου της σκλαβιάς, για να φωτίζουν εμάς και τους επιγενόμενους ώστε να προστρέχουμε εκεί και να διδασκόμαστε όπως οι πρόγονοί μας από αυτό.

Πηγή: www.karditsa-net.gr/2007/agrafa.htm
undisputed (Μέλος)
Gold Boarder
Δημοσιεύσεις: 312
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1040
Απ:Περιβαλλοντικά νέα... πριν 9 Χρόνια, 8 Μήνες  
Παγκόσμια Συνομωσία τῶν σπόρων;;;Υπάρχει;;;

Μετέφερα σε προηγούμενη ανάρτηση πριν πολλύ καιρό για τους σπόρους και τις πολυεθνικές εταιρίες παραγωγής τους.Εδω θα διαβάσετε για την κιβωτό των σπόρων στην Αρκτική.


ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ.ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ;;;;;;

www.voltairenet.org/local/cache-vignette...vault-====-a70af.jpg

Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφραση μέρους άρθρου απο την ιστοσελίδα www.voltairenet.orgΖητούμε συγγνώμη για τα όποια λάθη εντοπίσετε στη μετάφραση.


Εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2008 αυτή η "παγωμένη Κιβωτός του Νώε" και τώρα βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα με την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ Μπαν κι Μούν σε αυτήν, πριν την σημαντική Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη το Δεκέμβριο του 2009.


Αποσπάσματα απο το όλο κέιμενο που θα διαβάσετε.


...Σε αυτό το άρθρο που γράφτηκε τον Δεκέμβριο του 2007 του Φ.ΓΟΥΪΛΙΑΜ σχολιάζει πως όταν ο Γκέϊτς και οι Ροκφέλερ και οι Αγροτοβιομήχανοι συνεργάζονται πάνω σε ένα πρόγραμμα, είναι φρόνιμο να του δίνεται η απαραίτητη προσοχή...


...Σημείωση συντάκτη:Οπως ο Χένρυ Κίσινγκερ δήλωσε τη δεκαετία του 1970
"ΑΝ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΑ ΚΡΑΤΗ - ΑΝ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΗ ΤΡΟΦΗ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ"...Οι πολυεθνικές αυτές εταιρείες ελέγχουν το 90% της διακίνησης σπόρων σε όλη τη ΓΗ.........Ενα πράγμα για το οποίο ο ιδρυτής της Microsoft Μπίλ Γκέϊτς δεν μπορεί να κατηγορηθεί είναι η τεμπελιά.Ηδη στα 14 του χρόνια έκανε προγραμματισμό,ίδρυσε τη Μαϊκροσοφτ στα 20 του,ενω ήταν ακόμη φοιτητής στο Χάρβαρντ.Μέχρι το 1995 είχε περιληφθεί στον κατάλογο του Forbes ως ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου (Σ.Σ: Ο Μπίλ Γκέίτς είναι εβραϊκής καταγωγής και αντίθετα απο ότι γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος είναι γιός εβραίων τραπεζιτών)....

....Σε αυτό το ξεχασμένο απο το Θεό μέρος, ο Μπίλ Γκέϊτς έχει επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια καθώς επίσης και το Ιδρυμα Ροκφέλερ, η γνωστή εταιρεία παραγωγής σπόρων Μονσάντο,το Ιδρυμα Syngenta και η Κυβέρνηση της Νορβηγίας, ανάμεσα σε άλλους, σε αυτό που έχει ονομαστεί "υπόγειος χώρος φύλαξης της ημέρας της κρίσεως".....


....Στην πραγματικότητα καθώς αποδείχτηκε μετά απο χρόνια η Πράσινη Επανάσταση ήταν ένα λαμπρό σχέδιο της οικογένειας Ροκφέλερ για την ανάπτυξη μιας Παγκοσμιοποιημένης βιομηχανίας γεωργικών επιχειρήσεων, με την οποία θα μπορούσαν να μονοπωλήσουν, ακριβώς όπως είχαν κάνει και με την παγκόσμια αγορά πετρελαίου μισό αιώνα πριν.....
Το κείμενο όλο είναι εδώ:

eleftheri-epistimi.blogspot.com/2010/02/blog-post_07.html

Το πλήρες κείμενο θα το βρείτε στο
www.voltairenet.org/article162545.html


Πηγή:hristospanagia3.blogspot.com/2010/10/2_18.html

eleftheri-epistimi.blogspot.com/2010/02/blog-post_07.html
undisputed (Μέλος)
Gold Boarder
Δημοσιεύσεις: 312
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1057
Απ:Περιβαλλοντικά νέα... πριν 9 Χρόνια, 8 Μήνες  
Αμερικανός φυσικός:
"Η μεγαλύτερη επιστημονική απάτη της ιστορίας η υπερ-θέρμανση του πλανήτη".
O διακεκριμένος Αμερικανός καθηγητής φυσικής Harold Lewis, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, παραιτήθηκε από την ένωση αμερικανών φυσικών APS (American Physical Society) καταγγέλλοντάς την ότι εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα αλλά και κατηγορώντας τα μέλη της για χρηματισμό, για τη συντήρηση όπως λεει της μεγαλύτερης επιστημονικής απάτης αυτής της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ο Αμερικανός καθηγητής στην οργισμένη και λάβρα επιστολή παραίτησής του προς το πρόεδρο της APS ο Lewis αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:
«Για λόγους που θα φανούν στη συνέχεια καλύτερα η περηφάνια που είχα παλαιότερα όντας μέλος της ένωσης έχει εκπέσει σήμερα σε ντροπή και είμαι υποχρεωμένος, χωρίς πάντως καμιά ικανοποίηση να υποβάλλω την παραίτησή μου.

«Στο ενδιάμεσο διάστημα το σκάνδαλο της υπερθέρμανσης του πλανήτη ξέσπασε στα ΜΜΕ και οι μηχανισμοί αυτών που έκρουαν το κώδωνα του κινδύνου αποκαλύφθηκαν στον κόσμο. Ήταν μια απάτη που όμοιά της δεν έχω ξαναδεί και δεν έχω λόγια για να περιγράψω την έκτασή της. Και πια ήταν η επίπτωσή της στην στάση της APS; Καμία.Καμία τίποτα. Αυτό δεν είναι επιστήμη. Άλλες δυνάμεις απεργάζονται σχέδια εδώ».Το κείμενο όλο εδώ:
hristospanagia3.blogspot.com/2010/10/blog-post_5553.html
undisputed (Μέλος)
Gold Boarder
Δημοσιεύσεις: 312
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1059
Απ:Περιβαλλοντικά νέα... πριν 9 Χρόνια, 7 Μήνες  
Σε μία απο τις ιστοσελίδες που παρακολουθώ βρήκα κάτι το καταπληκτικό.

Βρήκα ένα εκπληκτικό φωτογραφικό άλμπουμ με παλιές φωτογραφίες.

Και είναι αυτό:

Η ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ Fred Boissonnas

www.ftiaxno.gr/2010/11/blog-post_02.html

Και για να τις δείτε τις φωτογραφίες σε μεγαλύτερη μεγένθυνση πηγαίνετε κάτω αριστερά και πατήστε το εικονίδιο που γράφει menou και μετά View Fullscreen.


Και για περισσότερα εδώ:
www.hch.culture.gr/newtypo/index.php?id=110


Και βλέπωντας αυτές τις όμορφες φωτογραφίες κάθομαι και τις συγκρίνω με κάτι φωτογραφίες τέτοιου τύπου
2.bp.blogspot.com/_91xWaQrvCcs/TIjcY5-sS...BD%CE%B5%CF%82+1.jpg
όπου αφου μας επιβάλλαν το έκτρωμα της αναρχης αυτής αρχιτεκτονικής...

τώρα...
έρχονται και σου λένε φύτεψε πράσινο,γκαζον στις πολυκατοικίες και στην ταράτσα του σπιτιού σου γιατί έτσι θα σώσεις τον πλανήτη....έτσι θα μειωθούν οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα...για να μη καταστραφει ο πλανήτης .....έτσι θα γίνουμε πιό πράσινοι....

Και αφού τώρα συμφωνησαμε σε αυτό που

μας είπε η τηλεόραση...
πιστέουμε ότι και η πράσινη επανασταση θα μας λύσει το ενεργειακο...το περιβαλλοντικο....

γίναμε έρμαια της διαφήμισης τους...και κλείνουμε τα φώτα στο σπίτι μας για να σώσουμε τον πλανήτη μας...
γιατι πιστεψαμε πως θα αλλάξουμε τον πλανήτη προς το καλύτερο...
και ότι το κλίμα είναι στο χέρι μας...
επειδή μας το είπε κάποιος άλλος....
επειδή μας το είπε η τηλεόραση...
επειδή μας το έιπανε με όμορφες και εύηχες λεξούλες...και όμορφες και σοκαριστικές εικόνες...

Αλλα πως να καταλάβουμε τη εξαπάτηση που κάνουνε τα Μεσα Μαζικης Εξαπάτησης αφου και στο ιντερνετ πάλι οι δηθεν μεγάλες ενημερωτκές σελίδες αυτά προπαγανδίζουν...

Η προπαγάνδα για τη χαμηλότερη εκποπη CO2 απο τα αμάξια έχει ήδη αρχίσει...στην τηλεόραση....


Αλλα πάλι αυτο το οποίο παρατηρώ στην τηλεόραση τον τελευταίο καιρό και μου προκαλεί....πως να το χαρακτηρίσω....αηδία;;;;


Είναι αυτή η εκπομπή του Αντ1 το Ράδιο Αρβύλα με πρωτοπαρουσιαστή τον κ. Κανάκη όπου "σατιρίζει" το life style δήθεν αλλα ταυτόχρονα διατηρεί ενα απο τα μεγαλύτερα life style νυχτερινά μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη.


Αλλα ας πάμε να παρατηρήσουμε λίγο την εκπομπή...


Kαι ας δούμε λίγο με προσοχή το λογότυπο του Ράδιο Αρβύλα...


Τι είναι;


Είναι τo BARCODE.....


Όπου εκτός απο λογότυπο βρίσκεται ακριβώς και κάτω απο το πάνελ όπου "σατιρίζουν" (αν είναι αυτό σάτιρα;;;!!!)


αλλα και πίσω ακριβώς σε μεγάλη οθόνη πάλι το BARCODE....

και μέσα στα φλυτζανάκια ξανά το BARCODE.....

αλλα και στις ενδιάμεσες διαφημίσεις ξανα ΤΟ BARCODE....


Και αυτο που προσπαθώ να καταλάβω είναι το εξής...

Αφού το BARCODE δεν σημαίνει κάτι και δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ....

Γιατί διαφημίζεται και στην Τηλεόραση;;;;;

Είναι δυνατόν ποτέ και ειδικα στην σημερινή εποχή να διαφμίζεται το ΤΙΠΟΤΑ;;;;


Πάντα το ΚΑΤΙ διαφημίζεται... και ειδικά η τηλεόραση...


Έτσι ώστε να το φάμε πρώτα υποσεινήδειτα το μύνημα.....

Αργότερα συνειδητά...

Ετσι ώστε να το δεχτουμε αργότερα και φυσιολογικά...


ΠΑΡΕ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΑΘΩΕ ΚΑΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΕ ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ


Απλα τροφή για σκέψη δίνω...


Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙΟ νοών νοείτω...


Αλλα θυμηθείτε και λίγο τα διαφημιστικό σπότ το καλοκαίρι που μας πέρασε στον τελικό ΙΣΠΑΝΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ ...Ποια ήταν η δεύτερη διαφήμιση-λογότυπο κατα τις διαφημιστικές διακοπές (ημιχρόνου και ενδιάμεσες) του παιχνιδιού;;;


ΔΕΝ ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ;Η πρώτη ήταν η κοκα κολα και η δεύτερη....TO BARCODE....


Όπου διαφημίστικε σε εκκατομύρια ανθρώπους στον πλανήτη...Ο νοών νοείτο...

undisputed (Μέλος)
Gold Boarder
Δημοσιεύσεις: 312
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Τελευταία διόρθωση: 18/11/2010 18:14 απο undisputed.
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
#1060
Απ:Περιβαλλοντικά νέα... πριν 9 Χρόνια, 7 Μήνες  
Πολύ χαίρομαι όταν βλέπω πως τα νέα παιδιά έχουν πνευματικά και καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, όπως σήμερα, που ο ανήσυχος Σάκης Αθανασίου σε άλλους γνώρισε και σε άλλους θύμισε τον μεγάλο φιλέλληνα φωτογράφο Fred Boissonnas (Μπουασονά κατά την επικρατούσα άποψη και όχι Μπουσουά), ο οποίος φωτογράφησε την Ελλάδα των αρχών του 20ου αιώνα.
Είχα τη χαρά να δω μια εξαιρετική έκθεση που οργάνωσε πριν από μια δεκαετία σχεδόν το Ριζάρειο Ίδρυμα στο Μονοδένδρι Ιωαννίνων με φωτογραφίες του Μπουασονά και έκτοτε το άλμπουμ «Εικόνες της Ελλάδας» στολίζει τη βιβλιοθήκη μου (και ...μερικές ακόμα αφού αποτελεί ένα θαυμάσιο δώρο).
Εκτός από τις συνδέσεις που καταχώρησε ο Σάκης, θα πρότεινα και το επόμενο blog thesprotia-news.blogspot.com/2010/01/fre...onnas-1858-1946.html όπου έχω την αίσθηση ότι οι φωτογραφίες του είναι με καλύτερη ανάλυση, και θα συμπλήρωνα ακόμα να θαυμάσετε την αποτύπωση του φωτισμού στους εσωτερικούς χώρους.
(Πληροφορία: με κλικ επί των φωτογραφιών γεμίζει η οθόνη).

Γ.Γούσιας
18.11.10
ggousias (Μέλος)
Senior Boarder
Δημοσιεύσεις: 62
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Γιώργος Φ.Γούσιας
 
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.  
Πάνε στην αρχή

Facebook Page

Αναζήτηση

Χορηγοί Ιστοσελίδας

___9
___5
___6
___8
___7

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Για να μάθετε περισσότερα για το τι είναι τα cookies και πως χρησιμοποιούνται δείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου.

Να δέχομαι cookies από αυτή τη σελίδα.

EU Cookie Directive Module Information